Modelism - RHC Forum: STAÞIE DE TELECOMANDA PERFORMANTA - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

STAÞIE DE TELECOMANDA PERFORMANTA AM SKEMA!!!!!

#1 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 02-July 03

Postat 22 July 2003 - 11:54 AM

Salutare fratilor! Daca va intereseaza o staþie de tele am io o skema, as zice io performanta (pasul intre canale de numai 5 Khz etc...) pe care am luat-o de pe net.De fapt e un computer radio :) Care o vreþi mai intai sa-mi spuneþi
cum sa o pun pe web si mai discutam...Bafta!
"You can't just shrink a 747 proportionally down to 6 inches and expect it to fly."
0

#2 Useril este offline   BILSON 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 24-April 03
  • Interests:electronica

Postat 22 July 2003 - 12:43 PM

Sunt foarte curios.Vezi fa ceva si arata si noua schema.
0

#3 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 22 July 2003 - 01:17 PM

Vreau si eu schema.
In ce format sunt?
Daca nu te descurci trimite-mi schema pe mail si o pun eu pe forum.
0

#4 Useril este offline   Speedy007 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 155
  • Inregistrat: 14-July 03

Postat 22 July 2003 - 03:18 PM

Shi mie, shi mie. :)
0

#5 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2003 - 11:54 AM

He he he,da' v-am facut curiosi,nu gluma :D. Mai bine luati-o voi de pe net cu google-ul. Keia este " francis thobois". E o skema foarte buna,credeti-ma. Poate concura cu ekipamentele industriale: are un elaborat sistem failsafe, lucreaza atat pe 41 cat si pe 72 MHz (e o statie construita de un francez...)Cu putine modificari poate fi adusa in zona frecventelor legale de la noi,da' cum mie imi place sa incalc legea o sa o las asa... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_04.gif :( :D
Emitzatorul are un afisor LCD cu 2 linii (cel putin asa l-a construit frantzuzu...)
si o gramada de intrerupatoare... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif. Are sinteza de frecventza: la 41 MHz are vreo 40-41 de canale,iar la 72 MHz vreo 100-101 canale Receptoarele pe care le puteti utiliza sunt vreo 5, da' io va recomand doar RX19 sau RX21(au sinteza de frecventza). RX19 e mai performant decat RX21.Mai uitati-va si voi ca io am obosit scriind acilea :( Bafta!
"You can't just shrink a 747 proportionally down to 6 inches and expect it to fly."
0

#6 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2003 - 12:30 PM

Acum ceva vreme am gasit si eu schema asta dar daca ma apuc sa o construiesc o sa am varba de doi metri si la cat costa una mai bine fac ceva mai simplu din care sa scot bani si cumpar una gata facuta.
0

#7 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 July 2003 - 11:48 AM

Mai GIGI,pai daca toþi ar face ca tine unde ar mai fi placerea modelismului ºi a electronicii, ai? Acum, fara suparare, da sã stiþi cã io nu-s de acord cu cei care se intituleaza modeliºti ºi iºi cumpãra modele ca sã participe la concursuri. De fapt ei sunt hobby-iºti. Io cred cã modelele ar trebui construite de concurenþi. Doar aºa pot iesi in evidenþa adevaraþii modeliºti. Haideþi mai sa mai construim ºi noi, nu sa luam mereu totul de-a gata, Ok?
Bafta!
0

#8 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 July 2003 - 12:01 PM

Salve AquinO!
Mi-a luat 20 secunde sa-ti scriu nick-ul. Complicat nu gluma!
Si zici ca esti din Onesti? Adica suntem consateni cum s-ar spune. Hai sa vedem ce mai avem in comun. Ai fost pe la clubul de modelism de acolo? Pâna acum câtiva ani si eu am locuit in Onesti. Poate mai stam la bârfa, ca avem alfabetul latin la baza?
Spor la construit!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#9 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 July 2003 - 01:32 PM

Ma Aq...si inca ceva :D Eu sunt chiar bolnav cu construitul. La mine chiar daca este mai rentabil sa iau deagata imi place sa mesteresc eu mai ales in electronica dar la unele chesti este bine sa le iei deagata ca poate nu dispui de aparatura necesara sa scoti calitatea dorita.
Si nu cred ca de dragul de a construi ceva foarte complicat preferi sa dai cu modelul de tera :D .
Si fie vorba intre noi schema aia este chiar prea complicata si nici nu avem nevoie de o suta si ceva se canale.
O schema cu PIC-uri este mult mai simpla si cred ca satisface toate cerintele. Si oricum eu tin si la aspect si macar la ce se vede.
Prefer sa construiesc ce este in interiorul modelului si statia sa o cumpar ca este mica si arata bine iar acasa nu reusesc sa scot niciodata asa aspect.
E fiecare cu pitici lui :) .
0

#10 Useril este offline   Speedy007 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 July 2003 - 05:59 PM

Bitex, dc ai tu schema proportionata cu pic facuta de tine te rog sa pui shi tu schema pe-aici sau trimitemi-o shi mie pe mail. da te rog sa nu fie in orcad ca nu-l am shi degeaba mi-o dai.
0

#11 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2003 - 11:25 AM

Sale mai bitex! Iote ca nu stiam ca esti din Onesti, sau, ma rog, ca ai locuit in Onesti. La noi in oras nu este nici un club de modelism. Ce stiu io despre modelism am invatat de prin carti, de pe net... Da mah, poate mai skimbam nishte barfe, cu mare placere :) Bafta!
0

#12 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2003 - 11:41 AM

Mai GIGI, io zic ca skema asta te pune la incercare, nu crezi? Oricum nu ma apuc de ea acum pt ca am nevoie de nishte aparate de masura pe care tot io o sa mi le construiesc...Mai intai ...metrele si apoi constructii electronice ca sa nu raman in pana. Sale!
0

#13 Useril este offline   PiccoMaster 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 25-April 02

Postat 13 August 2003 - 07:05 PM

La Onesti exista, sau exista pe vremuri, club. Cred ca la Palatul Copiilor. Profesor era Dl. Zarzu la automodele. Poate aflati voi mai multe la Palat.

Aceasta postare a fost editata de PiccoMaster: 13 August 2003 - 07:06 PM

0

#14 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 August 2003 - 10:15 AM

Nu exista Palat al copiilor la noi,este doar un club al elevilor si nu au sectie de modelism.Da, oricum, am skema asa ca...Am si printat-o.Pana acum am keltuit cu asa ceva 100,000 :lol: si mai am...Picco da tu esti din onesti sau ai locuit aici?
0

#15 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 14 August 2003 - 02:44 PM

Salve! In Onestu cred ca acum nu mai exista nici un club de modelism, dar au existat pâna nu demult...
La inceput gaseai unul la Casa Pionierilor (intreaba mosnegii de pe acolo si vei afla unde este, ca acum are sigur alt nume!), apoi in cladirea de la stadionul de handbal Carom, la etajul 3, lânga clubul de radioamatorism. Ultima oara se preconiza sa ajunga bordel acea cladire dar nu cunosc finalitatea. Am fost evacuati cu totii. Am prins doar o crâsma inceputa la parter.
Ne-am mutat cu cortul in vestiarul salii de box (sala aia mica in care se faceau: judo, lupte, haltere si box). Acum câtiva ani a disparut cu totul si de acolo, fara nici o sansa sa mai apara in alt loc. Stiu ca au turnat beton si acolo si au facut-o pentru fotbal in sala, cu plata. Posibil sa se mai joace si altceva. Afli tu mai sigur.
Din nefericire nu m-am nascut in Onesti dar am crescut acolo de la 1 an. Si de câtiva ani buni sunt plecat din oras, desi mi-am pastrat apartamentul acolo. Asa ca mai dau uneori prin Onesti. De exemplu mâine. Azi am venit de la mare, ma odihnesc câteva ore si dimineata pe cai. Iau la puricat tot ce-i frumos spre Nord (nu pe jos ca altadata...), incepând cu Onesti, Slanic Moldova si terminând cu Putna.
Acum stau in Bucuresti desi sunt buletinul e tot de Onesti. Mai vorbim. Putine sanse sa dam nas in nas foarte curând.
Spor la treaba.
Ovidiu.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#16 Useril este offline   Speedy007 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2003 - 11:49 PM

Mah AquinO m-am uitat si eu in sfarsit mai bine pe schema electrica a super telecomenzii shi since nu poti sa faci asa ceva decat daca esti extrem de priceput shi pensionar shi sa ai toate piesele de care ai nevoie. Desi nu imi place trebuie sa le dau dreptate aici celor care cred ca mai bine o iei de-a gata decat sa o faci. Alta schema mai simpla cu doua canale nu ai ca vreau neaparat sa-mi fac una?
0

#17 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 August 2003 - 02:35 PM

Mai Speedy, n-am skema pt 2 canale da mai fa si tu nishte sapaturi...
0

#18 Useril este offline   Speedy007 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 August 2003 - 06:16 PM

Ai shi tu niste cuvinte cheie pentru GOOGLE, ca nu prea le am cu cautatul?
0

#19 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 August 2003 - 10:30 AM

Da-i cu rc+schematics.
Priceput-ai?
0

#20 Useril este offline   Speedy007 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 August 2003 - 12:48 PM

ok
0

#21 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 August 2003 - 10:37 AM

Citeaza

Mah AquinO m-am uitat si eu in sfarsit mai bine pe schema electrica a super telecomenzii shi since nu poti sa faci asa ceva decat daca esti extrem de priceput shi pensionar shi sa ai toate piesele de care ai nevoie.

Sa stii ca skema nu e atat de complicata pe cat pare la prima vedere.Am studiat-o mai atent si sa stii ca poti sa o realizezi destul de usor daca esti mai avansat intr-ale electronicii.In nici un caz sa nu faci PCB-urile manual ca s-a dus totul de rapa. Mai bine le faci prin metoda foto...daca vrei sa te apuci de ea.
0

#22 Useril este offline   Speedy007 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 August 2003 - 09:59 PM

Mie tot complicata mi se pare.
0

#23 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 August 2003 - 10:23 AM

Uite aici am gasit ceva pt tine. Nush daca te ajuta cu ceva, dar...
0

#24 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 20 August 2003 - 10:31 AM

Am si eu o schema, da'! pe a voastra nu o vad??? de ce nu o postezi pe forum???
Am sa deschit un subiect diferit, pt ca am realizat telecomanda si MERGE!!! asa ca pot raspunde multor intrebari!
0

#25 Useril este offline   Speedy007 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 August 2003 - 03:06 PM

And the schematics of the receiver or transmitter???
0

#26 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 August 2003 - 10:24 AM

[QUOTE]Am si eu o schema, da'! pe a voastra nu o vad??? de ce nu o postezi pe forum???
Am sa deschit un subiect diferit, pt ca am realizat telecomanda si MERGE!!! asa ca pot raspunde multor intrebari![QUOTE]

La ce telecomanda te referi? La aia la care se refera subiectul sau la link-ul asta?
0

#27 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 August 2003 - 10:35 AM

Citeaza

Am si eu o schema, da'! pe a voastra nu o vad??? de ce nu o postezi pe forum???
Am sa deschit un subiect diferit, pt ca am realizat telecomanda si MERGE!!! asa ca pot raspunde multor intrebari

La ce telecomanda te referi? La aia la care se refera subiectul sau la link-ul asta?
0

#28 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 21 August 2003 - 10:54 AM

la una diferita te tot ce ati vazut, vedeti subiectul telecomanda mea
0

#29 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 August 2003 - 06:49 PM

Sa stii ca nu prea se intelege nimik din skemele alea. Incearca sa le pui inca o data mai marite putin...Fara suparare...
0

#30 Useril este offline   AquinO 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 August 2003 - 07:45 PM

@ Speedy

Uite ceva aici.
Poate te ajuta cu ceva, nush sigur...
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu