Modelism - RHC Forum: Vuia 2 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vuia 2 macheta

#31 Useril este offline   MRX 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 403
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 28 September 2006 - 10:34 AM

Este clar un Vuia 2 (1907) - profilul fuselajului dreptunghiular si nu triunghi ca la Vuia 1 si Vuia 1 bis. Problema de care spui tu cu rotile, motorul si elicea e mai complicata. De unde Antoinette V8 la scara?
Marius-Dan Morcov
0

#32 Useril este offline   Jimmy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 927
  • Interests:Aeromodelism

Postat 28 September 2006 - 12:40 PM

Salut!

ORICE MACHETA E O PROBLEMA ,care trbuie REZOLVATA prin DOCUMENTARE.
Personal ,cand ma apuc de o macheta , primul lucru e sa adun DOCUMENTATIA.
Daca aceasta NU ma satisface, mai caut,iar daca NU o pot completa ,incerc altceva.
Construiesc modele de warbirds din WWII ,nu numai din dragostea pt.ele ,ci si pentru ca ,pentru ACEST TIP DE AVIOANE AM GASIT SUFICIENTA DOCUMENTATIE pentru a demara proiectul unui aeromodel ( R/C sau static ).Pentru R/C ar fi fost mai simplu, la zbor cel putin ,sa construiesc un avion CIVIL. Din pacate documentatia disponibila ( mie ) este foarte aproape de zero.
Cand voi dori sa construiesc macheta Vuia,Vlaicu,Coanda ,voi aduna documentatie ( daca NU as gasi det. despre partile VIZIBILE ale avionului de ex. motor,montanti ,sasiu,roti etc. as evita construirea unei caricaturi, sau mai rau ,al unui kitch ).
Daca ai prieteni machetisti ( static ), vei vedea seriozitatea cu care acestia abordeaza DETALIILE.... si nu numai.

Succes in continuare!

JIMMY
SE-5a powered by YS Yamada
Graupner MC-19 powered by HOTT 2.4GHz
Fieseler Storch 2.4m powered by Magnum
Hyper Bipe Electric
Motto:"Don't take a toy to a scale competition and expect to have earned the respect of real modellers."
0

#33 Useril este offline   MRX 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 September 2006 - 08:45 PM

Jimmy, eu sunt doar chibitz. Te felicit pt faptul ca esti un perfectionist (chestie rara la romani), fapt remarcat la ce ai facut pana acum. Totusi, ma incanta realizarea anonimului cu Vuia 2, pt faptul ca machetistii romani nu prea se inghesuie sa faca avioane romanesti in timp ce altii fac machete la toate draciile lor nationale ( ex. Wright - arata si zboara ca dracu).
O cauza este, in mod cert, lipsa documentatiei.
Alta, cred eu, o prea putina aplecare catre istoria nationala. Cel putin in aviatie romanii au facut o figura frumoasa si e pacat ca nu le popularizam realizarile. Aeromodelismul este o modalitate de a face atat o educatie tehnica cat si una istorica si, de ce nu, patriotica.
N-as vrea sa te critic dar G-ul tau ar fi aratat minunat cu Serbanescu, Bazu sau Dobran la mansa.

Parerea mea!
Marius-Dan Morcov
0

#34 Useril este offline   Jimmy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 927
  • Interests:Aeromodelism

Postat 28 September 2006 - 10:59 PM

Salut!

o idee ar fi sa dai pe la sectiunea machete statice, a acestui forum.
Vei ramane surprins sa vezi ,de ce frumuseti, mai fac d-nii de pe acolo ( printre altele un Vuia la o scara destul de mare, cam 1:3.....1:4 ).

Iar istoria, noastra, a romanilor ne-a demonstrat-o de N ori ,ca pretuirea inaintasilor este un lucru pe plan secund ( vezi "grija" de a mentine macar, in conservare, a pieselor muzeistice, fie ca e vorba de aviatie,marina....)

Ma intreb cum a ajuns un Ju88 romanesc la Muzeul Aerului din State si nu e la noi , cum stau componente originale ale av lui Viuia la Muzeu in Franta si nu la noi; de ce nu s-a PASTRAT nici un IAR 80 , de ce au fost si sunt casate avioane romanesti ce au ramas unicate....care au mai ramas;si asa am putea continua n,n,n,n,n exemple.

Jimmy
SE-5a powered by YS Yamada
Graupner MC-19 powered by HOTT 2.4GHz
Fieseler Storch 2.4m powered by Magnum
Hyper Bipe Electric
Motto:"Don't take a toy to a scale competition and expect to have earned the respect of real modellers."
0

#35 Useril este offline   MRX 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 September 2006 - 08:43 AM

Jimmy, cunosc realizarea lui Pletila (Vuia 1), minunata. E salvata si indosariata asa cum am facut si cu tot ce ai facut tu pana acum si ai pus pe forum.
Totusi, staticele nu au impactul pe care-l au zburatoarele, mai ales asupra copiilor.
Cu privire la Ju-88 din state pot sa-ti spun ca este eroul unei evadari spectaculoase, adica pilotul lui a fugit cu el in Turcia parca, dupa razboi, asa cum a facut si Ion Profir, Bazu Cantacuzino si multi altii. Era o modalitate de a scapa de sub cizma bolsevica in anii intunecati care au urmat razboiului.
IAR-uri 81 relativ intregi exista sa sti, numai ca autoritatile romane nu sunt interesate de ele. Unul este pe fundul lacului Brates, pe langa Galati sau Braila, iar celalalt este in mare langa Odessa. Ucrainienii ni-l dau cu o conditie, sa ne ducem sa-l luam. Pt amanunte ia legatura cu dl. Dan Melinte. E meserias la capitolul IAR-80, 81.
Mai trist e altceva. Eroi (putin spus) ai aviatiei de vanatoare din WW2 inca traiesc si nu-i vedem la TV, in presa, nicaieri. Traiesc in anonimat. Niste pensionari de care poate ne impiedicam pe strada sau ne calca pe nervi cu pretentiile lor de a le ceda locul in tramvai.
Vorbesc de domnii Ion Dobran, Ion DiCezare si or mai fi si altii, dar, nu-i asa, nu avem timp de amanunte de genul asta, uitand ca intr-o buna zi se vor alatura colegilor lor din ceruri.
As vrea sa-i vad la tv tot asa de des cum ni-l aratau pe bolsevicul ala de Brucan.
Ma rog, sunt multe de spus, poate intr-o emisiune viitoare, intr-un subiect separat.

Cu Stima, Marius
Marius-Dan Morcov
0

#36 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 14 October 2006 - 01:28 PM

pe noul CD de la TOP GUN , la sectiunea pregatiri apar o carutza de ipostaze cu vuia , vlaicu nu stiu care sunt ca nu le cunosc dar apar destul de multe ...
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#37 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 06 December 2006 - 11:10 PM

salut. ma bag si eu in discutie. avionul de care vorbiti, cred ca cel de la roias cel din hangarul mic, este expus in caransebes, de vreo 2 saptamani, iar zilele astea am reusit sa fac cateva poze. daca aveti nevoie, le pot posta aici, sau trimite. cum vreti. daca vreti ceva anume, incerc sa pozez acea parte care va intereseaza cat mai sta avionul la noi.
I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#38 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 06 December 2006 - 11:16 PM

asta a fost la roias....

Fisiere atasate

I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#39 Useril este offline   sic1 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 26-September 05

Postat 08 December 2006 - 12:13 AM

sa va arat eu pozele mele de roIAS, ca doar am fost prezent, am condus ca choiru' 800 km sa vad mitingu' ala, ca e departe Timisoara...

ce greu e sa produci poze la dimensiunile cerute de forumul asta !

Fisiere atasate

0

#40 Useril este offline   sic1 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 08 December 2006 - 12:16 AM

alta...
0

#41 Useril este offline   sic1 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 08 December 2006 - 12:17 AM

scuze...

Fisiere atasate

0

#42 Useril este offline   sic1 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 08 December 2006 - 12:21 AM

alta

Fisiere atasate

0

#43 Useril este offline   sic1 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 08 December 2006 - 12:23 AM

still

Fisiere atasate

0

#44 Useril este offline   sic1 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 08 December 2006 - 12:26 AM

si asta e ultime ce am facut-o cu "Vlaicu"

Fisiere atasate

0

#45 Useril este offline   sic1 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 08 December 2006 - 12:30 AM

A !... si am uitat sa va spun : am condus si cei 800 km inapoi spre Timisoara, doar ca am facut o baie in mare, am dormit ca porcii la Vama Veche pe nisip, si...m-a ajutat si Lori cu volanul ! Pai 2 zile de miting, si un total de 1800km cu un Matiz in 52 de ore...

v-am pupat

mai am poze de la miting, pentru cine vrea sunt pe FTP
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu