Vuia 2 macheta
Postat 28 September 2006 - 10:34 AM
Postat 28 September 2006 - 12:40 PM
ORICE MACHETA E O PROBLEMA ,care trbuie REZOLVATA prin DOCUMENTARE.
Personal ,cand ma apuc de o macheta , primul lucru e sa adun DOCUMENTATIA.
Daca aceasta NU ma satisface, mai caut,iar daca NU o pot completa ,incerc altceva.
Construiesc modele de warbirds din WWII ,nu numai din dragostea pt.ele ,ci si pentru ca ,pentru ACEST TIP DE AVIOANE AM GASIT SUFICIENTA DOCUMENTATIE pentru a demara proiectul unui aeromodel ( R/C sau static ).Pentru R/C ar fi fost mai simplu, la zbor cel putin ,sa construiesc un avion CIVIL. Din pacate documentatia disponibila ( mie ) este foarte aproape de zero.
Cand voi dori sa construiesc macheta Vuia,Vlaicu,Coanda ,voi aduna documentatie ( daca NU as gasi det. despre partile VIZIBILE ale avionului de ex. motor,montanti ,sasiu,roti etc. as evita construirea unei caricaturi, sau mai rau ,al unui kitch ).
Daca ai prieteni machetisti ( static ), vei vedea seriozitatea cu care acestia abordeaza DETALIILE.... si nu numai.
Succes in continuare!
JIMMY
Graupner MC-19 powered by HOTT 2.4GHz
Fieseler Storch 2.4m powered by Magnum
Hyper Bipe Electric
Motto:"Don't take a toy to a scale competition and expect to have earned the respect of real modellers."
Postat 28 September 2006 - 08:45 PM
O cauza este, in mod cert, lipsa documentatiei.
Alta, cred eu, o prea putina aplecare catre istoria nationala. Cel putin in aviatie romanii au facut o figura frumoasa si e pacat ca nu le popularizam realizarile. Aeromodelismul este o modalitate de a face atat o educatie tehnica cat si una istorica si, de ce nu, patriotica.
N-as vrea sa te critic dar G-ul tau ar fi aratat minunat cu Serbanescu, Bazu sau Dobran la mansa.
Parerea mea!
Postat 28 September 2006 - 10:59 PM
o idee ar fi sa dai pe la sectiunea machete statice, a acestui forum.
Vei ramane surprins sa vezi ,de ce frumuseti, mai fac d-nii de pe acolo ( printre altele un Vuia la o scara destul de mare, cam 1:3.....1:4 ).
Iar istoria, noastra, a romanilor ne-a demonstrat-o de N ori ,ca pretuirea inaintasilor este un lucru pe plan secund ( vezi "grija" de a mentine macar, in conservare, a pieselor muzeistice, fie ca e vorba de aviatie,marina....)
Ma intreb cum a ajuns un Ju88 romanesc la Muzeul Aerului din State si nu e la noi , cum stau componente originale ale av lui Viuia la Muzeu in Franta si nu la noi; de ce nu s-a PASTRAT nici un IAR 80 , de ce au fost si sunt casate avioane romanesti ce au ramas unicate....care au mai ramas;si asa am putea continua n,n,n,n,n exemple.
Jimmy
Graupner MC-19 powered by HOTT 2.4GHz
Fieseler Storch 2.4m powered by Magnum
Hyper Bipe Electric
Motto:"Don't take a toy to a scale competition and expect to have earned the respect of real modellers."
Postat 29 September 2006 - 08:43 AM
Totusi, staticele nu au impactul pe care-l au zburatoarele, mai ales asupra copiilor.
Cu privire la Ju-88 din state pot sa-ti spun ca este eroul unei evadari spectaculoase, adica pilotul lui a fugit cu el in Turcia parca, dupa razboi, asa cum a facut si Ion Profir, Bazu Cantacuzino si multi altii. Era o modalitate de a scapa de sub cizma bolsevica in anii intunecati care au urmat razboiului.
IAR-uri 81 relativ intregi exista sa sti, numai ca autoritatile romane nu sunt interesate de ele. Unul este pe fundul lacului Brates, pe langa Galati sau Braila, iar celalalt este in mare langa Odessa. Ucrainienii ni-l dau cu o conditie, sa ne ducem sa-l luam. Pt amanunte ia legatura cu dl. Dan Melinte. E meserias la capitolul IAR-80, 81.
Mai trist e altceva. Eroi (putin spus) ai aviatiei de vanatoare din WW2 inca traiesc si nu-i vedem la TV, in presa, nicaieri. Traiesc in anonimat. Niste pensionari de care poate ne impiedicam pe strada sau ne calca pe nervi cu pretentiile lor de a le ceda locul in tramvai.
Vorbesc de domnii Ion Dobran, Ion DiCezare si or mai fi si altii, dar, nu-i asa, nu avem timp de amanunte de genul asta, uitand ca intr-o buna zi se vor alatura colegilor lor din ceruri.
As vrea sa-i vad la tv tot asa de des cum ni-l aratau pe bolsevicul ala de Brucan.
Ma rog, sunt multe de spus, poate intr-o emisiune viitoare, intr-un subiect separat.
Cu Stima, Marius
Postat 06 December 2006 - 11:10 PM
Postat 06 December 2006 - 11:16 PM
Fisiere atasate
-
IMG00008.JPG (89.03K)
Number of downloads: 89
Postat 08 December 2006 - 12:13 AM
ce greu e sa produci poze la dimensiunile cerute de forumul asta !
Fisiere atasate
-
DSCN3161.jpg (92.67K)
Number of downloads: 49
Postat 08 December 2006 - 12:17 AM
Fisiere atasate
-
DSCN3158.jpg (98.15K)
Number of downloads: 62
Postat 08 December 2006 - 12:21 AM
Fisiere atasate
-