Modelism - RHC Forum: ATENTIE!!!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

ATENTIE!!!! la interferentele telefoanelor mobile

#31 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 04-June 03

Postat 17 March 2007 - 02:54 AM

Si mie mi s-a atras atentia ca vorbeam la telefon si colac peste pupaza si cu casca bluetooth (alte semnale radio). Nu am avut probleme, cu toate ca de atunci nu am mai vorbit si zburat. Dar chiar am incercat intr-o zi, si am dus modelul departe bine de tot in timp ce vorbeam la telefon, tot cu casca bluetooth. Si nika. Nici macar un tremurat. Statia e MC19. Receptor Octava MZK
In schimb nu as avea curaj sa fac chestia asta pilotand un avion serios. E clar ca semnalele radio ale telefonului nu pot afecta direct semnalele radio emise de statie. Ce-i drept insa, poate da peste cap electronica din etajele radio ale statiei si de aici se poate obtine o alterare a semnalului emis de statie.
Insa repet, de cate ori am vorbit la telefon in timp ce zburam deproane, nu am avut probleme.
0

#32 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 17 March 2007 - 06:16 PM

Astazi la un zbor cu un ZEPHIR 2000 am vb la telefon din cocpit fara probleme !
iar cu statia rc nam avut treaba deloc la zborul cu ala mic desi am un PCM 9XII cu sinteza care se zice ca sunt afectate!
no problem!
0

#33 Useril este offline   Frankie 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 09-May 06

Postat 11 April 2007 - 08:22 PM

Domnu_Doctor are dreptate. "Location Update"- reactualizarea locatiei la nivel de celula se face la MAXIMUM 3-4 ore in functie de o multime de parametri, dar acest protocol nu este singurul care are loc. "Paging-ul" -cind se primesc informatii ( inainte de convorbire, eventual chiar un SMS ), "Cell Selection" - calarea pe alta celula cind o multime de criterii o cer ( semnal, calitate ) etc. Acestea se intimpla in afara timpului de convorbire si sint cele mai deranjante din urmatoarele motive:
- se emite cu puterea maxima a telefonului ( la modele noi max. 2W dar din cele vechi dau si 4W )
- se transmite informatie in regim Burst ( trenuri de impulsuri ) foarte deranjante datorita periodicitatii la nivel de informatie
- poate apare si salt de frecventa ( eventual multiplu )
- apar la momente de timp ce depind de atitea conditii incit pot fi considerate aleatoare

Aceste lucruri sint valabile pentru GSM 900/1800 ( DCS ) si trafic de voce. Daca se face transfer de date cu ajutorul telefonului ( Internet, Mail etc ) lucrurile se inrautatesc datorita faptului ca cele de mai sus se petrec pe o durata mai mare de timp.
BlueTooth-ul nu influenteaza datorita puterii foarte mici si a spectrului foarte larg, ca si telefoanele in regim 3G/UMTS/WCDMA.
Din teste cu MC-14 monitorizat cu analizor de spectru profesional s-a evidentiat un jiter de frecventa de 1-2KHz ( deci o "comanda" ) dar nu am avut si receptor pentru confirmare. Telefonul era la circa 10cm de statie si se efectua transfer de date ( legatura la internet ) in conditii de semnal bun de la celula GSM.

In cazul semnalului slab pe telefon ( si eventual celule multiple in zona dar toate departate ) situatia se prezinta crunt . Datorita semnalizarii intense pot aparea in timpul convorbirii pauze de 10 pina la 500ms ( asta ca exemplu identificabil de oricine dar in stand-by lucrurile stau mai rau datorita lipsei criteriilor de continuitate si putere prezente in timpul convorbirii ).

Daca va este de ajutor, eventual si pentru teste.....
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu