KIT, la Sep 21 2009, 05:46 PM, a spus:
Daca la mesajul meu te-ai referit, n-am nici o vina, nu e problema mea. Raman la ideea ca problemele astea in care se negociaza raspunsul n-au nici o legatura cu logica. Pot intelege sa fie adaugate date suplimentare care nu sunt utile in rezolvare (cu scopul de a deruta), dar consider ca e incorect sa nu dai datele complete de la inceput. In rezolvare, orice virgula sau expresie conteaza.
Pe bune ca n-am nimic cu absolut nimeni, nu e ceva personal. Consider ca-i chestie de principiu si pana la urma de exprimare. De fapt asa este genul asta de problema, un "dialog" intre cel care pune problema si cei care rezolva, pana se ajunge la solutia corecta.
Daca e sa raspund concret la intrebarea: "unde ai vazut tu strut care sa se aseze pe un tir ?", raspund destul de simplu: ce-i ilogic in a se aseza un strut pe un tir? E putin probabil, dar nu ilogic. Asa cum am vazut caini asezati pe capotele masinilor, cai ramasi pe capota sau intrati prin parbriz, nu vad de ce n-ar exista si struti asezati pe masina... Am vazut si un bitex asezat pe un tir, cu multi ani in urma. Nu cred ca un strut n-ar putea ajunge acolo. Expresia din problema era "se aseaza pe camion o pasare ". De ce trebuie interpretat neaparat ca se aseaza singura? Daca spun ca se aseaza pe masa un curcan, sau un cos cu oua, nu e incorect. Intelesul e diferit, dar nu ilogic. "Se aseaza" se poate interpreta in multe feluri, toate logice. N-am 1500 euro sa cumpar un strut, sa ti-l arat asezat pe un tir, ca as face-o.
Dar tu unde ai vazut pod de 100km? In loc de strut te-ar multumi in vultur de 15 kg sau o dropie de 20? Astea sunt maruntisuri, nu prea conteaza.
Nu vreau sa supar si imi cer scuze daca am reusit. Scuze ca-s offtopic. Incerc de ceva timp sa stau pe tusa, sper sa si reusesc. Doar indemn la probleme adevarate si mai complicate. Eventual originale. Acolo logica!
Spor la treaba!
Ca tot n-am treaba, am cautat pe net un strut asezat pe o masina.
PS. Scuze, n-am vazut mesajul tau de dupa... Sunt faine toate problemele! Nu trebuie sa luati in considerare ce zic eu. Oricum stau si le rezolv pe cele care apar aici, chiar daca le-am mai intalnit. E vine mea ca nu ma pot lungi la un dialog cu cel care pune problema!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 21 September 2009 - 08:30 PM