Modelism - RHC Forum: parcuri si gardieni - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

parcuri si gardieni si firme de securitate

#1 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 16-June 03

Postat 15 May 2006 - 08:57 AM

Exista vreo interdictie pt. navomodelisti sa mearga cu navomodelele pe lacurile din parcuri ?

O mica plimbare in parcul Titan a atras furia unuia care dadea la peste acolo (chiar au voie sa pescuiasca in lacurile din parcuri), care s-a dus si a chemat huidumele de la BGS care isi fac mendrele pe acolo si ne-am trezit cu vreo 5 suparati smecheri de cartier in tricorui BGS si cu un ATV sucariti pe noi, ca deranjati, omorati ratele (evident o minciuna), si sa nu va mai prind pe aici cu barcile ca vi le sparg si pe urma si mutrele voastre

Copii, care mai mergeti prin Titan cu navomodelele fiti atenti !
Eu ma joc
0

#2 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 30-September 04

Postat 15 May 2006 - 10:01 AM

Salut, ieri am fost "dat afara" si eu de pe balta din parcul IOR (Titan). De trei ani ma dau cu barcutele pe acest lac si pana asta primavara n-am avut probleme. La inceput ma dadeam intro locatie mai ferita de ochii publici, undeva in partea cu epava a lacului. Atunci (in primavara) mi s-a spus ca lacul a fost concesionat de la primarie si ca in acea zona a lacului se percepe o taxa (destul de mare - 50RON pt. pescuit), am fost sfatuit sa ma duc dincolo de pod, in zona debarcaderului (locatie unde am fost cateva luni la rand), dar ieri am fost "alungat" si de-acolo.
Partea trista este ca desi lacul este situat intr-un parc, un loc public, unde in perioada tineretii chiar eream adusi sa plantam pomi si sa facem curatenie, la luciul de apa nu avem acces . E o poveste trista pe care nu stiu cum s-o comentez... :D
0

#3 Useril este offline   Alex mic 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 14-November 05

Postat 15 May 2006 - 10:15 AM

puteti incerca in parcul circului, pe lac.... acolo din cate stiu sunt politisti comunitari.... care nu ar trebui sa va ameninte asa.... si oricum nu ar avea motiv sa va goneasca.....

Aceasta postare a fost editata de Alex mic: 15 May 2006 - 10:15 AM

0

#4 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 297
  • Inregistrat: 12-March 06

Postat 15 May 2006 - 10:57 AM

salut. io stau la o statie de parcu circului. nu e cale sa te dai cu barca pe acolo. e plin de alge.
cu stima,
florin
ciobelicz neboonu trage cu tunu
0

#5 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2006 - 11:43 AM

soare_geo, la 15 May 2006, 11:01, a spus:

Salut, ieri am fost "dat afara" si eu de pe balta din parcul IOR (Titan).

Tot ieri ?

Pe la ce ora ?

Unde erai ?

Tot aia de la BGS?

Te pomenesti ca dupa ce au terminat cu noi, i-a luat avantul patriotic ...
Eu ma joc
0

#6 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2006 - 11:45 AM

Asta ca sa nu mai zic ca pe "asa zisii pescari de parc" nu-i deranjeaza defel toata pustimea care se scalda in lac la nici 30m de ei. Si nici BGS nu le zice nimic.
Eu ma joc
0

#7 Useril este offline   sorini 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 59
  • Inregistrat: 25-August 05

Postat 15 May 2006 - 11:46 AM

Intr-adevar se pare ca cel putin pe IOR problema a devenit serioasa -am crezut ca am patit-o doar eu cand am fost cu Soare-Geo, dupa amiaza, dar se pare ca a existat un episod si dimineata. Iar problema nu este numai a celor ce se dau pe IOR, ea poate crea un precedent, aplicabil f usor in Bucuresti, unde e plin de smecheri cu cefe groase. Evident ca este un abuz, chiar si in cazul unei concesionari, ca doar este un loc public, imi platesc taxele, ca sa nu mai zic cat am muncit in generala si liceu in parcul asta. Deci asi ruga pe cine are acces la eventuale reglementari sa ni le comunice pt a sti pe ce pozitii ne situam. Cred ca a fost doar un moft de analfabet cu "jeaca" de bodyguard.
Multumesc!
0

#8 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 15 May 2006 - 02:34 PM

andrixnet, la 15 May 2006, 11:45, a spus:

Asta ca sa nu mai zic ca pe "asa zisii pescari de parc" nu-i deranjeaza defel toata pustimea care se scalda in lac la nici 30m de ei. Si nici BGS nu le zice nimic.

pescarii sint vecini cu parcul,
cit despre copii,cred ca sint doar bruneti.
mergi pe partea cu cinema GLORIA,si nimeni nu mai zice nimic.
acolo pescuitul este interzis.
si totusi se invirte !
0

#9 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 30-September 04

Postat 15 May 2006 - 03:16 PM

Harrina, tocmai asta este problema: am inteles ca nu este voie acolo unde se pescuieste (in partea cu epava), si de aceea n-am mai mers cu barcile acolo, dar ieri eream undeva intre debarcader si "fantana/cascada" din apropierea blocului Potcoava
0

#10 Useril este offline   kamikaze 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 241
  • Inregistrat: 29-May 05
  • Interests:Machete

Postat 15 May 2006 - 04:10 PM

Din cate am putut eu intelege din lg.213/1998, din pacate, concesionarul cam face ce il taie capul pe terenul concesionat (lac, cladire ,etc...); spun "cam face", pt ca la fel ca orice lege romaneasca, si asta e la fel de intortocheata si stufoasa, si mai rau te incurca decat sa te lamureasca ...; daca stie cineva mai bine si a inteles mai multe din polologhia de acolo sa ne zica si noua, ca eu atat am priceput....
Tara te vrea prost! N-o dezamagi...
0

#11 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2006 - 09:16 AM

Exista de fapt undeva stipulat despre navomodele ca ai voie sa n-ai voie sa te plimbi cu ele pe lac, sau in cutare loc ?

Sa stim si noi... Chit ca in IOR nu ma mai duc, ca si daca as avea toata dreptatea si legea de partea mea, cafteala si barci zob de la cefe groasa tot primesc, si n-am chef
Eu ma joc
0

#12 Useril este offline   sorini 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 May 2006 - 09:34 AM

Chiar aici e problema ca cefele groase se impun cu pumnul iar eu nu am nici un chef sa ma las intimidat de subspecii, deci revin cu rugamintea daca are cineva cunostinta de statutul administrativ al parcului Titan, pt ca vreau sa am lectia invatata. Si in nici un caz nu m-as feri sa merg pe balta, ba din contra sa ne adunam cat mai multi, pt ca sper ca nu au ajuns maimutele sa faca legea.
Sa auzim de bine!
0

#13 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1108
  • Inregistrat: 14-May 04

Postat 16 May 2006 - 12:36 PM

In tineretului tot nu ai voie .. tot asa ca e parkul domeniu public .. noi eram cu cainii in lac si au venit cei care aveau debarcaderul la noi sa ne scoatem cainii ca se pescueste .. etc. . ! Tigani 100% :D nu va sfatuesc sa va certati cu ei ca noi ne-am certat si era sa fie scandal mare de tot .

Herastrau cred ca e ok de dat deoarece e foarte foarte mare si sunt ambarcatiuni .. jetsky etc .. treb doar sa ai grija.

Cijmigiu nu e voie :)

Mai e dambovita ...
A pilota e un vis frumos..... dar devine greu o realitate
Galeria mea
0

#14 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 16 May 2006 - 12:43 PM

Ai incercat in Cismigiu? Adica, cum ai aflat ca nu e voie acolo?

Aceasta postare a fost editata de navigator: 16 May 2006 - 01:14 PM

0

#15 Useril este offline   down 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 225
  • Inregistrat: 24-May 05

Postat 16 May 2006 - 03:22 PM

@LooSeR:

Citeaza

Cijmigiu nu e voie :)

Obisnuiesc sa ies aproape in fiecare weekend in Cismigiu cu copilul. De mai multe ori am vazut persoane cu barcute (nu de viteza) pe lac. Nu stiu daca este sau nu voie dar ma gandesc ca daca nu ar fi voie nu s-ar mai da nimeni acolo.
0

#16 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 16 May 2006 - 08:12 PM

10x Down, caci aveam de gind sa pun pe lac in Cismigiu o barcuta, nu de viteza (prea) mare, dar cu statie serioasa, chiar prea serioasa ca sa-mi permit sa am probleme cu paznicii. De asta am intrebat.

0

#17 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 May 2006 - 08:42 PM

trebuia sa chemati politia fiindca aia de la BGS nau au absolut nici o treaba. si le mai luati si despagubiri
0

#18 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 16 May 2006 - 08:48 PM

ciobelix, la 16 May 2006, 20:42, a spus:

trebuia sa chemati politia fiindca aia de la BGS nau au absolut nici o treaba. si le mai luati si despagubiri

si dupa aia sa vezi cum iti iei scaunu cu rotile si portia de pansament gipsat
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#19 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-January 06

Postat 16 May 2006 - 10:29 PM

Imi pare rau de ce am citit aici si mi se pare asa de ciudata problema aceasta .....
Nu vreau sa comentez .
Aici este o adevarata bucurie cand se vad barcutele pe oricare lac si oricui ar fi ....
Si nu am auzit sau vazut vreo contestatie din partea cuiva , chiar fiind propietarul lacului .
Nu cred ca exista o legislatie care sa interzica asa ceva.
Nu va lasati intimidati prieteni !!
MARIUS
0

#20 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 May 2006 - 11:02 PM

ce pansamente mai dexter? traim in jungla? pe fraierii astia de la BGS ii ia garda rapid ca si asa au ceva cu ei si orcum nu au tupeu sa iti faca ceva ca tot ei intra la puscarie
0

#21 Useril este offline   sorini 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 May 2006 - 09:14 AM

ciobelix are perfecta dreptate, iar daca voi ceilalti aveti de gand ca in orice astfel de situatie sa va bagati capul in nisip, sa nu luptati pt dreptul vostru si sa tremurati in fata oricarui cioban, atunci stati acasa cu barca in cada. De duminica tot vreau sa aflu daca exista vreo astfel de reglementare si nu aud decat oameni speriati. Este ingrozitoare starea asta de teama si culmea ca nu este numai in domeniul acesta! De ce va temeti oameni buni; nu e deloc o tara model dar mai exista legi, organe si drepturi civile, iar situatia de fata este si rezultatul civismului, atitudinii de fiecare zi a fiecaruia dintre noi.
Toate bune!
0

#22 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2006 - 01:02 PM

Ieri cel putin (marti seara pe la 7 - 8 ) in IOR nu era nici unu de la BGS.

Oare doar in weekend ?

Oricum, cand ar mai fi de mers, vedem cum facem, ca de unu singur sau asa, stii, ca la noi, ca aia sunt smecheri de cartier.

De fapt atunci ne-a si zis pe fata :
va sparg barcile si mutra, si nu ma intereseaza ca ma amendeaza dupa aia

Gips, pansamente cineva? Nu ma inghesui :D

Aceasta postare a fost editata de andrixnet: 17 May 2006 - 01:51 PM

Eu ma joc
0

#23 Useril este offline   kamikaze 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 241
  • Inregistrat: 29-May 05
  • Interests:Machete

Postat 17 May 2006 - 05:16 PM

[/QUOTE]De fapt atunci ne-a si zis pe fata :
va sparg barcile si mutra, si nu ma intereseaza ca ma amendeaza dupa aia

Gips, pansamente cineva? Nu ma inghesui sad.gif[QUOTE]

Ai foarte mare dreptate!! Nici mie nu mi se pare normal sa te dai la o parte in fata oricarui "cioban", dar problema e ca acesti "ciobani" gandesc un pic altfel decat noi ceilalti; asa ca unul de asta nu o sa se gandeasca ce pateste dupa aceea, pt ca daca are chef sa te pocneasca atunci, o sa o faca; mai important pt noi ar fi nu sa ne tiganim, sau mai rau , sa ajungem la bataie cu personajele respective, ci ar trebui sa stim exact ce zice legea, pt ca atunci ai putea, in cazul in care te deranjeaza cineva, sa chemi politia, si sa rezolve ei problema; asa ca poate reuseste cineva sa afle exact ce spune legea ( sau sa inteleaga...)
Tara te vrea prost! N-o dezamagi...
0

#24 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 17 May 2006 - 08:14 PM

problema e ca la noi pana face nea politaiu o ancheta(mai ales daca nu lasi si un mic "cadou" ) mori linistit.
si daca matahale aia proasta mai are si bani il doare fix in paispe ca ii pune la politai 200 de euro in mana si s-a scos.
acum ce facem? umblam cu spray-u paralizant si cu stun gun-u dupa noi (mai ales dupa incidentul de la aero).
cu ce te unge pe tine la suflet ca matahala aia iti plateste nu stiu cat sau face 2 ani de puscarie(cu suspendare) cand tu ai maxilaru rupt si cativa dinti lipsa(dupa care tragi pe la dentisti de te calca).
daca iti rupe ceva? daca te loveste(nu se stie cum) in tampla si acolo ramai. sau cazi si dai cu capu de ceva.
nu fac ca in povestea cu drobul de sare dar asta este realitatea.
din cauza unei gorile fara pic de minte poti sa tragi consecintele toata viata.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#25 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2006 - 08:07 AM

Despre ce incident de la aero zici?
Eu ma joc
0

#26 Useril este offline   down 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 225
  • Inregistrat: 24-May 05

Postat 18 May 2006 - 11:25 AM

Am dat o fuga aseara in Cismigiu. Am luat o barcuta (cu vasle) si am dat o tura... o gramada de "matasea broastei" sau cum i-o spune mai academic.... E adevarat ca este destul de jos, nu la luciul apei dar sunt locuri unde s-a ridicat pana la suprfata. De pe mal nu prea observi cum si unde sunt locurile periculoase. Deci nu stiu ce sa spun... merge... nu merge?
De obicei curata lacul dar acum pare destul de mizerabil.

Stima
0

#27 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 19 May 2006 - 12:20 AM

badigarzii voiau sa-si dea importanta, "rezolvand" plangerea unui client platitor - pescaru cu pricina.

Asculta si ei de cineva - sefii lor, care asculta de cine i-a angajat. Aflati cine e persoana respectiva, il faceti sa va inteleaga situatia si inutilitatea abuzului si posibil sa se rezolve problema amiabil.

Mai ales daca e cineva important si nu vrea sa i se duca buhu ca:
"Gorilele de la BGS angajati de X-ulescu sa bata copiii ce se joaca cu barcutele pe lac"

Gasiti omul, incercati sa vorbiti cu el.
0

#28 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2006 - 01:53 PM

bah. mas mira.

s-ar putea asta seara pe la 6-7 sa iesim pe pantelimon 2, la un debarcader in parcu de la soseaua catelu. haideti
Eu ma joc
0

#29 Useril este offline   Buggy-man 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 1804
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 19 May 2006 - 02:10 PM

Salutare!

Din pct. de vedere legal, firma care a concesionat luciul apei este libera sa stabileasca propriile reguli!
Daca are chef sa va lase sa va dati cu barcutele, bine, daca nu, nu!
Ce este strigator la cer este altceva, cum Dumnezeu, un lac din inima Bucurestiului, situat intr-un parc, a ajuns "balta de pescuit"!!!??
Se presupune ca omu merge in parc sa se recreeze, sa se plimbe cu barca pe lac, eventual se joaca cu o barcuta telecomandata, etc.. La fel de bine pot sa merg in parc sa ma joc cu o masinuta telecomandata!
Eu zic ca baietii de la BDG incearca un abuz cu voi!
Cel mai simplu este sa chemati politia daca se mai dau la voi!
Chestia cu "te sparg sa moara mama" nu mai functioneaza demult si mai mult suna a amenintare, care dupa stiinta mea este pedepsita de legea penala!
RHCForum - Webmaster
0

#30 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 19 May 2006 - 04:03 PM

Buggy-man, la 19 May 2006, 14:10, a spus:

Salutare!

Din pct. de vedere legal, firma care a concesionat luciul apei este libera sa stabileasca propriile reguli!
Daca are chef sa va lase sa va dati cu barcutele, bine, daca nu, nu!
Ce este strigator la cer este altceva, cum Dumnezeu, un lac din inima Bucurestiului, situat intr-un parc, a ajuns "balta de pescuit"!!!??
Se presupune ca omu merge in parc sa se recreeze, sa se plimbe cu barca pe lac, eventual se joaca cu o barcuta telecomandata, etc.. La fel de bine pot sa merg in parc sa ma joc cu o masinuta telecomandata!
Eu zic ca baietii de la BDG incearca un abuz cu voi!
Cel mai simplu este sa chemati politia daca se mai dau la voi!
Chestia cu "te sparg sa moara mama" nu mai functioneaza demult si mai mult suna a amenintare, care dupa stiinta mea este pedepsita de legea penala!

bgs, bre, nu BDG...ca aia(BDG...) "e" baieti buni(distributie in horeca!), nu batausi...
in alta ordine de idei, da' tot in context asemanator, acum vreo doo saptamini am aflat ca-n "jarmania" nu prea mai e voie pe nici-un lac de intravilan cu navomodele...? poate ne suplimenteaza cu detalii cei de pe meleaguri mai blonde...
si, daca a concesionat lacu', are voie sa faca ce vrea, cu conditia sa nu aduca modificari majore microecosistemului biologic respectiv(acesta este de fapt unul din principiile care stau la baza fundamentarii contractelor de concesiune pentru astfel de entitati...)
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu