Modelism - RHC Forum: Jucarie HIGH WIND - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Jucarie HIGH WIND Luat din Cora 100RON

#1 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 16-June 03

Postat 28 April 2006 - 09:13 AM

Intr-o zi nu m-am putut abtine si am luat o jucarie/navomodel RTR pe nume HIGH WIND, cu 100RON din Cora.

Chinezarie. Nu navomodel :huh:.

Are o telecomanda stil pistol pt. auto, dar nu e proportionala.
Un charger miniatura pt. pack de 6x1700mAh TAM.
2 motoare ce par a fi 400, cuplate direct.
Receptorul e o cutie mare neagra care probabil ca e si comanda de mixaj. (on/off, dar tot mixaj e).

Totusi, corpul pare destul de ok, adica daca-l dotez mai calumea, scot ceva de viteza frumusel (cred).

L-am luat in toamna, da' abia acu l-am pus pe apa.

Trage ca nebunu spre dreapta, rau de tot, chit ca are o carma cu care sa ma compensezi, cica. Motorul din dreapta are o turatie sensibil mai mica ;)

In weekend o sa desfac cutia aia neagra sa vad ce e prin ea, ca tare-s curios. O sa incerc sa pun si poze.

S-a mai jucat cineva cu o chinezarie din asta ?
Eu ma joc
0

#2 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 28 April 2006 - 09:19 AM

daca seamana cu cea din poza vorbeste cu ciuf,el are asa ceva

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1146208790.jpg

0

#3 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 April 2006 - 09:25 AM

Seamana !

Domn ciuf, hello ! :huh:
Eu ma joc
0

#4 Useril este offline   gsteph 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 104
  • Inregistrat: 12-May 03

Postat 28 April 2006 - 09:28 AM

MA DUC IN CORA!!!!
0

#5 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 April 2006 - 09:38 AM

ROFL
Eu ma joc
0

#6 Useril este offline   ciuf 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 18-August 05

Postat 28 April 2006 - 09:47 AM

Salut!
Parca vad ca trebuie sa deschidem si o sectiune de Navomodelism Alternativ in curand. :huh:
Acum serios, imi pare bine ca mai sunt si altii ca mine (incepeam sa ma sint singur) care vor sa se distreze un pic pe bani mai putini.
@andrixnet :
Fi atent cu sensurile de rotatie ale motoarelor. La mine erau la fel si a trebuit sa modific sensul unuia dintre ele pentru a merge drept. Dar fii atent la elice sa atace corect.

Aceasta postare a fost editata de ciuf: 28 April 2006 - 09:47 AM

0

#7 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 April 2006 - 10:17 AM

Daca bine tin minte (ca-s la munca si n-am barca in fatza), elicile se rotesc in sensuri diferite (si au palele in sensuri diferite).

Dar unul din motoare are o turatie sensibil mai mica. :( N-am turometru, dar nici n-am nevoie.

O sa mai verific cand ajung acasa.

Ia ziceti, Domn' Ciuf, pe unde/cand iesiti la navigat ?
Eu ma joc
0

#8 Useril este offline   gsteph 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 April 2006 - 11:56 AM

@andrixnet: care cora? Pantelimon?
am incercat la Lujerului ca eram cel mai aproape :( si nu aveau!

motoarele sunt puse in paralel? poate sunt comandate de punti diferite. eu mai am o barcuta tot chinezarie, cu 2 motoare (imersate), si ele chinezarii. radiocomanda era cu TX2, RX2, si erau2 punti care realizau Fw,Bw, Left, Right. avea cam aceeasi problema, dar era din electronica de comada. puse in paralel, pe variatorul de acum s-a diminuat mult diferenta de turatie, dar tot e de ordinul 1e2 rpm la cca. 5000rpm.
0

#9 Useril este offline   ciuf 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 April 2006 - 12:40 PM

@gsteph
Da! Incearca la Pantelimon eu acolo am vazut. Chiar pe standul de jucarii undeva jos.
@andrixnet
Eu ies la apa doar pe lacul Floreasca langa clubul 21. Este o constructie de fier acolo, mai exact hangarul celor de la CSS6.
0

#10 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 28 April 2006 - 01:04 PM

in EUROPA este cam 60 ron,si gasesti o diversitate mai mare,
chiar si mai bune.
si-a luat un amic una cu 100 ron,se duce beton.
si totusi se invirte !
0

#11 Useril este offline   ciuf 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 April 2006 - 01:15 PM

Fiti atenti sa nu va luati teapa. Desi aceste barcute nu sunt navomodele ele nu pot fi considerate nici jucarii. Ce spui tu ca gasesti la 60 de ron in mod sigur este o jucarie. A mea a venit cu motoare de modelism, mai precis cu speed 300 si acc. ni-cd 6 celule si 1780mAh.
0

#12 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2006 - 04:52 PM

ciuf, la 28 Apr 2006, 13:15, a spus:

Fiti atenti sa nu va luati teapa. Desi aceste barcute nu sunt navomodele ele nu pot fi considerate nici jucarii. Ce spui tu ca gasesti la 60 de ron in mod sigur este o jucarie. A mea a venit cu motoare de modelism, mai precis cu speed 300 si acc. ni-cd 6 celule si 1780mAh.

sincer,nu m-am uitat in ele,dar coca seamana izbitor de bine.
cea de 100 ron este visinie,
seamana cu LASER-ul de la concurenta
tot 2 motoare si vreau sa zic ca sare usor de 40km/h ,viteza variabila,coca ABS,
este drept ca dupa 10-12 min moare.
am vazut-o pe lac,dar nu m-am dat cu ea.
si totusi se invirte !
0

#13 Useril este offline   gsteph 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 April 2006 - 05:51 PM

am fost si in cora pantelimon (10min) si nu am gasit !!!. 1h dus si 1h intors.
am intrebat tipele care cica au grija de clienti, au telefonat, sau scarpinat in... cap si mi-au zis ca daca nu sunt la raft, nu mai sunt deloc.
ce sanse credeti ca am in europa? in afara de a petrece 2h30m si 1/2 pachet de tigari in masina... :(
0

#14 Useril este offline   ciuf 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 April 2006 - 01:40 PM

In Flora gasesti sigur. Nu te baga in Europa ca o sa innebunesti acolo.
0

#15 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 297
  • Inregistrat: 12-March 06

Postat 29 April 2006 - 04:01 PM

nu in europa, in NIRO, acolo intrii prin spate si o iei pe alea de mers cu masin ala dragonu rosu, si pe o anexa sunt niste baieti care vand masini, elicoptere, caricioplane, barci, de toate, si sunt ieftine
cu stima,
florin
ciobelicz neboonu trage cu tunu
0

#16 Useril este offline   gsteph 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 April 2006 - 07:36 PM

in europa cert e nebunie. de fapt in ambele :lol:
unde e NIRO?
dar unde e flora? herastrau?

cunosc orasul asta ceva de speriat. spre cora am intrebat un taximetrist incotro e vergului (pe bd. muncii fiind). la plecare am dat doua ture ca sa ies spre bucuresti si tot spre constanta am iesit!

maine o sa fiu in zona herastrau, daca acolo e flora... poate am noroc.

@andrixnet: ce dimensiuni are barcutza?
0

#17 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 712
  • Inregistrat: 23-March 04

Postat 02 May 2006 - 07:32 AM

Oameni bun, oare daca vedeti un produs indifirent ce este (barca, electrocasnic haina) in Cora, Carrefour, Sellgros, Metro etc. va inchipuiti automat ca cel care expune acolo pune numaidecat lucruri mai bune calitativ? Nu intotdeauna. Daca produsul este "Made in China" aveti toate sansele sa il gasiti in ori care en-gros de genul Niro (sau Dragonul Rosu ca parca asa ii spune acum), Europa etc, numai sa ai timp sa cauti. Cat despre pret, va spun e chestie d noroc, dar in general in en-gros gasesti ceva mai ieftin (desi poti sa ai si surpriza inversa). Ce am observat in astfel de locuri este faptul ca din cele cateva randuri cu jucarii sunt cateva (cred ca maxim 10) locuri unde jucariile par a fi de o calitate mai buna. Nu stiu daca este asa, ca nu am luat. Acum depinde si ce cauti. Eu spre exemplu am luat inainte de Paste de la Carrefour o masinuta cu radiocomanda pentru fiul meu. Un fel de jeep monster truck. Am dat 200.000 lei pe ea in conditiile in care setul continea acumulatorii, baterie de 9 V pentru radiocomananda si incarcator. Face stanga, dreapta, inainte, inapoi. Este adevarat ca o tii o noapte intreaga la incarcat si merge maxim 1 ora (depinde de terenul pe care merge). Dar ce imi convine ca a luat destule borduri in fata si in posterior si se tine destul de bine (ca de, fiul mei inca nu a impinit 3 ani). Ideea e ca atunci cand am luat-o am luat-o pentru sacrificiu. Adica la banii astia nu ma asteptatm nici macar pe atat.

Parerea mea este ca atata vreme cat iei un produs de genul asta - "Made in China" (masina, barca, trenulet, avion etc.) si care pe deasupra mai este vandut si intr-un magazin de jucarii, nu trebuie sa te astepti la cine stie ce, ca daca era ceva mai grozav, sigur nu il gaseai acolo si sigur nu il gaseai la acelasi pret.

Din pacate, ceea ce este mai rau (parerea mea) este ca fata de nivelul nostru de trai, daca un adolescent vrea sa faca modelism (ceea ce este de preferat decat sa stea cu "baietii de cartier") preturile le produsele adevarate sunt destul de prohibitive. Si atunci asa cum cineva punea intrebarea mai sus, e mai greu sa te distrezi cu bani putini.

PS Rog adminsitratorii sa ma scuze ca am dat direct numele hypermarketelor sau al en-gros-urilor dar nu fost intentia de reclama.

PPS Niro, este langa Europa, ceva mai la vale spre pod. Si pentru cei care nu stiu, pe langa standurile disparate unde pot gasi jucarii, sunt (sau oricum erau cand am fost eu ultima data la 01.12.2005) cel putin 3 randuri unde se vindeau numai jucarii.
Iar Flora este de la Casa Presei libere putin mai inn jos spre Pajura (deci nu spre Baneasa), dar acolo oferta este mult mai mica decat in Niro.

Aceasta postare a fost editata de Pacific 231.000: 02 May 2006 - 07:36 AM

Realitatea e chiar in fata...dar adevarul este dincolo de noi!
0

#18 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 02 May 2006 - 10:04 AM

Foarte adevarat a grait Pacific 231.000. In tot ce a zis. Eu buna-oara, am fost vineri prin hypermarketuri sa iau jucarii la piticii mei ca pe 15 va fi ziua lor. Si cum in afara de marcile Barbie, Walt Disney, si poate inca vre-o una, care erau prea scumpe pentru sporul de calitate dar si pentru virsta mica a piticilor (la care durata de viata a jucariilor e de la 1 ora la citeva zile) am vazut o groaza de chinezarii tentante dar cu iz de Niro, m-am gindit sa dau o raita si pe acolo.
Asa ca simbata m-am dus si pe la angroul respectiv unde intr-adevar, am recunoscut multe produse, cam la 50-60% din preturile hypermarketurilor (sau 25-33 % din preturile magazinaselor sau tarabelor de cartier).

Pentru cei interesati, sint niste barci de "viteza" mai interesante, una chiar mare, cam la 0,8 m si 120 lei. Am vazut si un "papuc FSR" galben cam la 0,5 - 0,6 m. Mai e o "replica" a vedetei japoneze PT15 de 0,5m, la 60 lei, la care doar corpul si cabina sint reusite, in rest trebuie destula munca ca sa se apropie de cele de la Trumpeter (sau Tamiya B) ).

Aceasta postare a fost editata de navigator: 02 May 2006 - 10:33 AM

0

#19 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 02 May 2006 - 10:29 AM

navigator, la 2 May 2006, 10:04, a spus:

am fost vineri prin hypermarketuri sa iau jucarii la piticii mei ca pe 15 va fi ziua lor.

Felicitari si sa-ti traiasca !! :(
Da' da-mi voie sa am rezerve la cine va fi utilizatorul de facto B) :( , al jucariilor ... !!! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Stima, :o
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#20 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 May 2006 - 12:34 PM

@ domnu_doctor
Pai ca sa stie copilu' cum face vehiculul stanga, dreapta etc. si ca sa i se mai faca pofta pe deasupra nu trebuie intai sa ii arati tu?
0

#21 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 02 May 2006 - 12:37 PM

Daca e korekt e corect, daca nu, NU ! :(

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#22 Useril este offline   ciuf 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 May 2006 - 05:56 PM

@Pacific 231.000
Este adevarat ce ai spus tu referitor la preturile din modelism. Poate cei care le vand isi vor da seama ca nu trebuie intotdeauna sa castigi 100% si ne ofera si noua, celor cu mai putini bani de hobby-uri,(si de ce nu tuturor) materiale de modelism la preturi accesibile.
0

#23 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 May 2006 - 07:51 AM

Din cate am observat eu, peste tot in lume preturile sunt destul de ridicate la tot ceea ce tine de hobby.
Prin 1996-1997, un prieten de al meu rezident in Franta mi-a spus ca dat pe o macheta dinamica de elicopter 5000 de franci francezi, macheta pe care dupa nu stiu cata vreme a prabusit-o intr-un copac si s-a ales praful de ea. M-a ascultat un pic amuzat si un pic jenat cand i-am spus ca, cu aceesi bani la noi in tara ar fi putut sa isi cumpere o Dacia la mana a II-a. In cele din urma a concluzionat: "deci eu am busit de copac o Dacie la mana a II-a".
Acum concluzionand un pic ca asa intindem subiectul la nesfarsit: de multe ori la noi, asa cum au spus-o si altii se plateste "taxa de Romania". Asta e. Nu ai ce face. Paradoxul este ca chiar si in afara mai sunt unii care vand la preturi rezonabile. Dar nu stiu cum se face ca cei care devin dealeri la noi de produse din afara le aleg aproape numai pe cele scumpe. Iti da cu firma in cap cu calitatea produselor etc. Parerea mea este ca daca vrei sa initiezi pe unul in mecanica auto nu ii dai pe mana un Rolls Royce. Asa si cu produsele de modelism. I-am facut cadou o data unui prieten un avion - un kit de lipit. Mi-a spus, dupa ce l-a desfacut din cutie, ca kit-ul nu era perfect, dar lui i-a placut la nebunie ca a trebuit sa retuseze la el cu pila, cuter etc.
Ar trebui dupa parerea mea sa existe piata si pentru produse mai ieftine si mai scumpe. Vrei sa initiezi pe cineva: ii iei un kit de 50.000-100.000 si e OK. Vrei sa ii faci cadou ceva mi deosebit? Bagi mana mai adanc in buzunar.

Aceasta postare a fost editata de Pacific 231.000: 03 May 2006 - 07:54 AM

0

#24 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 May 2006 - 08:25 AM

gsteph, la 28 Apr 2006, 18:51, a spus:

am fost si in cora pantelimon (10min) si nu am gasit !!!. 1h dus si 1h intors.
am intrebat tipele care cica au grija de clienti, au telefonat, sau scarpinat in... cap si mi-au zis ca daca nu sunt la raft, nu mai sunt deloc.

Toata iarna au avut, cu mici pauze...

Nush ce sa zic, incearca din nou peste o sapt...

Apropo de dotare :
- telecomanda e clar chinezarie
- 2 motoare seria 400
- un pack NiCd 6x1500mAh TAM ...

Deci e jucarie si nu prea. Parerea mea. Cu o telecomanda mai serioasa, mixer si variatoare calumea, coca e super.
Eu ma joc
0

#25 Useril este offline   andrixnet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 May 2006 - 08:28 AM

gsteph, la 29 Apr 2006, 20:36, a spus:

@andrixnet: ce dimensiuni are barcutza?

In jur a juma de metru, nu stiu dimensiunile, tre sa ma uit pe cutie
Eu ma joc
0

#26 Useril este offline   gsteph 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 May 2006 - 01:20 PM

@andrixnet: multumesc de detalii. coca si motoarele si tot merita.

voi mai incerca in cora... am mai patit asemenea chestie, in iarna, cu o luneta astronomica (telescop refractor). la cateva zile nu mai aveau...
sau europa cand voi ajunge in zona, sau saca plec din bucuresti in directia aia.

eu mai am o chinezarie, o barcuta de fabricatie Nikko, din care am pastrat numai coca (corpul) si motoarele (capsulate in plastic, imersate). elicile s-au rupt intr-un accident... pentru scoala si nu numai, a fost perfect. luni am terminat-o si seara am facut probe in parcul drumul taberei. motarele sunt cam slabute, probabil ca si elicile facute de mine nu ma ajuta. dar s-a comportat bine, si se duce [destul de] drept.

cred ca unele jucarii merita pentru ce gasesti in ele, dar trebuie sa modifici destule ca sa iasa ceva. lectronica fara discutie! la barcutza de care ziceam a trebuit sa desfac carcasele de plastic ale motoareleor si sa le deparazitez, sa le ung...

dar asta e tot fun-ul!

Aceasta postare a fost editata de gsteph: 03 May 2006 - 01:22 PM

0

#27 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 May 2006 - 01:40 PM

gsteph, la 3 May 2006, 13:20, a spus:

@andrixnet: multumesc de detalii. coca si motoarele si tot merita.

voi mai incerca in cora... am mai patit asemenea chestie, in iarna, cu o luneta astronomica (telescop refractor). la cateva zile nu mai aveau...
sau europa cand voi ajunge in zona, sau saca plec din bucuresti in directia aia.

eu mai am o chinezarie, o barcuta de fabricatie Nikko, din care am pastrat numai coca (corpul) si motoarele (capsulate in plastic, imersate). elicile s-au rupt intr-un accident... pentru scoala si nu numai, a fost perfect. luni am terminat-o si seara am facut probe in parcul drumul taberei. motarele sunt cam slabute, probabil ca si elicile facute de mine nu ma ajuta. dar s-a comportat bine, si se duce [destul de] drept.

cred ca unele jucarii merita pentru ce gasesti in ele, dar trebuie sa modifici destule ca sa iasa ceva. lectronica fara discutie! la barcutza de care ziceam a trebuit sa desfac carcasele de plastic ale motoareleor si sa le deparazitez, sa le ung...

dar asta e tot fun-ul!

mergi in europa,DRAGONUL ROSU.
ESTE ACOLO UN LOC MAI DECHIS,O PIATETA.
TE CRUCESTI DE JUCARIILE DE ACOLO.
DACA AM TIMP,MERG SI EU DUMINICA.
PRETURILE SINT CU ADEVARAT MODESTE.
si totusi se invirte !
0

#28 Useril este offline   gsteph 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2006 - 08:21 AM

am si acceptul consoartei :lol:, asa ca mai ramane sa am timp sa merg pana acolo. voi "fotografia" ce e pe acolo, ca e bine de stiut.
0

#29 Useril este offline   dynamic 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 94
  • Inregistrat: 09-May 06

Postat 09 May 2006 - 06:12 PM

harrina!! cat?? 60 de ron !?io am dat pe una luat de la ###### vreo cu vreo 12 milioane da eu am luat-o sa ma distrez cu ea pe lac....nu obisnuiesc sa ma duc la concursuri....
0

#30 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 May 2006 - 06:31 PM

da,preturile incep de la 600.000 rol.
nu am fost prin europa de 7-8 saptamini,posibil sa se fi schimbat preturile,dar nu cu mult.
si totusi se invirte !
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu