Postat 04 April 2006 - 06:58 PM
Alex,
Dupa toate aparentele acumulatorul original este o singura celula de LiIon. Este posibil ca pe langa cele doua fire de alimentare sa mai existe fire de date care duc la controlerul aflat pe baterie. Bateriile cu litiu sunt destul de pretentioase si au nevoie de supraveghere. Masurarea tensiunilor pe pinii de date este irelevanta. Desigur, firele suplimentare pot fi si de la un senzor de temperatura, dar asta poti afla numai cand vei decide sa desfaci bateria.
Variatia acceptata a tensiunii pe o celula cu litiu este 3...4.2V. Orice combinatie de acumulatori care cade in acest interval ar trebui sa fie potrivita. Pe de alta parte, nu vei avea functionalitatea oferita de controlerul de pe bateria cu litiu. De asemenea, daca exista circuit de incarcare pe placa Pocket PCului, acesta nu va functiona corect. Procedura de incarcare a bateriilor cu litiu e fundamental diferita de cea a NiMH-urilor.
Sunt curios ce fel de baterii sunt acelea de 1.25V Din cate stiu eu NiMH si NiCd duc 1.2V in sarcina.
Din pacate, eu nu cred ca ai prea multe optiuni.
Bafta!
Cirip
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.