Pai, fii atent. Raspunsul tot de la tine vine. Celulele astea nu sunt 100% garantate. Adica sunt supuse uzurii(consumarii) chimice din momentul in care au fost facute. Chiar daca ai charger profesional, exista o alterare a repetitivitatii si constantei incarcarilor in timp. Daca nu ai o monitorizare completa nu vei putea sa dovedesti ca ai respectat totul si fabricantul a gresit ceva. La fel la descarcare, regimul de avalansa cerut solicita mult de tot structura interna a celulei. Am ajuns la concluzia ca nimeni nu mai da date amanuntite si batute in cuie despre celule/pack-uri, de frica problemelor in justitie, nu aici, peste ocean, unde fenomenul Tower Ho. e supus legilor de acolo. Adica "satisfacut sau rambursat". S-au trezit cu cazuri cand au avut procese costisitoare si anti-reclama, fiindca un user normal a luat un pack, folosit cu chargerul din pachet, si nu a fost satisfacut de rezultat, adica nu era ce scria in specificatii. De atunci, cam 2002 dupa cate am vazut, nimic precis, sau cel mult cateva date, mai de baza si nimic despre incarcari. Plus ca mai nou toti producatorii au un "Disclaimer" de rigoare, adica nu-si asuma raspunderea pentru anumite chestii...
Oricum, cu putina grija, maxim 1C si monitorizare temperatura, eventual racire, poti duce multa vreme pack-urile. La mine nu am terminat cu chargerul celule, ci, paradoxal, in urma unor crash-uri. Asa ca mai stau sa evaluez, daca dau 20-30 eur/pack pe an, cat de castigat sunt? Cred ca cel putin nu mai stau sa le reasamblez, egalizez si cosmetizez pe cele vechi.
Asa ca Bafta, si Inarcari reusite!
Cu stima,
Costel
Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 02 April 2006 - 08:18 PM
35 MHz, canal 60,62,78.