ce planor?
Postat 19 March 2006 - 10:50 AM
se cere un planor cu anvergura de 1.7-2 metri. se doreste comanda pe eleroane, profundor, deriva... si caracteristici de zbor bune (finete aerodinamica mare)!
rugam sa posteze sfaturi vizavi de ce model ar indeplini cerintele de mai sus. deocamdata ma uit la cateva dar nu sunt inca... convins!
MIG-29
Postat 19 March 2006 - 12:12 PM
Speed 400
Elevator, Rudder, Ailerons
Anvergura 71"= 1803,4mm
acumulatorul cred ca e putin cam maricel
Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 19 March 2006 - 12:13 PM
Postat 19 March 2006 - 01:59 PM
Si in acelasi timp nu vreau sa dau nici spargere la banca ca sa pot sa ma joc cu planorul. Inca zbor aripile dar parca as incerca si un planor- motoplanor mai bine zis. Totodata as dori eleroane pentru a avea mai multa controlabilitate/flexibilitate in pilotaj.
Ce avantaje au planoarele cu coada in V fata de cele normale? are careva idee? tot am cautat ceva explicatii prin cateva carti dar nu am reusit sa gasesc nimic edificator...
Raman recunoscator celor care-si rup din timp sa bage ceva sugestii.
MIG-29
Postat 19 March 2006 - 02:59 PM
Postat 19 March 2006 - 04:48 PM
Un alt avantaj este ca nu se agata in iarba ca cel clasic.
Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 19 March 2006 - 04:50 PM
Postat 19 March 2006 - 05:12 PM
Dexter_Jr, la 19 Mar 2006, 17:08, a spus:
Pai acela se cheama "V" inversat. Nu am vorbit despre el. Daca tot a venit vorba despre el trebuie precizat ca are centrul de presiune mai jos.
Postat 19 March 2006 - 05:53 PM
Vreun plan, recomandare ceva?
MIG-29
Postat 19 March 2006 - 06:32 PM
Pana la urma vrei un model cu finete buna, sau care sa pluteasca magnific? Ca sunt doua chestii usor diferite. Plutirea buna inseamna ca se va infunda putin. Adica va fi usor de fructificat cu el ascendente slabe. Finetea buna sa obtine de regula la aripi cu incarcare mare, iar infundarea minima la aripi cu incarcare mica. Gasirea unui compromis este cheia de bolta ;-) Adica planorul reusit!
EasyGlider este un model care se infunda putin, deci bun de ascendente slabe. Insa daca il lestezi, i se aplatizeaza polara la viteze mari si fuge bine. Eu am ver. fara motor si imi place cum merge.
Un planor f bun este Alpha de la MPX. Eu am un 27 dar pentru el e nevoie de motor 600 cu reductor. Exista o varianta 21 dar sincer nu stiu ce motor inghite...
@Se poate si asa - raspuns corect! subscriu.
big
Postat 19 March 2006 - 07:23 PM
Big, la 19 Mar 2006, 18:32, a spus:
Pana la urma vrei un model cu finete buna, sau care sa pluteasca magnific? Ca sunt doua chestii usor diferite. Plutirea buna inseamna ca se va infunda putin. Adica va fi usor de fructificat cu el ascendente slabe. Finetea buna sa obtine de regula la aripi cu incarcare mare, iar infundarea minima la aripi cu incarcare mica. Gasirea unui compromis este cheia de bolta ;-) Adica planorul reusit!
EasyGlider este un model care se infunda putin, deci bun de ascendente slabe. Insa daca il lestezi, i se aplatizeaza polara la viteze mari si fuge bine. Eu am ver. fara motor si imi place cum merge.
Un planor f bun este Alpha de la MPX. Eu am un 27 dar pentru el e nevoie de motor 600 cu reductor. Exista o varianta 21 dar sincer nu stiu ce motor inghite...
@Se poate si asa - raspuns corect! subscriu.
big
pai eu vreau cheia de bolta!:(
No ma gandeam la faptul ca nu vreau sa se infunde repede... cu alte cuvinte sa pot fructifica si zilele fara termica si zilele cu termica.
Am doua motoare Speed 600 care stau p-aci... si pe un Speed 600 am un reductor 3:1. Am incercat sa zbor aripa de polistiren de 2 metri anvergura cu ele si se pare ca nu au suficienta putere. La urmatoarea infuzie de capital verde voi achizitiona probabil un brushless mai serios cu care sa incerc o re-zburare a jucariei... pana atunci sa revenim la planor: cred ca am si controller pentru ele... tot pe undeva prin vreo lada... iar daca mai scobesc bine sigur am si 4 servo-uri precum si acumulatori suficienti :(
Deci? :) ce sa ciobesc ca sa fiu satisfacut? :)
MIG-29
P.S.: servo-urile si receptorul le am standard... sa bag banii in servo-uri pico, micro, femto, nano? :D
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 19 March 2006 - 07:26 PM
Postat 20 March 2006 - 01:18 AM
PS. Poate sunt stupid dar nu am gasit in targ un scaner sa-ti trimit planul lui Pushy Cat. De nervi l-am ciopartit sa-mi incapa pe planseta de lucru. Imi pare rau. Crezi ce te-ar avantaja sa il scanez pe bucatele cu scanerul A4?
Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 20 March 2006 - 06:47 AM
Postat 20 March 2006 - 08:35 AM
MIG-29
Postat 21 March 2006 - 12:02 AM
daca ai deja un 600 cu reductor, nu ezita cauta un alpha 27. Zboara superb, nu face fitze, merge cu acu nicd de 1700-2000x10, are flapsuri ce se pot braca la 90 de grade (buuun la aterizare ca altfel fileaza in efect de sol de nu-ti ajunge campul). Eu sunt f multumit de el. Singura chestie care nu-mi place e ca e invelit de fabrica cu oracover transparent si mie imi plac doar bikineii transparenti ;-) Deeeh fac si eu fitze ca planorul e brici!
Big
Postat 21 March 2006 - 12:20 AM
@ Big : nu e Alpha Club ?
CF4U
Postat 21 March 2006 - 12:24 AM
ala e, Alpha club sau Alpha 27 , tot una! Il stii si tu bine!
bigGlider
Postat 21 March 2006 - 12:34 AM
nu iti face griji de unde nu ai!
Oricum multzam fain de preocupare.
Big
Postat 21 March 2006 - 12:52 AM
Big, la 21 Mar 2006, 00:02, a spus:
daca ai deja un 600 cu reductor, nu ezita cauta un alpha 27. Zboara superb, nu face fitze, merge cu acu nicd de 1700-2000x10, are flapsuri ce se pot braca la 90 de grade (buuun la aterizare ca altfel fileaza in efect de sol de nu-ti ajunge campul). Eu sunt f multumit de el. Singura chestie care nu-mi place e ca e invelit de fabrica cu oracover transparent si mie imi plac doar bikineii transparenti ;-) Deeeh fac si eu fitze ca planorul e brici!
Big
Intrebare...
Pe speed 600 pentru alpha 27... sa bag reductoru' de 3:1 ?
Intrebare pentru corsair:
Pe speed 400 sa bag tot reductor 3:1 pentru planorasul recomandat de tine?
Intreb deoarece zilele astea caut modelele astea sa vedem ce gasesc pe aici. M-ar fi interesat un kit ca vreau sa construiesc. Daca nu poate si planurile... ca materiale gasesc din belsug.
MIG-29