Electrificare gard Sistem de electrificare.
Postat 11 March 2006 - 08:23 PM
Am un gard in spatele casii si acolo o magazie.. etc etc..
Si in ultima vreme s-au cam miscat lucrurile pe acolo..e o zona mai cu coloratzi...
Ma gandeam sa intind niste sarma ghimpata pe dresupra gardului..pe care sa o electrific.
dar.... sa am un sistem de protectie...
nu intentionez sa omor pe nimeni.. si sa il gasesc pe gard...
Daca cunoaste cineva o schema pt asa ceva... sau ceva folositor.
Merci
Postat 11 March 2006 - 08:57 PM
Postat 11 March 2006 - 09:03 PM
REPET: Studiaza legislatia in domeniu, ca nu-i de joaca cu asa ceva !
Vine un copil sau o baba si pune mana si NU TE VAD BINE DE LOC, ... dupe !
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 11 March 2006 - 09:12 PM
sper sa gasesc pe internet ceva legislatie
Aceasta postare a fost editata de bethowen: 11 March 2006 - 09:12 PM
Postat 11 March 2006 - 09:24 PM
crystymoon, la 11 Mar 2006, 20:46, a spus:
Mai bine monteaza o camera video si incearca sa -l vezi , dupa care prindel si rupe i oasele.
Subscriu, stiu caz concret in care un colorat beat a incercat sa sara un gard cu sarma ghimpata pe el. Era cat pe ce sa se sugrume cu sarma aia si a zacut f'o luna prin spital. N-o sa va vina a crede dar tipul a primit cateva luni cu suspendare (era tentativa de furt sau de efractie nu mai stiu), iar proprietarul gardului cu pricina a fost dat in judecata de catre procuratura pentru vatamare corporala grava!!!!! Si a luat si el cu suspendare f'o 6 luni! Nu vorbesc din carti, il cunosc pe omul respectiv si tin sa va spun ca nu e de joaca cu astea. Ce e drept asta se intampla prin '98, poate de atunci s-au mai schimbat legile...
Aceasta postare a fost editata de Silfax: 11 March 2006 - 09:25 PM
Postat 11 March 2006 - 09:32 PM
cum a fost si cazul cu barbatul creeatoarei de moda....(nu mai retin numele http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_.gif )
daca aveam o lege bine definita cu privire la apararea proprietatii private nu avea nimic ca io zburat creierii. da asa anchete peste anchete
Postat 11 March 2006 - 09:38 PM
intradevar daca vrei sa te aperi nu ai voie... tre sa ceri ajutor la stat,,
asta daca nu mori mai intai.
Postat 12 March 2006 - 06:52 PM
Postat 12 March 2006 - 08:17 PM
expo, la 12 Mar 2006, 18:52, a spus:
Si daca individu' nu stie sa citeasca? :D
Postat 12 March 2006 - 08:20 PM
Aztec, la 12 Mar 2006, 20:17, a spus:
expo, la 12 Mar 2006, 18:52, a spus:
Si daca individu' nu stie sa citeasca? :D
e semnele alea cu fulgeru pe ele. sau pui acolo un semn cu un om care atinge gardu dupa care o sageata si scrii R.I.P.
Postat 12 March 2006 - 08:34 PM
Ideea cu vasilina nu e rea... dar daca e noapte nu o vede,, sau mai rau e deja murdar..nu-l mai intereseaza daca se murdareste. :D
Aceasta postare a fost editata de bethowen: 12 March 2006 - 08:35 PM
Postat 12 March 2006 - 08:45 PM
bethowen, la 12 Mar 2006, 20:34, a spus:
Ideea cu vasilina nu e rea... dar daca e noapte nu o vede,, sau mai rau e deja murdar..nu-l mai intereseaza daca se murdareste. :D
am io o presimtire ca faza cu vaselina era in ideea de a aluneca hotul cand incearca sa se urce pe gard :D :D
Postat 12 March 2006 - 08:46 PM
Dexter_Jr, la 12 Mar 2006, 20:20, a spus:
De regula pentru ei inseamna "Atentie! Neferoase bune de furat" :D)
P.S.
Si daca nu stie sa citeasca de ce mai scrii R.I.P.?
Postat 12 March 2006 - 09:31 PM
DACA TOTUSI MAI APAR MISCARI:planuiesc sa intind nista sarma ghimpata pe deasupra lui,, pe niste suporti izolatori( si doar pe aceea s-o electricit cu niste curent pulsat) la care sa vina un semn de atentionare....
Multumesc pt ajutor
Declar subiect inchis.
Aceasta postare a fost editata de bethowen: 12 March 2006 - 09:37 PM
Postat 13 March 2006 - 03:18 AM
DAR NU-L CUPLEZI LA CURENT! DOAR DAI IMPRESIA! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Cine-i prost sa te verifice??!! :(
Postat 13 March 2006 - 07:31 AM
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 14 March 2006 - 10:42 PM
Banuiesc ca-i vorba de sistemul cu pulsuri de inalta tensiune la amperaj mititel.
In afara de cel de la unitatea militara (ca ei sunt mai cu 3 oua, asa.. ) celelalte erau indicate corespunzator.
Faza cu falsul gard electrificat mi se pare interesanta.
Oricum, nu stiu cat de mult ajuta, avand in vedere ca chiar cu unul pe bune, atat timp cat e lipsit de supraveghere poti destul de usor sa trantesti o scara (de lemn) peste el.
Poate proiectoare cu senzor de miscare ? Combinat cu vre-o 2-3-4 caini ?
Postat 15 March 2006 - 10:15 AM
Nu-ti fa probleme ca de la asa ceva nu moare nimeni indiferent cat de slab de inima ar fi.
Trebuie sa ai in vedere doar cateva lucruri daca e vb de un gard exterior si nu unul din interiorul proprietatii tale: e obligatoriu ca partea de gard electrificat sa nu poata fi atinsa involuntar sub nici o forma. Deci trebuie sa fie undeva la cel putin 2.5m deasupra solului si bine-nteles gardul electrificat sa fie semnalizat corespunzator ( placi avertizoare ).
Vreau sa atrag atentia asupra unui lucru privind improvizatiile si unele pareri ce le-am citit anterior: la peste 12V si cativa amperi in cablu POTI OMORA un OM !! e drep ca tre sa fi ceva mai slab de inima si sa fi ud la picioare si pe maini insa nu cred ca ar fi bine sa te apuci sa probezi teoria asta.
Ca bobina de inductie sa-ti functioneze trebuie sa-i aplici impulsuri electrice la borne. Pentru un randament cat mai bun e recomandat ca frecventa impulsurilor sa fie cat mai mare.
Orice sistem de aparare defensiv ce nu pune in pericol integritatea fizica si psihica a persoanelor rauvoitoare ce urmares cu intentie premeditata violarea proprietatilor private in scop infractional NU are de ce sa fie ILEGAL.
toate cele bune
revin, era sa uit ceva foarte important. Nu poti electrifica un gard din sarma ghimpata !!!
Respectivul are dreptul sa se poata retrage cand simte ca se curenteaza si ca problema e groasa, totodata trebuie sa se poata retrage si nu sa ramana agatat in gard si curentat pana-i vine rau.....asta deja ar fi o capcana.
Aceasta postare a fost editata de Uncle: 15 March 2006 - 10:33 AM