Sfat pt telemetrie/combo la un turnigy 9x
Postat 22 June 2015 - 09:41 PM
de curand am inlocuit vechiul turnigy 5 cu un 9x si ma tot uit de ceva vreme la module frsky, m-as arunca dupa un combo frsky djt V8FR-II .
Am vazut ca este varianta de soft care poate scoate ppm din el, m-ar avantaja. Momentan ma joc cu un naze32 full, pe viitor vreau sa incerc si un pixhawk
Am zis sa cer o parere inainte :blush:
Postat 22 June 2015 - 09:50 PM
moro696, la 22 June 2015 - 09:41 PM, a spus:
de curand am inlocuit vechiul turnigy 5 cu un 9x si ma tot uit de ceva vreme la module frsky, m-as arunca dupa un combo frsky djt V8FR-II .
Am vazut ca este varianta de soft care poate scoate ppm din el, m-ar avantaja. Momentan ma joc cu un naze32 full, pe viitor vreau sa incerc si un pixhawk
Am zis sa cer o parere inainte :blush:
V8 nu are telemetrie, V8 sunt module fara telemetrie, daca vrei telemetrie pe 9x iti trebuie asa ceva:
http://www.hobbyking..._Module_RX.html
sau
http://www.hobbyking...y_Receiver.html
Postat 23 June 2015 - 11:35 AM
Is curios ce raza au aceste module frsky ? Pe viitor sa ma pun la punct cu skill-urile pt pilotare si vreau sa trec chiar si pe un avion ceva ( mi-ar place FPV prin nori :D )... m-a prins rau microbu asta cu zburatoarele ... :drinks:
Postat 23 June 2015 - 11:58 AM
renatoa, la 23 June 2015 - 11:51 AM, a spus:
Sa intreb si eu aici: cat e de important update-ul de firmware pentru modulele FrSky? Dar pentru receptoare?
Am vazut ca se face cu ceva adaptor USB, oare o fi ceva proprietar sau sunt si solutii DIY pentru interfata?
Daca tot ma bag in seama, cum se seteaza pe modul alarma de voltaj?
Postat 23 June 2015 - 12:06 PM
Adaptorul este de fapt o seriala stil vechi rs232, daca ai un PC de 4-5 ani cu XP este deajuns. Nu merge FTDI !
Iti trebuie update doar pe receptoare daca vrei sa le treci in cppm varianta 27ms, google ca sa vezi despre ce e vorba.
Ca o paranteza, chestia cu 27 ms este doar in mintea unora prea stresati, nu am facut update-ul ala niciodata, eu folosesc cppm de 18ms, cum vine receptorul XP default, si daca setezi canalele cu cap nu ajungi la problema descrisa in diverse locuri.
Am mai postat pe aici cu cateva calcule in ce situatii extreme ai putea avea probleme, greu de reprodus in practica.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 23 June 2015 - 12:09 PM
Postat 24 July 2015 - 04:50 PM
Problema e ca in softul ala de update "frsky update" sau cum i-o zice, mi-a vazut uid-ul la un moment dat, apoi am dat download si a ingetat la 17% si acolo a murit...
Acum ma tot chinui sa il fac sa il citeasca iar.
Am folosit direct portul rs232 de la calculator si o baterie de 5V...
Ce-i mai grav ca acum nici nu se mai binduie cu tx-ul...
A mai patit cineva similar?
Postat 25 July 2015 - 05:20 PM
Am tras cu ochiul inautru la receiver si pare foarte bine facut, controler stm32f103, iar integratul pt radio este ceva destul de bine cotat, si anume cc2500 de la texas instruments..
Cei de la frsky nu ofera bootloader celor patiti ca mine pentru scriere directa pe interfata swd sau jtag...
Si chipul este protejat la citire (testat cu stlink)
Asa ca singura sansa va fi sa-mi iau d8r xp ( 24$ la HK )...
M-am ofticat ca nu aveam decat doua zboruri cu receiverul asta...
Postat 25 July 2015 - 05:40 PM
E adevarat ca totul e real stuff, adica XP si COM hardware, nu w7/8 si adaptoare usb, virtualizari sau mai stiu eu ce alte chestii i se nazare windowsului sa invalideze cand are el chef. Orice service GSM pastreaza un PC antic cu XP numai pentru astfel de trebusoare ;)
Ai swd sau jtag ca sa incerc sa iti fac rost de bootloader, sau ma agit degeaba? De fapt, mu sunt convins ca s-a corupt, treaba bootloaderului tocmai asta este, sa inlocuiasca alte bucati de firmware, nu sa-si dea singur in cap...
PS: normal ca e bine facut, altfel cum crezi ca au un loc pe piata ?
CC2500 este folosit de jumatate din piata RC: Hitec, Graupner, Futaba S-FHSS. Cauta proiectul Delta 8 sa vezi ce a clocit o minte creata, receptor all in one ;)
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 25 July 2015 - 05:41 PM
Postat 25 July 2015 - 06:12 PM
Postat 27 July 2015 - 12:00 AM
Resemnat fiind am reusit sa sterg controlerul vechi si sa il fac "functional" in sensul ca pot scrie soft pe el. Am reusit sa-i deblochez read protectul, cu pretul ca a trebuit sa sterg tot flash-ul ( Chestia asta se face prin serial cu bootloaderul din fabrica ST)
Dar inca sper la bootloaderul magic :) , intre timp am gasit second si un FLD 02 pt telemetrie
Postat 29 July 2015 - 12:12 PM
Nu zic nimic, tac, dar nici nu au zis ca nu imi dau... vedem in maxim o saptamana cand apare o comanda, cand iei bani, mai si dai un raspuns la cererile de suport :)
Nu de alta, dar un D8 bricked se poate foarte bine baga pe gat ca garantie ;) si ii costa mai mult pe urma...
Ai putea incerca si asta, daca e luat recent de la HK, intra la suport si pretinzi ca a incetat sa functioneze, ceri garantie :D
Postat 15 September 2015 - 08:43 PM
Astazi m-am apucat sa fac ceva util cu D8r-ul vechi, m-am pus sa fac din el cu ceva softeala folosind interfata standard stlink, un modul pentru ceva led-uri pe care le vreau puse pe un quad 450 :D
Iata ce a iesit ( modulul foloseste ca si comanda un canal pwm din receiverul care functioneaza )
https://youtu.be/AqHSC_ndxBQ
PS: scuzati dezastrul de pe masa :ph34r:
Aceasta postare a fost editata de moro696: 15 September 2015 - 08:45 PM