Modelism - RHC Forum: despre flotoare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

despre flotoare stoarceti tot ce stiti

#31 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 17 November 2005 - 11:32 PM

si unde gasesc?
I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#32 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 18 November 2005 - 08:50 AM

vorbeste cu @Valteras ca el isi repara barcavionu cu dastea
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#33 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 November 2005 - 08:08 PM

auzi nenea @valterasu..., ma ajuti si pe mine cu neste informatii? si apropo, la noi vad ca si la altii a venit iarna deja. cum facem patinele? ne mai dai un site despre cum se fac patinele? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#34 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 19 November 2005 - 09:01 AM

Bai nene, de parca io as fi Oracolul din Damaroaia! Sau mai rau, Marinarul!
Jesterache, nu fi puturos si cauta singur.
Daca chiar vrei sa te auto extaziezi, du-te la Tufflight si da jos filmele cu skiuri (nu PATINE!!).
Vezi sa nu ejaculezi, ca sunt futere de misto!
Sunt un fel de 3D termice cu skiuri...

Aceasta postare a fost editata de Valteras: 19 November 2005 - 09:42 AM

Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#35 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 November 2005 - 11:29 AM

mersi inc-o data valterasu, eu m-am uitat pe siteul tau arata bine avionasele alea, dar e vreau patine nu schiuri, in fine, vorba ta, sa nu fiu lenes, ma pus sa ma gandesc cum as putea face neste patine pentru castor, care sa se prinda de axul rotilor. asta vreau acum. mersi inca o data. :D
0

#36 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 21 November 2005 - 08:24 AM

Jesterache, io unul de patine pe aveoane n-am auzit!
Nu ca n-ar fi cu putintza, dar nu le vad aplicabilitatea.
La avioane mari, cel putin... Inchipuie-ti cam ce presiune ar exercita asupra stratului de gheatza.
Cand zic "presiune" ma refer acceptiunea fizica a notiunii, adica de fortza per suprafata. Ca sa fiu clar inteles si sa nu degeneram ca si degeneratii aia de la subiectul cu "Motorizare".

Daca vorbim de aeromodele, ar putea sa fie fezabil, totusi...
Insa fa si tu o "analiza" si vezi cam cat timp gheatza de pe balta respectiva iti permite manevre de decolare/aterizare. Din cate am observat io, gheatza ramana "oglinda" numai cateva zile, dupa care, daca nu este intretinuta ca la patinoar, incepe sa se increteasca mult. Mai mult, daca ninge, patinele nu o sa-ti fie de nici un ajutor - din contra...
Daca tot le faci, gandeste-te ca trebuie sa articulezi fiecare patina, a.i. sa o lasi sa se roteasca fo cateva grade in jurul; "axului rotii". Patina trebuie ancorata de la "bot" a.i. sa stea un pic cu "nasul in sus". Asta o faci legand-o cu un elastic nu foarte tensionat, de undeva de fuselaj. Gandeste-te ca daca elasticul, dintr-un motiv sau altul cedeaza in zbor, patina va "cadea" de bot si cand atingi "solul" risti sa se infiga in gheatza. de aceea elasticul trebuie sa fie "rendundant". De fapt precautiile astea sunt "transpuse" de la sistemele de skiuri...

Io nu am facut asa ceva. Ma gandesc doar cum s-ar putea face si la ce ar ajuta... Si revin tot la skiuri...

Da-i bice!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#37 Useril este offline   alexu` 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 22-July 05

Postat 21 November 2005 - 09:05 PM

Na ca ma bag si eu :D :nu cred ca e nici vorba despre patine si nici despre schiuri, ci despre talpici.
Nu lasa MiG-ul 29 din mana pe F-ul 16 de pe gard!...
0

#38 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 21 November 2005 - 09:12 PM

De patine e vorba,... SI_GUUUR !! :D
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#39 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 November 2005 - 09:50 PM

jester, la 20 Nov 2005, 11:29, a spus:

mersi inc-o data valterasu, eu m-am uitat pe siteul tau arata bine avionasele alea, dar e vreau patine nu schiuri, in fine, vorba ta, sa nu fiu lenes, ma pus sa ma gandesc cum as putea face neste patine pentru castor, care sa se prinda de axul rotilor. asta vreau acum. mersi inca o data. :D

Sub presiune mare, gheata se topeste la temperatura mai mica si jester s-ar putea sa aiba avantajul unei alunecari mai "fine"- gheata de sub patine se va transforma de fapt in apa. Daca presiunea nu este suficient de mare pentru a scadea temperatura suficient de mult (nu are sens sa dam relatii matematice aici ca vad ca unii atotstiutori au greturi p-aci pe forum) atunci alunecarea se va face pe un amestec de apa si cristale de gheata.

Asta in conditiile de gheata oglinda. Pe gheata suficient de putin ondulata se pot atinge conditii asemanatoare. Pentru aeromodele este chiar interesat de vazut cum se comporta patinele. Parerea mea e ca decoleaza mult mai usor alunecarea fiind mai eficienta in cazul patinelor... bineinteles folosite pe gheata si nu pe zapada.

MIG-29

P.S.: pentru a fi completi (in ciuda greturilor unora...) topirea nu se face deoarece temperatura ar scadea la zero grade celsius ci pentru ca este facilitata curgerea de "caldura" in conditiile de gheata presurizata. doua blocuri de gheata identice la zero grade celsius, unul presurizat altul nepresurizat vor primi cantitati de caldura diferite si de aici topire mai rapida in cazul celui presurizat (care va primi caldura/energie la un "debit" mai mare).

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 21 November 2005 - 09:53 PM

0

#40 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 November 2005 - 10:10 PM

mai fratilor...eu de fapt ma refer la schiuri, cele folosite pe zapada, dar ceva mai scurte, de aia le tot zic patine, dee fapt, eu le ziceam patine auzind asta la un aviator, care zicea la si la pumele noastre se pot atasa iarna "patine". de fapt schiuri se pun. mi-a zis si tata. dar na, le vom numi elemnete de lagatura intre aeromodel si zapada., dar cum zicea si fulcrum(@Mig-29 :o) nu e o idee rea sa incerc si patine mai tarziu,
cat despte presiune si alte minuni ce tin de fizica, eu zic ca ma descurc (observati ce modest sunt :D)
as dori totusi sa stiu cam din ce materiale se pot confectiona acele schiuri sau ce o fi. :o

va multumesc pentru contributie. si uite asa, am deviat subiectul de la flotoare, la patine si schiuri. care e diferenta? 4-5 grade pana ingheata apa http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif :D
0

#41 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 22 November 2005 - 02:46 AM

SMT... fulcrumul pur nu are avionica decenta.

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 22 November 2005 - 02:46 AM

0

#42 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 22 November 2005 - 06:31 AM

http://www.rcgroups....d....did=195067[/url
http://www.rcgroups....d....did=147465[/url
http://www.rcgroups.com/forums/showthread....id=165311Simple

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 22 November 2005 - 06:33 AM

0

#43 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2005 - 10:21 PM

mdaa.interesante flotoarele pe pe rcgroups. acuma intrebarile. vad ca tipul aceal a folosit flotoarele si pentru zapada. presupun ca merge daca au talpa plata. dar ceva in genul schiului nu merge? eu asa ceva as vrea sa fac. ce ziceti?
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu