Si ultima fotografie inclinat in sus si lateral fo 30 grade. Se poate observa ca ambele comenzi eleroane si profundor sunt atacate in mod corespunzator.
Concluzia de zbor este urmatoarea:
-reactioneaza f prompt dar numai dupa ce ai luat mana de e comenzi.
-nu este asa cum a specificat cineva aici in topic, in sensul ca daca o comanda nu este ocupata de pilot de la mansa, AutoPilotul o preia el. atata timp cat una din cele doua comenzi este peluata de pilot la mansa, AutoPilotul nu se mai "baga" dar, daca folosesc numai deriva, atunci asa este; el preia restul si apar niste bazaconii cel putin interesante. De exemplu, comanda deriva usor st, modelul da sa se incline putin si apoi se redreseaza si apare un zbor derapat si putin oscilat datorita comenzilor date de copilot, adica tu mentii comanda st din deriva, el compenseaza inclinatia din eleron, ajunge la orizontala si inceteaza comanda, ca apoi sa se incline iarasi datorita derivei si ciclul se reia. Pentru asta am mixat eleron cu deriva si s-a facut liniste.
-am incercat o simulare de aterizare cu motorul taiat la fo 30m si cred ca aici socoteala se schimba radical. Ajuta foarte mult la stabilitatea modelului, atat la limita de viteza cat si lateral. Compensatiile sunt foarte fine si pot sa zic prompte, dar nu am "indraznit" inca sa aterizez cu el cuplat. Am preferat sa-l aduc jos asa cum ma pricep eu, desi capoteaza de fiecare data la aterizare pe iarba.
Pentru detalii, astept intrebarile voastre si poate ca reusesc sa-l fac sa functioneze si pe heli. Nu am reusit sa mixez cele trei canale necesare platoului ciclic asa incat sa functioneze toate trei simultan pe toate directiile.
Aceasta postare a fost editata de Radu_: 09 October 2005 - 03:29 PM