salutari!
ma intereseaza servouri care sa aibe unghiul de bracaj cat mai mare (cel putin 180) pentru o aplicatie de robotica si un cuplu cel putin 1kg/cm(aproximativ) si care sa intre preferabil in dimensiunea celor de categoria nano.
Stiu de existenta servourilor "speciale" de pe situl celor din botosani dar nu stiu exact principiul lor de functionare (imi trebuie sa le pot controla precis)
multumesc!
Pagina 1 din 1
servouri pt aplicatie de robotica
Postat 24 March 2010 - 10:51 AM
Principiul lor este exact acelasi, doar vezi ce fiecare are ceva specific. Unele se rotesc continuu si nu poti controla decat viteza (apoi indirect si inexact pozitia), unele se rotesc doar cateva ture (cred ca au control de pozitie dar n-am folosit si nu stiu problemele). Poate astea sa mearga, La tine inteleg ca nici unu nu se incadreaza in limitele de gabarit, parca toate sunt standard si cauti nano.
Vezi si de alte probleme, poti avea surprize mari. De exemplu, daca vrei sa iei SDU-100, procura documentatia tehnica si citeste-o serios. Controland cu un microcontroler sau PC in mod sigur o sa treci fara sa vrei prin secvente de programare si ai de facut ghidusenii in soft sa le eviti. Nu e cazul ca nu servouri din astea cauti, doar zic sa afli exact ce cumperi.
Daca ai avea posibilitatea, ar fi interesant sa vezi capacul reductorului desfacut ca iti dai seama de cursa maxima relizabila mecanic (potentiometrul sigur poate cat poate mecanica). Ramane sa o rezolvi cu electronica si cu comanda. Cred ca a mai fost un subiect pe undeva cu o discutie legata de marirea cursei servoului. Cred ca se gaseste.
Bafta!
Vezi si de alte probleme, poti avea surprize mari. De exemplu, daca vrei sa iei SDU-100, procura documentatia tehnica si citeste-o serios. Controland cu un microcontroler sau PC in mod sigur o sa treci fara sa vrei prin secvente de programare si ai de facut ghidusenii in soft sa le eviti. Nu e cazul ca nu servouri din astea cauti, doar zic sa afli exact ce cumperi.
Daca ai avea posibilitatea, ar fi interesant sa vezi capacul reductorului desfacut ca iti dai seama de cursa maxima relizabila mecanic (potentiometrul sigur poate cat poate mecanica). Ramane sa o rezolvi cu electronica si cu comanda. Cred ca a mai fost un subiect pe undeva cu o discutie legata de marirea cursei servoului. Cred ca se gaseste.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 24 March 2010 - 10:51 AM
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Telefon: 0721 385365
Postat 24 March 2010 - 10:59 AM
Cei care se ocupa de FPV mai modeaza servo-uri normale pentru ca sa poata roti camera cat mai mult.
Sunt 2 aspecte:
- marirea cursei dpdv al logicii servo-ului, care se face adaugand niste rezistente de 1-2k la capetele potentiometrului. Adica dezlipesti firele de pe potentiometru, lasand pe cel central la locul lui, si inseriezi 2 rezistente intre fire si potentiometru.
- apoi, dupa primul pas, daca se constata ca ai limitare mecanica a cursei, urmeza pilirea unei parti din carcasa servo care face aceasta limitare, si care depinde de la servo la servo, aici nu pot da solutie concreta.
Sunt 2 aspecte:
- marirea cursei dpdv al logicii servo-ului, care se face adaugand niste rezistente de 1-2k la capetele potentiometrului. Adica dezlipesti firele de pe potentiometru, lasand pe cel central la locul lui, si inseriezi 2 rezistente intre fire si potentiometru.
- apoi, dupa primul pas, daca se constata ca ai limitare mecanica a cursei, urmeza pilirea unei parti din carcasa servo care face aceasta limitare, si care depinde de la servo la servo, aici nu pot da solutie concreta.
... cu picioarele pe pamant ...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1