Informatii
Postat 22 May 2003 - 05:44 PM
Sigur nu este praf de pusca ca am si dala cateva cuti :) asta este in sacu original deci el in proectilul sau unde era el se gaseste in saci, este de grosime cat il cuprinzi cu doua maini si lung can 20 cm iar pulberea este in acel sac. Mai demult batrinu meu spunea (nu mai stiu exact ca eram mic si acum nu il intreb de asa ceva :D ) ca este pus la tancuri si ala arde si arunca proiectilul. Eu am sacul asta de vreo 13 ani deci se folosea la o metoda mai veche.
PS: ce are atita importanta zaharul la explozibili ? ca eu daca ii dau foc se topeste si arde.
PS: ce are atita importanta zaharul la explozibili ? ca eu daca ii dau foc se topeste si arde.
Postat 24 May 2003 - 09:19 AM
aici nu te contrazic... ( pt ca nu am habar de ce e azidul ala de pb :D ) ...
Sti ce ar fi cel mai bine ca sa nu ne mai sacaim si sa ne chinuim? Sa ne trimita GIGI o poza cu substanta minune si sa vedem cu ochii nostrii despre ce e vorba ..
Asa le-as da o ideie si pirotehnistilor de la tata :D
RESPEKT
Sti ce ar fi cel mai bine ca sa nu ne mai sacaim si sa ne chinuim? Sa ne trimita GIGI o poza cu substanta minune si sa vedem cu ochii nostrii despre ce e vorba ..
Asa le-as da o ideie si pirotehnistilor de la tata :D
RESPEKT
DIAVOLO VIRTUS IN CORPOS EST :P
Postat 24 May 2003 - 02:13 PM
ce se mai aude cu link-urile alea care vi le-am cerut shi eu ? ca-s disperat sa vad daca imi merge ideea cu racheta noua .. ( repet.. doresc si eu un link pt niste prog de proiectare de rachete .. gen rocksim ) .. 10x
RESPEKT
RESPEKT
DIAVOLO VIRTUS IN CORPOS EST :P
Postat 25 May 2003 - 04:05 PM
Puteti sa imi spuneti si mie pentru un motor cu diam de 18 mm si lungimea de 70mm (ca alea pe care o sa ni le aduca Skyspy), cam ce diametru are ajutaju? Ca m-am hotarat sa incerc sa imi fac unu din hartie, si am ajuns prin calcule la concluzia ca ar trebui sa aiba ajutaju de 7.05 mm. E bine?
P.S- Da, stiu ca nu o sa ajung nicaieri cu un astfel de motor, da io vreau sa incerc!
P.S- Da, stiu ca nu o sa ajung nicaieri cu un astfel de motor, da io vreau sa incerc!
Aceasta postare a fost editata de Raga-Hemp: 25 May 2003 - 04:11 PM
Postat 25 May 2003 - 06:55 PM
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif :D 8 mm are ajutaju de la motorul asta mare a meu
F=m*a
Postat 26 May 2003 - 09:24 AM
Radu, la 25 May 2003, 18:55, a spus:
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif :D 8 mm are ajutaju de la motorul asta mare a meu
Pai si atunci care ar fi marimea recomandata?
Si apropo de marimi, cum se calculeaza rapoartele astea la motoare?
Aceasta postare a fost editata de Raga-Hemp: 26 May 2003 - 09:52 AM
Postat 27 May 2003 - 12:26 PM
Raga-Hemp, la 26 May 2003, 11:27, a spus:
Poti sa imi spui, in general, cum se calculeaza chestiile astea?
Nu pot sa spun in cateva cuvinte cam cum se dimensioneaza ajutajul...eu am estimat ajutajul l-a 3-4 mm, dar este destul de larg...uneori e mai bine asa, decat sa fie prea strans. Pentru calculul exact exista algoritmi complecsi dar exista deasemenea si ceva softuri pe net...nu stiu acum sa-ti dau nici o adresa din pacate.
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
Cu rabdare si ciocan.