Este mult mai simplu sa vedem legislatia tarilor avansate din UE.
Ne tot ciocnim de orgoliile functionarului din ministere si agentii. ( care trebuie sa-si justifice fisa postului, complicand la aberatii proiectul de legislatie, sa dea bine la sefu... )
Eu sunt obosit de regulamente, legi, schimbari peste noapte, amenzi aberante, etc., ca membru ARA am o rugaminte si sugestie:
Cand se termina toata acesta tevatura, obositoare, sa se elaboreze un indrumar de zbor.
Unde, cand si cum zburam cu un planor/avion/elicopter/multirotor, mai ales in afara cadrului competitional si a intalnirilor organizate.
Care este procedura, pas cu pas, astfel ca orice novice sa inteleaga cum sa se comporte conform legilor in vigoare ( in unele cazuri aberante, fata de hobby ).
Este aberant sa spui ca un EazyStar este o aeronava fara pilot, poate este mai interesant de precizat ca: aeronava fara pilot si echipaj la bord, suna mai interesant. Cand in realitate este o jucarie de spuma...
Nu mai spun, ca este aberant ca acest hobby sa fie reglementat de legislatia aviatiei civile, aici este marea pacaleala si capcana pentru noi. Sunt mai multe pasari in zbor, decat aeromodele. Iar la inaltimea unde zboara aeromodelul, nu are ce cauta aviatia 1:1.
Zborul deasupra zonei dens polupalte, este alta discutie.
In concluzie, eu ca membru ARA astept si un indrumar de zbor...
Mult succes la polemici, tot unde vor ciuciubarii din ministere si agentii o sa ajungem.
Apropos, recent am asistat la un meci de rugby, excelent. Aproape 40 min ( in 3 transe ) a fost filmat cu un hexacopter, foarte frumos.
Spectatorii au fost incantati.
Adrian - YO2BTW
Aceasta postare a fost editata de YO2BTW: 29 April 2015 - 02:03 PM