MLGore, la 23 April 2015 - 10:23 AM, a spus:
Raman la parerea ca astfel de evenimente ingroapa incet-incet aeromodelismul liber. Atata timp cat goana dupa vizualizari pe youtube a "cocalarilor cu bmw continua"- a se citi guster cu drona, legislatia se va inaspri pe masura. Pacat ca marea majoritate a aeromodelistilor (vorbesc de cei care isi vad in liniste de pasiunea lor fara sa deranjeze pe nimeni, nu de cei care tin cu totdinadinsul sa stea cu "lantul peste tricou si cu ghiulu' la vedere") are de suferit de pe urma "cocalarilor" cu drona care nici macar nu sunt capabili sa faca diferenta intre vaca si bariera din punct de vedere tehnic.
Din afirmatia de mai sus, deduc ca logica ta se reduce la:
- daca are 0,1 sau 2 motoare, inseamna ca esti un domn rafinat
- daca are 3,4,6,8 motoare, inseamna ca esti un guster cocalar cu lantul peste tricou si cu ghiulu' la vedere?
Este normal sa apara din ce in ce mai multe incidente cu drone, pentru ca sunt accesibile financiar, majoritatea sunt RTF, nu trebuie sa ai nu-stiu-cata experienta ca sa te dai cu ea si pot opera in zone mai restranse decat un avion, de multe ori zone prea aglomerate. Practic, asta e si scopul lor: sa opereze in zone mai restranse decat un avion si sa poata face lucruri pe care un avion nu este capabil sa le faca.
Dar sa categorisesti o intreaga ramura a aeromodelismului ca si "guster cu drona", e cam deplasat.
Daca am inteles gresit postarea ta, te rog sa ma lamuresti ce ai vrut de fapt sa zici. Avand in vedere ca am si drona si avion si zbor si in oras, nu prea am cum sa nu ma incadrez la "guster".