Postat 09 April 2015 - 02:55 PM
Domnilor,
(si cred ca este si o D-soara pe aici)
Extraordinar cate aberatii am vazut in ultimele 3-4-5 pagini.
Va tot legati de termenul de DRONA. Chiar conteaza cum se numesc ciorile care le zburam?
Daca e sa despicam firul in 256, orice avion RC cu receptor cu faisafe e DRONA. Nu?
Zboara autonom (in anumite conditii)? DA. Deci, e drona.
Nu are GPS, nu (mai) are control de la sol, alea alea. E DRONA !!
Din partea mea, sa le zica HexaDronoMegalodendronCuFitilRosu, ca tot un (tort) este.
Legat de zburatul in oras, sunt total PRO zburatului in oras. In anumite conditii, dar sunt PRO zburat in oras. Cu camera cu tot.
Atentie, ca majoritatea "maidanurilor" sunt terenuri intravilane. Deci, nu stiu pe unde zburati voi astia cu "sa interzicem zborul in oras", dar posibil sa va dati cu stangul in dreptul.
Iar la faza cu cocalarii......am un dispret total pentru cei care zic ca daca ai multicopter esti cocalar. Denota prostie, incultura si lipsa de respect.
Afirm asta din perspectiva unuia care a avut un WingDragon (pierdut), am construit un hexacopter si acum surubalesc la o aripa zburatoare. Deci, sunt cocalar ca am copter, si in acelasi timp sunt un domn rafinat ca am si avion?!
Vorbim de tehnologii si principii diferite, dar pasiunea este comuna. Asadar, va rog sa va opriti din condamnarea gratuita a celor care nu sunt ca si voi.
Si in concluzie, DA, multicopterele (Phantom, clar) au declansat aceste nebunii cu reglementarile, ca sunt accesibile ca si pret, au o denumire cu care te poti da mare (DRONA) si sunt mult mai usor de exploatat decat un simplu avion RC.
Legat de obiectivele ARA, nu ma deranjeaza sa dau un telefon la turnul de control sa-i anunt ca se zboara in zona X si daca e ceva sa ma sune pe numarul Y pentru a da jos DRONELE.
Cam atat, deocamdata.