DroneMaker, la 05 April 2015 - 09:17 AM, a spus:
ARA dezinformeaza sau exista o lipsa profunda de intelegere a aspectului juridic :
1- oridunul 8/2014 e nul prin decizia judecatorului in conctenciosul administrativ. Ca sa clarific, pana in momentul unui eventual recurs si al unui nou proces, ordinul nu se aplica.
2- ANdras, cum ai dedus ca daca ordinul 8 este nul, aeromodelele devin aeronave? Inventezi probleme ca sa ramai in centrul atentiei?, in baza carei legi?
Nu in ultimul rand, faptul ca ARA se disociaza de cei care filmeaza din multirotoare va pune in minoritate. 130 de membrii fata de 12000 de utilizatori de aeromodele .....
Decizia instantei devine executorie doar atunci cand sau daca ramane definitiva si irevocabila. Pana la obtinerea unei decizii definitive si irevocabile nu putem afirma insa ca ne bucuram de o deplina legalitate. Incalcarea ordinului 8, se poate dovedi riscanta acum, mai ales in ipoteza improbabila totusi, a unui recurs castigat de MT. Intre noi fie vorba nici pana acum nu era foarte riscanta, cat timp zborurile noastre nu erau ostentative.
Desi se prefigureaza clar castigarea unei batalii importante, nu putem spune ca este definitiv castigata, cu atat mai mult, nu putem spune ca este castigat razboiul. Ar trebuii macar sa vedem hotararea redactata cu motivarea instantei ca sa ne putem face cat de cat o idee asupra situatiei.
Din pacate ideile aeromodelelor care devin aeronave nu-i apartin lui Andras si sunt urmare a unor discutii cu unele autoritati care mai nou imping spre aceasta idee. Te pot asigura insa ca nici el si nici unul dintre noi nu-si doreste asa ceva. Mai mult in urma insistentelor din partea noastra, insasi MT a cerut o definitie a aeromodelului, dar in conjunctura creata de perspectiva anularii ordinului 8 prin decizia instantei, am fost informati ca doresc reluarea discutiilor anterior clarificate in aceasta privinta. Momentan nici negocierile purtate de ARA si nici hotararea obtinuta de tine in instanta nu reprezinta o garantie pentru ce ne va rezerva viitorul. Prevederile ordinului 8, daca vor fi anulate definitiv si irevocabil prin hotararea instantei, cel mai probabil vor fi rapid inlocuite cu altele mai bune sau mai putin bune.
Afirmatia conform careia ARA se disociaza de multirotoare si zborul FPV, cred ca este urmare a unei proaste informari de partea ta, din potriva exista destul de multa atentie acordata FPV-ului si chiar un proiect in plina desfasurare si ma refer aici la cel cu IGSU, proiect dedicat exclusiv zborului FPV.
Aceasta postare a fost editata de xorg: 06 April 2015 - 01:29 AM