Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1998 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 07 April 2015 - 01:02 PM

Bre, definitia nu se discuta, colecteaza date ? e drona ! :)

Daca stam sa ne gandim putin la ce au ajuns sistemele de telemetrie, mai ales cele open... e mai periculoasa statia decat modelul :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#1999 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 April 2015 - 01:05 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 April 2015 - 12:46 PM, a spus:

OK, saptamana asta este actiune de reciclare... fac un tur pe la voi sa colectez statii cu telemetrie :D

Preleveaza in sensul din exteriorul modelului, nu parametrii interni. (se exclude si zborul autonom de la aeromodele, pentru ca apeleza la GPS)

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 07 April 2015 - 01:06 PM

0

#2000 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 07 April 2015 - 01:31 PM

Vezi postareavlad1, la 07 April 2015 - 12:12 PM, a spus:

Daca preleveaza date este drona. Daca nu, e aeromodel.

Indiferent sub ce forma, daca le transmite sau sau daca le stocheaza, numarul de elici, pozitia sau sensul in care se invirt elicile...

Vezi postareavlad1, la 07 April 2015 - 01:05 PM, a spus:

Preleveaza in sensul din exteriorul modelului, nu parametrii interni. (se exclude si zborul autonom de la aeromodele, pentru ca apeleza la GPS)

http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif
It's difficult to make things simple!
0

#2001 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 April 2015 - 01:44 PM

Si ajungem la competentele celui care poate sa decida de unde preleveaza... "organele" adica :)

In locul lui as observa cu atentie pilotul... ascuns intr-un tufis, ca in scenele cu jandarmul si nudistii la Saint-Tropez :D daca fumeaza sau bea cafea in loc sa fie crispat cu pilotatul, e drona... daca ii vorbeste statia, e drona... ce simptome ar mai fi ? :unsure: :D
0

#2002 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2109
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 07 April 2015 - 01:48 PM

Poate lasa cercuri si alte geometrice prin lanurile de cereale... :wacko:
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#2003 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 07 April 2015 - 02:33 PM

Cred orice definitie tehnica va deveni limitata in cativa ani, avand in vedere cat de repede avanseaza tehnologia.
It's difficult to make things simple!
0

#2004 Useril este offline   YO2BTW 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 02-January 15
  • Interests:Radioamatorism, Ceasornicarie, Modelism, Astronomie, Foto/Video, Bijuterii HandMade, Parfumerie, OffRoad, Tir cu arcul olimpic...etc

Postat 07 April 2015 - 02:42 PM

Vezi postareaZen, la 07 April 2015 - 02:33 PM, a spus:

Cred orice definitie tehnica va deveni limitata in cativa ani, avand in vedere cat de repede avanseaza tehnologia.

Asta sigur ! Acum cativa ani nici nu ne gandeam la iluminatul cu LED,
tehnologiile ALIEN ajung si la noi, incet , incet, dar sigur...

Adrian - YO2BTW
YR - BTW
EASY STAR II
Phoenix 2000 EPO Composite R/C Glider
Tarot 680 Pro NAZA M V2 - GoPro 4 Black
DJI F450 NAZA-M V2 - GoPro 4 Black
FrSky TARANIS Plus-OpenTX
0

#2005 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 08 April 2015 - 08:09 AM

Vezi postareavlad1, la 07 April 2015 - 12:12 PM, a spus:

Daca tot va arde voua de definitii, si eu v-am propus o definitie simpla, si cuprinzatoare. Ma citez:

Daca preleveaza date este drona. Daca nu, e aeromodel.

Indiferent sub ce forma, daca le transmite sau sau daca le stocheaza, numarul de elici, pozitia sau sensul in care se invirt elicile...
I-mi pare rau ca asta aduce atingere aspritatiilor unora, mie asa mi s-ar parea normal.

O PARERE PUR PERSONALA.
Am vazut minicoptere, masinute, tancuri cu camera care transmite pe statie imagini pana la 50m, mi-e greu sa cred ca ar fi drone.
O definitie mai corecta a dronei ar fi "Aparat de zbor fara pilot la bord care opereaza in afara razei vizuale a operatorului". Pentru FPV mi se pare decent ca pilotul sa fie asistat de o persoana care sa preia comanda modelului in caz de dezorientare.
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#2006 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 April 2015 - 10:09 AM

Da, partea cu raza vizuala este prezenta in toate reglementarile, acolo unde exista... si cam fac parte si din cultura noastra despre distinctia intre aeromodel si drona.
Cei care vor aduce in discutie argumentul FPV, aproape sigur nu au facut FPV vreodata, altfel ar stii cat de usor poti ramane fara imagine subit. Si FPV-ul nu a fost creeat pentru a invinge bariera vizualului, ci pentru a oferi senzatii de pilotare first person, care sunt mai realiste la altitudine joasa.
0

#2007 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 08 April 2015 - 01:00 PM

E clar , dronele pot opera bvr , aeromodelele nu . Ce ma intereseaza pe mine e altceva , o exceptie de la reglementare pentru toate zburatoarele sub 500grame pt ca sunt jucarii si implica un pericol redus . Bineinteles pericol ZERO nu exista dar orice gloata de pusti care bat mingea pe maidan au ocazia sa nimereasca o masina in mers cu un obiect asemanator ca masa.
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#2008 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 April 2015 - 01:16 PM

Ooooopaaa... lume noua ! :)
Bine ai revenit !!!
Pentru ne-cunoscatori, va prezint pe realizatorul primului tricopter din tara, Acum aproximativ 5 ani, pe 11 aprile :)
0

#2009 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 April 2015 - 01:31 PM

Multumesc , nu sunt sigur ca al meu chiar a fost primul dar sigur a fost primul zburat FPV . Inca mai am frame-ul original dar l-am scos din circulatie - ma joc acum cu asta pentru ca poate fi zburat in casa unde nu patruleaza autoritatile :)

Fisiere atasate

• Fisier atasat  mic1.jpg (143.81K)
    Number of downloads: 47

Aceasta postare a fost editata de Ahernar: 08 April 2015 - 01:32 PM

0

#2010 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 08 April 2015 - 03:54 PM

Vezi postareaAhernar, la 08 April 2015 - 01:31 PM, a spus:

Multumesc , nu sunt sigur ca al meu chiar a fost primul dar sigur a fost primul zburat FPV . Inca mai am frame-ul original dar l-am scos din circulatie - ma joc acum cu asta pentru ca poate fi zburat in casa unde nu patruleaza autoritatile :)

Ohooo Lume veche.Salut mestere.Ce vremuri.Erai singurul care zburai cu multicopter cand nici nu se stia de asa ceva pe atunci :rofl: Te poti considera un pionier al multicopterelor. :pardon:

Ce intrebuintare dubioasa si grea daduram giroscoapelor de la elicoptere atunci. :rofl:

hai la un zbor.

Toate cele bune
SUNTEM FUDULI
0

#2011 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 08 April 2015 - 07:46 PM

Eu am vazut un hexa in octombrie 2009. E si un filmulet aici pe forum, dar nimeni nu s-a prins atunci ca e filmat din hexa.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#2012 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 09-January 14

Postat 09 April 2015 - 02:55 PM

Domnilor,
(si cred ca este si o D-soara pe aici)

Extraordinar cate aberatii am vazut in ultimele 3-4-5 pagini.

Va tot legati de termenul de DRONA. Chiar conteaza cum se numesc ciorile care le zburam?

Daca e sa despicam firul in 256, orice avion RC cu receptor cu faisafe e DRONA. Nu?
Zboara autonom (in anumite conditii)? DA. Deci, e drona.
Nu are GPS, nu (mai) are control de la sol, alea alea. E DRONA !!

Din partea mea, sa le zica HexaDronoMegalodendronCuFitilRosu, ca tot un (tort) este.

Legat de zburatul in oras, sunt total PRO zburatului in oras. In anumite conditii, dar sunt PRO zburat in oras. Cu camera cu tot.
Atentie, ca majoritatea "maidanurilor" sunt terenuri intravilane. Deci, nu stiu pe unde zburati voi astia cu "sa interzicem zborul in oras", dar posibil sa va dati cu stangul in dreptul.

Iar la faza cu cocalarii......am un dispret total pentru cei care zic ca daca ai multicopter esti cocalar. Denota prostie, incultura si lipsa de respect.
Afirm asta din perspectiva unuia care a avut un WingDragon (pierdut), am construit un hexacopter si acum surubalesc la o aripa zburatoare. Deci, sunt cocalar ca am copter, si in acelasi timp sunt un domn rafinat ca am si avion?!
Vorbim de tehnologii si principii diferite, dar pasiunea este comuna. Asadar, va rog sa va opriti din condamnarea gratuita a celor care nu sunt ca si voi.

Si in concluzie, DA, multicopterele (Phantom, clar) au declansat aceste nebunii cu reglementarile, ca sunt accesibile ca si pret, au o denumire cu care te poti da mare (DRONA) si sunt mult mai usor de exploatat decat un simplu avion RC.

Legat de obiectivele ARA, nu ma deranjeaza sa dau un telefon la turnul de control sa-i anunt ca se zboara in zona X si daca e ceva sa ma sune pe numarul Y pentru a da jos DRONELE.

Cam atat, deocamdata.
0

#2013 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2015 - 03:07 PM

In caz ca nu stiati, definitia oficiala:

cocalar, cocalari s. m. 1. țigan bișnițar. 2. șmecheraș de cartier. 3. (peior. – între rromi) țigan de cea mai joasă speță.

:)
0

#2014 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2015 - 08:58 PM

Al doilea post iti defineste perfect atitudinea din primul, nu mai trebuia sa te explici.
0

#2015 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2015 - 10:59 PM

Vezi postareaMLGore, la 09 April 2015 - 08:58 PM, a spus:

Al doilea post iti defineste perfect atitudinea din primul, nu mai trebuia sa te explici.

Argumenteaza!
0

#2016 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 06:37 AM

Pt. Ca te cramponezi sa zbori in oras ca e mai sexy si te vede toata lumea , pe maidan nu te baga nimeni in seama . Exact ca un cocalar cu BMW!

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 10 April 2015 - 06:37 AM

0

#2017 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 10 April 2015 - 08:46 AM

tikko draga, de abia astept momentul sa vad o drona in oras, cu camera cu tot. sincer. pasul 2 ... cred ca lumea isi mai aminteste faza de pe chitila cand am calcat in picioare un planor...

tu, imi incalci intimitatea, eu am dreptul sa ma apar. iar noi astia, cu "sa interzicem zborul in oras", suntem cred cei mai disciplinati in aceasta privinta. asa ca iti cam dai tu singurel cu stangu-n dreptu'!

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 10 April 2015 - 08:48 AM

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#2018 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 09:02 AM

Si eu zbor in Oras.Care-i problema?Pe langa stadionul national.Exact pe langa turnul de parasutisti,ca pe acolo am loc si spatiu.In general acolo vin oamenii sa-si plimbe cainele pentru ca de sarit cu parasuta,nu se mai face asa ceva in zilele noastre.Cand te ridici,de acolo se vede stadionul care e la vreo 400 metri.Superb.

Am o JUCARIE facuta de mine pe la vreo 700grame cu naza light softat cu v2 si stau in aer vreo 24minute cu pack de 3000.

Sambata si duminica zbor la ratarie.In cursul saptamanii cand ies de la munca,nu mai am timp si nici chef sa ma duc pana la camp,maidan sau cum vreti voi sa-i spuneti.Si atunci sunt anumite locuri prin oras unde mai poti face aceste zboruri unde zic eu ca nu deranjeaza pe nimeni.

E ca si cum ai plimba cainele prin parc.Numai ca in cazul cainelui daca nu are botnita,e mult mai periculos decat JUCARIA mea.

Poftesc pe cei care vor sa zboare in Oras, linga turnul de parasutisti de langa stadion.

Mai este loc de inca vreo 2,3 ;jucarii". :rofl:

Aceasta postare a fost editata de EBA: 10 April 2015 - 09:03 AM

SUNTEM FUDULI
0

#2019 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 10 April 2015 - 09:40 AM

Vezi postareaMLGore, la 10 April 2015 - 06:37 AM, a spus:

Pt. Ca te cramponezi sa zbori in oras ca e mai sexy si te vede toata lumea , pe maidan nu te baga nimeni in seama . Exact ca un cocalar cu BMW!

Mai tii minte cand eram si eu mic si am zburat elicopterul (Trex 600 Nitro !!) in Parcul Circului si am mai si postat filmul ? Cum ziceai atunci, ca mi-l bagi pe gat, sau cum ? :) Si cred ca aveam si un BMW atunci, deci eram cocalarul perfect :) Noroc ca mi-a trecut repede.
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#2020 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 10:48 AM

Acuma il inteleg pe deplin pe ViP_Eol, cand zicea ca lumea e prea lenesa sa citeasca mai mult de 2-3 randuri.

Va rog sa recititi CU ATENTIE ce am postat eu:
"Legat de zburatul in oras, sunt total PRO zburatului in oras. In anumite conditii, dar sunt PRO zburat in oras. Cu camera cu tot.
Atentie, ca majoritatea "maidanurilor" sunt terenuri intravilane. Deci, nu stiu pe unde zburati voi astia cu "sa interzicem zborul in oras", dar posibil sa va dati cu stangul in dreptul."

Intelegeti ce vreti, ca nu are sens sa va mai explic.

Allen, cum China iti incalc intimitatea?! Ca apari intamplator intr-un cadru dintr-un spatiu public (parc, camp, padure etc.)? Da, exista parcuri, campuri si paduri IN ORAS.
E cam acelasi lucru ca si cand imi fac un selfie si apare careva in spate.

Iar sa distrugi o DRONA DE JUCARIE/AEROMODEL, nu cred ca e cel mai inteligent lucru. Se lasa cu Politie, amenzi si despagubiri.

Va tot aberati, blamati si faceti pe justitiarii, in loc sa va vedeti de hobby.
0

#2021 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 10 April 2015 - 11:08 AM

hai sa va raspund pe rand:

EBA, zbori in oras, e ok atata timp cat esti in acea zona, departe de aglomeratie.

Misumat: nu esti tu genul de cocalar, te stim prea bine, plus ca ti-a trecut chiar repede. si mai stim ca si tu respecti, ca si noi, anumite reguli de bun simt.

Tibko, daca tu ma filmezi si eu nu vreau sa apar in cadru, am mijloace legale la indemana. iar daca eu la vanatoare de vrabiute cu prastia, tu zbori prin preajma, o faci pe riscul tau. ai o atutudine care imi pune semen de intrebare, desi ai o varsta la care ar trebui sa gandesti un pic altfel.

hai sa aveti spor la discutii, ca mi s-a luat.

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#2022 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 11:19 AM

Vezi postareaALLEN, la 10 April 2015 - 11:08 AM, a spus:

hai sa va raspund pe rand:

EBA, zbori in oras, e ok atata timp cat esti in acea zona, departe de aglomeratie.

Misumat: nu esti tu genul de cocalar, te stim prea bine, plus ca ti-a trecut chiar repede. si mai stim ca si tu respecti, ca si noi, anumite reguli de bun simt.

Tibko, daca tu ma filmezi si eu nu vreau sa apar in cadru, am mijloace legale la indemana. iar daca eu la vanatoare de vrabiute cu prastia, tu zbori prin preajma, o faci pe riscul tau. ai o atutudine care imi pune semen de intrebare, desi ai o varsta la care ar trebui sa gandesti un pic altfel.

hai sa aveti spor la discutii, ca mi s-a luat.

"EBA, zbori in oras, e ok atata timp cat esti in acea zona, departe de aglomeratie."
Na, brusc ti-ai schimbat ideile? Gata, e vorba de EBA, e OK zburatul in oras?

"Misumat: nu esti tu genul de cocalar, te stim prea bine, plus ca ti-a trecut chiar repede. si mai stim ca si tu respecti, ca si noi, anumite reguli de bun simt.
"
Iarasi, e vorba de Misumat, il stii prea bine, deci el nu e cocalar.

Dar pe mine, ca nu ma cunosti, gata, automat ma cataloghezi ca si COCALAR.

Vorbeam de aparut accidental in cadru, nu de insistat cu camera pe la fereastra dormitorului.
Imi vorbesti mie de varsta si de atitudine cand tu zici ca iesi "vanatoare de vrabiute cu prastia" si tragi dupa AEROMODELUL meu. Foarte matur, ca sa zic.......
Daca pica, si te-am prins, esti bun de plata. N-ai scapare.
0

#2023 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 11:32 AM

Haideti va rog frumos sa ne calmam.Mai bine ne descarcam la un zbor ,spunem acolo tot ce avem pe suflet mai ales acum cu sarbatorile in prag,ciocnim un ou sau o zburatoare dupa posibilitati. :pardon:

Sarbatori fericite la toata lumea si zboruri line,sau fir intins,sau cum vreti voi.

:drinks:

Va astept pe seara,sau maine la zbor langa turn.

Sarbatori Fericite

Aceasta postare a fost editata de EBA: 10 April 2015 - 11:37 AM

SUNTEM FUDULI
0

#2024 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 12:03 PM

Daca ai fi citit tot ce s-a scris despre ordinul 8 ai fi constatat ca statul s-a sesizat in urma unei reclamatii facute de cineva caruia i s-a incalcat intimitatea cu un multicopter. Asa ca hai sa nu dam din cur daca nu ne f..e nimeni.

Daca ai fi citit tot ce s-a scris despre ordinul 8 ai fi constatat ca statul s-a sesizat in urma unei reclamatii facute de cineva caruia i s-a incalcat intimitatea cu un multicopter. Asa ca hai sa nu dam din cur daca nu ne f..e nimeni.
0

#2025 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 01:57 PM

Vezi postareaMLGore, la 10 April 2015 - 12:03 PM, a spus:

Iarasi incepem: multicopter = aeromodel, fie ca va place, fie ca nu.

O tot tineti sus si tare ca operator multicopter = automat cocalar. Ce, printre "avionisti" nu exista ciobani?
Hai ma, lasa-ti-o balta cu vrajelile astea. Extremismul nu duce nicaieri.

Ala cu multicopterul care a generat ord. 8, probabil ca in afara de acel multicopter (99% alb) cumparat de pe ceva *mag.ro cu vreo 1800 RON, nu mai are nici o alta tangenta cu aeromodelismul. Pur si simplu si-a luat o jucarie "cool".
Bag pariu ca a fost un pusti care se juca prin spate la ceva bloc si a facut o gafa, fata de persoana nepotrivita la momentul nepotrivit.

Era doar o chestiune de timp pana sa apara ceva simmilar ordinului 8.
0

#2026 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 02:53 PM

tibko a spus:

Va tot legati de termenul de DRONA. Chiar conteaza cum se numesc ciorile care le zburam?
Daca e sa despicam firul in 256, orice avion RC cu receptor cu faisafe e DRONA. Nu?
Zboara autonom (in anumite conditii)? DA. Deci, e drona.
Nu are GPS, nu (mai) are control de la sol, alea alea. E DRONA !!

Failsafe-ul nu permite controlul , daca e setat cum trebuie permite jucariei sa ajunga jos fara pagube majore iar daca e setat prost poate sa-ti taie degetele si sa-ti trimita modelul unde vrea vantul . Nu e cazul sa vorbim de drona in acest caz (un balon chiar daca poate ajunge bvr e necontrolat si nimeni nu s-a gandit sa ii zica drona )

Cat despre incalcarea intimitatii cel mai bun dispozitiv e aparatul foto cu teleobiectiv .Serviciile stiu asta ;)

LE- da multicopterele simple (fara gps si fpv) sunt modele ca toate celelalte

Aceasta postare a fost editata de Ahernar: 10 April 2015 - 02:54 PM

0

#2027 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 03:15 PM

Vezi postareaAhernar, la 10 April 2015 - 02:53 PM, a spus:

Failsafe-ul nu permite controlul , daca e setat cum trebuie permite jucariei sa ajunga jos fara pagube majore iar daca e setat prost poate sa-ti taie degetele si sa-ti trimita modelul unde vrea vantul . Nu e cazul sa vorbim de drona in acest caz (un balon chiar daca poate ajunge bvr e necontrolat si nimeni nu s-a gandit sa ii zica drona )

Cat despre incalcarea intimitatii cel mai bun dispozitiv e aparatul foto cu teleobiectiv .Serviciile stiu asta ;)

LE- da multicopterele simple (fara gps si fpv) sunt modele ca toate celelalte

Permite-mi sa intervin cu 2 chestiuni:

- un avion, cand este in failsafe nu este comandat de la sol, zboara autonom in baza unor setari prestabilite, dar zboara autonom, deci clar e DRONA.
- zici ca un multicopter simplu, far gps si fpv, e model. Dar un avion, cu/fara gps si cu fpv, mai este model? :)

Unde bat, este ca nu conteaza principiul de zbor, cum e comandat, daca are sau nu camera, ca tot aeromodel este. Daca unii vor sau nu sa-i zica DRONA, sa-i zica ca tot acelasi obiect il zbori.

Definitia scurta a aeromodelului ca fiind un obiect zburator de max. 30kg mi se pare corecta.
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis