Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#169 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 April 2014 - 01:44 PM

Renato,

Reprezentativitatea are sens numai la delegare (de competente, de decizie...). ARA, (cit pricep eu) are o activitate creativa, pentru ca pina acum incearca sa produca o reactie (text) la OMT8 (clara, certa, pertinenta...) practic sa produca un text mai bun, mai util (noua).

In literatura (la capitolul conducerea si la capitolul organizarea activitatii de cercetare-dezvoltare) unde se trateaza activitatile organizate creative (tehnic-management), adunarile sunt considerate ca importante pentru ca se apropie cel mai mult de brain-storming (o metoda de sporire a creativitatii grulului peste creativitatea indivizilor ce-l formeaza). La Brasov, nu a fost numai constitutiva, ce si sedinta de lucru pentru ca au avut schimb/sustinere de idei si concepte.

Hai sa-i sustinem constructiv pe colegi (membrii), si eventual sa observam caile, metodele si apoi mijloacele care le folosesc.
0

#170 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 02 April 2014 - 02:17 PM

Vezi postarearenatoa, la 02 April 2014 - 01:27 PM, a spus:

Din avion intalnirea de la Brasov pare ca o suma de individualitati, cel putin pentru mine.
Pe dumneata te-a desemnat explicit Clujul sa ii reprezinti in totalitate? A avut loc in prealabil o adunare, discutie, lista de doleante ?

Haideti sa va explic la concret fara "aluzii" un pic mai amanuntit cum a fost intalnirea de la Brasov. Cu aproximativ o luna inainte de intalnire s-a lansat invitatia de participare, unii au zis ca vin si nu au mai venit, altii nu s-au anuntat si au venit, bun, au venit in jur de 50 (daca pot am sa ma documentez sa vad din ce regiuni al tarii au fost), asta a fost cu prezenta fizica, dar ..... datorita netului au putut lua parte la intalnitre TOTI hobbysti care ar fi vrut sau ar fi avut ceva de spus, nu cred ca au fost mai multi de 8 si dintre acestia un singur pasionat a contribuit cu idei si propuneri. Daca toti hobbysti ar fi fost interesati ar fi putut sa-si exprime parerea, nu au facut-o (daca aveti informatii poate aflam si de ce nu au facut-o). Asta nu este o privire din avion ci de la fata locului.
Acum hai sa lamurim si reprezentarea Clujului ca sa vedeti ca nu am nimic de ascuns. Pe cine sa reprezint? Doi helicopteristi care se rezolva foarte bine singuri inscriindu-se intr-un club, nu au probleme cu distanta si inaltimea de zbor.(vor sa se inscrie in ARA). Un FPV-ist din Gherla care zboara oricum pe dealuri. Un copil care locuieste la marginea terenului de zbor (ar fi de acord sa se inscrie in ARA).Un coleg la care nu am vazut inca un model mai greu de 1 Kg. Un prieten care zboara in Germania il doare in cot de legile din Romania. Patru colegi care zboara din an in pasti. A mai ramas Sergiu pe care cred ca l-am reprezentat, intrucat cred ca noi zburam cel mai des. Si uite asa am fost reprezentantul Clujului la Brasov. De altfel noi suntem atat de uniti in Cluj incat nu reusim sa ne intalnim TOTI la o bere. :drinks:
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#171 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 02 April 2014 - 02:21 PM

Gresit, ARA nu reprezinta acum pe nimeni, nici macar pe cei 4 membrii fondatori caci inca nu exista legal. Cei xx cotizanti vor fi reprezentati doar daca se vor inscrie in ARA, nu sunt automat inscrisi dupa infintare.

Poate ar trebui sa separam putin discutiile (in topice separate caci asta a devenit prea dezlanat):

- cred ca nimeni nu a pus la indoiala onestitatea, buna credinta si efortul facut de cei care s-au implicat pana acum. Daca exista insa indoieli in privinta asta poate ar fi bine sa fie spuse.

- exista opinii spuse mai clar (precum xorg) sau mai vag care pun la indoiala sau macar ridica semne de intrebare in ceea ce priveste toata negocierea cu MT. Din toate punctele de vedere: experienta juridica, propuneri, reprezentativitate.

- exista diverse opinii legate strict de infintarea ARA, comunicarea, banii dati, etc.

Eu vad lucrurile altfel decat wabo, old-boy, andras. Toti cei care "maraie" de pe margine fac mai mult decat restul. Si anume citesc ce se scrie aici si au o opinie. Cei mai multi dintre ei se vor inscrie in ARA si vor avea ceva de spus in continuare. Si eu m-am numarat printre nemultumiti si in continuare vad multe lucruri facute altfel. Accept insa ca nu am intodeauna dreptate si oricum lucrurile se pot face in mai multe feluri.

Asadar eu zic ca "maraiala" lor e de bine.

Vezi postarearenatoa, la 02 April 2014 - 01:06 PM, a spus:

In momentul acesta ARA reprezinta fix pe cei xx cotizanti, in timp ce, pe margini, dupa cum vedeti, se maraie.
MT e fericit ca are cu cine sa discute, in felul asta are spatele asigurat ca au colaborat cu reprezentantii, care din pacate par sa aiba probleme cu reprezentativitatea... ;)

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 02 April 2014 - 02:55 PM

0

#172 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 02 April 2014 - 02:25 PM

Vezi postareamisumat, la 02 April 2014 - 09:39 AM, a spus:

Eu nu sunt in OPOZITIE si nici nu "strig" la cei care.... "fac ceva". Doar privesc de pe margine. Si... EXACT pe asta ma bazez, ca nu ma va intreba nimeni de ce zbor pe "maidan". Poate la voi, in orasul lui boc, exista politie. In Bucuresti nu e....

Se pare ca nu esti bine informat, din fericire politia lui Boc inca nu ne-a intrebat daca zburam legal, pe cand din discutiile de pe forum cel putin am inteles ca ordinul 8 a aparut in urma reclamatiilor impotriva celor care zboara pe maidan sau unde vor muschii lor, si asta in zona Bucurestiului.
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#173 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 02 April 2014 - 02:38 PM

Am mai scris pe forum. La Chitila a venit politia in urma reclamatiei unui elicopter SMURD care a vazut modele in aer si nu a fost incantat, toamna trecuta.

Vezi postareaold-boy, la 02 April 2014 - 02:25 PM, a spus:

Se pare ca nu esti bine informat, din fericire politia lui Boc inca nu ne-a intrebat daca zburam legal, pe cand din discutiile de pe forum cel putin am inteles ca ordinul 8 a aparut in urma reclamatiilor impotriva celor care zboara pe maidan sau unde vor muschii lor, si asta in zona Bucurestiului.

0

#174 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 764
  • Inregistrat: 02-November 08

Postat 02 April 2014 - 03:02 PM

V-am lasat, va las mai departe, dar nu pot sa ma abtin.... nici nu a apucat sa se infiinteze ARA ca ati si inceput sa dati cu pietre... daca o discreditati inainte de infiintare, sa nu va mire viitorul potop legisltativ care sta sa vina. Si eu sunt sceptic ca ARA va rezolva ceva in favoarea noastra insa nu fac valuri. Asa ca va invit sa fiti mai prudenti in afirmatii si sa aveti putintica rabdare.
0

#175 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 223
  • Inregistrat: 17-August 11
  • Interests:De vreo 2-3 ani slow RC in zbor si pe apa. In rest fotografia, nitica arta si mai multa mestereala.

Postat 02 April 2014 - 03:11 PM

Vezi postareaold-boy, la 02 April 2014 - 02:17 PM, a spus:

...nu cred ca au fost mai multi de 8 si dintre acestia un singur pasionat a contribuit cu idei si propuneri.

2 pasionati si-au spus parerea! Hmmm...
Computers runs on smoke...

"Once you let the smoke out, it will not work anymore."
0

#176 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 02 April 2014 - 03:26 PM

Vezi postareaxorg, la 02 April 2014 - 12:39 AM, a spus:

Sa-mi fie cu iertare dar daca proiectul de modificare postat aici: https://onedrive.liv...B37367F0C%21105 , este tot rodul muncii acestei asociatiei in privinta ordinului8, pot spune ca totul este o greseala, iar “nevointa lenea si neimplicarea” devin cu mult mai benefice decat toate orele de munca ale asociatiei. Decat sa te joci de-a legiuitorul propunand texte de lege al caror sens oricum nu-l prea patrunzi, mai bine-ti vezi de treaba ta, chiar si cu riscul de a te acuza unii de nevointa si lene. Cam cum credeti voi ca asa fara pic de experienta intr-ale legilor puteti scrie un text de lege? Stiu ca intentiile dvs. sunt bune, dar atat timp cat propuneti modificari atat de ample la nivelul unui text de lege ar fi nevoie sa aveti de parte dvs. pe cineva cu experienta in asta, de partea MT exista un intreg department juridic care doar cu asta se ocupa. Nu aveti o sansa reala de a negocia cu dansi productiv la nivelul unui text de lege atat de amplu, iar restrictiile astea gratuite si nesolicitate, introduse de dvs. doar pe motiv de bun simt, nu numai ca nu ajuta, dar sunt chiar daunatoare. Din cateva virgule, cativa de “sau”, “si”, plus alte doua trei cuvinte plasate corespunzator, se poate schimba cu totul sensul acestei legi. Chiar poate sfarsi tragic hobbyul asta din joaca dvs. de-a legiuitorii. Mai ales si pt ca orice incercare viitoare a unei entitati de a solicita modificarea ordinului se va lovi de raspunsul justificat al celor din MT ca ordinul este deja modificat la solicitarea practiantilor acestui hobby si astfel au motiv sa respinga ca neintemeiata orice alta solicitare pe tema asta. Oare constientizati ca in definitia aeromodelului data de dvs. se incadreaza si un avion de hartie care ar trebui sa respecte reglementari aproape la fel de stricte ca un ULM? De unde va vin de exemplu indeile astea cu obligatia operatorului aeronavei de a se asigura ca nu raneste animalele? Chiar vreti sa transmiteti ideea ca hobbyul asta reprezinta un pericol pt. animale? Poate ne trezim maine poimaine controlati de aia de la prtectia animalelor ca am ucis o musca cu elicea. Dintr-o gluma proasta ca asta se poate naste oricand o obligatie legala numai buna de respectat. Daca vreti negocieri atat de profunde cu MT cereti sprijinul unui jurist sau avocat. As contribuii financiar cu mare drag la plata onorariului sau, pt ca bani s-ar duce atunci intr-adevar in folosul libertatii de a zbura. Ar trebui sa va ganditi ca majoritatea privesc cu incredere asociatia asta crezand ca voi chiar stiti ce faceti in privinta negocierilor cu MT. Pana acum nu am vazut insa o solicitare explicita a dvs. pt drepturile modelistilor la care MT sa raspunda ca nu se poate, am vazut doar un raspuns prin care insasi MT va atentioneaza ca incercati sa ingraditi si cea ce dansi nu au reglementat prin ordinul asta. Cam ce fel de negociere poate fi asta?

Salut ,

Nu vreau sa incep ca tine ca nu vreau sa imi cer iertare pentru nimic. In spiritul transparentei putem imparti cele sesizate de tine si sa le discutam punctual.

1 ) Cam cum credeti voi ca asa fara pic de experienta intr-ale legilor puteti scrie un text de lege?

Imi poti spune cum sti tu sigur ca nu am apelat la un jurist ? Pentru ca eu am apelat la cineva care este juristul personal al unui deputat (si nu e propietarul forumului) . Avem si noi resursele noastre.

2) Nu aveti o sansa reala de a negocia cu dansi productiv la nivelul unui text de lege atat de amplu, iar restrictiile astea gratuite si nesolicitate, introduse de dvs. doar pe motiv de bun simt, nu numai ca nu ajuta, dar sunt chiar daunatoare.

De unde sti ca in grupul care negociaza cu MT nu exista oameni cu experienta in negocierea cu institutiile statului ? Si eu si Ovidiu Bora avem experienta pe tema asta .. tu cum ai ajuns la concluzia asta?

3) Din cateva virgule, cativa de “sau”, “si”, plus alte doua trei cuvinte plasate corespunzator, se poate schimba cu totul sensul acestei legi.

Imi poti spune unde e exact problema ? Care articol din ordin are virgule puse gresit sau unde s-ar putea intelege gresit . Chiar vreau sa vad virgula gresita care ne ia drepturile, virgula fara de care ordinul ar fi fost altul.

4 )Oare constientizati ca in definitia aeromodelului data de dvs. se incadreaza si un avion de hartie care ar trebui sa respecte reglementari aproape la fel de stricte ca un ULM?

Tu constientizezi ca noi nu am putut controla tot ce scrie in ordin ? Noul ordin a venit scris si noi am dat opinie pe el . Mai departe anumite lucruri au fost refuzate de MT . cei 120 m au fost impusi de MT dupa discutiile cu celalate parti implicate si nu s-a putut discuta deloc pe aceasta tema. Ce s-a propus a fost ca in anumite conditii sa putem depasi. Ei au limitat la 120 noi am vrut sa marim sau sa castigam ceva in plus. Tu cum ai fi abordat problema.

Nu noi am scris ordinul. Ni s-a dat sa spunem ce nu ne place..nu sa il modificam sau sa il construim de la zero.

Conform ordinului poti zbura oriunde in limita a 120 m. Asta a fost pozita de nemiscat a MT. In afara de restrictia asta de 120 m, restrictie pe care nu o putem modifica ce anume te mai restrictioneaza ?

5 ) De unde va vin de exemplu indeile astea cu obligatia operatorului aeronavei de a se asigura ca nu raneste animalele?

Ti se pare normal sa nu aiba grija si sa le loveasca ? Ar fi normal sa zbori si sa intri intr-o cireada de vaci sau intr-o ferma de animale si totul sa fie ok nu ? Cauti nod in papura.. chiar esti deranajat de faptul ca statul roman se asigura ca cetatenii protejeaza animalele ?

6) Chiar vreti sa transmiteti ideea ca hobbyul asta reprezinta un pericol pt. animale?

NU. E normal sa ceri in lege protectia mediului, animalelor sa te asiguri de siguranta oricui. De ce vezi asta o problema ?

7)Poate ne trezim maine poimaine controlati de aia de la prtectia animalelor ca am ucis o musca cu elicea. Dintr-o gluma proasta ca asta se poate naste oricand o obligatie legala numai buna de respectat.

Realy ? Daca lovesti si omori cu un aeromodel un animal .. sa zicem protejat de lege sau un animal al unei persoane (pet sau vaca ..cal oaie) ... crezi tu ca ordinu e ceea ce o sa te protejeze de plata animalului sau o investigatie ? sa discutam si cu musca sau incercai sa faci misto ?

8)Pana acum nu am vazut insa o solicitare explicita a dvs. pt drepturile modelistilor la care MT sa raspunda ca nu se poate, am vazut doar un raspuns prin care insasi MT va atentioneaza ca incercati sa ingraditi si cea ce dansi nu au reglementat prin ordinul asta. Cam ce fel de negociere poate fi asta?

Parca ziceai sa cerem ajutorul unui jurist. Pai am facut-o .. dreptul nostru ca modelisti vs dreptul ULM-istilor. Toti avem aceleasi drepturi. Statul este obligat sa imparta dreptatea asta . Daca depasim 150 m intram pe spatiul lor.. deci incalcam drepturile lor.. si invers e valabil. Siguranta bate orice dezbatere despre drepturile astea de care vorbesti. Crede-ma am vorbit cu juristul si asta nu tine.

Nu am pretentia ca o sa iti schimbi atitudinea sau parerea , din cati ani am citit forumul asta cam nimeni nu citeste sa inteleaga sau sa isi faca o parere ci doar sare la sfarsit sa isi dea cu parerea .

Ai facut niste prezumtii gresite cand ai scris mesajele aici si ai asumat ca negocierile cu MT se fac gresit. Negocierile se fac cum dicteaza MT pentru ca noi, hobbisti nu suntem organizati (tocmai din cauza discutiilor de genul asta) si ca atare nu au cu cine sa vorbeasca. Faptul ca au acceptat cativa hobbisti la aceste negocieri si faptul ca au si raspuns la anumite cerere este un pas enorm. Noi "pe persoana fizica" cum zice un domn primar nu aveam ce sa cautam acolo.

Pe de alta parte toti dorim ca in germania ca in anglia si ca in occident dar nimeni nu isi asuma costurile de infiintare a unei asociatii asa cum e in vest , discutam discutii fara sens (cum e aia cu musca sau forma geometrica a zonei in care ai semnal la aeromodel) si ne opunem din rasputeri.

Ia-o incet, citeste cu atentie si nu sari la un raspuns ci gandeste-te ca poate nu ai avut si inca nu ai toate informatiile necesare pentru a trage concluziile astea. Gandeste-te ce castigi daca inflamezi forumul fara sa propui nimic concret si fara sa ajuti miscarea.

N-am pretentia ca o sa fie bine si n-am pretentia ca o sa salvam modelismul , romania si democratia . Am pretentia ca ne chinuim cu totii sa rezolvam problema.

Revenind la ARA , inscrierea nu e obligatorie si nu cere nimeni nimanui sa se inscrie . Din ce vad la altii pe aici ii deranjeaza aparitia si urla ca ei nu se inscriu. Pai nici nu trebuie si nu inteleg de ce va deranjeaza ca se infiinteaza ? Daca nu va obliga nimeni la nimic... de ce va deranjeaza.

Nu inteleg si n-am sa inteleg niciodata felul asta de a aborda o problema .
DT
0

#177 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 02 April 2014 - 07:21 PM

Asa da, incepe sa semene a comunicare. Am vorbit cu un jurist, eu si Ovidiu Bora avem experienta in domeniu, etc. etc.

Ar mai trebui spus ca nu toata lumea stie ca:

ZOD = Cristian Dinu
BIG = Ovidiu Bora
old-boy = Dorel Pojar
Andrix_y = Andras Babos

adica nu sunt chiar bebelusi in modelism (si BIG e doctor in parapanta si legislatie aero)

Vezi postareaZOD, la 02 April 2014 - 03:26 PM, a spus:

1 ) Cam cum credeti voi ca asa fara pic de experienta intr-ale legilor puteti scrie un text de lege?

Imi poti spune cum sti tu sigur ca nu am apelat la un jurist ? Pentru ca eu am apelat la cineva care este juristul personal al unui deputat (si nu e propietarul forumului) . Avem si noi resursele noastre.

2) Nu aveti o sansa reala de a negocia cu dansi productiv la nivelul unui text de lege atat de amplu, iar restrictiile astea gratuite si nesolicitate, introduse de dvs. doar pe motiv de bun simt, nu numai ca nu ajuta, dar sunt chiar daunatoare.

De unde sti ca in grupul care negociaza cu MT nu exista oameni cu experienta in negocierea cu institutiile statului ? Si eu si Ovidiu Bora avem experienta pe tema asta .. tu cum ai ajuns la concluzia asta?

0

#178 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5484
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 02 April 2014 - 08:01 PM

Vezi postareaold-boy, la 02 April 2014 - 12:28 PM, a spus:

Domnul Renatoa cred ca esti mai bine informat decat mine,nici un coleg de-al meu nu mi s-a plans ca nu ar sti ceva din activitatile ARA, de fiecare data cand a avut loc ceva legat de ARA s-a discutat pe terenul de zbor ce am facut (daca cel care vi s-a plans nu zboara sau nu a fost la zbor sau i-a fost mai simplu sa vi se planga dvs decat sa-mi dea mie un telefon ESTE FIX PROBLEMA LUI). In cel mai rau caz ar putea fi cineva care nici macar nu vrea sa faca parte din comunitatea ARA si baga strambe. Cel mai mult ma deranjeaza aluziile ,ca cineva ar face ceva pe ascuns, cum a spus si RD, cel mai bine ar fi sa lasam aluziile, daca cineva are ceva de spus sa spuna verde in fata ( sau nu are raspunderea propriilor actiuni).
Parerea mea pe care o sustin cu tarie oriunde, pentru a face ceva constructiv pentru aeromodelismul ca si hobby trebuie sa renuntam la bisericute, orgolii si muschi. Sunt convins ca indiferent cum va fi modificat ordinul 8 vor egzista nemultumiti, vor egzista zburatori care vor zbura cum vor muschii lor, si vor egzista pasivi care se vor bucura ca altcineva le vor rezolva problemele legislative(fara ca pasivul sa contribuie cu bani sau timp).
Referitor la ce a spus Vlad in legatura cu combustibilul, ar fi bine sa stiti ca in ancheta care a avut loc un act care a ajutat foarte mult a fost o declaratie a presedintelui de club in care se scria ca cei doi modelisti implicati sunt legitimati si folosesc metanolul in scop sportiv.

Daca a reiesit din ce am mai aberat si eu prin topicul asta ca am acuzat pe cineva ca face ceva pe ascuns ... imi cer scuze public ... nici macar nu am gandit asa ceva , si nici nu imi amintesc sa o fi spus-o .. am idiotul obicei sa scriu mult si prost si posibil sa se fi strecurat vre-o
greseala , vre-o expresie interpretabila ... inca o data daca asa a iesit ... MII DE SCUZE !

In rest bafta in ce faceti !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#179 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 03 April 2014 - 01:29 AM

Negocierile se fac cum dicteaza MT pentru ca noi, hobbisti nu suntem organizati (tocmai din cauza discutiilor de genul asta) si ca atare nu au cu cine sa vorbeasca. Faptul ca au acceptat cativa hobbisti la aceste negocieri si faptul ca au si raspuns la anumite cerere este un pas enorm. Noi "pe persoana fizica" cum zice un domn primar nu aveam ce sa cautam acolo.

@ZOD
Daca negocierile se fac cum dicteaza MT, de ce la mai numiti negocieri? Cred ca devine inutila orice alta discutie despre rezultate, juristi, avocati si echipe de negociere. Ce ati dori sa mai discutam aici? necesitatea introducerii reglementarilor privind protectia animalelor? In spiritul transparentei ar fi fost bine sa stim si noi din timp cum stau defapt lucrurile, pana acum stiam doar ca sunt porti largi deschise negocierilor cu MT.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 03 April 2014 - 01:31 AM

0

#180 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2014 - 07:30 AM

Vezi postareaxorg, la 03 April 2014 - 01:29 AM, a spus:

Negocierile se fac cum dicteaza MT pentru ca noi, hobbisti nu suntem organizati (tocmai din cauza discutiilor de genul asta) si ca atare nu au cu cine sa vorbeasca. Faptul ca au acceptat cativa hobbisti la aceste negocieri si faptul ca au si raspuns la anumite cerere este un pas enorm. Noi "pe persoana fizica" cum zice un domn primar nu aveam ce sa cautam acolo.

@ZOD
Daca negocierile se fac cum dicteaza MT, de ce la mai numiti negocieri? Cred ca devine inutila orice alta discutie despre rezultate, juristi, avocati si echipe de negociere. Ce ati dori sa mai discutam aici? necesitatea introducerii reglementarilor privind protectia animalelor? In spiritul transparentei ar fi fost bine sa stim si noi din timp cum stau defapt lucrurile, pana acum stiam doar ca sunt porti largi deschise negocierilor cu MT.

Nu te face ca nu intelegi. MT conduce aceste negocieri si noi nu suntem pe pozitie de putere . Acum e mai clar ?

Iti repet, MT a venit cu textul ordinului si a intrebat "Aveti comentarii" . Noi am trimis comentariile , tinand cont si de ce s-a discutat aici si de parerile noastre. MT a zis simplu "luati 120 m ca altceva nu mai dam" .

Gandeste-te un pic, lasa intrebarile retorice si vezi dincolo de orgolii si nervi. Fiecare din echipa care a participat la construirea raspunsului face altfel de aeromodelism. Walter vrea planoare si sa zboare la munte cand si unde ii place , Big are intalnirea de la RR unde se strang cei mai multi modelisti, Andras zboara si el drone si avioane foarte mari . Am trimis tot ce era de trimis, dar ai impresia ca deciziile le luam noi :) Crede-ma mi-ar placea.

Crezi ca noi nu suntem un pic botosi pe tema celor 120 m ? Evident ca suntem... si acum ce sa ii fac ?

Ce facem cu ARA ? Pai au explicat altii aici foarte clar . Daca ARA exista inainte sa apara ordinul, puteam negocia de la inceput pe alta pozitie si aveam altfel de putere. Acum e un pic tardiv.. Dar incercam sa dregem problema pt viitor.

Din pacate o asociatie de genul asta se face greu, oamenii nu cred in nimic si e normal .. dupa ce ai zburat liber acum sa te inregimentezi brusc sub conducerea ... cui ? Ca in modelism exista bisericute si bisericute. Cauta pe forum sa vezi ca eu nu ajung la RR, totusi fara niciun resentiment am ales sa fac echipa cu Ovidiu Bora (si el la fel) si sa mergem mai departe. Si poa sa imi dea sangele pe nas dar nu ma las.. Trebuie sa facem asta.

E normal sa existe rezistenta si diferente de opinie. Cand expui o idee de genul asta la 19.000 de forumisti ...e evident ca exista si pareri impotriva.

Ce nu inteleg si la asta as vrea un raspuns. Dam exemplu germania , tarile civilizate dar nu vrem sa ajungem acolo . Cum asa ? In germania sunt cluburi, se platesc cotizatii, asigurari...Voi cum credeti ca vom ajunge acolo ? Pe gratis ?

Inca una si pt tine Xorg si pentru restu : Credeti ca cu intrebari retorice si negativism ajungem undeva?

DT
0

#181 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 03 April 2014 - 07:32 AM

@Zod
Multumesc ca ai rapdarea si te ocupi cu argumente potrivite unde se pare ca ar fi in zadar, unde nici macar nu este bunavointa de a participa sau unde, dupa vreo 20000 de mesaje prin mailuri si forumuri mai exista omeni ca si Renato Aranghelovici sau Dan Iorga de la GSM Center SRL (XORG) care cauta o schema de tradare a neamului ascunsa.
Sigur ca si asta este un fel de implicare si un fel de opozitie iar sa incepi sa vorbesti DUPA faptele sint constituite si in lipsa de argumente sa tragi tematica pana la protectia animalelor ....

Cel mai bun argument este totusi cum ai spus, ZOD si DP ca nimeni nu este fortat sa fie membru in viitor iar cei care nu au fost in fata locului sa se implice nu au de cit se tace cindva cind va fi vorba de a cauta ajutorul la ARA cind ei au calcat vreo legislatie care nu vor se acepte.

In rest se vad ca de obicei doar cei Gigi Contra cauta se creeze legendele care arate altfel de cit realitate care este deschis si liber de citit pentru cine vrea aici prin forum si prin documentele online. Din pacate cei care xe simt bine reprezentati stau calm. Eu ma simt binereprezentat si doar nu stiu sa tac :)
Walter Born
rhc@born.ro
0

#182 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 03 April 2014 - 07:58 AM

Nu inteleg de ce este pusa in discutie ARA tocmai de partea "pasiva" a acestei comunitati. Brusc vad ca au inviat Xorg si Dece dupa multe luni de tacere. Ce nu va convine fratilor ca o parte dintre aeromodelisti vrea ARA? ARA nu e ceva ce va deveni obligatoriu, apartenenta la ARA va fi optionala. Niciodata ARA nu a cerut MT sa regimenteze modelistii sub tutela ei, deci nu poate fi acuzata ca are interese financiare. Singurul interes al ARA in momentul de fata e sa obtina de la MT cat mai multa libertate pentru toata lumea, inclusiv pt. cei care stau, se uita si carcotesc. Eu, in 37 de ani, am invatat un lucru: mai bine te apuci sa faci ceva, chiar daca nu va avea o finalitate sau va iesi prost, decat sa nu faci nimic.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#183 Useril este offline   dece 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 490
  • Inregistrat: 03-September 08
  • Interests:aeromodelism

Postat 03 April 2014 - 08:01 AM

@wabo
Daca vrei sa nu mai "comentam" noi astia care dam cu pietre , de ce ati mai deschis acest subiect?
Daca va deranjeaza atat de mult parerile celor care nu au fost la acea intalnire si vreti sa-si spuna parerea doar cei care au fost la acea intalnire, scrieti fratilor cu subiect si predicat ca sa inteleaga si neuronul meu.
Oricum, mi se pare aberant sa propunem noi MT mai multe restrictii (gen protectia animalelor, asigurari si altele), nu credeti ca sunt suficiente cele impuse de ei? Tot trageri ca aia afara fac asa si pe dincolo dar nu ne mai comparati cu "aia de afara". Va repet, majoritatea aeromodelistilor zboara pe maidane, pt ca ne place si e comod si inca astept sa vad daca voi cu ARA ne ve-ti sustine sau nu, pana acum din ce am citit eu raspunsul este NU si defiecare data cand ne spunem parerea ne bagati pumnul in gura.
Incercati sa nu mai argumentati raspunsurile de pe picior de superioritate.
Si acum wabo, cauta-ma si pe mine cine sunt, poate primesc si eu reclama gratuita cum a primit si Dan Iorga de la GSM Center.
0

#184 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 666
  • Inregistrat: 03-October 08
  • Interests:Aero

Postat 03 April 2014 - 08:25 AM

Domnilor, topicul acesta este pentru cei care fac / vor sa faca parte dintr-o asociatie care sa-i reprezinte. Sunt destui care au depus singuri jalbe in protap la MT si prin alte locuri sau petitii semnate de unspe mii de oameni fara rezultate notabile. E asa greu de inteles ca daca vrei sa te faci auzit trebuie sa fie o gasca / echipa / asociatie / grup organizat legal ??!? Ai dreptate XORG, pe "persoana fizica" nu facem nimic.

In ARA nu e cascaval de mancat ca in politica, iar cei care vor sa se contreze pe diverse teme cu altii (cu care in trecut au avut ceva de impartit), sunt rugati sa puna mana pe telefon si sa-i sune sau sa se intalneasca pentru rezolvarea problemelor. Cei din conducerea asociatiei se straduiesc acum sa obtina ceva pierdut prin hatisurile birocratiei / democratiei autentice de pe meleagurile mioritice asa cum a zis si ZOD.

Kennedy avea dreptate, actiunea presupune riscuri si costuri. Dar acestea sunt mult mai mici decat riscurile pe termen lung ale inactiunii comfortabile !

Succes tuturor & zboruri line !
0

#185 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 03 April 2014 - 08:36 AM

A.R.A. inseamna Asociatia Romana de Modelism - telul pe termen lung e sa ajunga echivalentul AMA din america sau BMFA din UK - adica sa ii reprezinte pe toti modelistii. Clientii (patronii) ARA sunt modelistii nu MT asa ca eu sugerez (inca odata) mai multa bunavointa chiar daca se pune aceeasi intrebare de zece ori si oamenii nu citesc cu atentie ce a fost scris pana acum.

dece, misumat, xorg, renato nu cauta o schema de tradare ascunsa si nici nu au sugerat asta (mai putin xorg cu trasnaia cu patronii de modelodroame).

Vezi postareawabo1, la 03 April 2014 - 07:32 AM, a spus:

@Zod
Multumesc ca ai rapdarea si te ocupi cu argumente potrivite unde se pare ca ar fi in zadar, unde nici macar nu este bunavointa de a participa sau unde, dupa vreo 20000 de mesaje prin mailuri si forumuri mai exista omeni ca si Renato Aranghelovici sau Dan Iorga de la GSM Center SRL (XORG) care cauta o schema de tradare a neamului ascunsa.
Sigur ca si asta este un fel de implicare si un fel de opozitie iar sa incepi sa vorbesti DUPA faptele sint constituite si in lipsa de argumente sa tragi tematica pana la protectia animalelor ....

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 03 April 2014 - 12:59 PM

0

#186 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 03 April 2014 - 08:43 AM

Vezi postareadece, la 03 April 2014 - 08:01 AM, a spus:

Oricum, mi se pare aberant sa propunem noi MT mai multe restrictii (gen protectia animalelor, asigurari si altele), nu credeti ca sunt suficiente cele impuse de ei? Tot trageri ca aia afara fac asa si pe dincolo dar nu ne mai comparati cu "aia de afara". Va repet, majoritatea aeromodelistilor zboara pe maidane, pt ca ne place si e comod si inca astept sa vad daca voi cu ARA ne ve-ti sustine sau nu, pana acum din ce am citit eu raspunsul este NU si defiecare data cand ne spunem parerea ne bagati pumnul in gura.

Ai citit Ordinul asa cum a fost el publicat in Monitorul Oficial in Ianuarie ? Daca petru tine faptul ca de la 1kg s-a ajuns la 20kg, faptul ca a disparut din ordin restrictia de folosire a aparatelor de filmat si a celor de transmisie de date, faptul ca nu mai trebuie sa fi legitimat FRMD, ca nu mai ai restrictie de distanta pe orizontala nu inseamna obtinerea de libertati in schimb te deranjeaza protectia animalelor nu pot sa trag decat o concluzie: tu practici aeromodelismul doar ca sa alergi caini si vaci pe camp cu avionul. Cei 120m sunt subiect tabu pt. MT, vor neaparat o zona tampon intre ULM si aeromodele, dar se va gasi o solutie si pt. asta.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#187 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2014 - 08:57 AM

Vezi postareadece, la 03 April 2014 - 08:01 AM, a spus:

@wabo
Oricum, mi se pare aberant sa propunem noi MT mai multe restrictii (gen protectia animalelor, asigurari si altele), nu credeti ca sunt suficiente cele impuse de ei?

Imi poti spune cum ai ajuns la concluzia ca noi am propus vreo restrictie? Inclusiv cele de care zici tu .

Raspunde-mi cu calm si argumentat.

Multumesc.
DT
0

#188 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 03 April 2014 - 10:35 AM

Stimati aermodelisti,

Am urmarit discutiile din ultimele zile si as vrea sa punctez niste lucruri, deoarece nu mi se pare ok sa ramana nediscutate sau mai bine zis, neclarificate.

In primul rand, vreau sa va spun ca nu am avut NEGOCIERI cu MT, ci o DISCUTIE LIBERA. Nu ne aflam in postura de a negocia. Echipa ARA a incercat sa le transmita, sa le prezentam modul in care cei care practica aeromodelismul vad ordinul si am propus modificari ale ordinului acolo unde s-a putut, astfel incat sa se ajunga la un numitor comun, ceea ce inseamna ca si ULMistii si parapantistii si aeromodelistii etc. sa se bucure de activitatea pe care o practica, fara a intra in conflict cu legea. Cei de la MT s-au bucurat de initiativa ARA cu tot ce inseamna (de la fondare, la activitate etc.), deoarece aveau nevoie de o entitate cu care sa colaboreze, cu care sa se consulte pentru a nu impiedica practicarea hobby-urilor noastre. Nu mai suntem in situatia in care putem zbura oriunde si oricum si ar fi bine sa ne impacam cu asta. Oricum, nu se putea zbura in anumite zone inca de dinainte de ordin si asta e o chestie absolut normala.

In al doilea rand, noi nu ne propunem sa reprezentam doar interesele celor care au venit la Brasov, ci ale tuturor aeromodelistilor. Nu am favorizat pe nimeni, mai ales ca am dat telefoane, am facut invitatia cu o luna inainte, am facut sondaje si lista mai poate continua. Nu putem cunoaste numele tuturor aeromodelistilor si sa facem invitatii personalizate. Invitatia de participare a fost pentru toata lumea si daca nu s-a putut ajunge din diverse motive, s-a putut comunica prin live meeting. Cati au facut asta cu adevarat, e o alta poveste, nu mai tine de noi si pe partea asta, subiectul este incheiat din punctul nostru de vedere.

In al treilea rand, nu cred ca este cazul sa se arunce cu pietre fara sa se afle dinainte cum stau lucrurile si va rog frumos, sa incetati sa mai faceti afirmatii care nu sunt confirmate si fondate ca cu toti vom ajunge la ESEC care este efectul inconstientei noastre. Daca aveti nelamuriri, puteti intreba si vi se va raspunde cu toata onestitatea. Nu avem nimic de ascuns, am fost si vom fi tot timpul transparenti. Totul a fost afisat si reafisat, postat si repostat pentru ca toata lumea sa stie ce s-a facut, in ce stadiu suntem si ce vrem sa facem. Nu facem lucrurile de capul nostru si acolo unde am avut dubii am apelat la ajutor specializat, ba mai mult, am incercat sa va integram in procesul decizional prin postarile de pe rhc. Am vrut opinia voastra si am incercat sa o integram in ceea ce am facut.

Nu incercam sa limitam exprimarea opiniilor, ci vreau ca toata lumea sa inteleaga faptul ca nu actionam impotriva aermodelistilor, ci pentru ei, pentru voi. Desigur, daca aveti nelamuri, sunteti liberi sa vi le exprimati, dar nu sub o forma de acuzare ci sub o forma constructiva, cu propuneri clare si concise.

De asemenea, sunteti invitatii nostri sa ne ajutati, sa ne sustineti cum puteti.

Sper ca prin ce am scris, am reusit sa aplanez o parte dintre conflicte si sa linistesc apele cat de cat.

O zi buna,
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#189 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2014 - 08:46 PM

Vezi postareawabo1, la 03 April 2014 - 07:32 AM, a spus:

@Zod

Cel mai bun argument este totusi cum ai spus, ZOD si DP ca nimeni nu este fortat sa fie membru in viitor iar cei care nu au fost in fata locului sa se implice nu au de cit se tace cindva cind va fi vorba de a cauta ajutorul la ARA cind ei au calcat vreo legislatie care nu vor se acepte.

In rest se vad ca de obicei doar cei Gigi Contra cauta se creeze legendele care arate altfel de cit realitate care este deschis si liber de citit pentru cine vrea aici prin forum si prin documentele online. Din pacate cei care xe simt bine reprezentati stau calm. Eu ma simt binereprezentat si doar nu stiu sa tac :)

@Wabo Ma bucur ca prin dvs. ARA a inceput sa lucreze si asupra datelor cu caracter personal obtinute cu ocazia sondajelor initiale de infiintare. Ce faceti acum incercati sa ne aratati ca ARA este o forta care stie multe si trebuie temuta de cei ce intraznesc sa nu-i impartaseasca intru totul opiniile? Sau incercati doar sa-mi faceti reclama pe aici in speranta ca mai sponsorizez si eu la traducerile alea? Chiar nu inteleg cum puteti acuza pe cei care privesc de pe margine de lene si nevointa, in conditiile in care aproape fiecare incercare de a interveni a primit din parte dvs. o reactie bolnava cu referire la persoana similara cu cea de mai sus. De ce sa mai intervina si altii ca sa aibe cine va suporta mizeriile?

Cred ca ar trebui inteles ca de cea ce faceti voi acolo, depind si drepturile noastre ale celor neimplicati direct in discutii.
Ca vreti sau nu, la negocierile/discutiile cu MT, reprezentati toti zburatorii RC, cu sau fara acordul lor. Rezultatele discutiilor dvs. ne vizeaza pe toti fara discriminare si asta indiferent daca v-am dat sau nu acordul de a ne reprezenta. Pana la urma este oarecum normal sa fie asa, inteleg ca nu poti optine acordul de la toti, dar totodata este normal ca si noi sa ne spunem opiniile si mai ales sa stim ce faceti voi acolo cu drepturile noastre. Ori de cate ori am incercat sa intervin am fost primit cu critici si acuze de genul ca doresc sa ingradesc aeromodelismul sau am fost declarat dujmanul ARA etc fara sa mai tin seama si de mizeriile lui Wabo cu atacuri la persoana. Observ recent ca si altii care au avut curajul sa spuna ceva chiar si dupa ce au vazut aceste reactiile la adresa mea, au avut parte cam de aceias primire. Daca va deranjeaza critica va rog sa spuneti deschis asta.
In spirutul transparentei invocat de dvs. va rog sa lamurim si cele intamplate la MT: Din postarile lui Wabo aflu ca portile negocierilor cu MT sunt larg deschise, din spusele lui Zod, auzim ca negocierile au fost dictate de MT urmate fiind de o decizie mai mult unilaterala a dansilor, iar din postare lui Andrix_y aflu ca nu au fost NEGOCIERI cu MT, ci o DISCUTIE LIBERA.
Va rog sa ne spuneti care este situatia de fapt in acest moment si daca mai este ceva de facut in opinia dvs., sau proiectul de modificare a ordinului este in forma definitiva.
Multumesc anticipat.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 03 April 2014 - 08:50 PM

0

#190 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 03 April 2014 - 09:23 PM

Toate cele trei afirmatii sunt corecte in functie de cum privesti lucrurile. Da, ai dreptate, de discutat la MT discuta cativa, deciziile MT vor afecta pe toti.

Daca vrei ca opinia ta sa conteze ai mai multe optiuni:

- o spui aici pe forum intr-un mod politicos astfel incat sa fi luat in serios - ulterior te faci membru ARA si opinia ta o sa aibe mai multe greutate.

- bati la usa MT si spui ca (si tu) esti modelist si vrei sa negociezi ordinul cu ei.

- te faci membru ARA (cat de curand o sa fie posibil) si la primele alegeri interne alegi pe unul care iti convine sau poate o sa fi ales chiar tu presedinte - dupa care mergi la negocieri cu MT.

- gasesti 2 prieteni si formezi o asociatie, strangi membrii, etc dupa care bati la usa MT.

Eu nu vad prea multe alte optiuni. Asta e valabil pentru oricine citeste pe aici si are o parere despre viitorul (legislativ) al aeromodelismului.

Intotdeauna o sa fie mai multe pareri de cum trebuie negociat cu MT si orice negociere (discutie) ar fi tot MT decide ce vrea in final.

Cea mai simple solutie este totusi prima. Nu uitati ca a fost o intalnire la Brasov la care au facut efortul sa participe 40 de oameni in carne si oase (si puteau participa oricati pe web), cei care au fost la negocieri nu s-au dus chiar ca neica nimeni.

Asa e treaba cu reprezentarea, presedintele tarii (de exemplu) ne reprezinta pe toti si deciziile lui afeacteaza intrega populatie; in clipa asta la MT ne reprezinta Andras, BIG si ZOD - zic ca nu stam rau.

Wabo are un stil mai coltos dar are dreptul dupa cate vechime are si cate a facut pentru modelism, altii sunt coltosi fara a avea nici un merit.

Vezi postareaxorg, la 03 April 2014 - 08:46 PM, a spus:

In spirutul transparentei invocat de dvs. va rog sa lamurim si cele intamplate la MT: Din postarile lui Wabo aflu ca portile negocierilor cu MT sunt larg deschise, din spusele lui Zod, auzim ca negocierile au fost dictate de MT urmate fiind de o decizie mai mult unilaterala a dansilor, iar din postare lui Andrix_y aflu ca nu au fost NEGOCIERI cu MT, ci o DISCUTIE LIBERA.
Va rog sa ne spuneti care este situatia de fapt in acest moment si daca mai este ceva de facut in opinia dvs., sau proiectul de modificare a ordinului este in forma definitiva.
Multumesc anticipat.

0

#191 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2014 - 09:28 PM

Vezi postareaxorg, la 03 April 2014 - 08:46 PM, a spus:

@Wabo Ma bucur ca prin dvs. ARA a inceput sa lucreze si asupra datelor cu caracter personal obtinute cu ocazia sondajelor initiale de infiintare. Ce faceti acum incercati sa ne aratati ca ARA este o forta care stie multe si trebuie temuta de cei ce intraznesc sa nu-i impartaseasca intru totul opiniile? Sau incercati doar sa-mi faceti reclama pe aici in speranta ca mai sponsorizez si eu la traducerile alea? Chiar nu inteleg cum puteti acuza pe cei care privesc de pe margine de lene si nevointa, in conditiile in care aproape fiecare incercare de a interveni a primit din parte dvs. o reactie bolnava cu referire la persoana similara cu cea de mai sus. De ce sa mai intervina si altii ca sa aibe cine va suporta mizeriile?

Cred ca ar trebui inteles ca de cea ce faceti voi acolo, depind si drepturile noastre ale celor neimplicati direct in discutii.
Ca vreti sau nu, la negocierile/discutiile cu MT, reprezentati toti zburatorii RC, cu sau fara acordul lor. Rezultatele discutiilor dvs. ne vizeaza pe toti fara discriminare si asta indiferent daca v-am dat sau nu acordul de a ne reprezenta. Pana la urma este oarecum normal sa fie asa, inteleg ca nu poti optine acordul de la toti, dar totodata este normal ca si noi sa ne spunem opiniile si mai ales sa stim ce faceti voi acolo cu drepturile noastre. Ori de cate ori am incercat sa intervin am fost primit cu critici si acuze de genul ca doresc sa ingradesc aeromodelismul sau am fost declarat dujmanul ARA etc fara sa mai tin cond si de mizeriile lui Wabo cu atacuri la persoana. Observ recent ca si altii care au avut curajul sa spuna ceva chiar si dupa ce au vazut aceste reactiile la adresa mea, au avut parte cam de aceias primire. Daca va deranjeaza critica va rog sa spuneti deschis asta.
Multumesc anticipat.

Ma bucur mult ca te-ai mai linistit un pic.

Wabo vede acceptarea MT la discutii intr-un mod optimist , eu am vazut-o ca pe o negociere in care MT are o pozitie puternica si Andras asa o vede el (probabil ca se referea la prima intalnire cu MT) si nu o considera negociere ca nu suntem inca organizati oficial. Poti sa rastalmacesti cuvintele mele sau ale lui Walter , poate ca avem o optica diferita asupra evenimentelor dar a fost o discutie la MT live restul s-a discutat pe mail pe baza ordinului, si rezultatul il vezi in documentele publicate. Restul sunt interpretari ale tale

Probabil ca am gresit cand m-am bagat in discutie cu toate ca hotarasem cu totii ca doar Alexandra sa raspunda si sa se ocupe de comunicare. Astfel probabil ca s-ar fi eliminat din confuzie.

Intelegi ce doresti tu sa intelegi dar mai mult nu e de spus. Sper sa te convingi la un moment dat ca nu exista niciun fel de agenda ascunsa si nu te-a privat nimeni de nimic.

Imi pare rau ca nu vezi nimic bun in asta dar argumentele si rabdarea mea s-au cam terminat.

DT
0

#192 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 03 April 2014 - 09:47 PM

Vezi postareaZOD, la 03 April 2014 - 09:28 PM, a spus:

Wabo vede acceptarea MT la discutii intr-un mod optimist , eu am vazut-o ca pe o negociere in care MT are o pozitie puternica si Andras asa o vede el (probabil ca se referea la prima intalnire cu MT) si nu o considera negociere ca nu suntem inca organizati oficial. Poti sa rastalmacesti cuvintele mele sau ale lui Walter , poate ca avem o optica diferita asupra evenimentelor dar a fost o discutie la MT live restul s-a discutat pe mail pe baza ordinului, si rezultatul il vezi in documentele publicate. Restul sunt interpretari ale tale

Sunt cu totul de acord cu raspunsul dat de Cristian Dinu. Da m-am referit la prima intalnire ca de fapt despre asta se discuta. Acuma depinde fiecare ce intalege prin negociere.....Pana acuma noi am propus numai modificarea ordinului pe baza informatiilor primite de la voi prin diferite tipuri de cai de comunicare.

Update. Pana in prezent nu am primit nici un raspuns de la MT in legatura cu ultima propunere trimisa de noi catre MT

O seara placuta.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#193 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2014 - 10:25 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 03 April 2014 - 09:47 PM, a spus:

Sunt cu totul de acord cu raspunsul dat de Cristian Dinu. Da m-am referit la prima intalnire ca de fapt despre asta se discuta. Acuma depinde fiecare ce intalege prin negociere.....Pana acuma noi am propus numai modificarea ordinului pe baza informatiilor primite de la voi prin diferite tipuri de cai de comunicare.

Update. Pana in prezent nu am primit nici un raspuns de la MT in legatura cu ultima propunere trimisa de noi catre MT

O seara placuta.

Daca se poate te rog sa mai lamuresti un aspect: Textul de lege postat in doc cu denumirea "ordin 9_modif ARA_V7.doc" este propus de dvs. ca varianta pt. MT si la aceasta asteptati inca un raspuns?
0

#194 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 April 2014 - 06:25 AM

Vezi postareaxorg, la 03 April 2014 - 10:25 PM, a spus:

Daca se poate te rog sa mai lamuresti un aspect: Textul de lege postat in doc cu denumirea "ordin 9_modif ARA_V7.doc" este propus de dvs. ca varianta pt. MT si la aceasta asteptati inca un raspuns?

Da.
DT
0

#195 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 04 April 2014 - 07:15 AM

Eu banuiesc ca raspunsul dureaza pentru ca ei se consulte cu COAP in legatura cu procedura propusa si cum se probabil cum se poate face legitimarea la telefon. La ULM se face prin nume si numar de brevet pilotaj si inregistrarea identificare ULM. Din lipsa de brevete si inregistrarea modelelor poate se aparae o conditie in plus referitor la identificare, ori un sitsem separat ori un numar membru unei asociatiei, FRMD/ARA/FAI ce o mai fi care ei pot verifica in baza de date a lor. Asa ma gindesc.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#196 Useril este offline   dece 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 490
  • Inregistrat: 03-September 08
  • Interests:aeromodelism

Postat 04 April 2014 - 08:29 AM

Vezi postareaZOD, la 03 April 2014 - 08:57 AM, a spus:

Imi poti spune cum ai ajuns la concluzia ca noi am propus vreo restrictie? Inclusiv cele de care zici tu .

Raspunde-mi cu calm si argumentat.

Multumesc.

Extras din : "ordin 9_modif ARA_V7.doc"
4. La articolul 5, alin. (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
„(2) Operatorul unei aeronave civile motorizate fără pilot la bord, inclusiv al unui aeromodel, are obligaţia să se informeze înainte de executarea zborului cu privire la eventualele restricţii specifice aviaţiei aplicabile zonei în care urmează să fie executat zborul şi să ia toate măsurile de siguranţă necesare pentru a respecta aceste restricţii, precum şi pentru a preveni eventualele răniri ale persoanelor sau animalelor aflate în apropriere sau distrugeri ale bunurilor mobile sau imobile aflate în zonă.
Dex: ANIMÁL, -Ă, animali, -e, s.n., adj. 1. S.n. Ființă organizată, uni- sau pluri-celulară, înzestrată cu facultatea de a simți și de a se mișca;
Conform dex orice vietate este animal, inclusive muste, tantari, fluturi, conform cerintelor voastre practic nu mai poti ridica un aeromodel in aer.
Fiti atenti la exprimare cand este vorba de un act legislativ.
Stergeti ce este bolduit, este mai sigur asa.
0

#197 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 April 2014 - 08:48 AM

Vezi postareadece, la 04 April 2014 - 08:29 AM, a spus:

Extras din : "ordin 9_modif ARA_V7.doc"
4. La articolul 5, alin. (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
„(2) Operatorul unei aeronave civile motorizate fără pilot la bord, inclusiv al unui aeromodel, are obligaţia să se informeze înainte de executarea zborului cu privire la eventualele restricţii specifice aviaţiei aplicabile zonei în care urmează să fie executat zborul şi să ia toate măsurile de siguranţă necesare pentru a respecta aceste restricţii, precum şi pentru a preveni eventualele răniri ale persoanelor sau animalelor aflate în apropriere sau distrugeri ale bunurilor mobile sau imobile aflate în zonă.
Dex: ANIMÁL, -Ă, animali, -e, s.n., adj. 1. S.n. Ființă organizată, uni- sau pluri-celulară, înzestrată cu facultatea de a simți și de a se mișca;
Conform dex orice vietate este animal, inclusive muste, tantari, fluturi, conform cerintelor voastre practic nu mai poti ridica un aeromodel in aer.
Fiti atenti la exprimare cand este vorba de un act legislativ.
Stergeti ce este bolduit, este mai sigur asa.

Ca sa iti raspund la fel : Fi atent la ce am intrebat :

Cum ai ajuns la concluzia ca noi am pus fraza aia acolo ?

si repet cealata intrebare sub alta forma : Ti se pare normal sa fie ok sa lovesti oameni, animale sau alte chestii cu un aeromodel ? Putem veni cu o propunere in care sa spunem ca noi nu suntem deacord cu masuri de siguranta si suntem ok cu distrugerea propietatilor sau vatamarea oamenilor, animalelor? Mai mult , si am mai zis asta , fraza aia e ca apa sfintita , nu ajuta dar nici nu face rau. Daca lovesti un animal sau distrugi un bun sunt alte legi in fata carora trebuie sa raspunzi.

Nu crezi ca e penibil sa propunem o modificare de genul " cu exceptia insectelor, fluturilor, mustelor sau tantarilor " ? Asa dupa gandirea ta, crezi ca te-ar mai baga cineva in seama daca ai veni cu asemenea propunere ?

Te rog si pe tine si pe ceilati nu duceti discutiile astea in derizoriu si nu mai exagerati. Vad ca lovirea fluturilor si tantarilor ai luat-o in serios... Repet, eu unu nu pot sa propun stergerea frazei respective sub justificarea ca intra si tantarii la categoria animale. E destul de jenant pt mine sa am discutia asta aici... sa ma duc cu o justificare de genul asta pentru un act legislativ ...eu unu nu pot face asa ceva.
DT
0

#198 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 223
  • Inregistrat: 17-August 11
  • Interests:De vreo 2-3 ani slow RC in zbor si pe apa. In rest fotografia, nitica arta si mai multa mestereala.

Postat 04 April 2014 - 09:06 AM

Deja reglementate:
1. distrugere bunuri mobile si impobile reglementat de Noul Cod Penal (art. 251 - 254)
2. raniri ale persoanelor reglementat de Cod Penal art. 194 (nu stiu varianta noua, dar este nemodificat si in Noul Cod Penal)
3. raniri ale animalelor reglementat de Legea nr 205/2004 privind protectia animalelor

...

Se numeste dubla legiferare. Ce zice juristul consultat de treaba asta?

Aceasta postare a fost editata de Archaeon: 04 April 2014 - 09:10 AM

Computers runs on smoke...

"Once you let the smoke out, it will not work anymore."
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9