xorg, la 02 April 2014 - 12:39 AM, a spus:
Sa-mi fie cu iertare dar daca proiectul de modificare postat aici:
https://onedrive.liv...B37367F0C%21105 , este tot rodul muncii acestei asociatiei in privinta ordinului8, pot spune ca totul este o greseala, iar “nevointa lenea si neimplicarea” devin cu mult mai benefice decat toate orele de munca ale asociatiei. Decat sa te joci de-a legiuitorul propunand texte de lege al caror sens oricum nu-l prea patrunzi, mai bine-ti vezi de treaba ta, chiar si cu riscul de a te acuza unii de nevointa si lene. Cam cum credeti voi ca asa fara pic de experienta intr-ale legilor puteti scrie un text de lege? Stiu ca intentiile dvs. sunt bune, dar atat timp cat propuneti modificari atat de ample la nivelul unui text de lege ar fi nevoie sa aveti de parte dvs. pe cineva cu experienta in asta, de partea MT exista un intreg department juridic care doar cu asta se ocupa. Nu aveti o sansa reala de a negocia cu dansi productiv la nivelul unui text de lege atat de amplu, iar restrictiile astea gratuite si nesolicitate, introduse de dvs. doar pe motiv de bun simt, nu numai ca nu ajuta, dar sunt chiar daunatoare. Din cateva virgule, cativa de “sau”, “si”, plus alte doua trei cuvinte plasate corespunzator, se poate schimba cu totul sensul acestei legi. Chiar poate sfarsi tragic hobbyul asta din joaca dvs. de-a legiuitorii. Mai ales si pt ca orice incercare viitoare a unei entitati de a solicita modificarea ordinului se va lovi de raspunsul justificat al celor din MT ca ordinul este deja modificat la solicitarea practiantilor acestui hobby si astfel au motiv sa respinga ca neintemeiata orice alta solicitare pe tema asta. Oare constientizati ca in definitia aeromodelului data de dvs. se incadreaza si un avion de hartie care ar trebui sa respecte reglementari aproape la fel de stricte ca un ULM? De unde va vin de exemplu indeile astea cu obligatia operatorului aeronavei de a se asigura ca nu raneste animalele? Chiar vreti sa transmiteti ideea ca hobbyul asta reprezinta un pericol pt. animale? Poate ne trezim maine poimaine controlati de aia de la prtectia animalelor ca am ucis o musca cu elicea. Dintr-o gluma proasta ca asta se poate naste oricand o obligatie legala numai buna de respectat. Daca vreti negocieri atat de profunde cu MT cereti sprijinul unui jurist sau avocat. As contribuii financiar cu mare drag la plata onorariului sau, pt ca bani s-ar duce atunci intr-adevar in folosul libertatii de a zbura. Ar trebui sa va ganditi ca majoritatea privesc cu incredere asociatia asta crezand ca voi chiar stiti ce faceti in privinta negocierilor cu MT. Pana acum nu am vazut insa o solicitare explicita a dvs. pt drepturile modelistilor la care MT sa raspunda ca nu se poate, am vazut doar un raspuns prin care insasi MT va atentioneaza ca incercati sa ingraditi si cea ce dansi nu au reglementat prin ordinul asta. Cam ce fel de negociere poate fi asta?
Salut ,
Nu vreau sa incep ca tine ca nu vreau sa imi cer iertare pentru nimic. In spiritul transparentei putem imparti cele sesizate de tine si sa le discutam punctual.
1 ) Cam cum credeti voi ca asa fara pic de experienta intr-ale legilor puteti scrie un text de lege?
Imi poti spune cum sti tu sigur ca nu am apelat la un jurist ? Pentru ca eu am apelat la cineva care este juristul personal al unui deputat (si nu e propietarul forumului) . Avem si noi resursele noastre.
2) Nu aveti o sansa reala de a negocia cu dansi productiv la nivelul unui text de lege atat de amplu, iar restrictiile astea gratuite si nesolicitate, introduse de dvs. doar pe motiv de bun simt, nu numai ca nu ajuta, dar sunt chiar daunatoare.
De unde sti ca in grupul care negociaza cu MT nu exista oameni cu experienta in negocierea cu institutiile statului ? Si eu si Ovidiu Bora avem experienta pe tema asta .. tu cum ai ajuns la concluzia asta?
3) Din cateva virgule, cativa de “sau”, “si”, plus alte doua trei cuvinte plasate corespunzator, se poate schimba cu totul sensul acestei legi.
Imi poti spune unde e exact problema ? Care articol din ordin are virgule puse gresit sau unde s-ar putea intelege gresit . Chiar vreau sa vad virgula gresita care ne ia drepturile, virgula fara de care ordinul ar fi fost altul.
4 )Oare constientizati ca in definitia aeromodelului data de dvs. se incadreaza si un avion de hartie care ar trebui sa respecte reglementari aproape la fel de stricte ca un ULM?
Tu constientizezi ca noi nu am putut controla tot ce scrie in ordin ? Noul ordin a venit scris si noi am dat opinie pe el . Mai departe anumite lucruri au fost refuzate de MT . cei 120 m au fost impusi de MT dupa discutiile cu celalate parti implicate si nu s-a putut discuta deloc pe aceasta tema. Ce s-a propus a fost ca in anumite conditii sa putem depasi. Ei au limitat la 120 noi am vrut sa marim sau sa castigam ceva in plus. Tu cum ai fi abordat problema.
Nu noi am scris ordinul. Ni s-a dat sa spunem ce nu ne place..nu sa il modificam sau sa il construim de la zero.
Conform ordinului poti zbura oriunde in limita a 120 m. Asta a fost pozita de nemiscat a MT. In afara de restrictia asta de 120 m, restrictie pe care nu o putem modifica ce anume te mai restrictioneaza ?
5 ) De unde va vin de exemplu indeile astea cu obligatia operatorului aeronavei de a se asigura ca nu raneste animalele?
Ti se pare normal sa nu aiba grija si sa le loveasca ? Ar fi normal sa zbori si sa intri intr-o cireada de vaci sau intr-o ferma de animale si totul sa fie ok nu ? Cauti nod in papura.. chiar esti deranajat de faptul ca statul roman se asigura ca cetatenii protejeaza animalele ?
6) Chiar vreti sa transmiteti ideea ca hobbyul asta reprezinta un pericol pt. animale?
NU. E normal sa ceri in lege protectia mediului, animalelor sa te asiguri de siguranta oricui. De ce vezi asta o problema ?
7)Poate ne trezim maine poimaine controlati de aia de la prtectia animalelor ca am ucis o musca cu elicea. Dintr-o gluma proasta ca asta se poate naste oricand o obligatie legala numai buna de respectat.
Realy ? Daca lovesti si omori cu un aeromodel un animal .. sa zicem protejat de lege sau un animal al unei persoane (pet sau vaca ..cal oaie) ... crezi tu ca ordinu e ceea ce o sa te protejeze de plata animalului sau o investigatie ? sa discutam si cu musca sau incercai sa faci misto ?
8)Pana acum nu am vazut insa o solicitare explicita a dvs. pt drepturile modelistilor la care MT sa raspunda ca nu se poate, am vazut doar un raspuns prin care insasi MT va atentioneaza ca incercati sa ingraditi si cea ce dansi nu au reglementat prin ordinul asta. Cam ce fel de negociere poate fi asta?
Parca ziceai sa cerem ajutorul unui jurist. Pai am facut-o .. dreptul nostru ca modelisti vs dreptul ULM-istilor. Toti avem aceleasi drepturi. Statul este obligat sa imparta dreptatea asta . Daca depasim 150 m intram pe spatiul lor.. deci incalcam drepturile lor.. si invers e valabil. Siguranta bate orice dezbatere despre drepturile astea de care vorbesti. Crede-ma am vorbit cu juristul si asta nu tine.
Nu am pretentia ca o sa iti schimbi atitudinea sau parerea , din cati ani am citit forumul asta cam nimeni nu citeste sa inteleaga sau sa isi faca o parere ci doar sare la sfarsit sa isi dea cu parerea .
Ai facut niste prezumtii gresite cand ai scris mesajele aici si ai asumat ca negocierile cu MT se fac gresit. Negocierile se fac cum dicteaza MT pentru ca noi, hobbisti nu suntem organizati (tocmai din cauza discutiilor de genul asta) si ca atare nu au cu cine sa vorbeasca. Faptul ca au acceptat cativa hobbisti la aceste negocieri si faptul ca au si raspuns la anumite cerere este un pas enorm. Noi "pe persoana fizica" cum zice un domn primar nu aveam ce sa cautam acolo.
Pe de alta parte toti dorim ca in germania ca in anglia si ca in occident dar nimeni nu isi asuma costurile de infiintare a unei asociatii asa cum e in vest , discutam discutii fara sens (cum e aia cu musca sau forma geometrica a zonei in care ai semnal la aeromodel) si ne opunem din rasputeri.
Ia-o incet, citeste cu atentie si nu sari la un raspuns ci gandeste-te ca poate nu ai avut si inca nu ai toate informatiile necesare pentru a trage concluziile astea. Gandeste-te ce castigi daca inflamezi forumul fara sa propui nimic concret si fara sa ajuti miscarea.
N-am pretentia ca o sa fie bine si n-am pretentia ca o sa salvam modelismul , romania si democratia . Am pretentia ca ne chinuim cu totii sa rezolvam problema.
Revenind la ARA , inscrierea nu e obligatorie si nu cere nimeni nimanui sa se inscrie . Din ce vad la altii pe aici ii deranjeaza aparitia si urla ca ei nu se inscriu. Pai nici nu trebuie si nu inteleg de ce va deranjeaza ca se infiinteaza ? Daca nu va obliga nimeni la nimic... de ce va deranjeaza.
Nu inteleg si n-am sa inteleg niciodata felul asta de a aborda o problema .