xorg, la 04 April 2014 - 11:09 AM, a spus:
Cred ca intrebarea mea a fost destul de simpla si la obiect. Mailul reprezinta tot o forma scrisa de comunicare, gasesti gresit ca dorim sa vedem si noi ceva in scris de la MT? Nu de alta dar pana acum ne-ai lasat impresia ca au fost obtinute unele acorduri din partea MT, poate meritam si noi sa le citim adliteram.
Multumesc.
sunt sigur ca ti-a scapat asta :
Postul alexandrei #129 din thread-ul asta contine copy paste din email . Si il mai dau odata :
„Referitor la propunerile asociatiei dvs. pe proiectul de ordin de modificare a OMT nr. 8/2014, prezentate in anexa, am urmatoarele comentarii:<br style="font-size: 13px; line-height: 19.5px; background-color: rgb(250, 251, 252);"><br style="font-size: 13px; line-height: 19.5px; background-color: rgb(250, 251, 252);">
- definitia aeromodelului se refera doar la aparatele motorizate deoarece ordinul se refera doar la UAV-urile motorizate. Este o definitie strict in aplicarea ordinului. Putem insera in definitie ca aparatul de zbor poate avea montat sau nu echipament video de pilotare, dar acest lucru daca nu este interzis expres inseamna ca este permis si prin urmare nu este absolut necesara completarea dvs;<br style="font-size: 13px; line-height: 19.5px; background-color: rgb(250, 251, 252);"><br style="font-size: 13px; line-height: 19.5px; background-color: rgb(250, 251, 252);">
- stabilirea greutatii aeromodelului la 20 kg s-a facut luând in considerare cerinte similare privind operarea aeromodelele din SUA si Marea Britanie. Acolo avem primul prag pentru aeromodele la aprox. 20 kg iar operarea este permisa numai in camp vizual direct (fara intermedierea altor mijloace) si in general fara depasirea inaltimii de 400 feet;<br style="font-size: 13px; line-height: 19.5px; background-color: rgb(250, 251, 252);"><br style="font-size: 13px; line-height: 19.5px; background-color: rgb(250, 251, 252);">
- pentru inaltimea de 120 m am avut in vedere aceleasi cerinte din UK si SUA. Peste inaltimea de 150 m apare riscul incidentei cu traficul cu aeronave cu pilot. In lipsa mijloacelor de coordonare si informare dinamica cu privire la traficul din zona, prezenta aeromodelelor la inaltimi de peste 150 m, in afara unor zone segregate de care sa fie informati ceilalti participanti la trafic, reprezinta un risc la siguranta traficului pe care nu putem sa ni-l asumam;<br style="font-size: 13px; line-height: 19.5px; background-color: rgb(250, 251, 252);"><br style="font-size: 13px; line-height: 19.5px; background-color: rgb(250, 251, 252);">
- putem analiza posibilitatea cresterii inaltimii de zbor in cazul zborurilor in zone de control de aerodrom sau în zone restricţionate, caz în care înălţimea va fi stabilită împreună cu unitatea de trafic care controlează zona respectivă.”<br style="font-size: 13px; line-height: 19.5px; background-color: rgb(250, 251, 252);">
Asta este ultimul raspuns de la MT din 27 martie.
Te rog a nu stiu cata oara sa incerci sa citesti cu atentie tot, sa ai rabdare sa dea MT un raspuns si sa realizezi ca tot flame-ul pe care il faci nu face decat sa distruga o posibila viitoare formatiune , ARA, care ar putea apara drepturile aeromodelistilor daca , evident, aeromodelistii sunt uniti .
Dupa ce totul va fi pus la punct, dupa ce asociatia va fi infiintata si vor aparea primii membri poti participa ca membru la alegeri pentru ca eu am spus de la inceput ca nu doresc sa fac parte din conducere si cel putin un loc se va elibera. Sunt sigur ca o sa gasesti sustinatori . Vad ca esti foarte convins ca nu facem ce trebuie , chiar daca convingerea ta e gresita avem nevoie de cineva care sa poata sa investeasca atata energie in ARA.
Nu exista nimic ascuns, nu exista niciun fel de beneficiu ascus dat cuiva . insinuiarile tale nu fac decat sa strice . Nu exista niciun fel de alte acorduri si nu inteleg (si nu imi raspunde) de ce nu crezi asta. Tu chiar iti inchipui ca am vorbit noi la minister si doar eu cu andras o sa putem sa zburam ca avem dispensa de la ei... :)
Cred ca s-a spus tot ce era de spus.