Atata teorie pentru CE? Daca consideri ca nu vrei sa divulgi acele informatii, lasa spatiul gol.
Vorba multa, saracia omului......
bitex, la 05 March 2015 - 10:14 AM, a spus:
O sa trunchiez putin mesajul din care citez, las doar pasajele despre care vreau sa discut pe scurt, cu speranta ca sensul lor ramane neschimbat.
"Pana la urma principalul obiectiv al acestei asociatii este obtinerea unui cadru legislativ permisiv acestui hobby, astfel ca intelegem cu totii sa dirijim putinele resurse de care dispunem in aceasta directie pentru moment."
Toata lumea pricepe asta si tocmai de aceea nu inteleg de ce va incurcati de lucruri marunte inca din cererea de inscriere.
"Daca considerati ca procedurile pot fi simplificate, veniti in asociatie, propuneti solutii concrete si apucativa de treaba pentru implementarea lor."
In asociatie tot sper sa vin dar ma scoate din sarite procedura de inscriere. M-as apuca cu drag de treaba daca ar intelege cineva ce vreau sa spun.
"De ce trebuie sa trimiteti o fotografie? Pentru ca orice entitate respectabila care emite legitimatii ataseaja fotografie acestora. "
Cu tot respectul, entitatea este la inceput si are cativa membri. Nu ca n-ar fi respectabila. Dar emiterea unei legitimatii nu are nici o logica in conditiile de fata. Sa-mi foloseasca la ce? Momentul putea fi amanat pana cand conditiile o permiteau.
Absolut toate lucrurile pe care le amintiti sunt laudabile si suna frumos, dar nu fac parte din obiectivul principal al asociatiei in acest moment.
Formularul de inscriere si inscrierea trebuiau facute simplu, toate celelalte ramanand sa fie completate ulterior, nefiind urgente. Pentru ca totul presupune o legatura la net, nu era nevoie de mult personal sa faceti ulterior sau separat de formularul de inscriere o baza de date (sau un banal fisier usor de completat) cu absolut tot ce doreati. Si acolo nimic nu parea exagerat sau anormal. Ca sa nu mai spun ca scuteati multa munca. Era munca celor care se inscriau, nefiind necesara existenta unei persoane care sa rescrie manual de pe cererile de inscriere toate datele: adresele, codul, sexul numarul de tricou... Ati inteles aluzia, acum cineva din acel putin personal consuma timp sa rescrie in format electronic tot ce exista. Ca in mod sigur nu aveti echipamentul capabil s-o faca automat.
Nu e cazul de emis legitimatii ca nu aveti unde sa va legitimati cu ele.
Va spun eu cum se putea proceda in situatia de fata.
Varianta lunga ar fi fost: O singura pagina cu prezentarea ARA pe scurt (obiective, etc...) si in josul paginii o singura fraza prin care se solicita aderarea la ARA urmata de o data si semnatura a celui care o solicita. Atat si nimic mai mult, Asta ca sa aveti un nume si o semnatura, desi nu era importanta in acest caz.
Varianta scurta ar fi fost, asa cum fac multi altii: dovada platii in cont a sumei de inscriere reprezenta exact cererea de inscriere. Acolo erau mult mai multe date pe care le puteati folosi direct in format electronic. Si ramanea ca ulterior, in functie de timpul si posibilitatile tuturor sa se treaca la detalii. Daca peste 6 luni primiti sponsorizare pentru incaltaminte sport? Se completeaza alt formular cu numarul de la pantofi?
"De ce profesia? Pentru ca multii din membrii asociatiei inteleg sa ajute mai mult decat prin simpla inscriere punandu.si la dispozitia asociatiei cunostinntele si aptitudinile dobandite inclusiv pe plan profesional. "
Asta o pot face si daca nu completeaza acea rubrica sau daca o completeaza nu inseamna ca vor si ajuta sau ca informatia va foloseste la ceva. Este ca si cum la scoala te-ar intreba invatatoarea la inceputul anului ce este mama si ce este tata? Daca cineva poate ajuta o face si fara sa fie rugat.
"De ce se solicita marimea tricoului? Simplu in urma unei sponsorizari ARA a facut un obicei din a face cadou un tricou fiecarui nou membru si daca tot il primiti conform obiceiului, cred ca a-ti prefera totusi marimea potrivita. "
N-as vrea sa par rautacios, ma simt ca si cand auzeam de vanzarea votului pe cate o galeata de plastic inscriptionata sau nu. Sincer, m-as fi simtit mandru sa primesc un tricou cu 3 numere mai mari sau mai mici obtinut in urma unei activitati depuse, organizata de sau in asociatie, nu doar ca m-am inscris.
Felicitari pentru sponsorizare! Presupun ca existau mult mai multe variante in care sa fie folositi acei bani. Inteleg ca poate asa este natura sponsorizarii, dar trebuie avuta mai multa grija cu sponsorizarile, uneori paguba cu ele este mai mare decat beneficiul. Ce pot crede cand dau 50 lei pentru inscriere si primesc ceva in valaoare de 40 inapoi (legitimatie, pliante, tricou)? V-ar avantaja sa va sponsorizez cu 3 kg de cuie, sa le inscriptionati si sa trimiteti noilor membri cate un cui, la inscriere?
Indiferent cum este inteleasa sau nu semnatura elctronica, faptul ca eu trimit un document semnat de mana dar scanat si tiparit ulterior de dumneavoastra, tot la semnatura electronica se numeste ca ati ajuns. Adica dumneavoastra o aveti doar in format electronic fie ca vreti, fie ca nu. Si mai mult, daca tipariti acea hartie, nimeni sau nimic nu poate stabili sursa semnaturii. Adica n-ati inlaturat problema legala. Intelegeam ce spuneti daca trimiteam formularul de inscriere semnat de mana si o poza in format pe hartie. Ca sa nu mai zic ca dumneavoastra tipariti formularul, il semnati, il scanati iar si mi-l trimiteti pe mail. Unde o fi semnatura de mana? CA m-am referit la o semnatura de mana pusa in format electronic nu orice maimutarie facuta din pixeli... Si ca sa fiu tot sincer, asa puteam primi si legitimatia, tot pe mail.
O sa-mi fac timp si o sa completez cererea, poate daca n-am suparat prea tare o s-o si vad semnata, o sa vad ce pot face in continuare sa sprijin "cauza", dar va rog sa nu-mi trimiteti niciun tricou. Si nici legitimatia prin posta. O sa fac efortul sa ne intalnim personal, sa va strang mana pentru tot ce faceti si sa ma bucur de ea atunci. Stau si ma intreb la ce-mi foloseste sa tiparesc hartia "aprobata" tiparita de mine la final si la ce-mi foloseste legitimatia si stau si ma intreb daca toata munca pentru ele nu putea fi folosita mai eficient in momentul asta.
O sa ma multumesc doar cu sigla (logo-ul) in format electronic, acceptul dumneavoastra sa o folosesc la imprimare si-mi imprim singur la un centru specializat, tricoul dorit.
Spor la treaba tuturor si sa auzim numai de bine!
Ovidiu.
Va inteleg si nu este grav... Dar daca tot ati amintit "pentru ca vrem sa va trimitem legitimatia prin posta, nu prea sunt bani de curier rapid" vedeti ca in formularul de inscriere e precizat invers si nu o singura data. Adica si eu pot trimite actele de inscriere prin curier rapid cuplata la destinatie si dumneavoastra o sa trimiteti ce aveti tot prin curier. Si mai este o problema cu formularul. N-ati precizat la inceput pentru ce este adresa si mai toata lumea intelege ca trebuie sa completeze adresa de domiciliu, cum se face in acte. Adresa de corespondenta este de multe ori diferita. Daca e un act, cum se modifica in cazul schimbarii datelor? Aproape aceeasi procedura? Si mai spuneti ca nu este complicat... Inscrierea e inscriere si baza de date e cu totul altceva.