MLGore, la 04 December 2014 - 03:49 PM, a spus:
Un kg de lana e la fel de greu cu un kg de fier doar daca masurarea greutatii se face la aceeasi acceleratie gravitationala, greutatea fiind o forta egala cu produsul dintre masa si acceleratia gravitationala. Nu conteaza mediul in care se face masuratoarea decat daca ne intereseaza rezultanta dintre greutate si forta arhimedica.
Revenind la Ara, parerea mea e ca toti cei care zboara modele de peste 500g si nu sunt sportivi legitimati FRMD ar trebui sa fie inscrisi in Ara. Numai avand un nr. mare de membrii Ara va fi luata ca partener de discutii de catre stat si va putea negocia cu firme de asigurari.
Corect asta am spus si eu (referitor la kg.de lana si fier. Referitor la ARA, ce faci cand esti un nebun care nu respecta nici-o regula de siguranta de bun simt, si din pacate esti inscris in ARA? ARA va trebui sa te apere stiind ca ai gresit VOIT ? sau ar trebui sa te reprezinte ? Raspunsul este NU !
ARA ar trebui sa-si includa in statut (daca are asa ceva imi cer mii de scz) ceva de genul: ARA reprezinta toti membrii ei, atat timp cat membrii RESPECTA legile in vigoare si reglulile impuse de ARA, in ori ce alt caz ARA este EXONERATA de raspundere in cazul in care un membru al acestei asociatii, nu respecta regulile asociatiei / regulile impuse de lege\si regulile de "bun simt" ,toate aceste reguli fiind impuse pt. SIGRANTA fiecarui individ/proprietate/bun privat, etc.
nicajohn, la 04 December 2014 - 05:20 PM, a spus:
O pasiune nu trebuie sa fie condiționată de plata unei asigurări. Orice obligație în acest sens strică din start.
Pune tu sa plateasca asigurarea niste copii care vor sa invețe sa zboare un aeromodel și nu au bani nici sa viseze la el.
Sa ne impunem singuri taxe, asigurări, plăți sau alte piedici pentru a ne bucura de câteva minute de relaxare?
Dacă o să apară pe piață o ofertă de asigurare facultativă pt aeromodelism, sigur o sa plătesc pentru linistea mea, însă o obligație în acest sens e o absurditate.
Sunt intru totul deacord !!!
nicajohn, la 04 December 2014 - 05:50 PM, a spus:
Dacă pun o cameră pe un f3j sau un 3D să văd evoluția zborului din altă perspectivă, la o competiție, un antrenament sau la un zbor de relaxare și doresc să împărtășesc experiența cu toți cei pasionați, distribuind filmarea pe ytube, înseamnă că nu sunt aeromodlelist?
Una e sa ai pusa o camera si sa-ti filmezi zborul sau competitia (avand in vedere ca esti aeromodelist si de aici trag concluzia ca esti intreg la cap, si respecti anumite reguli, deci nu zbori in afara ariei de siguranta...) si alta e sa filmezi deasupra unor oameni care nu-si dau seama ca ii filmezi sau daca stiu , totusi nu stiu ca NU SUNT IN ZONA DE SIGURANTA!!!
Cu pasiunea pentru FPV ce facem? Sunt dispus să zbor fpv chiar și în limita de 100 de metri.
Ordinul 8 interzice zborul oricărui model care are cameră montată. În acest sens, interesul nu a fost deloc siguranța zborului. CORECT!!!
Atât timp cât mai văd zburând orice aeronăvă 1x1 la mai puțin de 100 m înălțime peste orașul meu, o să înțeleg că legea trebuie respectată doar de aeromodeliști? NU! Trebuie sa intelegem ca fiecare o face pe "pielea lui si in cazul unui eveniment (nu spun accident...) va suporta consecintele....
Elicopterele sau avioanele alea, grele de câteva tone, care îmi zguduie casa, fac oare mai puține pagube decât fantomul meu de 900 g sau planorul de 1500g ? (Sau orice alt model al vostru zburat pe maidan) NU! nu fac pagube, atat timp cat l (D-zeu fereste) nu se prabuseaste in curtea ta sau peste locuinta ....
renatoa, la 04 December 2014 - 06:33 PM, a spus:
Nu inca... :D
Cand vor zbura, vor fi ! :rofl:
In concluzie cu scuzele de rigoare imi permit sa trag concluzia mea personala: Nu-ti trebuie nici asigurare pt. aeromodelul tau de spuma/balsa sau ce-o mai fii, atat timp cat respecti niste reguli dupa parerea mea de bun simt sau sa le spunem reguli de SIGURANTA
Bafta!
P.S
Scz de post
Sigur va derenja pe cineva...