Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!
Postat 28 November 2014 - 12:42 PM
Iar ne punem singuri piedici....
Postat 28 November 2014 - 03:14 PM
nicajohn, la 28 November 2014 - 12:42 PM, a spus:
Corect subscriu intru totul celor de mai sus.
Nimic n-ui impiedica pe cei care doresc o astfel de asigurare, sa-si faca una, fara a fi novoie sa-i oblige si pe ceilalti la asa ceva.
Postat 28 November 2014 - 08:36 PM
xorg, la 28 November 2014 - 03:14 PM, a spus:
Nimic n-ui impiedica pe cei care doresc o astfel de asigurare, sa-si faca una, fara a fi novoie sa-i oblige si pe ceilalti la asa ceva.
Subscriu şi eu şi cred că si orice om cu capul pe umeri vede lucrurile la fel. Cu ce acte te poţi duce pentru o asigurare în cazul unui model proiectat şi construit de la zero (eu unul nu am nici un model cumpărat)? Câţi pot prezenta acte de provenienţă a modelului şi/sau certificate de conformitate... şi întrebările pot continua.
Postat 28 November 2014 - 08:50 PM
@danysoft32 nu vad ce relevanta are politica in discutia noastra,dar ca sa ma inscriu in paralelismul facut de tine, sunt curios daca ai avut aceleasi pretentii si de la partidul cu care ai votat...daca ma intelegi.Eu unu, militez pentru implicare nu pentru multa "gargara"si implicare zero.
Postat 28 November 2014 - 09:03 PM
nicajohn, la 27 November 2014 - 11:56 PM, a spus:
Singurii membri ARA care sunt cu adevarat implicati sunt cei ce se ocupa de organizare, administrare si tratative cu autoritatiile.
Sa-i ajutam sa faca treaba sau macar sa nu-i incurcam cu dispute sterile.
Nu stiu unde de unde idea asta a separarii in doua tabere ale membrilor-nemebrilor. Totii au afirmat pana acum ca sustin dreptul la informare al oricarei persoane interesate de hobbyul asta, membru sau nemembru ARA, modelist sau viitor aeromodelist. Singura mentionatre a unei astfel de ideii apartine domnului danysoft32, in urma criticilor pe care si le-a atras pe buna dreptate, pentru modul si tonul acuzator, folosit atunci cand sustinea pretentiile colegului Ciprian de a fi informat personal cu privire la activitatile ARA pe motiv ca nu doreste a fi nevoit sa citeasca pt. asta, cateva pagini ce i-au fost indicate si care contineau toate raspunsurile solicitate. Pana acum nu stiu ca vreun membru ARA sa fi avut pretentia de a acuza si trage la raspundere asociatia pt. ca nu i-a raspuns lui personal si la obiect pe nu stiu ce subiect doar pentru ca domnia sa nu are chef sa citeasca informarile facute deja publice de ARA. Cred ca intrebarea lui Nicolas privind apartenenta dumnealui la ARA este cat se poate de intemeiata avand in vedere pretentiile invocate. Va rog sa incetati sa o interpretezi ca fiind discriminatorie. Nu face nimeni de aici o astfel de discriminare, poate din contra daca l-as fi recunoscut ca membru, pt. atitudinea de acolo ar fi primit si de la mine niste intrebari, dar lipsite de bunul simt prezent in intrebarea lui Nicolas.
Postat 29 November 2014 - 08:54 AM
Sunt sigur ca va fi cindva, in momentul pozibilitati, obligatorie dupa o perioda de transit. Eu ma simt mai bine ca am asa ceva si zbor mai linistit. De asemenea acept daca ar fi optional sau deloc pozibil.
De altfel mai repet o data cea sce mi sa zis de acollo ca asigurare nu poate fi facut fara legislatii si reguli de aplicare in vigoare. Deci pana nu avem reguli si nici legislatia (pusa in practica) nici nu va fi nicio firma de asigurare capabila se evalueaza riscul.
Aceasta postare a fost editata de wabo1: 29 November 2014 - 08:55 AM
rhc@born.ro
Postat 29 November 2014 - 12:04 PM
nicolas, la 28 November 2014 - 08:50 PM, a spus:
observi ca te cam contrazici...?
@danysoft32 nu vad ce relevanta are politica in discutia noastra,dar ca sa ma inscriu in paralelismul facut de tine, sunt curios daca ai avut aceleasi pretentii si de la partidul cu care ai votat...daca ma intelegi.Eu unu, militez pentru implicare nu pentru multa "gargara"si implicare zero.
Se pare ca oricat incerc sa-ti explic ceva tot nu intelegi sau nu vrei.., nu mai stiu ce sa-ti raspund...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/pardon.gif, interpretezi de fiecare data doar ce vrei/crezi tu
In alta ordine de idei, am facut acel paralelism/analogie cu politica doar ca sa te fac sa intelegi ce vreau sa spun (si cu scuzele de rigoare, dar se pare ca tot nu intelegi), nu este vorba ca am "pretentii" si ca nu ma implic (sau tu crezi ca doar prin inscrierea in ARA sau calitatea ta de membru inseamna implicare...) este vorba inca o data iti spun de asteptari si nu de PRETENITII de la cei care se IMPLICA CU ADEVARAT si asta inseamna sa am o opinie ! Cand vorbesc despre "gargara" o spun pt ca sunt unii (si sa nu intelegi ca ma refer la tine, pt.ca nu te cunosc personal si nu stiu ce implicare ADEVARATA ai in ARA si in ajutorul aeromodelismului) poate sunt membrii unei organizatii/asociatii, etc, si care doar prin calitatea lor de membrii cred ca se impilica dar de fapt nu fac nimic dar isi permit sa dea sfaturi sau sa-i "certe" pe ceilalti care nu au calitatea de membru, sa-i apostrofeze ca nu se implica si repet asta in contextul cand nici ei personal nu se implica dar au pretentii de la alti.
Sper ca m-ai inteles in sfarsit si sa fii sigur ca nu sunt contra ARA sau a orcarei altei organizatii care va vrea sa faca ceva pt. aeromodelism.
Daca nici acum nu m-ai inteles, asta e nu o sa mai comentez pt. ca se pare "ca-i vanare de vant"...
Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 29 November 2014 - 12:04 PM
Postat 29 November 2014 - 12:14 PM
xorg, la 28 November 2014 - 09:03 PM, a spus:
Mai oameni buni inteleg ca sunteti suparati ca i-am spus lui Andras BRAVO ! pt ca a dat o explicatie scurta si la obiect sau la ce d-zeu va referiti...
NU AM PRETENTII DAR POT AVEA OPINII, ce nu se intelege? Unde ati vazut dv. stimati colegi acuzatii din partea mea adresate ARA, sau unde ati vazut PRETENTII, unde anume ati vazut ca am scris vre-o data ceva jignitor sau limbaj trivial ?
Daca eram membru ce intrebari vroiai sa-mi pui, si cu ce limbaj (avand in vedere referirea facuta la bunul simt)
Ma poti intreba oricand chiar daca nu sunt membru...
Bafta
Dan
Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 29 November 2014 - 12:16 PM
Postat 29 November 2014 - 01:07 PM
Aceasta postare a fost editata de xorg: 29 November 2014 - 01:10 PM
Postat 29 November 2014 - 01:22 PM
xorg, la 29 November 2014 - 01:07 PM, a spus:
OFF, nu postez sa-mi creasca nr.de buline de la profil.
Speram ca din aceste" dispute" sa iasa intradevar ceva constructiv.
Hai sa lasam discutiile care pana la urma nu-si mai au rostul, avand in vedere ca ne-am lamurit cat de cat
Bafta tuturor, fie ca hobby-ul nostru sa nu moara niciodata
Dan
Postat 29 November 2014 - 01:32 PM
danysoft32, la 29 November 2014 - 01:22 PM, a spus:
Speram ca din aceste" dispute" sa iasa intradevar ceva constructiv.
Hai sa lasam discutiile care pana la urma nu-si mai au rostul, avand in vedere ca ne-am lamurit cat de cat
Bafta tuturor, fie ca hobby-ul nostru sa nu moara niciodata
Dan
Si tu poti face foarte multe pt. ca hobbyul asta sa nu moara, toti cei care ti-au raspuns aici doresc acelasi lucru ca si tine. Pt asta lupta fiecare asa cum poate el mai bine. Dincolo de micile neintelegeri cu totii cei de aici avem un scop comun. Te rog fa-mi o favoare personala si citeste ordinul 8 versiunea in vigoare si proiectul de modificare al ordinului8 versiunea agreata cu MT-ul. Promit sa-ti raspund aici pe forum asa cum pot eu mai bine pt. toate aspectele ce-ti vor fi neclare si apar din lecturarea celor doua documente.
Merci.
Postat 29 November 2014 - 01:36 PM
Cred ca nici o postare de-a mea nu te-a jignit in vreun fel.
Postat 29 November 2014 - 07:22 PM
Pe langa asta, a doua limitare substantiala este la inaltime, cu 90m maximi permisi aeromodelismul chiar devine un "hobby"
http://www.tc.gc.ca/...vi-uav-2265.htm
Postat 29 November 2014 - 07:49 PM
Postat 29 November 2014 - 07:52 PM
renatoa, la 29 November 2014 - 07:22 PM, a spus:
Pe langa asta, a doua limitare substantiala este la inaltime, cu 90m maximi permisi aeromodelismul chiar devine un "hobby"
http://www.tc.gc.ca/...vi-uav-2265.htm
Nu cumva si baloanele (-kg) respecta ad literam regulile aerului? Si la noi si in Canada.
Postat 01 December 2014 - 05:11 PM
xorg, la 28 November 2014 - 12:01 PM, a spus:
La masina, daca zici ca ai motor de 1.6 si e autoturism, nu camion, tot iti da un pret aproximativ. Daca vrei sa inchei polita, scoti actele.
OK, nu le-am cerut pret exact. Dar unii nu asigura deloc, altii asigura la mii de euro, ca-i AERONAVA. Si aici este problema.
Daca iti inmatriculezi aeroMODELUL, devine aeroNAVA.
Si cred ca mai devreme au fost niste discutii pe aici referitoare la termenii din ordinul 8 (aeronava vs. aeromodel).
Postat 01 December 2014 - 05:14 PM
Postat 01 December 2014 - 05:19 PM
nicajohn, la 28 November 2014 - 12:42 PM, a spus:
Si strica sa ai o informatie in plus?
Incheierea unei polite, obligatorii sau nu, depinde in totalitate de proprietarul modelului.
Asa e si la RCA-auto: e obligatorie, dar daca nu vrei, nu iti faci.
Postat 01 December 2014 - 05:24 PM
edisultan, la 28 November 2014 - 08:36 PM, a spus:
Din start am precizat ca aeromodelele sunt construite de la zero, dar am facturi si extrase de PayPal pentru componente.
Ideea generala este ca asiguratorii sunt pe spate. Nu au solutii pentru astfel de asigurari, desi in prezent legea le-o cere - ordinul 8 vrea asigurare, dar asiguratorii nu incheie asa ceva. Cine si unde greseste? Cine este de vina?
Postat 01 December 2014 - 06:39 PM
S-ar putea sa fie chiar o capcana, cei care au facut legea sa stie ca nimeni nu va oferi, si in felul acesta practic interzic activitatea spalandu-se pe maini...
Postat 02 December 2014 - 11:55 AM
renatoa, la 01 December 2014 - 06:39 PM, a spus:
Eu mai degraba cred ca ordinul 8/14 a fost ceva actionarea fara gindire inainte. Actionism fara cap si coada si doar noi ne facem capul acum si si minsiterul care, daca nu ma insel a avut 2 schimbari, sau au fost 3 de ministri vad ca au nascut un monstru dar nu le pasa ca este vorba doar de un grup restrins de omeni afectati care nic i nu ies in drum cu proteste si daca ar face nimeni le lua in serios cu "jucariile" lor.
Asa prevad ca o se ramanem "in aer" legislativ inca minim un an doi pana avem un guvern functional care stie ce vrea.
rhc@born.ro
Postat 02 December 2014 - 10:28 PM
Sper ca merge link-ul.
Una bucata individ, una bucata Phantom, si iata rezultatul.
La 10m deasupra capatanilor, el baga full-speed inainte. Apoi vreo 100-200m in sus, alea alea, deasupra la vreo 2000 de insi.
Postat 02 December 2014 - 10:57 PM
tibko, la 02 December 2014 - 10:28 PM, a spus:
Sper ca merge link-ul.
La 10m deasupra capatanilor, el baga full-speed inainte. Apoi vreo 100-200m in sus, alea alea, deasupra la vreo 2000 de insi.
Salut.
Multumim de informare vom incerca sa luam legatura cu acel dom poate este chiar aeromodelist... si il vom informa in ce conditii poate sa faca acele poze in viitor.
Seara placuta,
Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
Postat 02 December 2014 - 11:15 PM
renatoa, la 01 December 2014 - 05:14 PM, a spus:
http://www.azlr.ro/i...id=50&Itemid=57
Postat 02 December 2014 - 11:24 PM
Si avand asta in fata, daca as fi la o negociere cu o autoritate, l-as intreba cine face o paguba mai mare, un aeromodel sau un ultrausor ?
Iar pe un asigurator: de ce nu se poate aplica aceleasi model de asigurari la aeromodele, cu ajustarile sumelor corespunzatoare cu masa ?
Postat 03 December 2014 - 11:39 AM
O zi buna !
Postat 03 December 2014 - 10:40 PM
aeromax, la 03 December 2014 - 11:39 AM, a spus:
O zi buna !
Un pret decent.
As da 35EUR/an fara sa behai, pentru o astfel de asigurare si per operator, nu per model.
Mai ales ca am hexa si zbor si prin oras (cum trebuie, nu ciobaneste).
Postat 03 December 2014 - 10:52 PM
Andrix_y, la 02 December 2014 - 10:57 PM, a spus:
Multumim de informare vom incerca sa luam legatura cu acel dom poate este chiar aeromodelist... si il vom informa in ce conditii poate sa faca acele poze in viitor.
Seara placuta,
https://www.facebook...194414&refid=12
Aceeasi zi, acelasi individ, alta locatie.
Numitul este C. Cozoplean.
Nu-l cunosc personal, doar din auzite.
Postat 04 December 2014 - 07:12 AM
tibko, la 03 December 2014 - 10:40 PM, a spus:
As da 35EUR/an fara sa behai, pentru o astfel de asigurare si per operator, nu per model.
Mai ales ca am hexa si zbor si prin oras (cum trebuie, nu ciobaneste).
@tibko am o întrebare pentru tine, te rog să îmi explici modul tău de zbor in oras si apoi pentru comparatie un mod " ciobănesc "
Multumesc mult.
Postat 04 December 2014 - 08:37 AM
tibko, la 02 December 2014 - 10:28 PM, a spus:
Sper ca merge link-ul.
ce anume este gresit ? din link nu vad mare lucru - doar cateva commentarii si vreo 2 poze.
Multumesc