Modelism - RHC Forum: Rachetoplane RC - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Rachetoplane RC Clasa S8

#1 Useril este offline   Dj_NAe 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 03-July 05

Postat 16 August 2005 - 12:43 AM

De unde pot face si eu rost de planuri de rachetoplane,dar pana in septembrie?
0

#2 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 16 August 2005 - 04:48 AM

Cei de la Suceava au sigur ceva rachetoplane RC (clasa S8).
Poate vorbesti cu stefy si (din nou) poate te ajuta...

MIG-29
0

#3 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1077

Postat 16 August 2005 - 08:05 AM

Salut ! Dupa mesajul care l-ai scris , inteleg ca vrei sa participi la Campionatul European de rachetomodele ! :D . Daca ai fost la Nationale, sigur ne cunoastem. Planuri nu prea am decat ceva fff vechi si depasit. Modelul il proiectez eu , fara a ma lua dupa un plan concret. Niste informatii iti pot da...:
->Aripa lata de 130, anvergura intre 1100 - 1250 - forma in plan preferabil eliptica, dublu diedru
->toate unghiurile pe 0 ( aripa,motor,ampenaj)
->motorul pozitionat sub centrul de greutate
->coada ceva mai lunga
Ideea este sa-l scoti pana in 300g complet echipat, inclusiv motor.E usor sa faci un S8 sa zboare, mai greu e sa faci performanta, dar in septembrie avem ce vedea si poate la anul si la noi o sa se dezvolte categoria asta care , dupa parerea mea e cea mai frumoasa .
Pentru cei interesati Campionatul European de Rachetomodele se desfasoara in perioada 9-16 sept, la Buzau pe aeroportul militar.

Multa bafta !
0

#4 Useril este offline   Dj_NAe 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 August 2005 - 10:35 AM

Da, ne cunoastem (poate din vedere), eu sunt juniorul de la Bacau :D. Ma interesau niste planuri pt ca al meu e model vechi si plus ca la Buzau am ars ampenajele la manasa a 3-a ca a explodat motorul. Oricum multumesc pt informatii, mai caut si eu pe internet niste planuri. Deci sa inteleg ca pt un S 8 nu trebuie neaparat planuri?
Multumesc anticipat,
Dj_NAe.
0

#5 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772

Postat 16 August 2005 - 06:35 PM

Zippo, la 16 Aug 2005, 08:05, a spus:

Salut ! Dupa mesajul care l-ai scris , inteleg ca vrei sa participi la Campionatul European de rachetomodele ! :D . Daca ai fost la Nationale, sigur ne cunoastem. Planuri nu prea am decat ceva fff vechi si depasit. Modelul il proiectez eu , fara a ma lua dupa un plan concret. Niste informatii iti pot da...:
->Aripa lata de 130, anvergura intre 1100 - 1250 - forma in plan preferabil eliptica, dublu diedru
->toate unghiurile pe 0 ( aripa,motor,ampenaj)
->motorul pozitionat sub centrul de greutate
->coada ceva mai lunga
Ideea este sa-l scoti pana in 300g complet echipat, inclusiv motor.E usor sa faci un S8 sa zboare, mai greu e sa faci performanta, dar in septembrie avem ce vedea si poate la anul si la noi o sa se dezvolte categoria asta care , dupa parerea mea e cea mai frumoasa .
Pentru cei interesati Campionatul European de Rachetomodele se desfasoara in perioada 9-16 sept, la Buzau pe aeroportul militar.

Multa bafta !

intrebari:

1.) oare aripa ar merge facuta din polistiren? taiata cu CNC?

2.) in mod clasic aripa o faceti cu nervuri lonjeroane; fuselajul din tub de carbon iar ampenajele din foi de balsa... asa este?

3.) ce motor folositi? 50 Ns?

4.) ce unghi diedru folositi la aripa? cam pe unde puneti centru de greutate? 30% din coarda?

MIG-29
0

#6 Useril este offline   Dj_NAe 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 August 2005 - 07:33 PM

1) Eu zic ca ar merge din polistiren extrudat si cu un lonjeron pe toata lungimea aripii pt rezistenta.Eventual niste scotch pe bordul de atac si cel de fuga.
2) Merge si clasic si acoperit cu Solar Film (nu e cam greu?). Fuselajul din balsa, coada din bete de undita dak nu aveti carbon.
3)La juniori :motoare de 20 Ns
La seniori:motoare de 40 Ns
4)Las pe altii sa completeze................
Pt Zippo: de ce anume tii cont atunci cand proiectezi rachetoplan cu anvergura de pana in 1100mm si greutate maxima de 300g?
0

#7 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1077

Postat 17 August 2005 - 07:35 AM

Trebuie tinut cont de mai multe, in special trebuie avut grija la torsiuni (preferabil sa nu fie) , si la unghiuri.Daca se respecta aceste aspecte, modelul urca perfect drept fara prea multe compensari din statie.
Din punct de vedere al greutatii, trebuie sa cauti materiale fff usoare, chiar si balsa poate fi de diferite densitati.Iti recomand la impanzit sa folosesti mylar(material metalizat de parasuta) in loc de monocot.Se lipeste cu prenandez diluat si se intinde cu fierul de calcat sau cu feonul. Aripa usoara poti scoate cu nervuri impanzita cu mylar. Spor la lucru......
!!!!!!! Aripa din nervuri trebuie sa fie rigida, altfel flatereste la viteze mari in urcare si se rupe !!!
0

#8 Useril este offline   st3fy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 19-January 03

Postat 01 September 2005 - 07:10 PM

da mai flacai .. voi nimic nu stiti adica stiti da dejaba ... glumesc si yo mai .. zippo sa pp ca esti panait din bacau ... si celalalt deja a zis care ii deci ar trebui sa ma prezint si yo is boicu stefan din suceava .. tot concurent si la s8 la europene junior nu`i neaparat sa folosesti planuri .. daca vrei sa tii neaparat un plan tre sa il respecti la perfectie .. asa ca mai bine faci din cap cu cateva detalii importante ... :D
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu