Buna ziua
Sint nou aici, bine v-am gasit.
Am devenit interesat de ceva timp de mecanismele mecanice si vreau sa incep sa le studiez si construiesc.O sa incep facind un esapament de ceas cu pendula. Problema e cum materializez piesele modelate intr-un program CAD si ce material sa folosesc? Optiunile de care am cunostinta sint:
1.lemn
- cu o masina CNC, dezavantaj: nu am asa ceva, preturi mari.
- imprimat pe hirtie + traforaj ,dezavantaj: migalos, mult timp, probabil nepotrivit pentru un proces trial and error cum probabil va fi.
2.carton
- imprimat pe hirtie, decupat cu foarfeca/bisturiul ,dezavantaj: migalos, material nu foarte potrivit (desi am vazut pe net esapamente din hirtie si carton)
3.plastic
- printer 3D : pare optiunea cea mai potrivita, dar pret destul de mare.
Ce alte optiuni mai am? Multumesc.
Pagina 1 din 1
Ce optiuni am?
Postat 16 November 2013 - 12:49 PM
fnm, la 16 November 2013 - 10:46 AM, a spus:
Buna ziua
Am devenit interesat de ceva timp de mecanismele mecanice si vreau sa incep sa le studiez si construiesc.O sa incep facind un esapament de ceas cu pendula. Problema e cum materializez piesele modelate intr-un program CAD si ce material sa folosesc? Optiunile de care am cunostinta sint:
1.lemn
- imprimat pe hirtie + traforaj ,dezavantaj: migalos, mult timp, probabil nepotrivit pentru un proces trial and error cum probabil va fi.
2.carton
- imprimat pe hirtie, decupat cu foarfeca/bisturiul ,dezavantaj: migalos, material nu foarte potrivit (desi am vazut pe net esapamente din hirtie si carton)
3.plastic
1.lemn
2.carton
3.plastic
Aceasta postare a fost editata de AdrianDim: 16 November 2013 - 12:52 PM
Postat 20 December 2013 - 12:40 PM
"O sa incep facind un esapament de ceas cu pendula"
ESAPAMENT
EŞAPAMENT, eşapamente, s.n. Ansamblul organelor care asigură evacuarea gazelor arse dintr-un motor cu ardere internă sau a gazelor şi a aerului din unele pompe pentru servicii auxiliare, precum şi reducerea zgomotului. - Din fr. 'echappement.
????????????????????????
Ce treaba are esapamentul cu ceasul cu pendula?
ESAPAMENT
EŞAPAMENT, eşapamente, s.n. Ansamblul organelor care asigură evacuarea gazelor arse dintr-un motor cu ardere internă sau a gazelor şi a aerului din unele pompe pentru servicii auxiliare, precum şi reducerea zgomotului. - Din fr. 'echappement.
????????????????????????
Ce treaba are esapamentul cu ceasul cu pendula?
Postat 20 December 2013 - 02:48 PM
Esapament de la francezul echaper = scapare, are multiple semnificatii.
"Mecanismul esapament format din roata esapament (roata de scapare) si ancora, are rolul de a pondera caderea greutatii, folosindu-se de proprietatile pendulului, concomitent cu intretinerea oscilatiei acestuia."
http://www.ceasuri4you.ro/images/stories/pendul.jpg
http://www.ceasuri4y...-cu-pendul.html
"Mecanismul esapament format din roata esapament (roata de scapare) si ancora, are rolul de a pondera caderea greutatii, folosindu-se de proprietatile pendulului, concomitent cu intretinerea oscilatiei acestuia."
http://www.ceasuri4you.ro/images/stories/pendul.jpg
http://www.ceasuri4y...-cu-pendul.html
... cu picioarele pe pamant ...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1