vis-a-vis de problemele de la copii, eu cred ca trebuie discutate cu proxima ocazie "live", este cel mai important lucru sa existe grupa lor, altfel, pe termen mediu si lung, rc-ul moare incet...
dincolo de orgolii parintesti,(firesti, as spune eu), echilibrul si nevoia de constanta in abordare fac ca aceste discutii sa fie mai mult decit necesare, deja asezarea grupei copiilor in startul zilei de concurs a demonstrat ca se pot rezolva problemele care apar.
ca o paranteza, din cite stiu, masina lui tentean a avut motor capsulat, nu cu perii interschimbabile.tot asa sint insa constient ca a avut parte de un setup de exceptie.
vis-a-vis de incidentele de cursa, cu siguranta vor fi mult mai bine evaluate si coercizate/administrate in momentul in care arbitrul va putea beneficia de inca 1 sau 2 colegi pe jumatatile/zonele stinga-dreapta de traseu, si eu am primit avertisment la un moment dat pentru o incriminata lovire din spate, nu am contestat avertismentul, dar inca nu cred ca merg atit de repede incit sa ajung atit de tare din spate pe cineva, obiectivul personal pentru acest concurs a fost o "tripla": sa termine masina cursa "in picioare"(de aici si o anume retinere in acceleratie, insasi cristake m-a felicitat ca nu s-a rupt nimic), sa cresc rezultatul pe parcursul zilei cu 30%(asta nu mi-a "iesit") si s-a prind B-ul(nici asta nu mi-a iesit, mai incercam).
ramine valabila, se pare, problema disciplinei si conduitei sportivilor, au fost, totusi, prea multe apeluri la chemarile ridicatorilor, si inca nu toata lumea stie corect "meseria" de ridicator.
cit despre unele starturi luate anapoda, sint convins ca, in momentul aparitiei si a numerelor pe masini, vor constientiza mai toti sportivii cind le vine rindul sa plece in cursa respectiva.
cu siguranta ar mai fi destule de spus/scris, ramin doar la sublinierea ideii, foarte importanta dealtfel, ca au inceput sa constientizeze si sa constate tot mai multi ca e mai bine cu reguli, si cu aplicarea lor mai ales; exista prevederi regulamentare pentru foarte multe situatii(inclusiv pentru stationarea voluntara a masinii in mod REPETAT pe suprafata de rulare in timpul mansei), trebuie doar sa se aplice. si se pare ca a inceput sa se intimple si acest lucru.
as mai aduce in discutie o singura problema: eventualitatea de a "pereniza", a la long, competitia, cu un clasament cu top 5, intocmit pe baza punctelor acumulate, de exemplu, in ultimele 5 concursuri organizate/desfasurate, si concursul sa fie lunar, permanentizat, iar in luna decembrie a fiecarui an sa fie evidentiate/organizate "gale top 5", in care sa fie invitati cei cu cele mai multe prezente in acest "top 5", ori printr-un concurs in cadrul acestei gale, sau sa se intocmeasca o ierarhie pentru "gala top 5" a anului in curs, in care sa fie evidentiat/ierarhizat de cite ori a fost number one in T5(n.r-top 5), de cite ori a fost prezent in T5, etc., diverse mentiuni speciale de acest fel.
ar fi, deasemenea, posibil, un clasament global al producatorilor, alcatuit pe baza tuturor punctelor acumulate de toate modelele intrate in competitie, ar fi un cistig de imagine pentru comercianti, ei fiind cred destul de interesati astfel sa "creasca" aceasta competitie.
ca si idee sintetica, etapa asta putem spune ca a fost ca si o "floricica", dar sa speram ca "primavara e mai lunga"...
bafta si minuni!
Aceasta postare a fost editata de mizzone: 17 February 2014 - 07:44 AM