Modelism - RHC Forum: Simulator sau microheli. - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Simulator sau microheli. Asta este intrebarea.

#31 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 19 June 2013 - 01:48 PM

Ice 9

Mie imi plac heliurile ca realizare tehnica, mecanica, electronica, de exemplu dupa ce am citit cum sa setezi un heli mura in gura de Stefan am setat mecanic tot fara probleme chiar mi-a placut sa mesteresc la el sa masor unghiuri etc.

Cu gyro a fost mai greu dar l-a setat, verificat si zburat Cristi Matica.

Atunci am incerct simulatorul cred ca de vreo 100 de ori si le buseam imediat. Pai mi-am bagat picioarele in tot, ca daca real ar fi ca la simulator nu as putea sa-l pilotez.

Am tinut heliul pe perete cred ca vreo 6 luni, pana mi-a venit ideea sa iau FP 100 si mi-a revenit cheful dar nu ma omor dupa figurile brutale care le executa elicopteristii.

Mie imi place acrobatia, dar imi place zborul acrobatic al unui planor care e plin de gratie si de maiestrie aia e pentru mine adevarata arta.

Asa ca deocamdata ma rezum la circuite cu si chiar ma distreaza nu simt nevoia de manevrele deosebit de bruste pe care le fac cei cu 3D

Ciao Sorin
0

#32 Useril este offline   Cristian Luca1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 01-May 13

Postat 20 June 2013 - 11:25 PM

Personal, invat mult mai bine pe camp. Zbor si pe simulator, dar nu stiu de ce, se prinde mai bine pe camp. Pe simulator nu am putut sa zbor inversat sau sa fac cutit initial, dar cand am incercat pe camp am reusit foarte bine. De ce? Pentru ca pe camp iau hobbyul foarte in serios, sunt emotionat, uneori imi tremura si mainile inainte sa zbor, sau cand stiu ca urmeaza sa fac ceva riscant sau ceva ce nu am mai facut, si nu stiu de ce, dar eu functionez si invat foarte bine cand am e un risc implicat.

Personal am intrat in hobby cu un micro heli, walkera 4#3b si a fost o greseala enorma ca m-a facut sa ma las de hobby aproape 4 ani, desi am avut si simulator.

Ar fi trebuit sa incep cu un heli mai usor de zburat si un avion in acelasi timp.

Coaxialele si simulatorul nu m-au facut sa intru in hobby, ci faptul ca AM CUMPARAT CE TREBUIA (mai mult sau mai putin).

Aceasta postare a fost editata de Cristian Luca1: 20 June 2013 - 11:26 PM

0

#33 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 June 2013 - 07:01 AM

Cristian,

Poate ar fi momentul sa citesti topicurile anterioare. Chiar daca nu le multumesti personal, ar trebui sa-i reconsideri pe cei care-ti recomanda sa incepi cu jucarele... Cind incepi sa ai o bruma de experienta, intelegi.

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 21 June 2013 - 07:03 AM

0

#34 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 21 June 2013 - 09:47 AM

Eu am o bruma de experienta dar nu am inteles ce vrei sa spui.

Vezi postareavlad1, la 21 June 2013 - 07:01 AM, a spus:

Cristian,

Poate ar fi momentul sa citesti topicurile anterioare. Chiar daca nu le multumesti personal, ar trebui sa-i reconsideri pe cei care-ti recomanda sa incepi cu jucarele... Cind incepi sa ai o bruma de experienta, intelegi.

0

#35 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 June 2013 - 11:04 AM

Parerea mea, mi-am scris-o mai la inceput, pot sa argumentez si sa documentez experinta proprie.

Ia scrieti voi aici, care a-ti invatat cu micro heli (sub clasa 450), si acuma zburati heli RC, adica a-ti evoluat. Care-l scoateti la zbor la intilniri (eu n-am vazut pe nimeni, da e drept n-am fost la toate), sau pe cimpul unde zburati in mod curent, apare in jurnalul de zbor ?.

Eu personal nu. Nu am invatat cu micro (desi un Walkera 4#3 mi-a fost primul si singurul elicopter vre-o 2 ani), nu am reusit sa invat pe nimeni cu heli mai mic decit 450 si am incercat cu 3 pe coaxial, nici un coleg care zboara (mai zboara heli) nu a reusit sa invete cu micro. (nici singur la simulator). Toti care zburam la Oradea, au invatat (eu i-am invatat pe majoritatea in EXACT 10 lectii), cu T-450. Toti, au pastrat cite un 450 desi au evoluat, il au si il zboara cu placere. Micro-urile, ramin jucarii de camera (cel putin ale noastre), chiar cu pas colectiv sau alte pretentii. La noi (in Oradea), aceasta este o realitate statistica, aplicata pe toata perioada de timp decind avem heli RC, si la toti zburatorii trecuti sau prezenti, care au incercat heli RC.
0

#36 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 21 June 2013 - 01:34 PM

Eu am zis de la inceput ca cel mai bine inveti cu cablul elev profesor si ca inveti mult mai repede, ca in dubla la planor la avion ,decat incercand simulator.

Voi la Oradea aveti club puternic la noi nu prea mai sunt aeromodelisti si care mai face ceva face pe acasa.

In plus la noi in Arad cum am mai zis nu zbura nimeni heli cand am inceput eu anul trecut pe la inceput in afara de Cristi Matica , iar Cristi matica e la Bucuresti student si nu prea il prinzi si nu are cine sa te invete.

Asa ca FP 100 chiar a fost varianta optima pentru mine, mi-a dat incredere sa ma dau si cu 450 ul, decat sa-l si spart de 20 de ori si coste o groaza de bani.

Ciao Sorin
0

#37 Useril este offline   eellaa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 10-November 11
  • Interests:Elicoptere, Avioane & Planoare

Postat 21 June 2013 - 01:34 PM

Atunci trebuie sa scriu eu :

1 Cumparat MCPX V2 - Invatat hover in toate pozitiile in casa intr-un spatiu de maxim 1m pe 1m - a fost extrem de dificil iar mobila/heli a avut mult de suferit. De pasul asta nu prea am trecut usor (la camp nu prea il foloseam - mereu prindeam zile cu vant ...). Practic faceam doar hover.
2. Vazand ca nu mai progresez am inceput sa folosesc simulatorul . Acum fac pe simulator circuite pe stanga, dreapta cu fata si cu spatele, inverted si cateva figuri de 3D.
3. Am considerat ca a venit momentul sa incerc si in realitate . Cu MCPX fac circuite relaxat , nu il mai pierd in vant ...etc.
4. Am incercat si cu 450 si la fel fac circuite fara probleme (desigur nu ies prea frumoase ...dar mai este timp de asta).Am incercat si un roll care s-a soldat cu un crash inverted dar usor (am uitat curba de throttle 0-35-55-70-70-70 :) ).

Parerea mea este ca :

a) Este bine sa incepi direct cu simulatorul, cu trecerea orelor incepe sa nu mai fie asa plictisitor iar cost 0.
b ) Un heli mic gen MCPX care rezista foarte bine la multe crashuri. Daca era sa busesc 450 de atatea ori cat MCPX ...dadeam bani pe piese cat 3 x Align 700 .
c) Heli mare (desi nu aveam probleme sa fac circuit cu MCPX tot m-am speriat si eram putin pierdut cand am pus mana pe un 450)

(PS: Sunt sigur ca mergea si fara simulator dar cu cineva aproape sa ajute. Singur era foarte costisitor iar altii mai putin ambitiosi sigur renuntau.)
0

#38 Useril este offline   WHY 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 31-January 14

Postat 05 February 2014 - 10:20 PM

Am si eu cateva intrebari legate de subiectul "simulator".

Care este cel mai bun simulator pentru un incepator(pentru cineva care nu vrea/stie sa umble la toate reglajele posibile, nu are habar de setari etc.)?
Pe ce anume sa se puna accentul in simulator?(tip de elicopter, manevre etc.)
Mai are rost achizitionarea unui elicopter FP, sau dupa lungi antrenamente se poate achizitiona un CP direct?(sau un FP100/V911 nu trebuie sa lipseasca din colectia niciunui "elicopterist"?)
Alte sfaturi legate de simulator si/sau primul elicopter DUPA stapanirea modelulului virtual?

Multumesc! :drinks:
0

#39 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 05 February 2014 - 10:30 PM

Orice simulator comercial pe care il poti instala si merge e bun. Orice model din simulator e OK, oricum le probezi pe toate din curiozitate, in final il alegi pe ala care iti place mai tare.

Simulatorul e bun ca te invata reflexele, stanga, dreapta, inainte, inapoi, etc. Si asta e foarte bine caci o sa fie mult mai usor cand pui mana pe heli.

Si cand vei pune mana pe heli o sa vezi ca in afara de reflexe (foarte utile) simulatorul nu te invata mare lucru, de aceea nu merita (in faza asta) sa te gandesti prea mult care e mai bun, care e mai realist.

Mai incolo dupa ce inveti sa zbori simulatorul e din nou foarte util si atunci conteaza ce simulator alegi dar mai e pana atunci.
0

#40 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • Grup: Validating
  • Postari: 881
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 05 February 2014 - 10:47 PM

real flight si rc phoenix sunt simulatoare serioase
0

#41 Useril este offline   heli89 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 21-April 13

Postat 06 February 2014 - 04:09 PM

Dupa parerea mea daca incepi de la 0, ai primit o telecomanda gratis cu care poti juca un simulator?? poti invata sa vezi cum se manevreaza defapt elicopterul, dar nu merita la inceput sa arunci 40-50 de dolari, iti iei un coaxial il dai de perete cat vrei tu ii foarte rezistent si inveti pe el, vei vedea iti doresti ceva mai mult? iti iei cu 4 canale putin altfel dar te obisnuiesti repede, te-ai plictisit de 4 canale?? vei dori elicopter cu 6 canale si aici mergi in 2 directii vrei ceva mare?? atunci e bine sa ai un simulator pentru exersarea manevrelor dar asta nu iti garanteaza daca pe simulator vei reusi atunci si live vei reusi, eu am incercat phoenic rc sau flight simulator cu o maneta pc si dupa cateva zboruri am reusit cu un t-rex450 sa faca inverted fara sa il dau de pamant, dar cu siguranta live l-as face praf, daca ramai la micro heli nu merita sa iei simulator pentru ca sunt destul de rezistente mai ales daca esti pe camp.
0

#42 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • Grup: Validating
  • Postari: 881
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 06 February 2014 - 07:03 PM

pentru mine micro heli e pana in vant, nu il poti zbura decat in casa. Simulator si 450 e baza
0

#43 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 06 February 2014 - 07:38 PM

Micro nu inseamna doar fp cu flybar (care merge doar in casa)

Exista si cp-uri, care nu prea merg in casa, dar n-au greturi afara in vint
USER BANNED BY ADMIN
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu