Recomandare primul elicopter The first one
Postat 01 February 2014 - 11:35 AM
Am tot citit pe forum, insa majoritatea postarilor de recomandare sunt vechi de ~2 ani si ma gandeam ca poate au aparut alte modele. Din cate am vazut, am inteles ca este de preferat sa aleg intre un HK450 si un Blade mCPX, dar uitandu-ma pe net, cel din urma pare cam greu de gasit(nu se mai fabrica?).
Sa va spun cate ceva din preferintele mele si la ce ma astept:
1. Bugetul este undeva la 400-500RON(pentru tot, inclusiv statie si ce mai e nevoie). E un buget mic, dar inainte sa dau mai multi bani si sa nu-mi placa, vreau sa prind microbul.
2. Am simt tehnic, garaj, scule etc. Nu este o problema(sper) asamblarea sau dezasamblarea elicopterului.
3. Vreau ceva cat mai usor de zburat si invatat.(daca prind gustul si incep sa invat, voi trece la ceva mai performant. Totul treptat si cu rabdare)
4. La inceput e imposibil sa nu il dai de pamant de cateva ori, deci, ceva mai rezistent, sau pentru care sa se gaseasca piese la preturi acceptabile.
Aceasta este povestioara. Astept recomandari. :yahoo:
Va multumesc!
Postat 01 February 2014 - 02:18 PM
Ceva care sa ti se incadreze in buget ar fi fbl100 (clona mcpx).
Recomandarea mea: ia-ti intai un simulator, invata orientarile si intre timp mai pune bani deoparte sa faci bugetul ala mai maricel sa iti poti lua un 450.
Sprint 2 Sport | Tamco Raider | Speed Passion RS-2 | Turnigy SCT 1/16
My feedback
Postat 01 February 2014 - 03:14 PM
Intre timp m-am mai uitat pe diferite site-uri de vanzari.
Am vazut ca multa lume are o parere buna despre elicopterele din seria WLtoys, ca ar fi stabile si bune pt un incepator: v911 sau V912(Site-ul banggood este de incredere? Ati mai comandat de la ei?).
Pe site-ul HK am vazut numai copia lui V911: Hobbyking FP100. Cele din categoria 3D(Turnigy FBL100 sau WL V922) sunt mai greu de pilotat de un incepator fata de cele FP?
Voi ce parere aveti? Sunt bune cele enumerate mai sus? Daca se strica ceva, se gasesc piese si la noi? Merita V912 in locul lui V911?
Nu am nicio idee ce sa aleg si nici de unde sa cumpar. Am gasit V911 pe un site de la noi dar e de 3x pretul.
Multumesc!
Postat 01 February 2014 - 04:01 PM
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 01 February 2014 - 04:05 PM
Aceste heli desi sunt foarte mici nu sunt potrivite pentru zburatul in casa, o sala de sport o perfecta.
Nici afara nu merg bine iarna, e prea frig pentru pakurile mici si vantul serios le zapaceste.
E informatie veche pe forum dar e si destula informatie noua legata fix de microheli.
Poti sa inveti sa zbori cu un microheli fara sa pui mana pe simulator, suporta destul de multe crashuri pana sa se rupa piese si piesele sunt ieftine si usor de inlocuit.
450 nu e scump dar din prima iti trebuie statie si pakuri si alte accesorii care costa cel putin 300-400 ron.
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 01 February 2014 - 04:30 PM
GigiGL, la 01 February 2014 - 04:01 PM, a spus:
Eu nu am zis nicaieri ca vreau sa incep cu "grupa mare", insa din ce citisem eu pe forum erau oameni care ziceau ca ori mcpx, ori un 450 ca ar fi mai stabil. Sincer, nu am inteles nici eu mare lucru deoarece e un "limbaj" necunoscut mie.
Am spus ca vreau ceva usor de invatat si ma las calauzit, cu conditia sa fie elicopter NU simulator. Ca dau 100-200 de lei pe un micro-heli si il fac bucati, asta este, iau piese sau iau altul la acelasi pret. Vreau sa ma joc cu ceva "adevarat" nu pe un ecran.
stiganas, la 01 February 2014 - 04:05 PM, a spus:
La bugetul pe care il ai merita sa cumperi un heli "3d". Si hobbyking si banggood sunt OK.
Aceste heli desi sunt foarte mici nu sunt potrivite pentru zburatul in casa, o sala de sport o perfecta.
Nici afara nu merg bine iarna, e prea frig pentru pakurile mici si vantul serios le zapaceste.
E informatie veche pe forum dar e si destula informatie noua legata fix de microheli.
Poti sa inveti sa zbori cu un microheli fara sa pui mana pe simulator, suporta destul de multe crashuri pana sa se rupa piese si piesele sunt ieftine si usor de inlocuit.
450 nu e scump dar din prima iti trebuie statie si pakuri si alte accesorii care costa cel putin 300-400 ron.
Sa inteleg ca micro-heli ar fi de preferat, deoarece tin mai bine la tranta si sunt singurele in bugetul meu. Intentionez sa zbor cu ele mai mult afara deoarece nu am spatii inchise destul de mari la indemana.
Revenind la intrebarile mele. Din ce am enumerat eu(sau altele) din clasa micro-heli, ce imi recomandati?
Pe un forum ziceau ca decat V911 RTF, mai bine V911 BNF cu radiocomanda de V912. Cum ma sfatuiti sa fac?
Ce marca/model sa aleg? (V911 vs V912?)
E mai buna copia de pe HK decat V911?
Sunt modelele 3D mai greu de zburat decat cele FP?
Multumesc de raspunsuri!!!
Postat 01 February 2014 - 05:34 PM
Nu stiu care e mai bun din modelele enumerate (banuiesc ca nu e mare diferenta intre ele) - cand alegi un model sau altul e foarte important sa te uiti la piese, cat de usor le gasesti, sunt pe stoc, in cate locuri sunt, etc. Daca gasesti piese si in tara (chiar daca mai scumpe) cu atat mai bine.
Si iti trebuie 3-4 pakuri (maxim 6) ca sa intelegi ceva cand zbori.
Postat 01 February 2014 - 05:46 PM
http://www.rhcforum....746#entry711746
Postat 01 February 2014 - 06:34 PM
V912 nu am avut, dar am fbl100 si fp100.
Fbl 100 se descurca mult mai bine afara decat fp 100 (v911), dar este foarte greu de pilotat (nu ma mai consider incepator, am peste 300 de ore in simulator si vreo 40 reale), abia acum ce am reusit sa il fac mai pilotabil cu o radiocomanda setabila.
V911 l-am busit de absolut fiecare perete din casa, nu am schimbat niciodata nimic la el. Tot pe acest elicopteras au invatat tot prietenii mei sa zboare.
Afara, daca nu este vant e super, dar pe vant nu il mai poti controla... Adica ti-l duce vantu unde vrea chiar daca tu il pui sa mearga impotriva vantului (am pierdut unul asa).
Asta micu' merge sa te joci cu el destul de bine cu el si in camere maricele (4/4m) v912 nu cred, dar cred ca s-ar descurca ceva mai bine afara.
My feedback
Postat 01 February 2014 - 06:38 PM
Ce se vinde acum ca FP au un flybar la 45 grade care le face sa se autostabilizeze ceea ce la face foarte comode - partea nasoala e ca zboara naspa.
Daca bugetul e de 100-200 RON e perfect (oricum altceva mai ieftin nu exista). Daca bugetul e 400-500 ron atunci merita un CP/3d (care are ca bonus si faptul ca e flybarles)
dan 73, la 01 February 2014 - 05:46 PM, a spus:
Postat 01 February 2014 - 06:45 PM
V911 (si toate ca el) au o smecherie - flybarul e pus la 45 grade. Asta il face sa se autostabilizeze, adica ramane la punct fix in mod natural. Efectul negativ insa e ca nu zboara ca un heli adevarat pentru ca aceasta autostabilizare actioneaza permanent.
Daca il pui in miscare si lasi stickurile libere o sa se opreasca. Un heli adevarat pus pe o directie ramane pe directia aceea.
Efectul de autostabilizare actioneaza in multe feluri perverse care denatureaza zborul. M-am jucat cu ele si nu mi-au placut deloc, imi par foarte greu de controlat. Singura parte buna, apreciata de incepatori, e ca se opresc cand lasi stickurile libere.
Postat 01 February 2014 - 07:07 PM
dan 73, la 01 February 2014 - 05:46 PM, a spus:
L-am vazut pe acesta si eram interesat pana s-a zis ca e cam greu de controlat, iar vanzatorul a confirmat.
Concluzionand: un heli cu flybar e usor de controlat pt un incepator pentru ca se stabilizeaza singur. Un heli fara flybar si CP e mai "jucaus" si mai usor de controlat pentru un pilot mai experimentat.
Deci, daca vreau sa iau ceva destul de bulletproof si cat sa invat baza, inlocuitor de simulator, e perfect V911(poate cineva sa zica ceva legat de V912).
Daca vreau ceva care sa fie bun si pe viitor, e bun un CP dar e mai greu ca platforma de invatat si mai scump.
Intrebarea mea acuma este: daca iau un heli BNF, care este cea mai ieftina radiocomanda mai buna decat cea de pe modelul RTF? Merita luata una mai buna decat cea din packul RTF ca incepator? Modelele BNF au nevoie numai de radiocomanda in sine sau si de altceva?
Va multumesc inca o data tuturor!!! Sper sa fie folositor tuturor celor care sunt la (foarte, foarte)inceput!
Postat 01 February 2014 - 07:26 PM
V912 nu e asa rezistent la busituri pentru ca e mai mare si mai greu, in plus nu stiu daca telecomanda aia de jucarie mai e buna si la altceva.Nu stiu daca functioneaza cu alta telecomanda.
Pretul e mai mare .Probabil ca si piesele sunt mai scumpe si mai greu de gasit.
Ciao Sorin
Postat 01 February 2014 - 07:42 PM
SORIN CAIUS, la 01 February 2014 - 07:26 PM, a spus:
V912 nu e asa rezistent la busituri pentru ca e mai mare si mai greu, in plus nu stiu daca telecomanda aia de jucarie mai e buna si la altceva.Nu stiu daca functioneaza cu alta telecomanda.
Pretul e mai mare .Probabil ca si piesele sunt mai scumpe si mai greu de gasit.
Ciao Sorin
Am inteles. Totul e clar. Aleg intre FP 100 si V911. Urmeaza sa citesc care este mai fiabil si pt care se gasesc piese mai usor.
Va multumesc!
Postat 01 February 2014 - 09:22 PM
My feedback
Postat 02 February 2014 - 03:30 PM
Acuma ramane sa ma hotarasc de unde comand. Am citit pe forum, insa exista dezavantaje sau colete care nu au ajuns la destinatie la orice magazin, cred.
Banggood: scrie ca este livrarea gratuita, dar fiind pachetul din China, nu imiplica alte costuri(vama)? De aici imi pot cumpara si baterii de 200mah la un pret bun. Am inteles ca dureaza cam o luna livrarea.
Myrcmart: produsul este mai ieftin, insa transportul costa 25 euro, cat elicopterul si nu au baterii decat de 120mah la bucata.
HK: Nu gasesc pretul transportului si nu exista packuri cu radiocomanda mai performanta.
Stiti si alte siteuri unde as putea gasi acest micro-heli? In Romania l-am gasit intr-un singur magazin la 350RON.
Multumesc!
Postat 02 February 2014 - 07:30 PM
furios, la 02 February 2014 - 05:35 PM, a spus:
Acuma am facut o "simulare" de comanda la HK, iar pretul cu tot cu transport(22$ cel mai ieftin) este aproximativ egal cu pretul de la Banggood(daca trasnportul catre Romania e gratuit cum spun ei), doar ca la cei din urma primesc radiocomanda mai performanta si design-ul mai atractiv.
Daca nu sunt alte taxe, as comanda de la banggood. Se poate sa fie alte taxe sau transportul contra cost?
Multumesc!
Postat 02 February 2014 - 09:41 PM
Losi LST XXL
Kyosho Mad Force Xtra long and Xtra wide

Postat 02 February 2014 - 09:57 PM
My feedback
Postat 02 February 2014 - 10:41 PM
WHY, la 02 February 2014 - 07:30 PM, a spus:
Daca nu sunt alte taxe, as comanda de la banggood. Se poate sa fie alte taxe sau transportul contra cost?
Multumesc!
"International (Registered) Air Mail 751g - 1kg $17.95 99g left."
Valabil doar pentru heli,fara altceva pus in colet.
Aceasta postare a fost editata de furios: 02 February 2014 - 10:42 PM
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!
---------Alexe Gabriel----------
Postat 03 February 2014 - 12:09 AM
Mishu-Ptm, la 02 February 2014 - 09:57 PM, a spus:
Pe Banggood sunt mai multe configuratii, printre care si elicopterul cu transmitterul de V912/V913, despre care am citit ca ar fi mai precis decat cel de V911.
furios, la 02 February 2014 - 10:41 PM, a spus:
Valabil doar pentru heli,fara altceva pus in colet.
Asa apare in lista aia, dar daca adaugi in cos produsul si faci checkout(la step 3) ramai cu 2 variante: una de 22 si una de 50. Acuma am mai facut o data ca sa fiu sigur si mai era numai cea de 50 valabila(China Post). Deci pica HK-ul.
Cred ca raman pe varianta Banggood.
Postat 03 February 2014 - 12:25 AM
My feedback
Postat 03 February 2014 - 01:21 PM
Aceasta postare a fost editata de Mishu-Ptm: 03 February 2014 - 01:22 PM
My feedback
Postat 10 February 2014 - 10:26 PM
Daca are cineva o statie USB de simulator pt PC care nu-i mai trebuie, astept PM.
Multumesc!!
Postat 11 February 2014 - 02:21 PM
My feedback