stiganas, la 28 May 2013 - 12:52 PM, a spus:
Exact, poti sa pui ce curent vrei din incarcator (sau din alt pak) - voltajul fiind plafonat la 4.2V o sa traga cat poate, in cazul acelui acumulator mic vreo 14C pentru foarte scurt timp.
Bineinteles, nu stiu de ce a zis IlPadrino ca celula acumulatorului ar putea depasi la un moment dat 4.2V, nu are de unde.
Este evident ca incarcarea/descarcarea pakurilor la curenti mari scurteaza viata.
Asta am tot incercat sa zic.De aceea contrazic in continuare ideea ca la 7-8C acumulatorul se va incarca "fara greturi".Vizibil, o fi "fara greturi", dar inauntru e cam furtuna.
Pe langa astea cel mai mare dusman al unui pak lipo e stocarea la temperatura camerei (eventual in balcon la 45C) incarcati full. Un pak nou nout tinut asa vreo doua luni se umfla bine de tot.
Si totodata stocarea acumulatorului incarcat peste 3.8-3.85V din cate stiu, mai ales la cele cu rata de descarcare mare.
Capacitatea celulei scade dramatic in timp. Cumperi unul de 2200 si dupa doi ani mai are cu greu 1200mah. Dar tu il incarci in continuare cu 2.2A ca asa scrie pe eticheta.
Eu nu -_- , le fac din cand in cand un ciclu de descarcare incarcare sa vad cat mai are :D
Aceasta postare a fost editata de ktalyn15bn: 28 May 2013 - 01:04 PM