Modelism - RHC Forum: Probleme Easy Star - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Probleme Easy Star

#1 Useril este offline   nutzuge 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 14-November 12

Postat 19 February 2013 - 06:10 PM

Buna ziua,

Am cumparat in ianuarie un Easy Star de la un magazin de specialitate din tara. Am montat motorul brushed care vine in kit si am reusit sa-l zbor fara probleme cam de 4-5 ori. La ultima iesire aproximativ acuma 2 saptamani din cauza vantului prea puternic a iesit aripa din fuselaj in timpul zborului si s-a prabusit. S-a strambat putin fuselajul dar am reusit sa-l indrept fara probleme. Intre timp am mai achizionat si 2 acumulatori. Azi am iesit la zbor, l-am lansat din mana dar dupa 2 m s-a prabusit. Motorul nu mai are forta sa impinga avionul. Care credeti ca e problema?
0

#2 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 19 February 2013 - 06:11 PM

E posibil sa fi pus elicea invers.

Vezi postareanutzuge, la 19 February 2013 - 06:10 PM, a spus:

Buna ziua,

Am cumparat in ianuarie un Easy Star de la un magazin de specialitate din tara. Am montat motorul brushed care vine in kit si am reusit sa-l zbor fara probleme cam de 4-5 ori. La ultima iesire aproximativ acuma 2 saptamani din cauza vantului prea puternic a iesit aripa din fuselaj in timpul zborului si s-a prabusit. S-a strambat putin fuselajul dar am reusit sa-l indrept fara probleme. Intre timp am mai achizionat si 2 acumulatori. Azi am iesit la zbor, l-am lansat din mana dar dupa 2 m s-a prabusit. Motorul nu mai are forta sa impinga avionul. Care credeti ca e problema?

0

#3 Useril este offline   nutzuge 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2013 - 06:18 PM

Elicea a fost lipita de la inceput pe axul motorului dupa instructiunile din manual si a zburat fara probleme. Am uitat sa mentionez ca am folosit un acumulator de 7.4 V 1800 mah.
0

#4 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 279
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 19 February 2013 - 06:30 PM

Daca invarti cu mana motorul merge usor ? Sa nu cumva sa se fi dezlipit magnetii statorului din cauza socului.
Statie: Turnigy 9x
AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
HELI: Angel 300, LRP Disco Hornet, clona SYMA 107
AUTO: CARSON CPT 27cc, LRP Blast S10 TX
0

#5 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 279
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 19 February 2013 - 06:39 PM

Sau poate este esc-ul de vina. Masoara cu un voltmetru pe bornele de la motor vezi ce tensiune ai.
Statie: Turnigy 9x
AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
HELI: Angel 300, LRP Disco Hornet, clona SYMA 107
AUTO: CARSON CPT 27cc, LRP Blast S10 TX
0

#6 Useril este offline   bogdan97 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 879
  • Inregistrat: 01-January 12

Postat 19 February 2013 - 08:32 PM

poate sa fie din multe cauze....,am sa enumar si eu cateva:
-poate s-a dezlipit elicea de la shok,dar a ramas pe ax,si nu iti dai seama daca e fiza sau nu.(trege de ea,si mai lipeste-o o data)
-esc-ul (ai indicatiile mai sus )
-poate cum ai indoit fuselajul ti s-a modificat unghiul de incidenta,si acuma este 0 sau negativ(asta depinde cat de tare l-ai lovit)
-acumulatorul care il foloseai inainte este lafel cu cel care il folosesti acuma?
-poate s-a stricat motorul(poti sa il verifici,legand bornele de la motor pe un acumulator,dar ai gria sa nu faci o prostie sa arzi ceva)
-s-ar putea ca unul dintre cele 2 cabluri care merg la motor sa fie deteriorat,si sa nu mai transmita curent asa cum trebuie
-nu in ultimul rand,masoara acumulatorii,pentru ca s-ar putea sa fie moarte o celula,iar atunci(depinde ..)iti da voltajul doar pe o celula.
"Studentu fara restanta e ca usa fara clanta"

0748209958
0

#7 Useril este offline   nutzuge 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 February 2013 - 05:49 PM

Am verificat regulatorul si totul e ok. In schimb la motor sunt ceva probleme. Am verificat amperajul la 8V si am numai 1.3 Amp. Am gasit un tabel in care scrie ca la 8V ar fi normal sa fie 9.15 Amp. Care credeti ca e problema?

Multumesc
0

#8 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 21 February 2013 - 06:58 PM

Daca motorul se tureaza, verifica daca nu e ce zice bogdan97, adica sa nu fie elicea dezlipita. Am mai vazut cazuri.
0

#9 Useril este offline   nutzuge 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 February 2013 - 08:40 PM

Am verificat elicea de la inceput, statea bine pe ax. Mi-a luat 20 de minute sa o scot de pe ax. Motorul are ceva probleme. Multumesc de sfat
0

#10 Useril este offline   nutzuge 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 February 2013 - 07:51 PM

Ceva pareri? :)
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1