Care amestecuri ard mai repede
Postat 07 September 2005 - 02:12 PM
daca stii cum faceau bunicii nostrii usturoiul pt mujdei e un vas de portelan si ai o chestie tot din portelan cu care apesi peste
nu stiu cum sa explic
Postat 07 September 2005 - 02:15 PM
ili, la 7 Sep 2005, 14:07, a spus:
Explicatia lui dexter mi se pare destul de buna :D
PS: Dexter .. ce inseamna "mojarezi " ? cunva -" amestec " :(
cu riscul de a-mi ridica chimistii de pe forum in cap...
a mojara=a pisa
mojarezi=pisezi
MIG-29
Postat 07 September 2005 - 03:00 PM
Mr. F, la 7 Sep 2005, 14:20, a spus:
incarcatura de catapultare de obicei este facuta prin plasarea unei mici cantitati de praf de pusca in capatul superior al motorului. Praful asta este pus peste un intarzietor (fie substanta chimica ce arde lent fie discuri de hartie). Ideea este ca atunci cand arde tot motorul, racheta are viteza si vrei sa catapulteze parasuta DUPA ce pierde viteza asta. Intarzietorul transmite focul de la motor la incarcatura de catapultare cu o intarziere (ca d-aia e intarzietor) de 1/2/3/4/5.. secunde (depinde cat vrei tu intarzierea, depinde de racheta etc etc.). Dupa intarzierea asta in timpul careia racheta pierde din viteza (ideal la finalul intarzierii ajunge la viteza fix zero) incarcatura de catapultare este aprinsa, explodeaza si arunca parasuta si conul afara.
Conul ramane legat de racheta si suspantele parasutei/panglicii de con (un exemplu).
Sper sa te ajute ce-am scris,
MIG-29
Postat 08 September 2005 - 09:58 AM
Telefon: 0721 385365
Postat 02 March 2006 - 05:15 PM
hai si tu cu o intrebare concreta nu ma intereseaza pur si simplu cum sa fac ardere violenta cu azotat de amoniu(apropo nu poti, la arderea violenta ai nevoie de un oxidant puternic <ex. peramnganat de K, perclorati, bicromat de K etc. azotatu> azotatu de amoniu EXPLODEAZA daca il DETONEZI)
Postat 02 March 2006 - 06:17 PM
nu te supara dar e forum de modelism. nu de bombe
Postat 02 March 2006 - 06:45 PM
Pentru probleme de genul asta exista forumuri specializate.
Mai ai rabdare pana faci armata ca le inveti acolo. Toate la timpul lor.
Bafta!
Postat 02 March 2006 - 07:32 PM
Citeaza
ce dreq ai vrut sa spui aici?
io nu inteleg ce ai cu bombele. daca vrei bombe dute frate pe alt forum si vorbeste acolo. aici vorbim despre RACHETOMODELE nu despre altceva(ca mai aberam noi pe langa asta e altceva dar nu BOMBE), nu se intelege, vrei si in chineza hai ca fac o incercare)
我們ä¸è«‡è«–炸彈這裡- chineza
δεν μιλάμε για τις βόμβες εδώ- greaca
ç§é”ã¯çˆ†å¼¾ã“ã“ã§è¿°ã¹ã¦ã„ãªã„- japoneza
우리는 ííƒ„ì„ ì—¬ê¸° ë§í•˜ì§€ 않는다- koreana
wir sprechen nicht über Bomben hier-germana
wij spreken niet hier over bommen-olandeza
Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 02 March 2006 - 07:38 PM
Postat 02 March 2006 - 08:45 PM
cauta pe forum ca sa scris de nenumarate.
propun ca nenea bitex(ca MariNero si-a dat demisia) sa deschida un topic care sa il puna si care sa se cheama cam asa
"INCEPATORI CITITI INTAI AICI"
ma ofer voluntar sa il scriu eu numa il puna sus
bag linkuri preparea prafului de pusca tot tot tot.
daca vrei bitex eu il fac
Postat 02 March 2006 - 10:03 PM
Rachetomodele, si parti de rachete, ca in modelism nu se poarta pay-load exploziv...
Cu stima,
Costel
Postat 03 March 2006 - 03:06 PM
Martin, la 2 Mar 2006, 20:56, a spus:
Eu nu-s in stare sa scriu ce trebuie nici daca stiu. Si vrei sa scriu la racheto? Fugi tare!
Mai trimit un fax, mai alimentez imprimanta cu hartie, mai beau o cafea cu secretara daca e draguta...
In rest, munciti voi ca mie imi ajung cele 14 ore pe zi. Ca sa scriu mesajul asta am trimis ceva la un cutter si am motiv sa ma mut pe alt PC cu internet ca pe al meu n-am, plus ca imi raman si 2 minute libere sa beau un ceai!
Va felicit pentru initiativa!
Oricine vrea sa scrie ceva bun e liber s-o faca!
Succes!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 03 March 2006 - 03:06 PM
Postat 03 March 2006 - 03:36 PM
http://www.nakka-rocketry.net