Modelism - RHC Forum: Traxxas Summit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Traxxas Summit Ce parere aveti despre sumit?

#1 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 05-November 12
  • Interests:Automodelism offroad si autocamioane, modelism feroviar

Postat 05 November 2012 - 10:23 PM

Salut tuturor sunt pe cale de a achizitiona un traxxas sumit 1/10 dupa cum scrie si in descriere, ce parere aveti despre summit? daca detine cineva unul? de la youtube arata spectaculos mai ales ca stie sa si ,,inoate,, pe mine ma incanta faptul ca are diferential blocabil si reductor pentru greu, astept pareri de la cunoscatori
0

#2 Useril este offline   Sere4uall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 580
  • Inregistrat: 11-October 08

Postat 06 November 2012 - 08:50 AM

Vezi postareaomul, la 05 November 2012 - 10:23 PM, a spus:

Salut tuturor sunt pe cale de a achizitiona un traxxas sumit 1/10 dupa cum scrie si in descriere, ce parere aveti despre summit? daca detine cineva unul? de la youtube arata spectaculos mai ales ca stie sa si ,,inoate,, pe mine ma incanta faptul ca are diferential blocabil si reductor pentru greu, astept pareri de la cunoscatori

e geniala masina , vezi ca partea cu inotatu depinde de anul de fabricatie. Daca il iei de nou stie sa inoate daca il iei mai vechi s-ar putea sa nu stie.

Pot sa iti spun doar ca e foarte mare masina - imensa ;) in rest si eu am auzit numai de bine despre ea.
Off-road: HPI Baja 5sc SS 1:5
Losi 8ight-T 2.0 - 4WD Truggy
Traxxas Summit

On-road: HPI Mirco RS4 -4WD 1:18
Mini-Z
Tamya MR-03 Alfa Romeo Giulieta -2WD 1:10

Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
0

#3 Useril este offline   Uzzy 

• MORENA DIN BELSUG!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 15-January 12
  • Interests:ai laic motosicli...

Postat 06 November 2012 - 11:23 AM

Sunt posesor de Summit, si nu am decat cuvinte de lauda despre el.
Nu l-am "chinuit" cine stie ce, nu am adus nicio modificare electronicii si nici nu cred ca o voi face. Masina este de fapt un rock racer zic eu si personal nu cred ca ar avea nevoie de ceva brushless. Daca vrei un MT care sa fuga iti iei un Savage. :D
Nu sunt adeptul scufundarilor cu automodelele, (metal - apa - curent electric) nu e tocmai o combinatie fericita. Probabil rezista, am vazut si eu clipuri pe youtube o gramada, dar personal nu am chef ca dupa o iesire de genul asta sa fac masina bucati pentru curatat - uscat - gresat. Mi se pare mult mai "spectaculos" in praf (care nici ala nu este foarte benefic la rulmenti etc) decat prin apa :)

In concluzie, ca posesor de Summit, iti recomand masina, eu sunt multumit si incantat de ea (asa de incantat incat am reusit sa-i fac loc in portbagaj chiar si in concediu...si crede-ma, e MARE!)
Racing - Because Football, Baseball, Bowling & Golf, only require ONE BALL
-Yokomo BD7

Club
C.S.T.A. Bucuresti
M.D.T. - Militari Durango Team
0

#4 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 06 November 2012 - 11:31 PM

Vezi postareaUzzy, la 06 November 2012 - 11:23 AM, a spus:

Sunt posesor de Summit, si nu am decat cuvinte de lauda despre el.
Nu l-am "chinuit" cine stie ce, nu am adus nicio modificare electronicii si nici nu cred ca o voi face. Masina este de fapt un rock racer zic eu si personal nu cred ca ar avea nevoie de ceva brushless. Daca vrei un MT care sa fuga iti iei un Savage. :drinks:
Nu sunt adeptul scufundarilor cu automodelele, (metal - apa - curent electric) nu e tocmai o combinatie fericita. Probabil rezista, am vazut si eu clipuri pe youtube o gramada, dar personal nu am chef ca dupa o iesire de genul asta sa fac masina bucati pentru curatat - uscat - gresat. Mi se pare mult mai "spectaculos" in praf (care nici ala nu este foarte benefic la rulmenti etc) decat prin apa :)

In concluzie, ca posesor de Summit, iti recomand masina, eu sunt multumit si incantat de ea (asa de incantat incat am reusit sa-i fac loc in portbagaj chiar si in concediu...si crede-ma, e MARE!)

spune-mi si mie cum se prezinta la capitolul baterii? cam cat te poti juca cu bateriile originale ( de 3000 mAh cred ca sunt) eu as vrea sa cumpar ceva litiu adica sa ma pot juca cel putin 2h, eu prfer summitul datorita faptului ca are reductorul si merge in offroad extrem destul de bine, sincer nu o sa-l bag niciodatå in apå pentru ca e masina si are roti, nu barcå
0

#5 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 06 November 2012 - 11:45 PM

Ce bateri de putere si calitate imi recomandati pentru traxxas summit 1/10 2012 model, as prefera cat mai bune adica sa tinå cat mai mult si bineinteles si un incarcator, am gasit incarcator ceva asa, http://www.finn.no/f...nnkode=37325535 , sau asta http://www.finn.no/f...nnkode=30500363 , imax quattro dar e cam scump in jur de 1300 lei celalalt imax b6 ac e in jur de 300, la baterii nu prea ma pricep sincer
0

#6 Useril este offline   sandrei 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1510
  • Inregistrat: 16-November 08

Postat 07 November 2012 - 12:40 AM

incarcatoare gasesti si in tara diverse modele, iar cei care le comercializeaza te vor indruma inspre modelul care ti se potriveste. Nu are rost sa cauti in tari nordice,mai ales ca sunt si mai scumpe acolo :drinks:)
TEAM DURANGO DESC210 2WD
TEAM DURANGO DNX408
TEAM DURANGO DEST210
TEAM C TR02 / Absima JEKYLL
Hpi Sprint 2 DRIFT
HPI E10 DRIFT
Hot Bodies TC-FD DRIFT PRO KIT
HPI BAJA 5T

Proud member of HPI RACING ROMANIA TEAM

0

#7 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 November 2012 - 01:19 AM

am gasit o baterie e traxxas, acum in interior o fi tot nano tech :drinks:) ce ziceti de ea? http://www.samirc.no...v-10000mah-25c-
0

#8 Useril este offline   Uzzy 

• MORENA DIN BELSUG!
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 November 2012 - 04:31 PM

Vezi postareaomul, la 06 November 2012 - 11:31 PM, a spus:

spune-mi si mie cum se prezinta la capitolul baterii? cam cat te poti juca cu bateriile originale ( de 3000 mAh cred ca sunt) eu as vrea sa cumpar ceva litiu adica sa ma pot juca cel putin 2h, eu prfer summitul datorita faptului ca are reductorul si merge in offroad extrem destul de bine, sincer nu o sa-l bag niciodatå in apå pentru ca e masina si are roti, nu barcå

Bateriile originale nu le-am folosit nici macar odata. Folosesc la el niste baterii Turnigy de 5000 mAh care tin undeva la 40 de minute. Mentionez ca bateriile nu au fost noi cand au ajuns pe Summit, deci e posibil sa dureze ceva mai mult...
Incarcator gasesti si la 140 de lei :D
-Yokomo BD7

Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#9 Useril este offline   ovidiupay 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 04-May 11

Postat 07 November 2012 - 07:38 PM

Vezi postareaomul, la 07 November 2012 - 01:19 AM, a spus:

am gasit o baterie e traxxas, acum in interior o fi tot nano tech :rolleyes:) ce ziceti de ea? http://www.samirc.no...v-10000mah-25c-

Vezi ca pentru Summit maximul acceptat e 7600 mAh http://www.samirc.no...v-7600mah-25c-. Iti mai trebuie 2 buzzuri , pentru ca ESC-ul nu are cutoff ,eu de lene nu am cumparat buzzer si am reusit sa descarc complet una dein baterii si nu am mai reusit so reincarc , asa ca am dat alti 900 nok pe o baterie noua . Intra pe site la traxxas si vezi ce baterii recomanda ei .

Aceasta postare a fost editata de ovidiupay: 07 November 2012 - 07:40 PM

0

#10 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 November 2012 - 08:25 PM

Vezi postareasandrei, la 07 November 2012 - 12:40 AM, a spus:

incarcatoare gasesti si in tara diverse modele, iar cei care le comercializeaza te vor indruma inspre modelul care ti se potriveste. Nu are rost sa cauti in tari nordice,mai ales ca sunt si mai scumpe acolo :rolleyes:)

Daca arunci o privire la locatie o sa vezi ca locuiesc in Oslo, de aceia am dat siteuri ,,no,, multumesc oricum
0

#11 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 November 2012 - 08:49 PM

Vezi postareaovidiupay, la 07 November 2012 - 07:38 PM, a spus:

Vezi ca pentru Summit maximul acceptat e 7600 mAh http://www.samirc.no...v-7600mah-25c-. Iti mai trebuie 2 buzzuri , pentru ca ESC-ul nu are cutoff ,eu de lene nu am cumparat buzzer si am reusit sa descarc complet una dein baterii si nu am mai reusit so reincarc , asa ca am dat alti 900 nok pe o baterie noua . Intra pe site la traxxas si vezi ce baterii recomanda ei .

Sincer nici nu stiu ce face ESC-ul daca nu are cutoff atunci ce rol are, ai idee de unde sa cumpar 2 buzzere poate are samirc deci chiar nu am kef sa le stric mai ales ca sunt 2 baterii, atunci o sa iau 7600 mAh crezi ca astea nanotech sunt asa proaste ca asa am citi paci pe forum si cam cati ,,C,, sa aiba ca am vazut si la 60C ma gandeam undeva la 30-40C or fi ok?
ps. unde stai in norw?
0

#12 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 November 2012 - 08:59 PM

si jucaria, abia mi-a venit nici nu ma asteptam sa fie asa mare :rolleyes:

Vezi postareaomul, la 07 November 2012 - 08:59 PM, a spus:

si jucaria, abia mi-a venit nici nu ma asteptam sa fie asa mare :unsure:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0838.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0840.JPG

0

#13 Useril este offline   Dinutu 

• Baiatu', e pe benzina?
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 16-June 12
  • Interests:Nu stiu mosule, nu sunt din cartierul asta.

Postat 07 November 2012 - 09:22 PM

Frumoasa, un pret aproximativ pentru cat ai dat pe masina? Cu/fara transport? Si eu as fi interesat de una, mai ales ca toata lumea o lauda :rolleyes:

Invata-ti copilul sa iubeasca masinile si nu va avea bani de droguri.

0

#14 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 November 2012 - 09:50 PM

Vezi postareaDinutu, la 07 November 2012 - 09:22 PM, a spus:

Frumoasa, un pret aproximativ pentru cat ai dat pe masina? Cu/fara transport? Si eu as fi interesat de una, mai ales ca toata lumea o lauda :rolleyes:

eu am cumparato din norvegia si tot aici si locuiesc am luato la mana a doua e cumparata din august si am dat pe ea aprox 2400 lei transporul a fost separat, oricum aici sunt scumpe una noua costa undeva la 3300-3500 lei raportat coroanå-leu, eu inca nu ma pot pronunta despre ea oricum e foarte mare si diferentialele blocante par interesante in offroad extrem
0

#15 Useril este offline   Dinutu 

• Baiatu', e pe benzina?
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 16-June 12
  • Interests:Nu stiu mosule, nu sunt din cartierul asta.

Postat 07 November 2012 - 09:59 PM

Wohoo, pe tower hobbies e 2000 lei si transportul pe la 250 ( cel mult ) :clapping:Daca tu zici ca ai dat 2400 lei pe ea, second, e dubioasa treaba...
http://www3.towerhob...I=LXZGR6**&P=ML :rolleyes: Nu stiu ce-ai facut dar ma rog... Sa-l stapanesti sanatos. Eu cand imi iau summit nu omit si:

http://www.amainhobb...CFUFb3god1XwAeQ
Pun pariu pe ce vreti ca merita, 800 lei cat or fi...

Invata-ti copilul sa iubeasca masinile si nu va avea bani de droguri.

0

#16 Useril este offline   ovidiupay 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 04-May 11

Postat 07 November 2012 - 10:37 PM

Vezi postareaomul, la 07 November 2012 - 08:49 PM, a spus:

Sincer nici nu stiu ce face ESC-ul daca nu are cutoff atunci ce rol are, ai idee de unde sa cumpar 2 buzzere poate are samirc deci chiar nu am kef sa le stric mai ales ca sunt 2 baterii, atunci o sa iau 7600 mAh crezi ca astea nanotech sunt asa proaste ca asa am citi paci pe forum si cam cati ,,C,, sa aiba ca am vazut si la 60C ma gandeam undeva la 30-40C or fi ok?
ps. unde stai in norw?

Buzzer si primul set de Lipo le-am luat din China de pe site de la Rcmart.com . Summitul l-am luat nou de aici din magazin , 4900 nok.
Stau in Stavanger

0

#17 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 November 2012 - 11:57 PM

Vezi postareaDinutu, la 07 November 2012 - 09:59 PM, a spus:

Wohoo, pe tower hobbies e 2000 lei si transportul pe la 250 ( cel mult ) :clapping:Daca tu zici ca ai dat 2400 lei pe ea, second, e dubioasa treaba...
http://www3.towerhob...I=LXZGR6**&P=ML :rolleyes: Nu stiu ce-ai facut dar ma rog... Sa-l stapanesti sanatos. Eu cand imi iau summit nu omit si:

http://www.amainhobb...CFUFb3god1XwAeQ
Pun pariu pe ce vreti ca merita, 800 lei cat or fi...

Dubioasa?, sti cand ti se pune pata, dar sincer sunt scumpe aici si ovidiupay a platit in jur de 3000 pe ea si cred ca a cautat mult, daca o comand pe net imi iau astia tva si nu ma aleg cu nimic asa am scutit si eu 600-700 lei care ii bag in baterii, incarcator si buzzer.....
0

#18 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 November 2012 - 02:03 AM

Nu prea inteleg eu cum este cu ESC-ul asta, cineva mai sus a zis ca nu are cutoff dar pe el scrie low voltage si am vazut ceva pe youtube dar nu prea inteleg, am vazut niste setari la esc-uri dar erau altfel ,,vxl,, si 11v care aveau setari cutoff dar la asta nu inteleg ,,low voltage,, nu inseamna si cutoff, adika daca pun lipo 2s 6700mAh (asta e maximu care il recomanda producatorul asa am inteles) trebuie sa-i montez separat un cutoff sau un buzzer, nu vreau sa descarc bateriile sub limita ca am inteles ca se duc repede. atasez si o poza cu esc-ul meu, asa neseriosi or fi astia de la Summit nu au fost instare sa puna o protectie sa nu-ti nenorocesti bateriile lipo totusi e model 2012 mai are si TQI nici asta nustiu la ce foloseste, sau asta intra in upgrades totusi mi se pare destul de scumpå.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0842.JPG

0

#19 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 08 November 2012 - 02:21 AM

Modelul nou (cel cum e si al tau, pe care scrie "Low Voltage Detection") are LiPo cut-off.
Adica in doua vorbe stie sa se opreasca pentru a nu descarca acumulatorii sub limita admisa, si in felul asta nu ii strica.

Nu ai nevoie de nici un LiPo buzzer sau altceva, dar trebuie sa citesti manualul si sa te asiguri ca setarea de low voltage din ESC e activa - masina iti vine cu NiMH deci e posibil ca ei sa nu o fi activat din fabrica :rolleyes:.

-----------

Iar TQi este sistemul de radiocomanda (si receptor), pur si simplu asa se numeste modelul nou de radiocomanda de la Traxxas :angry2:. Exista intr-adevar niste optiuni pentru radiocomanda asta, care iti permit conectarea unui iPad/iPhone la ea si monitorizarea parametrilor modelului in timpul rularii, direct pe ecranul acestuia (asa-numita telemetrie).

Aceasta postare a fost editata de ovidiugm: 08 November 2012 - 02:24 AM

Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#20 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 November 2012 - 02:57 AM

Vezi postareaovidiugm, la 08 November 2012 - 02:21 AM, a spus:

Modelul nou (cel cum e si al tau, pe care scrie "Low Voltage Detection") are LiPo cut-off.
Adica in doua vorbe stie sa se opreasca pentru a nu descarca acumulatorii sub limita admisa, si in felul asta nu ii strica.

Nu ai nevoie de nici un LiPo buzzer sau altceva, dar trebuie sa citesti manualul si sa te asiguri ca setarea de low voltage din ESC e activa - masina iti vine cu NiMH deci e posibil ca ei sa nu o fi activat din fabrica :rolleyes:.

-----------

Iar TQi este sistemul de radiocomanda (si receptor), pur si simplu asa se numeste modelul nou de radiocomanda de la Traxxas :angry2:. Exista intr-adevar niste optiuni pentru radiocomanda asta, care iti permit conectarea unui iPad/iPhone la ea si monitorizarea parametrilor modelului in timpul rularii, direct pe ecranul acestuia (asa-numita telemetrie).

asta e mai bine , la mine ledul este rosu din cate am vazut dar o sa casc ochii bine pe youtube sa vad, am vazut alte modele care zice sa ti 10 sec apasat si se skimba in verde atunci este activ esc-ul si cutoff asa cred trebuie sa ma uit mai bine.
0

#21 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 November 2012 - 02:59 AM

Manualul e intotdeauna sfant :rolleyes:. Traxxas e unul din producatorii cu manuale de utilizare foarte bune, deci...la treaba :angry2:.
0

#22 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 November 2012 - 08:28 PM

Am cumparat si bateriile 7,6 ah astea sunt cele mai mari care merg pe summit asa a zis ala de la magazin acum nustiu cat or fi de bune ca am citit despre nanotech-urile astea ca sunt vai de ele dar astea le-a avut la magazin, si le-a laudat vanzatorul, acum nu prea am inteles eu cum e cu incarcatorul asta electronic trebuie facute niste setari am inteles, daca m-ar putea ajuta cineva cu toti parametri ar fi minunat.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0843.JPG

0

#23 Useril este offline   Uzzy 

• MORENA DIN BELSUG!
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 November 2012 - 10:17 PM

Cuplezi mufa de incarcare si mufa de balansare, selectezi lipo battery, selectezi 2S, 7.4V, lipo balance si dai start, nu e chiar asa mare inginerie :pardon:

Sa-mi zici te rog cat te tin acumulatorii astia, chiar sunt curios, poate imi iau si eu pentru al meu Summit.
Cat despre nano-tech-uri, eu folosesc pentru celelalte masini si sunt multumit de ele.
-Yokomo BD7

Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#24 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 November 2012 - 10:23 PM

V-as ruga daca ma puteti ajuta la setarile de la incarcator este de 50w, mi l-a setat unu de la magazin dar nu sunt sigur daca e bine. Setarile sunt asa: LiPo charge 0,1A auto
LiPo balance 4,8A 7,4V(2s)
LiPo fast chg 0,1A 3,7V(1s)
LiPo storage 0,1A 3,7V(1s)
LiPo discharge 0,1A 18,0V(6s)
bteriile sunt de 7,6 Ah 40-80 C discharge se våd in poze mai sus.
0

#25 Useril este offline   Uzzy 

• MORENA DIN BELSUG!
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 November 2012 - 10:27 PM

recomandat este sa folosesti programul de Lipo Balance, este pus bine la 7.4V(2S), dar amperii (4.8A) da-i la maxim cat merge, probabil 5.0A
Deasemenea, cand termini "joaca" si pui bateriile la pastrat, este bine sa le ti in modul "storage", evident folosind LiPo storage, care trebuie setat tot pe 7.4V(2S) si la amperi tot asa dat la maxim, probabil 1A

P.S. acum m-am uitat mai atent la poza cu incarcatorul, si am vazut ca scrie pe el max charge 5A si max discharge 1A, deci valorile de mai sus la care am scris PROBABIL, sunt chiar adevarate :pardon:

Aceasta postare a fost editata de Uzzy: 08 November 2012 - 10:28 PM

-Yokomo BD7

Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#26 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 November 2012 - 10:53 PM

asa arata la butoane cred ca e standard

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0845.JPG

0

#27 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 November 2012 - 10:58 PM

Vezi postareaomul, la 08 November 2012 - 10:53 PM, a spus:

asa arata la butoane cred ca e standard

la NiMh nu am setare pentru V doar pentru Amp si la incarcare nu arata nimic ca incarca, am pus bateriile orig de 3000 mAh la NiMh Charge Man, Current 2,0A o fi bine?
0

#28 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 November 2012 - 11:01 PM

Vezi postareaomul, la 08 November 2012 - 10:58 PM, a spus:

la NiMh nu am setare pentru V doar pentru Amp si la incarcare nu arata nimic ca incarca, am pus bateriile orig de 3000 mAh la NiMh Charge Man, Current 2,0A o fi bine?

Parca ne intelesesem sa citesti manualul :( ?
Pentru a porni incarcarea se tine apasat lung pe "Start", cel mai din dreapta buton. Si ecranul iti indica incarcarea si incep contoarele sa numere (timp, voltaj, capacitate etc).

Aceasta postare a fost editata de ovidiugm: 08 November 2012 - 11:03 PM

0

#29 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 November 2012 - 11:06 PM

Vezi postareaomul, la 08 November 2012 - 10:58 PM, a spus:

am rezolvat trebuia sa tin lung apasat pe play (noroc cu youtube-ul) :(
0

#30 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 November 2012 - 11:13 PM

Vezi postareaovidiugm, la 08 November 2012 - 11:01 PM, a spus:

Parca ne intelesesem sa citesti manualul :nea: ?
Pentru a porni incarcarea se tine apasat lung pe "Start", cel mai din dreapta buton. Si ecranul iti indica incarcarea si incep contoarele sa numere (timp, voltaj, capacitate etc).

da :( si capacitatea unde scrie cand este incarcat la maxim? timpul l-am vazut e in min si sec dar capacitatea e acolo unde scrie (chg 008:40 si 00270) asta 00270 e capacitatea?
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu