Modelism - RHC Forum: Combustibil pt termice - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Combustibil pt termice Unificare!!!

#1 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 23 May 2005 - 05:01 PM

Dragi prieteni modelisti,multi dintre noi cei ce impartasim acest hobby ne bucuram de propulsie termica,obtinuta cu ajutorul motoraselor ce folosesc in general combustibil pe baza de metanol.Toate bune si frumoase numai ca eu fac parte din tabara scepticilor,adica a celor ce-si prepara gazul singuri.Nu odata am testat prin simpla metoda a vaporizarii combustibil provenit de la firme cu greutate constatind ca procentul de ulei era mult sub ceea ce declara fabricantul.Am cumparat gaz pentru aero care avea numai 10%ulei fata de 18% cit scria pe eticheta,iar cuiva care a cumparat 5l de gaz pt auto cu 15%nitro,a trebuit sa-i dau 100ml de nitrometan ca sa-si faca 1litru de gaz cu care sa se bucure ca-i merge masinuta.Asa ca eu prefer sa cumpar metanol,ulei si nitrometan si sa-mi fac singur amestecurile in functie de ce imi trebuie.Bun,veti spune,ce legatura au modelistii ceilalti cu asta?Pai ceea ce ne leaga pe toti la modul propriu este metanolul.In Rominia se desfasoara de ani de zile campionate nationale si internationale,au loc intilniri modelistice peste tot,de marea majoritate se stie oficial,si toti folosim METANOL,care ne face pe toti la o adica infractori!Cind draku o sa na unim toti si sa facem ceva pentru ca sa putem si noi cumpara metanol din tara ca e bun, ieftin,si se gaseste slava domnului.Marea majoritate a producatorilor autohtoni vind metanol pt aprox 40000lei/litru,daca au cui!Peste tot se invoca faptul ca decretul 466/1979 revizuit si imbunatatit ulterior nu cuprinde nici un fel de facilitati pt membrii unui club sau pentru alte categorii de sportivi.Rugamintea mea este ca cei care sunt juristi,avocati si au legatura sau practica sportul nostru sa ne ajute cumva sa gasim o cale legala de a cumpara metanol de la producatorii autohtoni.Mie cel putin mi se pare ciudat ca orice individ care are bani poate cumpara aproape de oriunde citeva tone de azotat de amoniu,care amestecata cu motorina stiti voi ce iese,nu poate cumpara 10-20l de metanol,mai ales daca face dovada utilizarii sale.Rog respectuos pe toata lumea sa se gindeasca ce-ar fi de facut,si sa contribiue fiecare cu o idee,relatie,.pila sus-pusa,etc.Multumesc
0

#2 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 23 May 2005 - 05:26 PM

Buna ideea! Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebam la federatie, daca se poate face ceva, mai ales ca presedinte e Radu Berceanu, care chiar ar putea sa faca ceva.

Citeaza

Mie cel putin mi se pare ciudat ca orice individ care are bani poate cumpara aproape de oriunde citeva tone de azotat de amoniu,care amestecata cu motorina stiti voi ce iese,nu poate cumpara 10-20l de metanol,mai ales daca face dovada utilizarii sale.

Problema cu metanolul nu e atat din cauza ca e material explozibil, cat datorita faptului ca este folosit la prepararea drogurilor. Apropo de asta, chiar am auzit o statistica ce spunea ca 30% din laboratoarele cu pricina, sar in aer.
0

#3 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 May 2005 - 06:13 PM

Atita vreme cit in Germania sau Austria eu,ca cetatean strain cumpar metanol cit am nevoie(am cumparat si 30l odata!) numai pe baza de pasaport,si la mine in tara nu pot,pentru romania eu voi fi tot ...infractor.
0

#4 Useril este offline   MRX 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 403
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 May 2005 - 06:34 PM

Vivi, atentie, nu metanolul e precursor, ci eterul etilic care se fol. in ultimele etape de extragere a cocainei din pasta de coca. Si cu eterul sunt convins de ce spui ca sar in aer. :huh:
Marius-Dan Morcov
0

#5 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 23 May 2005 - 07:40 PM

MRX, la 23 May 2005, 18:34, a spus:

Vivi, atentie, nu metanolul e precursor, ci eterul etilic care se fol. in ultimele etape de extragere a cocainei din pasta de coca. Si cu eterul sunt convins de ce spui ca sar in aer. :huh:

din convorbirile cu cei de la arme, munitziuni si alte alea, METANOLUL E PRECURSOR!!!!..mi s-a sugerat: bey desteptilor, bine-nine,il folositi la amestec de combustibil cu ulei!...pai daca e asa, atunci cand il procurati, AMESTECATZI-L DRACU CAT MAI REPEDE CU ULEIUL ALA, CA DUPA AIA NU VA MAI INTREABA NIMENI NIMIC!!!...daca il pastrati neamestecat, PENTRU 200ML, INTRATI LA BULAU!!!
No brain, no headache.....
0

#6 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 May 2005 - 08:04 PM

Pitts,e adevarat ce spui dumneata,dar amesteci daca ai ce,adica metanol cumparat LEGAL . Asta tre sa inteleaga scumpii si extrem de bine platitii domni ce ocupa scaune mari:ca modelistii,desi unii dintre ei sunt dusi rau de tot cu pluta NU fabrica droguri.ar trebui sa tragem toti la aceeasi caruta si sa incercam inca nu stim cum sa avem dreptul de a cumpara sa spunem cantitati rezonabile de metanol pe baza unei legitimatii speciale,care sa fie eliberata celor ce dovedesc practicarea modelismului.
0

#7 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 23 May 2005 - 08:25 PM

Stiu ca se poate cumpara legal, dar conditiile sunt atat de greu de indeplinit incat practic e imposibil. E drept ca la prima vedere par reguli de siguranta, dar nu e asta. Adica gasesti propan, butan sau nu stiu ce alte gaze periculoase in butelii de voiaj in orice magazin si nu zice nimeni nimic si pentru metanol parca e dracu pe pamant.
Daca doresc, iau in 20 minute o butelie plina cu gaz lichefiat din Carrefour. sau in orice chiosc stau sute de sticlute cu diluant sau chiar acetona (asta nu-i tot precursor oare? Ca e impurificat? Gogosi... Putina apa de colonie) sute de brichete cu gaz, zeci de bidoane de tot felul de diluanti pentru vopsele. Oare alea nu-s periculoase?
Singurul motiv sa fie ca e precursor? Sa fim seriosi si de data asta. Metanolul se fura din vagoane, direct din rafinarie, nu se cumpara cu bidonasul... Si apoi are cineva impresia ca asa se impiedica "fabricarea" drogurilor? Ma indoiesc de la jumate... Ce baieti grijulii!
E incapacitatea celor de sus de a rezolva unele probleme in mod normal. Si cum cel mai simplu mod e acela de a interzice, nu vad de ce sa se incerce altceva.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#8 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 May 2005 - 08:52 PM

Metanol de furat gasesti pe toate gardurile,problema e ca cel brut,adica al de rafinarie sau cel de la sinteza ingrasaminte amoniu contine radicali Cl sau NH3 si fie si numai 2% din radicalii amintiti raportat la 100% iti rad motorul si bujiile in 2 timpi si 3 miscari.De aia avem noi nevoie de alcool metilic purificat,ca sa nu omorim motoarele.Alcool metilic liber de radicali se gaseste din abundenta in unele SRL-uri din romania,acesta fiind cu precadere exportat unde credeti,Germania,Olanda,Austria si Elvetia,unde se foloseste ca ,combustibil ecologic pt unele tipuri de autovehicole!
0

#9 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664

Postat 23 May 2005 - 08:56 PM

Ramane ideea de la inceputul subiectului: ce se poate face sa fie bine sau macar legal si pentru modelisti?
Incerc sa nu mai intervin off-topic.
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#10 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 23 May 2005 - 09:27 PM

catre radu berceanu s-au mai emis semnale in aceasta problema! nu stiu de unde pina unde sint unii siguri ca poate rezolva dumnealui ceva, in conditiile in care eu(si nu numai eu!) am inteles ca e o problema de context infractional reglementat foarte aspru(si pe buna dreptate!) din punct de vedere legislativ(cine n-a avut de-a face "live"cu drogati scapati de sub control, "ciocu' mic"!)
pentru ca metanolul ESTE precursor utilizabil in sinteza de substante psiholeptice(pentru cei care inca mai cred ca doar cocaina este drog, luati o lista de la prima farmacie, si-o sa vedeti ce surprize o sa aveti, pina si diazepamul, combinat cu banale bauturi, da "rezultate" ...)nu vorbesc din "radio-sant", am avut de-a face in mod direct cu reglemntarile si problemele din domeniu.
singura solutie posibila, in spatiul legislativ romanesc, la ora actuala, ramine comercializarea de combustibil pentru modelism, preparat gata, si numai de catre firme care au documentatii si personal cu pregatire de specialitate considerabile!(lucruri care, dealtfel, costa foarte mult!)
NU se pune problema ca, vezi doamne, modelistii nu folosesc metanolul la fabricat psiholeptice! pur si simplu, calitatea de modelist=utilizator de motoare cu combustibil pe baza de metanol(apropo, atestata cum, la o adica?), NU confera si NU POATE conferi, sub nici un motiv logic, dreptul legal de a achizitiona metanol in stare pura, pentru a-si fabrica el acasa combustibil pentru modelism, deoarece NU POATE fi intrunita nici o GARANTIE ca nu poate fi deturnata destinatia substantei!nu mai deschideti, intr-un mod superflu, discutia despre combustibil/metanol, pina nu v-ati documentat, chiar si aici pe forum s-au scris si explicat destule, ar fi de bun simt o elementara autoinformare, cu butonasul ala de-i zice "cauta", la cre atasezi acolo, intr-o casuta, ori cuvintul combustibil, ori cuvintul metanol!
bafta si minuni!
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#11 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 08:00 AM

Draga Mizzone,dar eu ce garantie am ca gardianu public ce are pistol nu ma impusca,ca soldatul care are in post de paza 120de boabe la AK47 nu o ia razna sa traga in tot ce misca?Care-i garantia oferita de autoritati?cite cazuri din cele amintite mai sus au fost mediatizate,citi cretini care au armament pe mina ne pun viata in pericol?Nu s-a mediatizat pina acuma nici un caz in care X-ulescu,un cunoscut modelist amator a vindut 10l metanol unei persoane care-l folosea ca element de dizolvare in cadrul unui proces tehnologic de obtinere a cine stie ce Rahat!Ideea acestui subiect era de a milita pentru ca macar cluburile sa aiba dreptul de achizitionare a metanolului spre a-l amasteca direct dupa desigilarea recipientului cu ulei,in prezenta vreunui jmecher de la arme,munitii si subst.toxice.ideea este sa ai ce amesteca.Ulterior se poate intocmi o lista cu cine a luat gaz amestecat si cit.Asemenea autorizatii ar trebui sa aiba macar o persoana de judet,sa nu umbli de nebun cine stie unde.Daca nu se ia atitudine la nivelul tuturor modelistilor,si suntem citiva,atunci normal ca ni se ride in nas.Nu e greu,dupa cite stiti sa se emita o ordonanta de urgenta care sa reglementeze exact aceasta situatie,ca doar sintem obisnuiti cu ordonantele!Trebuie numai ca cineva sa aduca la cunostiint legislativului aceasta chestiune,iar noi toti sa-l sustinem,asta ere si este ideea!
0

#12 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 10:11 AM

Citeaza

pentru ca metanolul ESTE precursor utilizabil in sinteza de substante psiholeptice(pentru cei care inca mai cred ca doar cocaina este drog, luati o lista de la prima farmacie, si-o sa vedeti ce surprize o sa aveti, pina si diazepamul, combinat cu banale bauturi, da "rezultate" ...)nu vorbesc din "radio-sant", am avut de-a face in mod direct cu reglemntarile si problemele din domeniu.

Mizzone, tu stii suspect de multe chestii legate de treburile astea. Sigur esti dealer de masini, si nu de altceva? :D
0

#13 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 10:17 AM

eu ramin la ideea ca, acum , in romania, nu ar fi oportuna o relaxare legislativa in ceea ce priveste comercializarea metanolului, as prefera ca problema combustibilului sa se rezolve in cadru reglementat/supravegheat, adica sa se simplfice doar procedurile in urma carora firme cu personal autorizat in domeniu sa fabrice acesti combustibili, riscurile fabricarii acasa, de catre modelisti, artizanal, a acestor combustibili consider ca sint inadmisibile, in contextul social contemporan.
cine e cit de cit responsabil, si mai cunoaste si unele patanii autohtone, intelege ce vreau sa enunt. cine nu, sa fie sanatos!
p.s.@ vivi:-ai sa ramii, poate surprins(nici nu ma mir!) de cite informatii, din diverse domenii, detin, sau la cite am acces!dar asta nu inseamna ca nimic altceva, nu e nimic suspect in a sti ca nu doar cocaina si marijuana sint droguri, oricine se poate informa si afla ce exista si teofilina, etc., multe altele...iar principala activitate cotidiana pe care o desfasor in prezent, aia cu masini, o "derulez" doar de citeva luni, inainte am facut multe, chiar multe alte lucruri!(chiar mai multe decit ti-ai putea imagina!)
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 24 May 2005 - 10:24 AM

"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#14 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 10:57 AM

Trebuie sa admitem ca oricine are habar de proprietatile inflamabile a unui anume fluid,il va manipula ca atare.Benzina spre exemplu este de 4 ori mai inflamabila decit metanolul.sunt substante care se gasesc la orice punct de protectia plantelor care se vind liber si care contin acid picric la greu.Lasind la o parte ca acidul picric este exploziv brizant si initiator de explozie,este o otrava superputernica cu 100g poti sa omori un oras intreg.SE GASESTE LA LIBER.Aici n-avem nevoie de legislatie?Azotatul de amoniu se gaseste la liber.Aici n-avem nevoie de legislatie?Pai aici tre sa lasam lantul liber ca astea le da taranul pe cimp si face papa pt mine,pt voi si pentru d-nii guvernanti.Ce conteaza daca citiva vor sa cumpere poate vreo 20t de azotat sau 200l Fastac?Nu neaparat pt agricultura...Vedeti dragilor,daca nici noi modelistii nu avem pareri unitare in chestiuni care ne dor pe toti,altii nici pe atita nu vor manifesta interes pentru cauza noastra.Vom face ca si pina acum:cumparam metanol rominesc din Austria,ca-i mai aproape,ulei si nitrometan tot rominesc ca-i la oferta la Lindinger,le trecem cu autocarul in sticle de suc si am rezolvat treaba.Traiasca si infloreasca scumpa noastra patrie RSR!
0

#15 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 24 May 2005 - 10:59 AM

bitex, la 23 May 2005, 21:25, a spus:

Si apoi are cineva impresia ca asa se impiedica "fabricarea" drogurilor? Ma indoiesc de la jumate... Ce baieti grijulii!
E incapacitatea celor de sus de a rezolva unele probleme in mod normal. Si cum cel mai simplu mod e acela de a interzice, nu vad de ce sa se incerce altceva.

Bine grait-ai, Bitex. Singurele comentarii ar fi ca si legislatorilor si altora, inclusiv Marele Modelist Berceanu, li se fragmenteaza (ca sa nu spun li se rupe-n paispe) de problemele astea.

Scuze, Domnule Pitts, ca aduc problema in discutie, dar in afara de a constata starea de fapt legislativa, ati luat -ca Federatie- taurul de coarne? Nu conteaza -ca finalitate- ce adrese ati scris si unde, ci ce rezultate ati obtinut. Stiti -sunt sigur- ca in lumea asta unele lucruri se masoara prin eficienta. Banuiesc -din pacate raspunsul- si nu am solutie; am doar parerea ca daca intram in 'Comunist Union', vrem, nu vrem, luam numai tampeniile lor abundente, nu si principii sanatoase.

In alta ordine de idei, ca sa fiu un pic rau cu Stefan, suna mult prea interesant Mizzi cand spune" si personal cu pregatire de specialitate considerabile!" Ce specialitate...
De-abia asteapta gaborii nostri sa traga amenzi firmelor care deruleaza operatiuni de astea, daca tot nu sunt capabili (voit sau din "simpla" incapacitate) sa prinda laboratoarele ascunse si/sau marii importatori de droguri.
Cat despre droguri, off topic, cele mai periculoase, impotriva carora nu s-au dat legi, sunt bautura la coltu' fabricii/blocului si telenovelele. De astea nu are nimeni interes sa se ocupe.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#16 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 11:42 AM

nitrometan, la 24 May 2005, 10:57, a spus:

Trebuie sa admitem ca oricine are habar de proprietatile inflamabile a unui anume fluid,il va manipula ca atare.Benzina spre exemplu este de 4 ori mai inflamabila decit metanolul.sunt substante care se gasesc la orice punct de protectia plantelor care se vind liber si care contin acid picric la greu.Lasind la o parte ca acidul picric este exploziv brizant si initiator de explozie,este o otrava superputernica cu 100g poti sa omori un oras intreg.SE GASESTE LA LIBER.Aici n-avem nevoie de legislatie?Azotatul de amoniu se gaseste la liber.Aici n-avem nevoie de legislatie?Pai aici tre sa lasam lantul liber ca astea le da taranul pe cimp si face papa pt mine,pt voi si pentru d-nii guvernanti.Ce conteaza daca citiva vor sa cumpere poate vreo 20t de azotat sau 200l Fastac?Nu neaparat pt agricultura...Vedeti dragilor,daca nici noi modelistii nu avem pareri unitare in chestiuni care ne dor pe toti,altii nici pe atita nu vor manifesta interes pentru cauza noastra.Vom face ca si pina acum:cumparam metanol rominesc din Austria,ca-i mai aproape,ulei si nitrometan tot rominesc ca-i la oferta la Lindinger,le trecem cu autocarul in sticle de suc si am rezolvat treaba.Traiasca si infloreasca scumpa noastra patrie RSR!

hentz 'cu mina", domn' arbitru!
PARDON! iar NU te-ai documentat!
produsele comercializate in punctele de desfacere a substantele chimice si tehnice pentru agricultura sint impartite in 4(patru!) grupe de toxicitate, cea mai periculoasa fiind grupa I. booon! acuma, fii atent: acidul picric continut in substantele chimice destinate utilizarii agricole, conform normelor agrotehnice in vigoare, disponibil in combinatiile si concentratiile din acestea, NU MAI PREZINTA APTITUDINI DE EXPLOZIV! in plus, substantele cuprinse/clasificate in cele patru grupe de toxicitate NU SE COMERCIALIZEAZA "LA LIBER", este ABSOLUT NECESARA autorizare pentru comercializare/manipulare!
in alta ordine de idei, azotatul de amoniu NU poate fi achizitionat nici acesta "la liber", procedurile de comercializare/manipulare presupun deasemenea respectarea unor norme si reglementari tehnico-legislative extrem de riguroase si au fost revizuite chiar in ultimul an(vezi "mihailesti"!).
mai cititi, mai documentati-va, si apoi incercati sa va dati cu ei in fasole, domnilor!
oricum, pentru certificarea informatiilor de mai sus, va stau la dispozitie,oricind, cu expertul in domeniu al unuia din cei mai mari si importanti distribuitori din domeniu din se-ul tarii, compania FITOCOM, partener al unor celebri detinatori de brand din activitatea de profil, cum ar fi: oltchim, monsanto, syngenta, elanco, basf, etc.!
inainte sa vorbiti(scrieti), mai ales in probleme atit de dificile din punct de vedere tehnic, documentati-va cit mai temeinic, mai ales ca nu vorbim(scriem) despre doo lemne lipite!
bafta si minuni!

0

#17 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 12:05 PM

Mai Mizzone, tu tii cu ursul, sau ce naiba? Nimeni nu zice ca ar fi bine sa se vanda metanol la colt de strada, dar nici cu zeci de mii de avize. Personal consider ca asa cum e in Germania, e ok: vrei sa cumperi combustibil, dai pasaportul sau buletinu ca sa te noteze (eu cand am cumparat, mi-am scris singur datele. Puteam sa scriu orice acolo.). Si nu inteleg ce te face sa fii tu asa de protector cu societatea, cand la noi nu sunt nici atentate cu bomba sau substante toxice si nici laboratoare de droguri. Daca or sa apara (doamne fereste!) atunci sa zicem ca ar fi buna o legislatie drastica, dar pana una alta, ii dau dreptate lui Bitex, care spunea ca a interzice e cea mai simpla cale de rezolvare a situatiei.

Citeaza

in alta ordine de idei, azotatul de amoniu NU poate fi achizitionat nici acesta "la liber", procedurile de comercializare/manipulare presupun deasemenea respectarea unor norme si reglementari tehnico-legislative extrem de riguroase si au fost revizuite chiar in ultimul an(vezi "mihailesti"!).

Asta e in teorie. In practica se vinde la liber...
0

#18 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 24 May 2005 - 12:32 PM

Sunt multe lucruri periculoase care se vand la magazin. Asta nu inseamna ca implicit toata lumea foloseste cutitu de bucatarie din magazin la taiat capete la vecini sau benzina de la pompa la facut coctailuri molotov . Mi se pare evident totusi sa existe o legislatie care sa reglementeze cumva problema asta. Probabil ca legea la noi e comunista ... adica te considera vinovat pana la proba contrarie. nu ai voie sa cumperi metanol ca faci droguri cu el... Asa ceva e clar gresit. Despre asta e vorba nu ?

Mizzi in fata legii pare ca sunt terorist sau traficant de droguri daca cumpar. Lasa-ma sa cumpar , io iti zic cine sunt si ce fac cu el daca se intampla ceva intreaba-ma de sanatate . Asa cum e acum e cum era cu militienii inatai te impuscau si dupa aia trageau focul de avertisment.

Sa revenim, ar trebui reglementata cumva treaba asta si singura autoritate care ar putea sa declaseze un demers este FRM . Io Vasile Vasile nu am nici o sansa nici nu mi se pare normal sa am o sansa io de capu meu . Forma viitoarei legi o hotarasc altii. Noi vrem sa luam metanol , nitro si alte substante din astea mai usor. Nu neaparat la liber ca daca cineva face o bomba tot in capu meu vine.
DT
0

#19 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru
  • Postari: 1259
  • Inregistrat: 17-June 03
  • Interests:Machete statice, Feteasca Neagra

Postat 24 May 2005 - 01:07 PM

Nu am avut timp si nici rabdare sa citesc tot. Daca gasiti si alte link-uri mai bune pune-ti-le:http://www.protectiamuncii.ro/legislation/oug_200_2000.shtml

Intrebarea este: O farmacie are voie sa vanda asa ceva gata amestecat? Farmacistul oricum e abilitat sa manipuleze substante toxice.
Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
0

#20 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 01:31 PM

@olaf
Da, o farmacie are (cel putin teoretic) voie sa vanda asa ceva; doar ca la schimb, conform Radio Ierevan, RHC ar trebui sa se apuca sa vanda alifie; la fel de periculoasa pentru sanatatea morala a tinerelor generatii, care in loc sa se apuce de modelism, ca varianta a alienarilor induse de alipirea iminenta la inventia francezo-ce-o-mai-fi, adeca Ioropa, o sa se apuce direct de consumat droguri, daca nu le poate produce la preturi mai rezonabile.
Ca si cum ai spune ca daca in Olanda se gasesc la magazin (cu BON!) droguri usoare, Olandezii sunt niste drogomani notorii; doar ca in Olanda (monarhie, dealtfel, fire-ai ai dracu de decadenti!) drogomanii sunt taxati frumos, sa aiba din ce sa cumpere patine cu role si biciclete la politistele lor frumoase, nu boccii ca ale noastre.
Si uite asa, de la mitilic ajungem la alte probleme mai mult sau mai putin existentiale.

Mizzi, baga o analiza stilistico-psihiatrica, ca ne plictisim!

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 24 May 2005 - 01:39 PM

0

#21 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 01:39 PM

Vivi, la 24 May 2005, 12:05, a spus:

Mai Mizzone, tu tii cu ursul, sau ce naiba? Nimeni nu zice ca ar fi bine sa se vanda metanol la colt de strada, dar nici cu zeci de mii de avize... Si nu inteleg ce te face sa fii tu asa de protector cu societatea, cand la noi nu sunt nici atentate cu bomba sau substante toxice si nici laboratoare de droguri. Daca or sa apara (doamne fereste!) atunci sa zicem ca ar fi buna o legislatie drastica, dar pana una alta, ii dau dreptate lui Bitex, care spunea ca a interzice e cea mai simpla cale de rezolvare a situatiei.

hai nu, serios?...nu exista laboratoare de droguri p-aci? :rolleyes:
tiii! cita ignoranta!...cum reusesti sa traversezi strada, nene?
nenea pavel(abraham) ce parere o fi avind?...
si nu tin cu ursu, dar sint categoric impotriva ideii de comercializare libera a metanolului.
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 24 May 2005 - 01:41 PM

0

#22 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 01:42 PM

nenea ala citat si toti colegii lui alearga dupa producatorii de droguri ca fiu-meu in curtea cu gaini: nu reuseste sa prinda nici una, decat p-alea bolnave, proaste, sau pe care le toarna concurenta.
si atunci nu le mai da la niciuna drumul, ca sa fie sigur ca le prinde direct in cuibar, sa le ia taxeze in oo

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 24 May 2005 - 01:45 PM

0

#23 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 01:48 PM

da, da' asta nu inseamna ca n-avem "gaini"!...
bafta si minuni!

0

#24 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 01:48 PM

mizzone, la 24 May 2005, 13:39, a spus:

Vivi, la 24 May 2005, 12:05, a spus:

Mai Mizzone, tu tii cu ursul, sau ce naiba? Nimeni nu zice ca ar fi bine sa se vanda metanol la colt de strada, dar nici cu zeci de mii de avize... Si nu inteleg ce te face sa fii tu asa de protector cu societatea, cand la noi nu sunt nici atentate cu bomba sau substante toxice si nici laboratoare de droguri. Daca or sa apara (doamne fereste!) atunci sa zicem ca ar fi buna o legislatie drastica, dar pana una alta, ii dau dreptate lui Bitex, care spunea ca a interzice e cea mai simpla cale de rezolvare a situatiei.

hai nu, serios?...nu exista laboratoare de droguri p-aci? :rolleyes:
tiii! cita ignoranta!...cum reusesti sa traversezi strada, nene?
nenea pavel(abraham) ce parere o fi avind?...

Mizzone io te bat.
Daca aia fac droguri io tre sa stau pe bara. Cum ar fi ca in mijlocul concursului la voi sa vina politia sa va confiste tot combustibilul. !!!! ???? De ce ? Ca undeva se face drog din metanolul ala.
Repet... suntem toti egali si trebuie pornit de la premisa ca suntem nevinovati. Tu stiai ca in romania se fac virusi pe computer care belesc milioane de computere ? Hai sa nu mai vindem computere !!!! E o problema si trebuie reglementata fara sa ingradesti pe cei de buna credinta ! Asta trebuie facut.

Nu stricati subiectul ca e chiar important .
DT
0

#25 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 01:51 PM

ce garantii am io ca tu tii metanolul acasa in deplina siguranta, si ca nu ti-l ciordeste vecina aia nebuna de la etaju doispe, sa faca sirop din el? hai?
bafta si minuni!

0

#26 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 01:54 PM

mizzone, la 24 May 2005, 14:48, a spus:

da, da' asta nu inseamna ca n-avem "gaini"!...
bafta si minuni!

uite, ca acum ma pun pe capu' tau: si ce imi pasa mie ca sunt fraieri care dau bani, ficati si neuroni pe droguri? daca mai sunt si tampiti sa bage in ei droguri chimice, e treaba lor.
facem legi pentru un popor de idioti, asta e ; daca chiar vrei, stii ca se poate cumpara mitilic si legea e (cum spuneam) doar pentru vreo 3 fraieri care se dau in vileag (sau sunt dati) ca si-au facut combustibil sau mai stiu eu ce tampenii inofensive;
atunci de ce legea nu ma lasa pe mine, persoana fizica, sa cumpar mitilic, sa vina sa ma controleze, ca demonstrez ce fac cu el, etc; de ce numai pentru firme? asta poti s-o explici?
REPET: daca aia care fac droguri vor sa faca rost de mitilic, o fac! a, sa facemmai grea procurarea... asta suna ca in bancuri, ca ne fac noua viata grea, meseriasii tot o sa se descurce, ca de acolo ies bani grei si ciuda autoritatilor noastre sovietice e ca nu pot sa-i taxeze...

0

#27 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 02:01 PM

mizzone, la 24 May 2005, 13:51, a spus:

ce garantii am io ca tu tii metanolul acasa in deplina siguranta, si ca nu ti-l ciordeste vecina aia nebuna de la etaju doispe, sa faca sirop din el? hai?
bafta si minuni!

@ bogdan stancu:-acelasi enunt, doar ca... vecina s-ar putea sa fie alta!
bafta si minuni!

0

#28 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 02:05 PM

Bogdane,eu nu stiu de ce apara Mizzone asa tare pe cei ce au facut aceste legi idioate,poate are el vre-o exclusivitate de afacere cu preparatul zemei pt termice,si-i stricam noi shusta.am glumit.Atunci draga Mizzone anunta-l pe pitts sa anuleze toate concursurile motorizate,si pe cele de rachetomodele,si hai sa desfiintam si federatia ca toti suntem infractori dupa lege,nu?
0

#29 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 02:13 PM

mizzone, la 24 May 2005, 13:51, a spus:

bafta si minuni!

Io chiar ma supar . Nu ma asteptam de la tine. Ce garantie am io ca tu nu faci bomba cu hidrogen acasa ?
Ce fel de intrebare e asta ? la fabrica de mitilic o fi frun Fort Knox si nu intra nimeni.

O luam de la capat ... Daca baba avea un coi .... imi fura metanolu ? daca imi fura banii, daca lovesc masina daca sunt prost si imi fac praf modelu daca daca daca .... pai asa cu daca asta ne lasam cu totii precum baietii aia doi tre cati au fost.
DT
0

#30 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 02:15 PM

de unde pina unde reiese ca apar eu pe cineva?
contestatar/protestatar, mai vehement ca mine... :rolleyes: ...?
dar, atentie, altceva vreau eu, si anume cei care sint PLATITI direct din activitati legate de modelism, cei care au salarii "derivate" intrinsec din concursurile acestea, aceia cred eu ca ar trebui sa initieze demersuri pentru o legislatie adecvata, ca doar din asta traiesc...?!!! ca, daca am avea o reglementare pertinenta punctualizata asupra problemei combustibililor de modelism, altfel ar sta lucrurile! iar aceasta legislatie, n-o sa ne-o faca nimeni cadou, din interiorul modelismului trebuie sa pornesca demersurile, care demersuri, de, cit de greu e sa ne imaginam cine ar trebui sa le faca?...
e adevarat, s-ar putea sa avem, din punctul asta de vedere, asteptari exagerate, entitatile mai sus mentionate/pomenite nu reusesc nici macar o minima coerenta reglementare in ceea ce priveste norme de desfasurare a competitiilor (vezi subiectul cu 'fabula"-poveste frumoasa...), daramite sa initieze ceva proiecte de adaptare/corelare legislativa...
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 24 May 2005 - 02:16 PM

0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu