Modelism - RHC Forum: Combustibil pt termice - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Combustibil pt termice Unificare!!!

#31 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 24 May 2005 - 02:16 PM

...daaa...si apar trolingerii care fac filatelie si goblenuri dar dau sfaturi modelistilor! Imi doresc sa se rezolve cat mai curand problema posesiei de combustibul, dar cred ca pana nu intram in UE sa ne faca altii temele, noi nu vom fi in stare, cu militianismul romanesc! Sper din tot sufletul sa ma insel!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 24 May 2005 - 02:49 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#32 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 24 May 2005 - 02:20 PM

Oameni buni,nu are rost sa aruncam mita de la unul la altul,problema este daka noiTOTI impreuna cu cei de la federatie putem face ceva in acest sens? :rolleyes:
0

#33 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 12-November 04

Postat 24 May 2005 - 02:21 PM

Tare discutia, doar nu inteleg din ce cauza RHC are combustibil si vinde, daca nici voi din Bucuresti cumparati acollo. Si daca ei chiar fac combustibil atuns au si componente si uni mai pretentiosi puteau sa stau langa ei cand sa amesteca lotul lor de carbruant ? Ma insel ?
0

#34 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 24 May 2005 - 02:22 PM

mizzone, la 24 May 2005, 14:51, a spus:

ce garantii am io ca tu tii metanolul acasa in deplina siguranta, si ca nu ti-l ciordeste vecina aia nebuna de la etaju doispe, sa faca sirop din el? hai?
bafta si minuni!

ai auzit de declaratia pe propria raspundere?
nu sunt jurist (nici doctor cum ma credea Octav), dar e o institutie care in acea minunata Ioropa functioneaza, doar ca la noi, cum spunea unul mai devreme, suntem toti niste infractori.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#35 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 02:28 PM

Walter,cred ca stii si tu ca unii producatori din Germania nu respecta ceea ce scriu pe eticheta,eu vreau ca toti sa ne putem face gazul asa cum vrem noi.Eu unul n-am chef sa cumpar gaz de la YYYYYYYYYYYYYYYYYYsrl,si sa stric motoare de o groaza de bani,ca motoarele le-am cumparat nu furat!
0

#36 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 24 May 2005 - 02:45 PM

BogdanStancu, la 24 May 2005, 14:22, a spus:

ai auzit de declaratia pe propria raspundere?

declaratia pe proprie raspundere are LIMITE bine definite in ceea ce priveste gradul si posibilitatile de utilizare, nu cred ca poate fi invocata in probleme legate de lucruri adiacente drogurilor sau altor substante asemanatoare!(art. 292, cod penal!)
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 24 May 2005 - 02:49 PM

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#37 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 02:47 PM

Pai, cine sint "unele" si cum le ai verficat combustibilul lor ?

Atuns daca nu este bun carburant de la "unul.Srl" cumpere de la "altul.srl"...

Si nu cred ca sa strice motoare asa de repede, mai ales daca poti sa verifici tu asa bine inainte de folosirea carburantului. Atuns era cazul sa o duci inapoi la magazin. Bineinteles numai daca ai cumparat aici in tara si nu cu sticla de Coca Cola in Autobus. Sau daca nicic asa merge, schimba la electrice, si cu astea poti zbura acrobaticie de 5 kg sau la motoare cu benzina. Ca benzina este dizponibil oriunde si liber.

Poate existe vreo lipsa de legislatie sau un surplus de legislatie, doar sinteti romani si voi ati ales gresit pe cei care va guverneaza in ultimile 15 ani sa zicem. Si daca modelisti sint prea putin si nu au lobby si portite instalate, atuns nu este vina filatelistilor ;-)

Sin infinal eset mai important sa fi protejat tara de droguri de orice fel de cat gasca asta de sa zicem 150 de modelisti activi sa fie protejat de carburant prost facut de la "unul.srl". Aici trebuie sa dua dreptate lui Mizzone.

Aceasta postare a fost editata de Yak 52: 24 May 2005 - 02:49 PM

0

#38 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 02:51 PM

100% de acord cu wabo, tot respectul pentru aceasta abordare!
e mai important sa reducem posibilitatile de raspindire a cumplitului flagel psiholeptic(pentru cei carora inca nu le foarte clara adevarata dimensiune, pot organiza incursiuni nocturne in cluburile bucurestene, sa vada cu ochii lor unde s-a ajuns!...), decit sa ne ducem noi duminica sa zburam!...
e adevarat ca cele doua lucruri, modelismul si problema drogurilor, NU trebuiesc aprioric legate una de cealalta, dar trebuie sa acceptam ca evolueaza, asta e, in acelasi context cronologic si social.
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 24 May 2005 - 03:02 PM

"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#39 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 02:58 PM

Multumesc de flori,

doar sper ca nu ajungem acum in tomberon, ca am vazut ca, Mizzone, tu ai acollo o filiala cu mesajele tale sa nu zic un fel de monopol ;-)
0

#40 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 24 May 2005 - 02:59 PM

Yak 52, la 24 May 2005, 14:47, a spus:

Sin infinal eset mai important sa fi protejat tara de droguri de orice fel de cat gasca asta de sa zicem 150 de modelisti activi.

Tu ai dreptate in sinea ta, dar nu-i chiar asa . Ne luam la intrecere cu traficantii de droguri ? Daca reusim sa fim mai multi ca ei o sa avem ceva de spus ?
Nu-i vorba de cine stie ce lege , plus ca daca existenta noastra e necunoscuta guvernatilor nu au cum sa dea o lege pt noi. D'aia exista federatie care trebuie sa se ocupe de sportul asta si de problemele lui. Modelismul nu-i nici sah nici atletism dar cere sacrificiile lui si se investeste destula munca si bani.

Nu era vorba de dat metanol la liber !!! Era vorba de a ne ridica putin si a incerca cumva sa rezolvam din probleme. Poate legea ramane la fel de stricta cu un amendament. Daca iti iei hartie de la federatie si faci dovada cumva ca platesti taxe, ca ai motoare sa te lase sa cumperi . E normal sa ne protejam dar tot la fel de normal e sa avem ceva libertati si sa nu fim ingraditi pentru ca niste infractori vand droguri.
DT
0

#41 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 03:04 PM

INca ceva de sicuranta. Nitromethane, nu am vrut sa te ofensezi (romaneste?). Era vorba numai de a arata pozibilitati. De exemplu in Germania au disparut craburanti pentru motoare Diesel din cauza legilatii antidroguri daca nu ma insel.
Si in plus era depasit technologia. uni o mai folosesc din motive de amintire de vremuri mai altfel.

Asa tin sa va spun ca si motoare termice care folosesc amestecul existent si cu methanol vor fi disparuti in cel tirziu 5 ani, dac dureaza atit. Pe aerodromuri germane electrice si motoare cu benzina sint cele mai preponderente deja si ra mai wezi un motor termic classic.
0

#42 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 24 May 2005 - 03:06 PM

ZOD, la 24 May 2005, 15:59, a spus:

Daca iti iei hartie de la federatie si faci dovada cumva ca platesti taxe, ca ai motoare sa te lase sa cumperi .

si in 3 zile de la publicarea legii in MO o sa fie coada la inscrierea in cluburi: Ombladon, Cheloo si altii de-ai lor isi cumpara motoare, chiar si statii, se fac modelisti...si vin la camp sa traga o linie
marsh, ba de-aici!
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#43 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 03:13 PM

Catre ZOD

Clar ca ai dreptate, nici altul ziceam, de cat ca lipseste lobbyism. Eu cred ca FRM nu neaparat este positionat asa de bine si de fapt, cum am inteles eu , si mie a fost destul de greu sa inteleg, FRM este un corp care sa ocupe numai de competiti si nu de modelism in general. Cu ultima informatia ar trebuie sa fi lamurit problema sde modelism in general. Nu exista de cat grupulete, bisericute si poate cateva indivizi activi.

Altfel spus, si sa fim foarte realist. Dace nici cei 50 modelisti care aici pe FORUM scriu activ zilnic nu sa inteleg in majoritate de timp, cum vrei sa formezi un lobby. Stai putin, de fapt gasca asta de modelisti nu sint uniti nici aici pe Forum sau pe altul. Tot bisericute sint. Cum vrei sa ajungi la vreun comunicatsa inaintezi la un guvern care poate sa aiba si ceva greutate ? Ei sa gandesc la urmatorea alegerile si nu pot sa se lauda cu o ordonanta de urgenta pentru un grupuleti de omeni care nici nu sint saraci si nici nu sa bage sa ajute pe cei mai necajiti cu activitatea lor de exemplu ?
0

#44 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2005 - 03:17 PM

zodele, ...zodele,...habar n-ai tu cit de neajutorat esti, asa pragmatic si clar cum te stiu, intr-o eventuala competitie sociala cu o entitate provenita din lumea drogurilor!
pur si simplu sar in aer orice bariere, devine posibil orice, indiferent cit de aberant s-ar parea, atunci cind intervin la mijloc oarecari interese legate de aceasta lume, care, din pacate, exista si-i la doi pasi de noi, in locuri pe care nici prin vis nu le-am banui...
mai bine nu, decit cu d-astia (drogati) in interactiune...sa fugi cit e cerul si pamintul, daca ai chiar si cea mai mica banuiala, la o adica!...NU vrei sa stii pina unde merge(mai exact, NU se opreste!) mintea bolnava a celor implicati in asa ceva!
@ wabo: "filiala" de la tomberon nu e "meritul" meu, se datoreaza nesimtirii idioate si nemarginite a unora cu posibilitati de interventie NEFONDATA in mesajele unuia sau altuia!
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 24 May 2005 - 03:18 PM

0

#45 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 24 May 2005 - 03:44 PM

Mizzone orice ai zice tu io tot nu sunt de acord cu chestia asta. Chiar si daca ce zice wabo e adevarat ca pentru 50 de oameni nu se da o lege tot asa zic ca pentru 100 de infractori ingradesti 100 de oameni normali. Exista accidente auto in fiecare zi. Pentru acei care nu le au cu volanu ce ar fi sa interzicem masinile. Sau pentru ca noaptea sa fura din masini sa nu mai dam voie nimanui sa mearga seara pe strada. Nu-i nici o diferenta ...

Exista reguli si exceptii de la reguli.
DT
0

#46 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 May 2005 - 08:16 AM

Citesc si eu subiectul acesta, si observ ca unii dintre voi mai au dorinta "ca cineva trebuie sa vegheze acolo sus si sa impuna norme" ceva gen militie.
Ce doreste Nitrometan, posibilitatea de achizitie de componente "la liber" (lucru oricum discutat si parca, acum vreun an si ceva pe forum, daca nu ma insel) pentru combustibil. Nu vad ceva anormal, atit timp cit finalul procesului este COMBUSTIBILUL.
O parte dintre noi au permis de arma, detinem munitie pentru ele, si totodata avem dreptul de a detine si componente pentru MANUFACTURAREA munitiei (inclusiv pulbere, a se citi praf de pusca). Daca nu ne place o anumita munitie o putem desface, imbunatatii sau chiar incarca cum dorim.
Daca vrei sa-ti tumefiezi umarul sau sa-ti sara teava in cap bagi cit vrei incarcatura exploziva, daca vrei sa-ti fugaresti soacra o poti face...
Este clar mult mai periculos, dar daca vrei sa imbunatatesti o reteta de combustibil pe care il cumperi nu poti ca nu ai cu ce, legal, nu mai scriu/vorbesc sa iti faci singur.
Facind analogia cu munitiile pot spune ca pi...s in metanol ca grad de toxicitate/pericol, daca vreo baba chioara trage o gura, acelasi pericol este si daca trage o gura de benzina sa de otrava de purici, este treaba ei, sau a fiecaruia cum le manipulam sau detinem. Si metanolul ca este reactiv pur sau in combustibil este la fel de toxic, deci nu conteaza forma in care il detii.
Este normal sa poti sa-ti faci combustibil cum vrea muschiul tau, vrei nitrometan 50%, bine iti sare bujia in cap, vrei ricin 22% fata de 18% este OK (sa nu uit ca si ricinul este periculos, te poti ca.ca pe tine), de ce trebuie sa fie cineva care sa vegheze asupra ta MEREU si sa dai cu subsemnatul pentru o litra de metanol????
Precursor ..... pai lista este lunga si nu sa va termina niciodata, si noi modelistii oricum suntem "drogati", cati oameni cu scaunul la cap dau banii pe prostii.....
Nu lasa pe maine ce poti strica astazi!
0

#47 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 09:25 AM

Draga Walter,ceea ce ai scris tu stimmt de data asta,si sunt constient ca in viitorul apropiat vom vedea din ce in ce mai multe fie ele si F3AX electrice.insa nu ma vei putea convinge niciodata ca electricul va fi sub pretul la termice.La mama germanie se zboara cu OS pe injectie fiindca traindu-se mai bine ca in romania,nemtii(unii dintre ei)dau banul pe fel de fel de exotisme.Dar sa stii Walter ca multi campioni mondiali au iesit avind si MVVS in bot sau Super Tigre.Astea costa mai putin ca OS-ul si mult mai putin decit un aussenlaufer(a se intelege stator rotitor)de buna calitate.Si daca tu imi spui ca tu zbori cu electricul tau timp de 15 minute asa cum fac eu cu 10cc meu,atunci ii las pe altii sa judece cam ce accu ar trebui si mai ales cit ar costa.Oricum eu am initiat acest subiect in ideea de a ne pune capul toti la treaba si sa gasim o solutie sa nu mai fim tolerati ca sa zic asa de lege.Si Walter sa stii ca si eu zbor brushless de multa vreme,dar daca un pic nu piriie si nu miroase a cartofi prajiti n-are nici un farmec.
Eu nu am urmarit cu acest subiect sa supar pe unii colegi modelisti,ci am vrut sa exprim punctul meu si al altora de vedere cu privire la achizitionarea de metanol in special,fara a uita insa si eterul etilic,nitrometanul,azotatul de potasiu,sulful si alte substante absolut necesare daca vrem sa mai facem modelism.Exact cum spunea cineva inaintea mea:Cum ar fi sa vina cineva la campionatul european de rachetomodele care va avea loc la Suceava si sa anuleze competitia pe motiv ca nu-i autorizatie de substante toxice?Ar fi cam...rusinica :D .
Dragilor,pe cei pe care-i macina pasiunea de a face modelism ii va ferici Dumnezeu sa gaseasca metode de a o face in continuare.Important este sa nu cedam in fata hatisului legislativ,a ignorantei si indiferentei celor ce conduc treburile in tara asta.
Vrem sa zburam,sa ne dam cu masinuta sau cu fsr-ul!
DAT-NE MA VOI CEI DE LUA-V-AR DRAKU V-AM ALES VOIE SA NE CUMPARAM CE AVEM NEVOIE PENTRU MODELISM,CA DOAR NU SUNTEM TOTI INFRACTORI.NOI VA PLATIM SALARIILE ADORMITILOR!!!!
0

#48 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 25 May 2005 - 09:30 AM

Citeaza

dar, atentie, altceva vreau eu, si anume cei care sint PLATITI direct din activitati legate de modelism, cei care au salarii "derivate" intrinsec din concursurile acestea, aceia cred eu ca ar trebui sa initieze demersuri pentru o legislatie adecvata, ca doar din asta traiesc...?!!!

Si pe cei de la federatie, nu tot noi trebuie sa-i tragem de maneca sa faca asta? Pitts, esti pe frecventa?

Citeaza

Chiar si daca ce zice wabo e adevarat ca pentru 50 de oameni nu se da o lege tot asa zic ca pentru 100 de infractori ingradesti 100 de oameni normali. Exista accidente auto in fiecare zi. Pentru acei care nu le au cu volanu ce ar fi sa interzicem masinile. Sau pentru ca noaptea sa fura din masini sa nu mai dam voie nimanui sa mearga seara pe strada. Nu-i nici o diferenta ...

De acord cu tine!
0

#49 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 25 May 2005 - 09:49 AM

Cine are laborator si stie sa faca droguri stie si cum sa extraga metanol din combustibilul de glow. Nu-i mare branza.

Daca unii modelisti tot mai gasesc metanol furat, credeti ca fabricantii de droguri nu au aceasta posibilitate?

Daca este in interesu unei parti insemnate dintre colegii modelisti sa poata gasi metanol mai ieftin, intr-un cadru cat de cat controlat/reglementat nu-i inteleg pe alti modelisti care se bat in piept cu legea, ne ameninta cu baubaul entitatilor din lumea interlopa (n-are sens pe aia ii doare-n cot daca e legalizat sau nu metanolu) inloc sa-i sustina pe cei care au o nevoie.

N-o sa iasa nici un lobby, nici un fas daca nici macar intre amicii modelisti nu se gaseste sustinere.

cezar
0

#50 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 11:19 AM

asa:

@ zodel:- cu siguranta, sint mult mai multi infractori decit modelisti in societatea asta, ca procent, o sa ai, probabil, o surpriza de proportii daca o sa vezi citi modelisti la mia de locuitori gasim, si citi infractori...!
in alta ordine de idei, hai-da-de, stim foarte bine ca NU oricine poate conduce automobile pe drumurile publice, sint proceduri, atit medicale, cit si tehnice, stabilite si menite sa "filtreze", cit de cit, pe cei care acceseaza un loc la volan...e drept ca, din pacate, mai scapa de examenul "psiho" cite un lemnar iresponsabil, si creeaza astfel pericole potentiale in trafic, dar cu astea ne mai putem lupta si noi, in masura in care avem ceva-ceva in cutia craniana(cu siguranta, altceva decit rumegus!).

@ leo;-bine, bine, dar care ar fi GARANTIA pentru autoritati(pe care eu le platesc din impozitele mele sa-mi asigure un mediu social IN PRIMUL RIND LINISTIT!) ca, in urma achizitionarii "la liber" a componentelor ulei ricin/sintetic, metanol, nitrometan, rezulta, STRICT sau OBLIGATORIU, NUMAI combustibil, cum elimini, intr-un mod mai presus de orice indoiala, eventuale "daune colaterale"?
in alta ordine de idei, nu cred ca autorizatia de port arma si de preparare/modificare a munitiilor pentru aceasta iti da chiar asa o mare libertate in ceea ce priveste normele tehnice si de prevenire a posibilelor pericole, cred ca sint pe-acolo, pe undeva, citeva specificatii tehnice care trebuie musai respectate, nu cred ca, avind o autorizatie de munitii, poti, de exemplu, sa pui orice in combinatie cu orice(momentan consilierul meu pe aceste probleme nu e in tara, dar saptamina viitoare ma voi documenta).

@ nitrometan: - sa-l intrebam pe somenzini, sa ne spuna si el cum e cu capionii aia mondiali, care are si care n-are mvvs sau super tigre ... :D

@ ctotth: -o "parte insemnata dintre modelisti" NU INSEAMNA, neaparat, si o parte insemnata din punct de vedere SOCIAL(vezi, un pic, citi modelisti la mia de romani gasesti!), ori, tinind cont de impactul social pe care l-ar presupune liberalizarea comercializarii metanolului, chiar si intr-un cadru organizat/reglementat, ar trebui sa-ti poti raspunde singur, in cazul in care gasesti o urma de pertinenta sociala in constiinta ta, daca nu, asta e... :D
bafta si minuni!

0

#51 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 11:28 AM

...referitor la metanol, discutiile au tot existat...dar uleiul sintetic folosit in amestecul combustibilului este dupa declaratia producatorilor NEUROTOXIC!!!...slava Domnului ca voi mai avea planoarele in viitor, daca legea incepe sa ne sugrume!
De fapt, nu ma mir daca in viitor, aeromodelismul va fi interzis prin lege!!!!Va dati seama cate riscuri si pericole ar disparea subit?
Ca o concluzie inerenta, indiferent de rezolvarea problemei "metanol", sa ne mai bucuram cat putem, ca viatza e cam scurta!!!...mesajul este pesimist, dar anarhic de minunat de frumos!!! :D

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 25 May 2005 - 12:03 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#52 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 12:06 PM

(In)constienta sociala ma orbeste si nu pot sa-mi dau seama de impactul social al comercializarii metanolului. Poti explica concret care ar fi acesta, fara sa umfli un balon pe care-i desenat balauru mafiei drogurilor, ca sa aiba sfintii gheorghe ai dreptatii ce sparge, spre linistirea societatii adormite?

E adevarat ca dpdv social nu reprezinta nimic, dar daca acest grup mic ar fi macar mai rational si mai putin dezbinat pe motive de bravura judiciara sau afinitati electro vs termic, tot ar fi un pas.

cezar

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 25 May 2005 - 01:20 PM

0

#53 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 12:11 PM

ctotth, la 25 May 2005, 13:06, a spus:

(In)constienta sociala ma orbeste si nu pot sa-mi dau seama de impactul social al comercializarii metanolului. Poti explica concret care ar fi acesta, fara sa umfli un balon pe care-i desenat balauru mafiei drogurilor, ca sa aiba sfintii gheorghe ai dreptatii  ce  sparge, spre linistirea societatii adormite?

E adevarat ca dpdv social nu reprezinta nimic, dar daca acest grup  mic ar fi macar mai rational si mai putin dezbinat pe motive de bravura judiciara sau afinitati electro vs termic, tot ar fi un pas.

cezar

Cat pe ce sa te iau in serios, dar la final am vazut avatarul tau si am constientizat cat de (In)importante sunt pentru tine cuvintele "mafie, droguri, balauri, social, bravura judiciara", samd :D

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 25 May 2005 - 12:12 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#54 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 12:38 PM

Citeaza

Cat pe ce sa te iau in serios, dar la final am vazut avatarul tau si ...

Scuze, ma adresam lui mizzone. Nu am vazut mesajul tau intercalat. Barba si tichia sunt false, pentru a-mi ascunde adevarata identitate.

Cred ca putem discuta mai linistit sa vedem exact care e problema modelistilor, care sunt obstacolele, care din ele sunt reale si care imaginare, sa vedem linistiti daca sunt posibile solutii sau nu. E clar ca modelisti sunt neglijabili in calculele politicienilor, dar nu-i nevoie sa le strigi la ureche ca-s semilegitimi, (sau semiinfractori) si ca va ia mama naibii daca nu stati in banca voastra..

cezar

P.S de exemplu cred ca daca-in sticla ai altceva dacat spune vanzatoru, sunt si alte metode - il arati cu degetu in public, protectia consumatorului, etc..
Apoi, din preturile afisate la RHC, credeam ca pretu creste semnificativ cu cantitatea de ulei de ricin si mai ales nitrometan. Se poate afisa un calcul cat ar costa combustibilu facut in casa cu componentele cumparate separat, sa vedem cat de dramatica e diferenta?

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 25 May 2005 - 12:58 PM

0

#55 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 03:37 PM

preturi la substante:
1litru metanol=0,95e

1litru ulri ricin=5,50e

1litru aerosynth3=12,5e

1litru nitrometan=20e

calculele faceti-le singuri.Astea erau preturile la lindinger.
0

#56 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 03:45 PM

si ce, acu', cind o sa platesc la restaurant clatitele, platesc doar oua, faina, zahar si ulei?
bafta si minuni!

0

#57 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 04:21 PM

Da Mizzone draga,dar daca-ti faci o gaura mare-n stomac dupa ce-ai mincat clatita,ai sa vezi ca o sa te intereseze si alte aspecte cum ar fi:ce fel de oua, de care faina,era bun zaharul,etc...
0

#58 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 04:46 PM

nitrometan, la 25 May 2005, 15:37, a spus:

preturi la substante:
1litru metanol=0,95e

1litru ulri ricin=5,50e

1litru aerosynth3=12,5e

1litru nitrometan=20e

Pai, daca Lindinger le vinde prin posta, de ce nu i cumperi acollo ?
Daca cumperi destul de mult iti dau o adresa e Nitro MULT mai ieftin.
0

#59 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 05:12 PM

Walter,mie-mi trebe cam 4-5litri de nitro pe an Daca ai o varianta mai ieftina pe ruta A1-A3 zi-mi te rog si mie.Danke!
0

#60 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 11:03 PM

E adevarat ca la restaurant clatita e mai scumpa si de aia multi romani isi cumpara ingredientele de la alimentara.

Citeaza

Daca exista o portita legala pentru importul metanolului amestecat cu ulei de ricin putem spera sa folosim aceasi portita pentru a cumpara acelasi produs de la Lindiger - sa amestece ei 10L de ulei de ricin cu 90L metanol, sa mai tarifeze 10-20 euro pentru efortul suplimentar si sa vanda amestecu la 150-160 EUR pentru 100 litri cu eticheta "Combustibil pt. modelism"? Pt. cine e prea putin 10% ricin sau vrea nitro sa-si cumpere separat si sa adauge exact cat ii trebuie?

cezar

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 25 May 2005 - 11:05 PM

0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi