Modelism - RHC Forum: Telecomanda infrarosu influentata de bec economic - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Telecomanda infrarosu influentata de bec economic

#1 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 13-September 11

Postat 08 June 2012 - 09:11 AM

Pe un alt topic "laudam" un heli Syma S107G: http://www.rhcforum....post__p__575555 . Si intradevar pe buna dreptate, heli-ul este foarte ascultator si cuminte. Heli-ul are o telecomanda in infrarosu (vezi poza). Astazi iar l-am scos la zbor. Numai ca astazi era un pic intuneric. Am aprins o aplica care are trei becuri economice. Heli-ul care altadata era extrem de cuminte, acum avea miscari necontrolate, rotiri smucite ... Primul gand a fost ca, gata s-a dus elicopterul (chiar mi-am zis jucarie ieftina putin dai putin face). L-am aterizat, si apoi am stins becurile. Am mai incercat o data. Supriza: heli-ul iar era cuminte si ascultator. Am aprins din nou becul, iar a devenit greu de controlat.
Acum intrebare: ce are becul economic (becuri din acelea albe spiralate fara filament) cu telecomanda in infrarosu? De ce o influenteaza? Care e explicatia?
Fisier atasat  DSCF0468.JPG (181.03K)
Number of downloads: 10
Modele montate:
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
Navomodele: Robbe Sea Diamond;
Automodele: Turnigy 1/16 Brushless 4WD Short Course Truck;
Modele aproape montate: Sedona-Black Horse;
Modele nemontate(in cutie):Extra 300S-Electrifly;
Statie: Turnigy 9X, Hobbyking HK310 (navo si auto);
Simulator Real Flight Basic (original) pentru antrenament;
0

#2 Useril este offline   EdiV12 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 07-June 11

Postat 08 June 2012 - 09:28 AM

Vezi postarealazardominte, la 08 June 2012 - 09:11 AM, a spus:

Pe un alt topic "laudam" un heli Syma S107G: http://www.rhcforum....post__p__575555 . Si intradevar pe buna dreptate, heli-ul este foarte ascultator si cuminte. Heli-ul are o telecomanda in infrarosu (vezi poza). Astazi iar l-am scos la zbor. Numai ca astazi era un pic intuneric. Am aprins o aplica care are trei becuri economice. Heli-ul care altadata era extrem de cuminte, acum avea miscari necontrolate, rotiri smucite ... Primul gand a fost ca, gata s-a dus elicopterul (chiar mi-am zis jucarie ieftina putin dai putin face). L-am aterizat, si apoi am stins becurile. Am mai incercat o data. Supriza: heli-ul iar era cuminte si ascultator. Am aprins din nou becul, iar a devenit greu de controlat.
Acum intrebare: ce are becul economic (becuri din acelea albe spiralate fara filament) cu telecomanda in infrarosu? De ce o influenteaza? Care e explicatia?
Atasament DSCF0468.JPG

Probabil modul in care se combina frecventele celor trei becuri (care nu este cea din retea e 50Hz) produce la un moment dat o frecventa similara unei comenzi sau interfereaza cumva cu frecventa telecomenzi, incearca sa scoti unul din becuri si vezi ce se intampla.
0

#3 Useril este offline   adi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 14-September 08
  • Interests:Fly

Postat 08 June 2012 - 09:31 AM

Lumina influenteaza elicoperele cu inflarosu, dacă vei incerca sa zbori afara vei observa ca este aproape imposibil de controlat.
0

#4 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 08 June 2012 - 02:38 PM

Cu telecomanda unei jucarii asemanatoare, inchideam televizorul in urma unei combinatii de comenzi.
Am incercat de vreo 2 ori sa-l zbor afara si intr-adevar nu am prea reusit sa-l controlez la mai mult de 1,5-2m distanta intre Tx si Rx
Acum nu stiu daca lumina naturala influenteaza receptia sau e doar faptul ca in spatiu inchis receptia e mai buna. Ziua si in casa e tot lumina naturala ca si afara.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

#5 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2012 - 04:32 PM

Nu am incercat sa il zbor afara pentru ca mereu aici bate vantul. La cat de usoara e jucaria asta (40 grame) cea mai mica adiere o va da peste cap. Dar in casa nu face probleme ... decat numai la lumina becurilor economice. Si inca ceva ciudat: la birou la fabrica (il mai iau cu mine in pauze ajuta la reducerea stresului de la munca) am lampi cu neon. In birou sunt 4 lampi fiecare cu cate 2 tuburi de neon. Ei lumina neoanelor nu ii face nimic. Numai becurile astea economice il supara.
Modele montate:
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
0

#6 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 08 June 2012 - 05:27 PM

Probabil ca beacele alea economice emit oarece lumina si in spectrul IR si de aceea deranjeaza rx-ul.
E bine de stiut. :)

Aterizari line!
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#7 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2012 - 05:31 PM

Am refacut testul, cu becuri normale (am inlocuit cele 3 becuri economice cu trei becuri cu filament). Elicopterasul zboara fara probleme. Deci e clar, cele economice baga ceva componente parazite si influenteaza.
Solutia: de schimbat toate becurile din casa :) ! Glumesc desigur, o sa ma limitez la zburat ziua, pe lumina.
Modele montate:
0

#8 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 08 June 2012 - 09:25 PM

Cele cu filament (incandescente) emit mult mai mult in spectrul IR decat cele fluorescente (economice), insa cele din urma emit in impulsuri cu frecventa de ordinul kHz, care ar putea corespunde cu frecventa de modulatie a telecomenzii, spre deosebire de cei 50Hz de la becul clasic.
It's difficult to make things simple!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu