In poza a doua, este partea interfatzei in care se citesc datele si sunt afishate graficele.
Cu verde este acceleratia cu roshu viteza iar cu alb inaltimea.
Aici am de facut o mica observatie... desi acceleratia e reprezentata precis iar pt viteza erorile sunt f mici cativa metri pe secunda.. la calcularea inatimii.. pe perioade marii peste 30-60 secunde acele erori mici de viteza se acumuleaza si apar erori in mausrarea inaltimii de cativa zeci de metri.. in cazul in care racheta nostra zboara pe putin cateva sute de metrii daca nu mai mult aceste eroi vor fi sub 20% deci vor avea o valoare satisfacatoare
In poza de fatza s-a realizat o inregistrare de 20 secunde cu DAQ pe masa.. in pozitie verticala. dupa cum se vede precizia datelor este f buna.
Dupa cum am mai zis, pentru a fi in pas cu tehnica DAQ se leaga la PC prin USB. iar potul se alege din fereastra mica de sus unde scrie "VISA resouce name" Poate pare LPT sau ASLR10 sau COM1 sau ASLR1 iar USB-ul va fi un port serial virtual cu numarul 5 sau 6 cum este aici.
Sper sa va placa dracovenia de fatza ca o voi scoate curand pe piatza (ce capitalist m-am mai facut
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif )
Am uitat sa precizez ca cifrele de pe marginea stranga a graficului sunt unitati de masura SI m/s2 pt acc, m/s pt vit si m pt h
Daca vreti sa mariti o zona anume a graficului puteti modifica aceste cifre facand dublu click (de la capetele axelor x si y) si va veti incadra unde vreti. De asemeni sub grafic putei muta cursorul din grafic f precis citind valorile cu acuratete maxima.
Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 15 May 2005 - 05:52 PM