Din câte inteleg folosesti fotorezist si film. E fain si te felicit. Eu n-am ajuns inca la asa ceva din lipsa de timp si/sau bani. Trebuie sa-mi construiesc si restul sculelor. Am inteles si aluzia privind rebuturile. Ce am facut e cu "tehnologie" PNP si e considerat rebut pentru ca am reusit sa optimizez schema intre doua operatii si nu mai am nevoie de placa asta. Totusi nu e folie PNP, e foaie A4, chiaora, de copiator. Am preferat sa renunt la jumate de placa decât sa merg in continuare cu varianta asta. Placa e buna, dar am facut alta si de asta nu mai am nevoie. Asa ca e REBUT... Ata ete. Si tinând cont ca e prima placa nici nu speram sa fie OK. Eu fac complet o fata inclusiv corodare, apoi câteva gauri pentru suprapunerea foii a doua, si apoi fata a doua. Deci nu imprimare simultana pe ambele fete si apoi corodare, ci pe rând. Si din cauza de Celsius nu pot folosi banda adeziva...
Mai bine imi spui cum rezolvi problema trecerilor de pe o fata pe alta. De exemplu, ce diametru de gaura, cu ce faci trecerea, cum faci lipitura, concret... Ca de exemplu am ciocanu in dreapta, un conductor de cupru in stânga si fludorul in mijloc. Nu tine. Sa cositoresti o fata si sa impingi firul de sub placa iar e naspa ca daca ai câteva sute de operatii de genul asta te cânta cucii.
Stiu ca ai rezolvat problema asa ca mai bine baga ceva informatii si pentru muritorii de rând... O solutie e sa folosesti diametre de gaura si fir potrivite, sa-ti eliberezi o mâna pentru fludor. Sau si mai sfânt, daca metalizezi si cum, gaurile de trecere. Daca mai scap de balamucul in care sunt acum cu munca, promit ca o sa trec pe expunere foto ca nu-s strain de domeniu. Si vreau sa scap mai usor si de treceri (parca "via" se numesc prin softuri...)
PS: GIGI, si eu tot sârma normala folosesc. Ce te faci ca pentru fiecare sârma faci doua lipituri si doua taieri ale firului la lungimea optima. Ce greseala capitala am facut la primul dublu placat: am dat gauri de trecere de 0,4 si am folosit sârma mai subtire, care nu statea singura in gaura. La 10-20 treceri nu-i bai, dar daca ai sute de gauri ti se pupazeaza ochii.
Alt PS: Sebip si eu am fost radioamator cu acte. Acum sunt fara, ca inca iubesc domeniul. Stiu ce lucruri deosebite pot face radioamatorii si ii apreciez pentru asta. E o pasiune care merita tot respectul. Sa te fereasca al de sus de un modelist radioamator cu capul pe umeri si cu indemânare!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 26 June 2003 - 12:29 PM