Spre fericirea unora, in revista celor de la Conex este inceput un tutorial foarte amanuntit despre Target. Sper candva sa ajungem sa facem ceva atat de rentabil incat sa avem softul cu licenta, eventual sa folosim cat mai multi aceleasi programe pentru compatibilitate si sa fie treaba buna. Am citit despre TARGET doar sporadic si nu pot fi obiectiv. Parerea mea e ca n-o sa prinda daca nu aduce avantaje majore la macar un capitol, fie la pret, fie la performante fie la altceva. Piata e plina cu soft dedicat si nu cred ca-si mai face loc asta. Adica nu cred ca descopera cineva acum electronica, duce lipsa tocmai de soft si se arunca la asta. Plus ca e moka doar varianta moka. Aia buna e tot pe bani grei. Cred ca-i un soft bun pentru cine face treburi serioase.
Sper sa se impuna si la noi, sa ajunga sa fie ieftin si sa-l folosim cu totii. Nu-s gica contra, important e sa-si faca omul treaba.
E totusi neplacut sa stai sa inveti un soft ca sa faci un montaj cu 10 componente pe placuta de 30x20 sau ceva cu 3 conectori si-un LED.
Pentru noi astia mai saraci cu duhul electronicii importante sunt: rutarea (si poate nici asta), facilitatile la tiparire, sa fie simplu de utilizat si sa te lase sa lucrezi ceva mai neortodox. Adica daca vreau 5 pad-uri si cateva trasee, sa nu ma bage in balarii cu facutul schemei, cu zeci de intrebari pentru verificare la toate rahaturile, rapoarte de toate neamurile, lista de materiale...
Cred ca cel mai bine e sa inveti ceva cum trebuie si sa folosesti eficient un soft bun.
Am mai spus candva, la EAGLE cred ca tocmai libraria prea dezvoltata e o problema. Din moment ce nu face simulare electronica nu vad ce rost are sa am absolut toate CI-urile dupa nume, desi sunt multe identice ca pini. Cele cu 14, 16... pini, sunt in prea multe categorii. Sunt cam 180 mari grupe de componente (in versiunea 4.03), multe din ele cu zeci de subdirectoare, si zeci de componente fiecare. Era suficient un DIL14, DIL16... ca oricum la orice varianta de componenta poti edita absolut totul, inclusiv numele componentei, numarul ei... Daca folosirea softului se invata relativ repede, gasirea componentei in librarie se face dupa ceva timp de cotrobait in ea.
Fie ce-o fi numai sa faca treaba buna!
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 09 April 2005 - 10:40 PM