Modelism - RHC Forum: o problema - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

o problema

#1 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 29-March 05

Postat 29 March 2005 - 02:20 PM

Sunt designer industrial si am o mare problema, ma uit de ceva vreme tanjind la ceea ce fac designerii din strainatate in materie de machetare. Ma interesez despre un material pe care il folosesc ei si nu reusesc sa il gasesc in tara, numele acestuia este "styling clay" cu proprietati de-a dreptul deosebite pentru finisaje. Cred ca in romana este vorba despre pasta de modelaj pasta pe care o caut, din nou, si la fel nu reusesc sa o gasesc, pe internet , la policolor, etc.
V-as ruga daca puteti sa ma ajutati in problema pe care o am in special unde pot gasi materialul asta in tara si daca se poate in Iasi.
0

#2 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 29 March 2005 - 05:57 PM

Ce vrei sa modelezi? Eu recomand ipsosul de modelarie si chitul auto. Daca spui mai precis la ce-l folosesti mai am si alte idei.
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#3 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 March 2005 - 11:21 AM

Ipsos de modelare, daca te referi la lutul de modelaj pentru sculptori, nu, nu este aceiasi treaba, il cunosc si nu pare ceea ce caut eu. Am facut un liceu de arte si am lucrat cu el; se crapa, prea putin control asupra cotelor si a simetriei si multe altele. Din cate stiu eu acest styling clay este folosit de fablicile mari de masini, in modelare machetare (este posibil sa fie si un fel de rasina dar tot asa nu sunt sigur, amcitit undeva demult), poate fi vopsit direct, sau tratat dar in orice caz fara sa trebuiasca sa fie turnat in matrite sau altceva. Chitul de masina este din nou impermeabil din anume motive: sa spunem ca vreau sa fac o masina 1:5 sau chiar 1:2, cu muchii si cu rotunjimi dar este totusi design si detaliul si finisajul conteaza enorm in special la scara asta, chitul in primul rand se crapa si nu prea poate fi aplicat in strat gros, iar daca totusi reusesti sa dai strat la suprapete mari tre sa slefuiesti de nu stii ce-i cu tine si din nou este design si prezentarea tre sa economiseasca timp in favoarea conceptiei, apoi ar mai fi; sa spunem ca avem imbinari si taieturi in tabla, am incercat, este tare creu daca nu imposibil se mai crapa acolo, dincolo am slefuit mai mult si tot asa. Am facut o macheta da salupa catamaran de 5 m in S:1/5 cu polistiren+strat de aracet+chit auto, si dupa juma de an de lucru cateva ore pe zi a iesit bine insa finisaje ioc.
In speranta ca pot sa mai primesc informatii daca sunt mai specific va atasez cateva pics la care cum v-am spus tanjesc.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1112174487.jpg

0

#4 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 March 2005 - 11:24 AM

sssi?

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1112174645.jpg

0

#5 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 March 2005 - 11:25 AM

altele

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1112174734.jpg

0

#6 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 March 2005 - 11:28 AM

din nou!

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1112174887.jpg

0

#7 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 March 2005 - 10:02 PM

N-am avut rabdare sa citesc toate detaliile din ultimul tau mesaj, dar iti recomand o vizita la stomatolog. Au acum niste materiale pentru mulaje de ramai cu gura cascata. Si preturi accesibile. Nu mai vorbesc de detalii...
Nu e pe post de gluma. Exista niste materiale tare interesante, fie rigide dupa intarire fie flexibile, cu posibilitate de refolosire (a unora dintre ele). Ajunge sa spui la ce ai nevoie si cu doua bancnote serioase te faci cu material super.
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#8 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 March 2005 - 08:37 AM

Mersi mult, buna idee, adica, asta nu am incercat, chiar acu cre ca am sa ma ma duc spre un stomatolog. :)
0

#9 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 31 March 2005 - 10:33 AM

numai ca materialele de mulaje de la stomatolog se intaresc foarte repede dupa ce ai facut compozitia.
asta ca sa nu stai 1 ora cu mulaju in gura.
deci nu prea ai timp sa modelezi.
flying is my life...
0

#10 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 March 2005 - 12:29 PM

Din ceea ce am amia citit eu pe aici pe colo styling clay-ul se poate intari la rece iar in cazul in care este incalzit (stiu eu, cu feonul), se imnoaie. Ar fi perfect pentru ceea ce imi trebuie.
In orice caz bauiesc ca ar mai putea fi slefuite si mai apoi nu?
0

#11 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 08-September 03

Postat 31 March 2005 - 01:16 PM

mihaiteoro, la 31 Mar 2005, 12:29, a spus:

Din ceea ce am amia citit eu pe aici pe colo styling clay-ul se poate intari la rece iar in cazul in care este incalzit (stiu eu, cu feonul), se imnoaie. Ar fi perfect pentru ceea ce imi trebuie.
In orice caz bauiesc ca ar mai putea fi slefuite si mai apoi nu?

Acelasi lucru se intampla si cu chitul epoxi.
Se intareste in timp (6- 24 ore) si i se poare accelera intarirea daca este incalzit.
Poate fi slefuit si eventual chituit dupa intarire.
De regula, foarte multi il folosesc la crearea de figurine.
Bafta!
0

#12 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 31 March 2005 - 02:17 PM

ia mai bine fa tu o vizita la rompolimer, sint vecinii lu' flop.
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#13 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 March 2005 - 02:33 PM

Foarte intersant in special daca spui ca se foloseste si la figurine cred ca imi va fi de mare folos am sa imi cumpar cred maine si am sa il incerc, chiar sunt curios, din moment ce Rompolimer nu este in Iasi (am sunat si asa mi s-a spus) am sa incerc pe la constructii stiu eu Dedeman sau mai vad shi pe net.
0

#14 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2005 - 02:40 PM

iertare, nu m-am uitat la locatie. ai rompolimer si mai aproape, in tg.-mures, tel.:-0265-31 30 01.
nu cre'ca strica sa le dai un telefon si sa le "faci" o intrebare despre ceea ce ai avea tu nevoie.eu am folosit de la ei o rasina special pentru turnat modele(pozitivul), peste care, apoi, am termoformat caroseriile de lexan.
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 31 March 2005 - 02:43 PM

"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#15 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2005 - 02:55 PM

mizzone, ti se pare tie ca Tulcea e mai aproape de Tg.-Mures decat de Bucuresti ? :)
Bafta!
0

#16 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 March 2005 - 03:02 PM

Nope!

Doar ce am sunat si nu au auzit de asa ceva, Life Sucks!
0

#17 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 March 2005 - 03:04 PM

Crios unde crezi ca as putea sa caut chit epoxy!
0

#18 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2005 - 03:36 PM

@ crios: citeva mesaje mai sus, mihaita se plingea ca nu e rompolimer in IASI! acu', el decide unde-i trebuie...
bafta si minuni! :)

0

#19 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2005 - 05:24 PM

Am vazut mizzone doar ca in profilul lui (acolo sub nume) scrie "tulcea" asa ca ai dreptate

Citeaza

el decide unde-i trebuie...
:D
@mihaiteoro, incearca la magazine cu vopsele si chituri si uneori se mai gaseste si la magazine de auto.
Sa n-ai impresia ca se gaseste chiar usor. Eu sunt deja in cautari pentru ca voi ramane cat de curand fara provizie :)
Bafta!
0

#20 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 April 2005 - 07:33 AM

In profil scrie Tulcea pentru ca pentru tulcea sun un "permanent resident" dar momentan sunt in Iasi si am nevoie aici.
0

#21 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 April 2005 - 07:43 AM

Mersi oricum pentru sfaturi credeti-ma ca ma ajuta mult. Pacat ca nu am reusit sa gasesc in mod mai clar ceea ce cautam dar, asta este, mai caut.
mersi mult!
0

#22 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 03 April 2005 - 09:53 PM

Nu-s sigur ca kit-ul epoxi se inmoaie la caldura, pentru a fi re-modelat.

Am citit pe alt forum de kit Polymorph de la Maplin, care se moaie cu apa calda. Cica rece are o f. buna rezistenta mecanica, poate fi folosit pentru modelarea "din mana" a unor piese prototip.

Mai gasesti la magazine cu materiale de stomatologie un fel de ceara pentru prelevarea de amprente dentare... Si asta poate fi modelata cu mana daca-i incalzita - are consistenta lutului sau plastilinei, iar racita e foarte rigida, cam ca un plastic.

Chiar daca nu-s astfel de magazine in Iasi (desi nu cred) sigur sunt firme care livreaza la cabinetele de acolo.

cezar

Uite si alta parere despre plasticu ala polimorf.

Sau http://shapelock.com/page4.html - unde zice ca are consistenta si rezistenta maselor plastice obisnuite, precum polietilena sau polipropilena.

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 03 April 2005 - 10:10 PM

0

#23 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 04 April 2005 - 10:19 AM

Mersi mult!

Mi-am promis ca voi face o vizita la stomatolog dar uite ca tot nu reusesc. Intradevar ceea ce spui este foarte interesant, si intradevar cred ca mi-ar fi de mare ajutor chitul polimorph. Am citit link-urile care mi le-ai recomandat, iar in momentul asta chiar ma intreb de costuri. In orice caz, este clar, tre sa merg la stomatolog.
0

#24 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 04 April 2005 - 11:19 AM

Sa nu zapaciti omul! Lui ii trebe LUT de modelaj, nu IPSOS de modelarie.
Lutul de modelaj e ala din care fac dizainarii fel de fel de mockup-uri de caroserii si forezic antopolaigishtii tot soiul de reconstructii faciale. Se preucreaza cu fel de fel de sculishoare facute artizanal.
Io zic omule, sa incerci o itrebare pe la f'un fond plastic, ceva. Nu se poate sa nu stie careva ce si cum.
Daca gasesti pe afara produsul, intereseaza-te cine-l produce. Apoi vezi cine e reprezentant intern. Ii conctactezi si intrebi.
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#25 Useril este offline   mihaiteoro 

• Incepator
  • PipPip

Postat 04 April 2005 - 02:08 PM

Daca lutul de modelaj este folosit de "forenzici" si la designul de masini este OK. Dar nu este acelasi cu care lucreaza si sculptorii? pentru ca daca este asa sa stii ca nu-i bine; ala se crapa, tre sa fie turnat (nu poate fi vopsit, si este cu mari probleme la turnare), se crapa daca nu i se acorda atentie zilnica etc.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu