Modelism - RHC Forum: Razboi aerian, superioaritate etc. - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Razboi aerian, superioaritate etc.

#31 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 11 March 2005 - 11:36 AM

im2004, la 11 Mar 2005, 11:08, a spus:

Se fac de muti ani simulatoare cu platforma mobila avion/elicopter la Magurele.

Si daca NU e TOP SECRET:

1. CITE SIMULATOARE SUNT IN TARA?
2. PROGRAMUL simulatorului CE INCLUDE?
3. CITE ore au PILOTII programate pe SIMULATOARE?
4. CITE SITUATII DE CRIZA sunt implementate IN PROGRAM?
5. Ce ECHIPAMENT se foloseste ptr urmarirea REACTIEI PILOTULUI la STRESS?
6. Exista programe de CONSILIERE psihologica?
7. GRIJA MATERIALA, PLATA, e suficienta incit sa NU aibe decit GRIJA MISIUNII?

Banuiesc CA NU SUNT BANI!
Ca asa cum toata tara e in RE... :D .

NU JUDEC PE NIMENI E DOAR CURIOZITATE!
DOARE FAPTUL CA A MAI CAZUT UNUL?

Si daca da PE CINE? si DIN CE PUNCT DE VEDERE? NUMAI MAterial?

INca un lucru:
CE MASURI CONCRETE SE IAU IN CAZUL ASTA?
Nu ma refer neaparat la repercursiuni asupra PILOTULUI ci asupra ACTIVITATII DE ZBOR in GENERAL!
Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#32 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 11 March 2005 - 12:07 PM

nu se bate nimeni cu dog-fightul in piept...americanii l-au re-descoperit dupa Vietnam!!!!...de aia sunt si scolile Top Gun (aviatia marina) si Red Flag (aviatia de uscat)....ACOLO SE INVATA DOG FIGHT!!!!
No brain, no headache.....
0

#33 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 11 March 2005 - 12:28 PM

Citeaza

nu se bate nimeni cu dog-fightul in piept...americanii l-au re-descoperit dupa Vietnam!!!!...de aia sunt si scolile Top Gun (aviatia marina) si Red Flag (aviatia de uscat)....ACOLO SE INVATA DOG FIGHT!!!!

Intr-adevar, au scoli de dog-fight, dar sunt ele (dog-fight-urile) folosite in lupte? Sau sunt facute doar de amorul artei? M-as bucura daca mi-ai indica niste site-uri sau carti care sa povesteasca de dog-fight-uri recente.
0

#34 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 11 March 2005 - 01:18 PM

Vivi, daca tu crezi ca cineva iti va explica toate secretele duelului aerian modern, pe un site, sau intr-o carte destinata marele public, atunci cred ca te cam inseli. Discutam de razboi, de implicatii serioase de toate felurile, cum sa isi dezvaluie careva tacticile? E adevarat ca principiile de baza au ramas cam aceleasi de pe vremea lui Richthoffen, Hartman, Clostermann etc. Poate ca americanii evita lupta de aproape, duelul aerian, din ratiuni clare, nu pot sau nu vor sa isi asume riscul. Exact cum au patit in Coreea si Vietnam! Oricum folosirea armelor asa - zis inteligente, pe langa faptul ca nu prea au legatura cu moralitatea, etica, etc, mai au parte si de contramasuri. Ceea ce nue cazul priectilelor nedirijate, sau a intuitiei, ori inteligentei umane.

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#35 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 11 March 2005 - 01:21 PM

Vivi, la 11 Mar 2005, 11:46, a spus:

Rusii fac avioane pentru expozitii iar americanii pentru lupta.

Interesant concept...am auzit chiar ca mai pot sa culeaga si musetel cu ele, rusii astia...asa e frate, nu ie bune de lupta, e acre!!!...hahaha!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#36 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 11 March 2005 - 01:43 PM

Citeaza

Vivi, daca tu crezi ca cineva iti va explica toate secretele duelului aerian modern, pe un site, sau intr-o carte destinata marele public, atunci cred ca te cam inseli.

Big-ule, ai inteles gresit dar probabil ca nici eu nu m-am exprimat bine. Nu cer date tehnice despre lupte aeriene ci efectiv vreau sa stiu cate lupte aeriene s-au dat in ultimii 20 de ani. Dar lupte gen dog-fight si nu din alea de lansezi racheta si o tai. Dupa umilele mele cunostinte, stiu doar de un A10 care a doborat, cu tunul, un elicopter irakian in 1992 (in Irak, evident).

Citeaza

Oricum folosirea armelor asa - zis inteligente, pe langa faptul ca nu prea au legatura cu moralitatea, etica, etc, mai au parte si de contramasuri.

Lumea se schimba si nu cred ca se poate pune problema de moralitate. Evolutia de la dog-fight la rachete este la fel cu evolutia de la sabie la pusca. Pe zi ce trece omul este tot mai putin implicat in lupta directa. Normal ca e mai romantic (daca pot sa spun asa) sa lupti cu sabia decat sa tragi un glont si apoi sa bagi capul la cutie, dar lumea se schimba si noi trebuie sa acceptam asta.

Citeaza

Interesant concept...am auzit chiar ca mai pot sa culeaga si musetel cu ele

...musetel culegi tu, cu bombonelul :wub:
0

#37 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2005 - 05:39 PM

Americanii au inceput Vietnamul cu avioane echipate EXCLUSIV cu rachete...c-asa era moda: rachete uber alles!...si au descoperit ca daca ar fi avut tunuri de bord (ca inapoiatii cu care se incontrau) alta era situatia..... de asta azi, TOATE avioanele de vanatoare noi (vezi Grippen, Typhoon, F-urile, etc-etc_ au TOATE tunuri de bord! tocmai de dog-fight!!!
0

#38 Useril este offline   dobilan 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 11 March 2005 - 10:37 PM

sa fac si eu o comparatie deplasata:)) MiG-ul e o Lada , F-ul e un Ford http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif) ce preferati?

Acum mai in gluma mai in serios cum e economia unei tari asa e sint si produsele ei.. exista o adevarata mitologie a superavioanelor rusesti. In realitate oamenii aia nu au bani nici sa isi termine programul de teste pt MiG 1.44 de exemplu, de Su 37 nu s-a mai auzit nimic in ultimii ani, de S37 la fel, etc. Sint avioane netestate, nici macar nu le sint cunoscute "bolile copilariei" darmite sa fie si remediate. . Daca ar avea zeci de miliarde de dolari pt asa ceva mai mult ca sigur rusii ar face avioane extraordinare, dar cum nu ii au incearca si ei sa supravietuiasca noilor conditii promovandu-si cat mai agresiv avioanele pe la meetinguri, etc.
0

#39 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 700
  • Inregistrat: 18-March 04

Postat 12 March 2005 - 12:56 AM

su 37, mig 29, f 22,chiar si f 16 sunt lucruri care imi par atat de departe incat am inceput sa le ignor complet .... acum nu am decat avionul asta si mai mult nici nu o sa vad decat atunci cand va fi prea tarziu chiar si pt cei de o seama cu mine....
dogfight.... se face cu avioane care suporta modul acesta de lupta ...atacul la sol la fel ... s-a creeat un curent de cand a aparut lancerul ca un avion , daca zboara poate face orice avand electronica care trebuie ... e adevarat , dar ma gandesc cu amar la rata de supravietuire intr-un conflict real.acest avion e o platforma de lansare a boabelor cat de cat noi (lgb), nici astea nu sunt f noi dar sunt incercate zilnic cu succes de altii .calculatorul va avea grija sa te ghideze sa nu ratezi tinta.....ai dat drumu la boaba ...si te duci acasa , cam asta vad eu politica ... dar ma gandesc nu la iefuri sau suchoiuri care sunt in spatele meu gata isi mai deseneze o victorie la tun ,ci la chinezii mici de jos si la tevile camuflate indreptate in fata avionului . Sa nu uitam ca cele mai multe victori au fost cu puscociu de jos, si nu cu ala de sus. deci toate povestile cu lupte sangeroase de aproape sunt maximum de adrenalina la care potzi ajunge vreodata intr-un conflict de lunga durata. IDEEA principala e ca ar fi nevoie de bimotor pt misiuni de atac la sol ....... iar pt luptele dogfight... motorul, aerodinamica, cabina... fac legea.... vizibilitate buna si manevrele stranse fac diferentza intre unu mort si unu viu!
Nu cred ca avem nevoie de alte harburi momentan...mie imi ajunge harbul existent , dar daca ar fi unu mai usor de stapanit cred ca mi-ar ajunge orele repartizate acum ca sa fac fata distractiei!
io cam ata pot spune ....si inca ceva ... "Cine stapaneste Mig-ul 21 poate stapani bine orice avion din lume!"(am citat pe cineva mai batran)
0

#40 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2005 - 12:43 PM

@Mamutel: TOUCHE!!!!!!!

@ restul:....probleme cu respiratzia?????....
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu