este vorba de control directie pt. trolling motor (motor electric barca gonflabila) pe o plaja angulara de 180deg (+/-90deg stanga, dreapta).
as avea de ales din oferta magazinului din nord, intre:
-Vinci de navigatie HS-785HB 1260 grade (11 kg-cm)
-Servo Futaba S3306 MG Maxi (19-25kgcm)) 45deg
-Servo 9805 MG (20-25kgcm) 60deg
primul ar rezolva problema celor 180deg. cu o reductie. urmatoarele 2 au cuplu mult mai mare si cred ca ar fi mai potrivite.
intrebarile mele sunt:
1- este cursa limitata la 45 (90) sau 60 (120) deg. mecanic (opritor)? potentiometrul de feedback din servo banuiesc ca are cursa normala > 180deg.
2- daca extind plaja PW de exemplu de la 0.6 la 2.3 ms obtin un unghi mai mare (macar la ala de 60deg)? eventual cu umblat la resistorii inseriati cu potentiometrul (daca au asa ceva), de limitare a cursei...
3- a folosit cineva unul din ultimile 2 servo sa imi spuna mai mult despre unghiul maxim?
as vrea sa aflu ceva mai mult inainte sa dau banii pe unul din servo-uri.
multumesc!
Pagina 1 din 1
servo high torque cursa mxima, la directie motor electric barca
Postat 22 November 2011 - 09:07 AM
Am modificat un servo digital pentru cursa de 150° in loc de 90°. In servomecanism sunt opritori mecanice la 120° care au fost mutate si lipite la 180° pentru a proteja potentiometrul (nu e bine sa fie scoase definitiv). Pe placa cu electronica servomecanismului sunt doua rezistente SMD (cel putin la cel pe care l-am modificat) de 1 Ko care sunt inseriate cu capetele potentiometrului si au fost inlocuite cu unele de 680 ohmi. Eu am facut operatia pe un servo Futaba S9450 de 250 RON, deci iti inchipui ce morcov aveam undeva... dar a reusit.
Servo modificat imi era necesar pentru actionarea flotoarelor escamotabile la aeromodelul din fotografie. Acum nu imi mai este necesar si l-am pus la vanzare in acest anunt: http://www.rhcforum....__1#entry526539
Servo modificat imi era necesar pentru actionarea flotoarelor escamotabile la aeromodelul din fotografie. Acum nu imi mai este necesar si l-am pus la vanzare in acest anunt: http://www.rhcforum....__1#entry526539

Aceasta postare a fost editata de ERASER: 22 November 2011 - 09:10 AM
Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
TEL. 0726.191.725
Postat 22 November 2011 - 10:56 AM
multumesc.
da, e cam ceea ce ma gandeam eu. comanda va fi cu un pic12f, asa ca pot sa misc pulsurile cum vreau.
Futaba S9450 - crezi ca are un cuplu suficient?
chiar la viraje mai bruste, maxim de viteza, un astfel de motor se poate misca cu 2 degete maneta avand cam 50cm.
transmisia as vrea sa o fac prin vinci si cablu, raport 1:1 (40mm dia motor shaft / vinci).
ai mp (pe celalalt topic).
da, e cam ceea ce ma gandeam eu. comanda va fi cu un pic12f, asa ca pot sa misc pulsurile cum vreau.
Futaba S9450 - crezi ca are un cuplu suficient?
chiar la viraje mai bruste, maxim de viteza, un astfel de motor se poate misca cu 2 degete maneta avand cam 50cm.
transmisia as vrea sa o fac prin vinci si cablu, raport 1:1 (40mm dia motor shaft / vinci).
ai mp (pe celalalt topic).
Arata acest topic
Pagina 1 din 1