Salut , am intrat in posesia unei barci cu coca din fibra de sticla , barca care urmeaza sa fie transformata in alt ceva , problema este ca in timpul transportului probail ,s-au direct de la ei din depozit , coca este ''ciobita intr-un colt in partea de jos a barcii , se vede fibra de sticla cu care este armata pe o portiune de aproximativ 4mm patrati, este sarit doar stratul de deasupra ca si cum ar fi muscat cineva din coca , cum ma sfatuiti sa repar coca , ce materiale sa folosesc ... ? Pentru a nu mai deschide alt topic va rog sa imi spuneti din ce material pot face o cutie pentru servo , rx si acc
Multumesc anticipat
Pagina 1 din 1
cum repar o spartura coca fibra sticla
Postat 11 October 2011 - 09:13 PM
Zue, la 11 October 2011 - 09:08 PM, a spus:
O poti repara cu rasina (epoxi) daca este doar la suprafta si pe 4mmp. Cutia: plexi, lemn dat cu rasina, carbon sau pur si simplu o cutie de plastic cu capac ermetic de depozitat alimente
Multumesc ZUE , dar ce rasina ( epoxi ) pot folosi , am ceva de la Bison in doua seringi lipite una de cealalta pentru o dozare usoara, si anume EPOXY 5 MINUTE , si EPOXY 2 ORE , CONTEAZA CARE DINTRE ELE ? , iar ca rasina pentru cutie pe unde gasesc ? , crezi ca lemnul de balsa este ok pentru asa ceva ?
Cu stima
Postat 15 October 2011 - 03:35 PM
Salut , am reusit sa lipesc spartura din coca cu POLYESTER HARZ de la Nigrin , este o rasina speciala pentru reparatii cu fibra de sticla s-a intarit destul de repede , pot spune ca s-a facut '' beton '' urmeaza inca un strat pana voi forma coltul respectiv
Postat 16 October 2011 - 05:34 AM
laurcon, la 15 October 2011 - 04:27 PM, a spus:
Probabil ca a sarit stratul de gel-coat, care de regula este color.
Ca sa iasa cat mai bine reparatia trebuie sa pui la final gel-coat de aceeasi culoare.
Ce culoare este coca ? Daca am la culoare te ajut eu!
Ca sa iasa cat mai bine reparatia trebuie sa pui la final gel-coat de aceeasi culoare.
Ce culoare este coca ? Daca am la culoare te ajut eu!
Cred ca doar stratul de gel-coat a sarit, oricum se vedea si panza din fibra de sticla , am bagat in gaura respectica rasina de la Nigrin ca sa o scot cat de cat la nivel, probabil ca urmeaza sa ii mai dau putin pentru a o aduce perfect la nivel iar pe urma daca se poate cu gel-coat , care nu stiu cum se da si sub ce forma se afla el , poate prinde pe o suprafata asa mica ? Culoarea este o nuanta de rosu inchis , probabil ca trebuie doar tamponat cu un varf de betisor de ureche culoarea respectiva , cel putin asa m-am gandit eu
Cu stima
Postat 14 November 2011 - 06:57 PM
Gelcoatul este o solutie groasa ca smantana care se pigmenteaza si se da pe matrite ca un prim strat. Acesta comfera produsului culoarea si opacitatea. El sa da in strat de 0.5 max 0.7mm. Daca tu umpli toata gaura nu mai ai loc unde sa aplici gelcoatul fara a iesi din cota...
De regula se lasa o mica cavitate care se umple cu gelcoat, mai mult decat trebuie - peste nivel-. Dupa intarire se finiseaza mecanic. Se aduce la nivel cu hartie abraziva apoi se lustruieste
Si gata!!!
De regula se lasa o mica cavitate care se umple cu gelcoat, mai mult decat trebuie - peste nivel-. Dupa intarire se finiseaza mecanic. Se aduce la nivel cu hartie abraziva apoi se lustruieste
Si gata!!!
"o barca face cat o mie de posturi" - skipper
Arata acest topic
Pagina 1 din 1