Modelism - RHC Forum: Zburatori!!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »

Zburatori!!! Cine zboara? Pe unde? Cu ce?

#121 Useril este offline   Kim 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 06-September 05

Postat 05 March 2006 - 11:34 AM

Ba sunt zburatori, dar n-au aripi http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
Mie mi-e un dor de zbor, de zici ca nu-i adevarat; abia asteptam Ploiestiul dar n-a fost sa fie; iar aseara chiar ne uitam la fotografii de la aerodrom si ma intrebam daca ti le-am trimis pe toate B)
0

#122 Useril este offline   flydragos 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 92
  • Inregistrat: 22-December 05

Postat 09 March 2006 - 08:15 AM

Eu am fost cu motodelta (singurul) la Ploiesti.
La intoarcerea pe Clinceni a batut vintul cam tare din dreapta cu 8m/s si am avut de munca.
salutare Dragos
Toata lumea are o pasarica, eu am un stol,dar al meu zboara.
0

#123 Useril este offline   mobi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 27-May 04

Postat 09 March 2006 - 08:20 AM

Flydragos, tu erai?

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-14-1141885216.jpg

0

#124 Useril este offline   flydragos 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 March 2006 - 09:00 AM

Da este aparatul cu care zbor. Unde este facuta poza?
Daca mai ai poze, mai vreau. Promit un zbor cind se mai incalzeste.
0

#125 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 14-January 06

Postat 23 March 2006 - 03:16 PM

Flydragos

Salut!
N-am mai fost demult pe forum...Ati mai zburat?Eu sunt la planorism pana la urma,defapt inca nu sunt inscrisa deoarece nu s-a dat inca aprobarea de guvern pt. contractanti,dar am fost la toate cursurile teoretice si in 2.04 am examenul teoretic.Imi place foarte mult,mai ales ca duminica am facut niste simulari in planor.Am avut chiar norocul sa zbor cu Wilga:)A fost beton!mi-a placut mult ca a coborat in picaj dupa ce s-a desprins de noi planorul.

Mai vorbim
Aneta
Viata nu se numara in numarul de respiratii ci in momente care iti taie rasuflarea!
0

#126 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 24 March 2006 - 10:03 AM

Aneta tu cati ani ai de trebuie sa platesti pentru zbor? Pana la 22 de ani era gratuit cel putin pana anul trecut. So fi schimbat ceva intre timp sau nu esti premianta , o sa ma interesez si poate cand vei da examen voi fi si eu pe acolo0 (nu prea am mai fost pe la aeroport) si ne vom cunoaste . atunci te voi informa cum stau lucrurile pe vremuri se mai dadea si dispensa e adevarat ca pentru premianti dar nu se stie niciodata. Ciao Sorin
0

#127 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 March 2006 - 02:29 PM

Sorin Caius

Am 25 de ani http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif stiu ca pana atunci era gratis,dar acum nu mai pot schimba lucrurile. Da,acum trebuie sa platesc,si din salarul meu... Anul trecut am facut parasutism,tot la plata. A fost ok,dar cu planorul imi place mai mult,foarte mult,chiar daca am zburat doar o singura data cu planorul.Mi-ar placea sa ne cunoastem,sigur as primi multe informatii de la tine!
Multumesc pentru mesaj!
Ceau! Aneta
Viata nu se numara in numarul de respiratii ci in momente care iti taie rasuflarea!
0

#128 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 March 2006 - 07:15 PM

ANETA SA STII CA ZBOR CA SI CU PLANORUL NU EXISTA NU SE POATE COMPARA CU NIMIC ALTCEVA , PE MINE NU MA MAI LASA SA ZBOR CU PLANORUL DECAT CONTRA COST NU SUNT PREMIANT NU MAI DAU DE BAUT CUI TRBUIE SI SUNT IN CONFLICT CU CINEVA LA CARE NU I-AM DAT AVIONUL MEU SA ZBOARE SI NI NU O SA LI-L DAU. DEOCAMDATA PASTREAZA PENTRU TINE ASTA. mAI VORBIM LA LICENTA CIAO SORIN
0

#129 Useril este offline   flydragos 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 March 2006 - 08:18 PM

Aneta
La Aeroclub ora de zbor la planor este 80 eur.Nu stiu cite ore trebuisc.
Frumos avatar, eu consider ca zborul cu parapanta este mai frumos decat planorismul, deoarece esti in aer nu inchis in cabina, panorama este mai mare la viteze mai mici. In rest principiul de zbor este la fel, adica zbori in dianmica unei pante sau termica. recordul Romaniei este de 140 km, si inaltime 4200m
Iti recomand parapanta deoarece este mai comod :
te costa in jurvde 200 eur scoala, care tine cam un an
faci scoala cu parapantele instructorului
iti cumperi parapanta ta care intra intr-un rucsac de 100 l
si ii dai drumu la zbor, cel mai bun loc aproape este Brasovul.
Salutari Dragos

PS ute o poza cu mine la M Ciuc

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-14-1143483496.jpg

0

#130 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 March 2006 - 09:04 PM

Sorin Caius

E trist ce ai zis,asa merg treburile? Mie mi-a placut foarte mult si cu parapanta.Dar e lunga povestea...Chiar ai avionul tau?Ce frumos!Ce fel de avion e? Atunci vorbim pe duminica! :lol: Aneta

flydragos

Mie mi-au spus aici la aeroclub ca e sigur intre 60-65 euro/ora.E foarte mult pentru mine,dar daca simt ca ma descurc,as vrea sa pot sa-mi strang banii, ca anul acesta sa fac cele 10 ore de zbor pt. licentiere.Daca nu,anul viitor sper sa pot sa continui!
Multumesc pentru fotografie.e frumoasa.La mine zborul cu parapanta e pe al doilea loc,e frumos,dar am zis mai demult pe forum ca nu mi-am gasit un profesor care sa ma ajute sa invat sa zbor bine si sa fie in zona pt.ca nu am cu ce sa ma deplasez mai departe.E adevarat ca e ok sa nu fi inchis intr-o cabina,si ai timp sa vezi panorama!Pentru mine nu e asa importanta licentierea(deocamdata).nu zic ca nu mi-ar placea,dar vreau sa zbor de placere,pentru extazul ce ti-l da zborul,nu pt. acea hartie!
0

#131 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 March 2006 - 09:09 PM

Am vrut sa trimit si eu o poza,dar nu stiu :lol:
0

#132 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2006 - 01:59 PM

Aneta ,daca esti din Arad si ai facut parasutism la Arad trebuie sa fi vazut in fudul hangarului un Oldtimer ,Air Camper se numeste ,de culoare alba cu inmatriculare YR-6130 ,si este facut dupa un proiect american din anii 30 .avionul afost reproiectat in 1970 pastrandu-se linia de oldtimer si l-am mai reproiectat si eu la sarsitul anilor 90 cand l-am construit, nu prea am mai zburat cu el in ultimul timp sunt prea ocupat etc.
Referitor la zborul cu parapanta nu ma pot pronunta ca nu am zburat si cred ca mi-ar fi si frica(oricum de cand m-am lasat de fumat m-am ingrasat vreo 15 kile si la 115 kg si parapantele sun mai rare) . Dar cu planorul este super va spun eu ca am multe ore pe planor si zbor de mult am facut si acrobatie este Zborul la Superlativ,cine poate il sfatuiesc sa mearga.Apoi cine zboara la planor are nevoie de o simpla trecere la ultrausor (sa stiiti ca e mai greu zborul la planor nu ai motor sa-l bagi in plin si sa mai faci o tura ,daca nu ai calculat bine aterizezi chiar si pe bloc sau pe padure unde te-a lasat termica.).Eu stiam ca la planor ora este 120 euro+ 5 euro remorcajul la mosor parca asa era anul trecut. Oricum pentru mine e mult asa ca mai zbor cu ulm ul meu si platesc doar benzina. Sa auzim de bine Ciao Sorin
0

#133 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 March 2006 - 02:37 PM

Sorun Caius

:D Am vazut avionul,chiar tu mi l-ai aratat acum doi ani.Sa sti ca am banuit ca e acela!Eu atunci am zburat pentru prima oara,era o zi de sambata destul de innorata si dl.Cheveresan m-a dus un zbor cu Euro Starul! Inainte de zbor dl. Maris a zis sa-mi prezinti hangarul si atunci mi-ai aratat avionul.E frumos!Pacat ca nu prea-l folosesti! Nu stiu daca iti aduci aminte de astea? Cu ce ULM zbori acum? unde?
Intr-adevar atat cat ai scris afost tariful pana acum,dar s-a schimbat odata cu noua conducere!

Mai vorbim.Aneta
0

#134 Useril este offline   flydragos 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 March 2006 - 06:48 AM

SORIN CAIUS
Sunt parapante pentru grautatea ta. parapanta din poza de mai sus este de 105-135kg, cu care zbor eu.

ANETA
Nu sunt instructori de parapanta in Arad?
0

#135 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 March 2006 - 08:36 AM

flydragos

Sunt instructori de parapanta in Arad, dar sunt ocupati cu treburile lor.Anul trecut, un an intreg m-am rugat de ei sa ma duca cu dubla, m-au chemat pe deal,iar cand am fost acolo nu m-au dus sa zbor.Si asta nu o data.
Doar acum doi ani am zburat cu parapanta cu un pilot din Arad care a fost de treaba si m-a dus.In rest m-au tot prostit sa merg pe deal degeaba(adica nu degeaba ca i-am vazut pe ei cum zburau si a fost frumos si asa). Chiar a fost unul care mi s-a oferit instructor, iar cand ne-am intalnit si am vorbit, asta fiind peste o zi, si-a schimbat vorbele.

Oricum as fi platit pentru zbor.Intotdeauna am avut bani la mine.Dar asta e! Nu am fost singura careia i-au promis un zbor si nu a zburat!

Asa ca eu nu ma mai rog de ei!
Cand va fi campionatul de parapanta la Siria,voi merge si poate alti piloti din alte locuri ma vor duce sa zbor!

Asta a si fost motivul pt. care m-am dus la parasutism,dar am mai zis asta pe forum.

Nu cred ca un zbor cu dubla(nu am cerut 10!) ar fi fost un efort asa mare pentru ei!
Singura aveam posbilitatea sa merg,dar inca pe atunci nu zburasem niciodata cu nimic si nu am vrut sa ma risc.
Mai vorbim!
Aneta
0

#136 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2006 - 10:08 AM

Aneta m-am gandit ca despre tine e vorba, nu te-am mai vazut de mult, adevarul e ca nici eu nu prea merg pe la aeroport din lipsa de timp si din motive de greata. Am mai zburat cu avionul meu cu Aerostarul cu Foxul cu Zefirul nu prea mult ca nu prea merg afara.Ne vedem la licenta va trebui sa dau si eu licenta ca aia care am dat-o in toamna nu mai e valabila ca nu am avut vizita medicala la zi ,am facut atunci repede vizita medicala dar se pare ca au uitat sa o depuna in timp util si asta e mai dau o data.
Cu parapanta nu te pot ajuta, ca nu am si nu stiu sa ma dau cu ea dar poate cu ultrausorul o sa te duc.Eu vreau sa-l vand pentru ca acum construiesc altul si adevarul e ca de la inceput a fost cam mic pentru mine mai ales ca asa cum spuneam ieri lasandu-ma de fumat m-am ingrasat.Si daca l-as vinde m-as scapa de o grija si oricum banii mi-ar prinde bine sa-l construiesc pe asta nou.Mai vorbim noi.Referitor la parapante oricum cred ca mi-ar fi frica sa ma dau cu ele acuma la anii mei sa-mi rup ceva.
La Arad sunt multi care zboara cu parapanta cunosc eu pe multi nu cred ca ar fi asa greu sa gasesti pe cineva care sa te duca. Acuma adevarul e ca toti sunt cam ocupati si poate de aceea sambata duminica ,atunci cand au un pic de timp nu prea vor sa duca pe altcineva.
Mai vorbim Ciao Sorin
0

#137 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 March 2006 - 10:59 AM

Sorin Caius

Ma bucur ca-ti aduci aminte de mine.Nu te-am vazut deloc de atunci.Eu in ultima vreme(adica de anul trecut din ianuarie,am fost destul de des pe aeroport,chiar si in cursul saptamanii.
E nasol ca nu ti-au atasat vizita medicala la dosar.Probabil au uitat!

M-as bucura foarte mult sa ma duci cu ultrausorul!La ultrausoare am vrut sa ma inscriu,dar acolo sunt mai mari tarifele.Nu chiar asa mari ca si anult trecut,dar mai mari ca la planor.
In legatura cu fumatul,apreciez ca te-ai lasat! Eu zic ca e bine asa.

Mie nu mi-a fost frica nici la primul zbor cu parapanta,chiar daca am cazut un tufe de mure si eram zgariata si lovita la umar.Mi-am dorit atat de mult incat nu a mai contat nimic. A fost perfect!chiar daca altii nu cred asta! Si cred ca nici tie nu ti-ar fi frica. Chiar in ziua cand am cazut,am mai zburat de doua ori si a fost extraordinar.Era apus de soare si totul era incarcat de magie.Mie asa mi s-a parut,si asa ma gandesc la primul zbor si acum.
Eu oricum nu ma mai rog de nimeni sa ma duca.Daca voi avea vreodata parapanta, ma voi duce sa zbor si as vrea sa pot duce pe cat mai multi oameni care vor sa vada cum e de sus.Dar pentru asta stiu ca mai trebuie sa treaca timp mult,mai ales ca cei din familia mea sunt impotriva zborurilor mele!:D
Ma duc sa invat la planorism,ca am destul.Am noroc ca azi e ziua mea libera!;)

Mai vorbim!Aneta
0

#138 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2006 - 01:26 PM

Si ai mei au fost impotriva zborului dar cand am implinit 18 ani (cu mult timp in urma) m-am inscris si gata.Si chiar ca nu imi pare rau,cateodata regret ca nu m-am facut pilot profesionist nu era o problema pe vremea liu Lae.
Acum e bine si asa . In ceea ce priveste frica sa stii ca dupa o anumita varsta instinctul de conservare este mai puternic.Eu am avut noroc ,desi nu am zburat foarte mult ( sub 1000 de ore ) nu am fost nici o data in situatii de criza. Mint o singura data am cazut ca lumea cu deltaplanul dar zburam deja la planor si era primul meu zbor cu delt si inconsient m-am dat de sus de pe deal Si comenzile sunt invers ca la planor.Nu mi-am rupt nici un os numai ligamente vreo 3 ani nu am avut putere in umarul stang etc.Danici cu delta nu m-am mai dat vreo 15 ani pana am uitat.
O K invata bine sa am de la cine copia la licenta . Ciao Sorin
0

#139 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 March 2006 - 08:39 PM

Sorin Caius

Adevarul e ca la mine a fost in felul urmator.Cand am vrut sa ma inscriu la planorism nu am avut 18 ani si nu m-au acceptat faca aprobarea de la parinti.Dupa ce am implinit 18 ani,m-am inscris la chitara si mi-a placut atat de mult incat vreo 9 ani am cantat cu formatie,apoi pana in prezent singura.E lunga si povestea asta.Cand mi-au zis sa ma mut la Bucuresti pt. ca acolo m-as fi putut lansa,nu m-am dus si atunci a venit zborul! Nu-mi pare rau pentru cea fost ca era frumos.Ba da,cateodata da,dar de asta ziceam ca nu mai pot intoarce timpul :)
Tot spui ca esti batran,ca la varsta ta...nu-mi amintesc sa fi batran!Omul e batran la 80 de ani!
Cu delta nu stiu cum e! nu am fost niciodata.Cand voi avea sansa voi incerca.flydragos mi-a promis un zbor cand voi ajunge la Bucuresti.Ma bucur mult pt. promisiune,dar din pacate nu stiu cand voi avea drum incolo.Poate in vara,dar ne e sigur.
Am invatat la legislatie si putin la meteo.Imi plac foarte mult norii,chiar ma pasioneaza.Vreau sa invat bine la meteo sa stiu dinainte ce vreme va fi :)Pana duminica mai e ceva timp.
Ok, atunci mai vorbim!
Aneta

Aceasta postare a fost editata de Aneta: 19 June 2006 - 04:46 PM

0

#140 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2006 - 08:08 AM

Nu sunt batran sunt MATUR , sunt Cel Mai Vechi Sportiv Activ In Viata la Arad.Cu delta e destul de fain dar raman la prima mea dragoste Planorul si apoi restul.
0

#141 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 March 2006 - 04:32 PM

Sorin Caius

E un lucru de laudat ca esti cel mai vechi sportiv activ la Arad! Bafta in continuare! Cate ore de zbor ai la planor?
Petru mine prima dragoste a fost parapanta :D
Cu planorul am zis,am zburat doar o data acum doi ani si m-a vrajit! Sper sa pot sa zbot cat mai mult!

Ceau! Aneta
0

#142 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 March 2006 - 08:32 PM

Sorin Caius

Apropo de copiat, sunt sigura ca fix invers va fi: eu voi copia de la tine!
0

#143 Useril este offline   flydragos 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 March 2006 - 11:43 PM

Aneta
de 1Mai sper sa fiu si eu la Siria, si nu doar cu parapanta.
0

#144 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2006 - 01:46 PM

flydragos

Ar fi super! sper sa fie vreme buna si sa nu intervina ceva in programul meu! Pot sa sper la un zbor? :rolleyes:
0

#145 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 April 2006 - 11:27 AM

Sorin Caius

Ceau! acum am venit de pe aeroport.Am crezut ca e o gluma, dar nu a fost - am dat azi examenul! Daca aveam nr. de telefon, te anuntam, dar oricum cred ca se poate si maine pentru ca mai sunt colegi care azi au lipsit. Tu sigur stii mai bine ca mine cum merg lucrurile.
Mai vorbim!

Aceasta postare a fost editata de Aneta: 01 April 2006 - 11:29 AM

0

#146 Useril este offline   flydragos 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 April 2006 - 09:01 PM

Aneta
Nu am dubla dar poate fac rost.
0

#147 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 April 2006 - 09:12 PM

flydragos

Ok, ar fi fain!
Eu am fost azi pe aerodrom de la ora 10 la 16,dar din pacate nu am zburat :D Poate data viitoare.
0

#148 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2006 - 09:52 AM

Aneta,
Nu dispera ai sa vezi de cate ori vei mai merge la aeroport si nu vei zbura , oricum ceea ce am vorbit noi se adevereste si in cazul tau ,vezi nu prea este caracter pe acolo.Eventual daca vrei trimite-mi la mesaje personale numarul tau si apoi o sa te sun si mai vorbim sau trimite-mi numarul pe :macsor_m@yahoo.com , Ciao Sorin
0

#149 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 April 2006 - 01:43 PM

Sorin Caius

Chiar daca si mama mea a zis ca merg degeaba de multe ori pe aerodrom, eu tot speram in fiecare zi cand mergeam ca voi zbura! Si asa a trecut anul 2005, cu tot cu promisiuni!

Ti-am trimis numarul pe mail.
Ceau!Aneta

Aceasta postare a fost editata de Aneta: 19 June 2006 - 04:48 PM

0

#150 Useril este offline   Aneta 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 April 2006 - 12:48 PM

flydragos

Ceau! Vreau sa te intreb, tu il cunosti pe Babacu care are scoala de zbor aproape de aerportul din Cluj? Eu am fost acolo si am zburat acum doi ani,si s-ar putea sa merg luna viitoare,dar stiu ca a avut un accident si nu stiu cum e acum pentru ca nu mi-a raspuns la mesaje.Multumesc!
0

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi