Modelism - RHC Forum: sfaturi micro heli - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

sfaturi micro heli

#1 Useril este offline   airmike 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 26-November 10

Postat 27 November 2010 - 08:46 AM

as vrea sa comand acest micro elicopter: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/u...idProduct=11309
pt inceput m-am gandit la asta pt ca e f ieftin si o sa il folosesc in casa. ce parere aveti? se gasesc piese pt el? eventual, daca mi-ati putea spune si ce piese sa comand odata cu el ca sa ies mai ieftin dpdv al transportului
in legatura cu alimentarea, trebuie 6 baterii AA pt telecomanda. m-am gandit sa comand de pe ebay un incarcator
si 6 baterii reincarcabile
ce parere aveti? inca o intrebare de noob: exista si incarcator direct pt elicopter? aici ma refer strict la modelul acesta. mi-ar fi convenit sa incarc elicopterul de la 220v decat de la telecomanda ca sa nu stau sa tot incarc 6 baterii. ms anticipat

Aceasta postare a fost editata de airmike: 27 November 2010 - 08:59 AM

0

#2 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 27 November 2010 - 09:26 AM

*Warning, this is a toy. Highly serious, high performance, super professional, skilled helicopter pilots take note.

Este o jucarie simpatica de tip supermarket. Cele 6 baterii or sa tina mai mult ca elicopterul. Nu merita cumparati acumulatori nimh de pe ebay decat doar ca sa vezi cum merge paypal. Cele mai ieftine baterii/acumulatori sunt la Ikea, cumpar cate 50 de bucati odata - aia galbeni.
0

#3 Useril este offline   airmike 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 November 2010 - 10:36 AM

ok, am inteles cu bateriile. dar se gasesc piese pt el? ce as putea sa mai comand o data cu el? pale de care trebuie? ca nu scrie mare lucru in descriere, nu scrie lungimea lor...
0

#4 Useril este offline   protheus 

• ę—„ęœ¬čŖž
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 27 November 2010 - 01:54 PM

La 10 dolari el, crezi ca merita piese de 1 dolar bucata? Comanda direct 2-3 bucati si ai piesele rezerva.
Ā "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion." Ā 
0

#5 Useril este offline   airmike 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 November 2010 - 03:29 PM

am dat comanda. ce parere aveti, e vreo sansa sa-l primesc pana la craciun?
0

#6 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 29 November 2010 - 03:40 PM

Ai. Sa ne spui si noua cum merge, sa pui niste poze. Pare o jucarie simpatica, peste PicoZ.

Vezi postareaairmike, la Nov 29 2010, 03:29 PM, a spus:

am dat comanda. ce parere aveti, e vreo sansa sa-l primesc pana la craciun?

0

#7 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • Grup: Validating
  • Postari: 881
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 29 November 2010 - 04:08 PM

dureaza cam in medie 17 zile de la data comenzii
0

#8 Useril este offline   razvy78 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 02-December 10

Postat 02 December 2010 - 04:02 PM

imi place jucaria ta cum arata, ma bate gandul sa imi iau si eu un micro heli, ma incanta rau de tot, dar am mai gasit si pe alte site-uri, de exemplu

http://www.rc711.com/shop/copter-maxz-swif...lor-p-2194.html

sau pack-ul asta, are si piese de rezerva

http://www.rc711.com/shop/special-xmas-pak...3.html?cPath=64

Am vazut ca cei mai multi cumpara de la www.hobbycity.com, care e treaba ? sunt mai calitative ??

Pe mine sincer m-ar incanta cel mai mult acel pack, e numai 25euro , dar transportul costul cam 15euro, la hobbycity cat costa transportul ???
0

#9 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 02 December 2010 - 04:24 PM

Sunt cele mai calitative. Asta e treaba.

Vezi postarearazvy78, la Dec 2 2010, 04:02 PM, a spus:

Am vazut ca cei mai multi cumpara de la www.hobbycity.com, care e treaba ? sunt mai calitative ??

0

#10 Useril este offline   airmike 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 December 2010 - 09:23 PM

pai eu am dat comanda de pe hobbycity pt ca e cel mai ieftin si am vazut pe forum ca au cumparat multi. elicopterele din cele 2 linkuri sunt peste asta dar si pretul e mult mai mare, adica al 2-lea ar costa 40 euro cu tot cu transport iar eu am dat doar 20$ cu totul, deci cel mai bun raport pret/performante
0

#11 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 December 2010 - 08:33 AM

Se face in continuare o confuzie: elicopter de modelism inseamna statie proportionala si platou ciclic. Acelea sunt jucarii zburatoare.
0

#12 Useril este offline   airmike 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 December 2010 - 10:04 AM

asta e chiar tare. o sa ma duc la magazin si o sa cer o jucarie zburatoare. probabil ca e frustrant sa-i zic si eu la jucaria asta elicopter si tu la elicopterele tale. iti dai seama ca un pilot de elicopter real o sa-ti spuna ca si tu ai jucarie zburatoare. trebuia sa zic ca e micro heli, n nici un caz cuvantul cu "e" :D
0

#13 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 December 2010 - 10:58 AM

Vezi postareaairmike, la Dec 3 2010, 10:04 AM, a spus:

asta e chiar tare. o sa ma duc la magazin si o sa cer o jucarie zburatoare. probabil ca e frustrant sa-i zic si eu la jucaria asta elicopter si tu la elicopterele tale. iti dai seama ca un pilot de elicopter real o sa-ti spuna ca si tu ai jucarie zburatoare. trebuia sa zic ca e micro heli, n nici un caz cuvantul cu "e" :D

Ca sa comunici eficient, trebuie sa faci un efort gramatical mai mare.
Nu trebuie sa negociezi cu mine ce inseamna modelism, si unde se defasoara asta. Poate daca iesi la cimp, poti constata statistic.

PS:
Vine o vreme, cind nu te mai satisface camera de joaca.

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 03 December 2010 - 11:00 AM

0

#14 Useril este offline   airmike 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 December 2010 - 12:30 PM

Vezi postareavlad1, la Dec 3 2010, 10:58 AM, a spus:

Ca sa comunici eficient, trebuie sa faci un efort gramatical mai mare.
Nu trebuie sa negociezi cu mine ce inseamna modelism, si unde se defasoara asta. Poate daca iesi la cimp, poti constata statistic.

PS:
Vine o vreme, cind nu te mai satisface camera de joaca.

vad ca iti place filozofia. eu sunt mai direct: cand vad un "obiect" care seamana cu un elicopter ii zic elicopter, tu ii zici jucarie zburatoare
nici nu ma intereseaza "sa ies la cimp" (cred ca tu tb sa faci un efort gramatical mai mare) ca sa fac statistici, fac pariu cu tine ca daca intreb pe primul care-mi iese in cale ce este asta o sa spuna ca e elicopter, in nici un caz jucarie zburatoare.

Aceasta postare a fost editata de airmike: 03 December 2010 - 12:32 PM

0

#15 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 03 December 2010 - 12:35 PM

Vezi postareastiganas, la Nov 29 2010, 03:40 PM, a spus:

Pare o jucarie simpatica

Citeaza

Acelea sunt jucarii zburatoare

Daca iti spun doi oameni ca esti beat te duci sa te culci.
Ce ai luat tu este o jucarie.Nu are legatura cu modelismul.
Citeste un pic pe forum sa vezi ce inseamna un elicopter,nu incerca sa ne convingi pe noi care sunt jucarii si care nu.
flying is my life...
0

#16 Useril este offline   airmike 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 December 2010 - 12:47 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Dec 3 2010, 12:35 PM, a spus:

Ce ai luat tu este o jucarie.Nu are legatura cu modelismul.
Citeste un pic pe forum sa vezi ce inseamna un elicopter,nu incerca sa ne convingi pe noi care sunt jucarii si care nu.

si jucaria asta cu ce seamana mah? cu o minge? cu un tanc?
ce sa mai citesc, m-am convins, forumul v-a ametit, nu mai stiti cum arata un heli. pe cine am incercat eu sa conving? daca se numeste micro heli cum puteti voi sa veniti si sa ziceti ca se numeste jucarie zburatoare. am mai zis, si elicopterele voastre adevarate sunt jucarii pe langa cele 1:1
0

#17 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2186
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 03 December 2010 - 01:25 PM

Vezi postareaairmike, la Dec 3 2010, 12:47 PM, a spus:

ce sa mai citesc, m-am convins, forumul v-a ametit, nu mai stiti cum arata un heli. pe cine am incercat eu sa conving? daca se numeste micro heli cum puteti voi sa veniti si sa ziceti ca se numeste jucarie zburatoare. am mai zis, si elicopterele voastre adevarate sunt jucarii pe langa cele 1:1

elicopter de jucarie. e bine acum?
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#18 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 03 December 2010 - 04:53 PM

Vezi postareaairmike, la Dec 3 2010, 12:47 PM, a spus:

Imagine atasata: elicopter.jpg

Nu seamana cu o racheta de croaziera / balistica.

Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 03 December 2010 - 05:00 PM

0

#19 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 03 December 2010 - 05:31 PM

Am fost si eu o zi la munca fara acces la internet si vad ca acest topic a crescut ca udat cu apa. Nu ar creste asa si topicurile mai serioase.

Am trecut prin Carefour Baneasa (de la munca cum ziceam) si acolo au rasarit ca ciupercile micile standuri sezoniere, din pacate cel al autorc nu mai era. Niste baieti vindeau chiar la intrarea in hypermarket chiar jucaria asta si inca una mai mare dar la fel. Avea toate textele specifice jucariilor chinezesti: new, bright, profesional, 3.5 channel, aluminium frame, etc.

Era cam scumpa dar acum 4-5 ani negociam cu nevasta si o luam. Acum m-am obisnuit cu cele "adevarate" si nu ma mai intorc inapoi la jucarii.
0

#20 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1133
  • Inregistrat: 19-May 10

Postat 05 December 2010 - 05:40 PM

daca un t-rex 700 nitro este o jucarie, ala poate sa te si omoare, eu fac pariu cu tine ca daca intrebi pe oricine care nu are treaba cu modelismul despre orice tip de elicopter el o sa zica ca este un avion si ca este o jucarie.
Chestia aceea cu micro heli este numai de marketing, poti sa te duci la hipermarket si sa cumperi un elicopter pe care scrie "3D" dar este o petarda, uite o clasificare scurta pentru un incapator:

1. jucarii:
- 2 canale coaxial sau birotor cum vrei tu sa ii zici
- 3 canale coaxial
- 4 canale coaxial
- 4 canale un singur rotor, pas fix

2. aeromodele adevarate:
- de la 6 canale in sus, pas variabil sau cum se numea

asa ca joaca-te cu jucaria ta linistit ca un copil mic ce esti si nu mai stresa oamenii mari.

PS: eu am un elicopter cu un singur rotor, pas fix si DA este o jucarie dar mie personal imi place si ma distraza si asta e tot ce conteaza.

Aceasta postare a fost editata de lamav4: 05 December 2010 - 05:51 PM

Fan Nokia.
0

#21 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 05 December 2010 - 09:48 PM

"Mah" Silviu66, ca sa-l citez pe tanarul modelist, cum poti sa spui ca ala nu e elicopter ? Doar merge cu 6 baterii AA... daca-i pune si acumulatori AA in locul bateriilor poate sa faca si Tic-Toc-uri cu el prin casa, sa plezneasca mustele (bine, asta mai la vara). Ce nu prea inteleg eu este de ce are nevoie de pale de rezerva, alea nu se pot inlocui cu unele decupate dintr-un ambalaj de carton daca cele originale se rup ?
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#22 Useril este offline   fhelici 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 04-November 09
  • Interests:club, discussion

Postat 15 December 2010 - 02:21 PM

Buna ziua. ca sa nu mai incep topic nou, postez aici, poate ma ajuta cineva cu un sfat.
Am comandat e pe ebay un elicopter SYMA S032 care m-a va ajunge cu transport (sper ca nu mai dau si vama la 45 dolari) 150 lei.
Un video de prezentare http://www.youtube.c...h?v=h1PKofv9BoU si mai are userul ala si cateva cu zboruri indoor/outdoor.

Stiu ca e o jucarie (sper sa nu fie si de cacao). Ce as dori sa ma ajutati sa-mi spuneti. Aveti vreo idee ce acumulatori s-ar potrivi ? ma refer mai mult la rata de descarcare ©. Am gasit ceva ce s-ar potrivi cu rata de 15C, sunt ok pt o astfel de jucarie? Despre acumulatorul care vine cu el nu pot afla mai mult decat ca e lipo de 3.7 si 450MAh.

La un asemenea elicopter, in caz de crash, cam ce se duce prima data (cam ce piese de schimb mi-ar trebui sa am preventiv - pe ebay sunt f multe piese de schimb pt tipul asta de heli) ?

Si in final .... a meritat sa dau 150 lei pe jucaria asta ? (e doar pt fun, jucat in casa, eventual la o iarba verde)

Multumesc
0

#23 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 15 December 2010 - 02:27 PM

Salut,

Citeste cu atentie acest topic (parca mai era unul asemanator) si vei afla tot ce e de aflat.

Succes.
0

#24 Useril este offline   fhelici 

• Nou venit
  • Pip

Postat 15 December 2010 - 03:21 PM

din pacate in acest topic nu am gasit raspuns. Pt asta este suficient acumulator cu rata de descarcare 15C ?

Aceasta postare a fost editata de fhelici: 15 December 2010 - 03:21 PM

0

#25 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2010 - 05:35 PM

gasiti in complexul comercial Doraly 1000 de elicoptere pe 3 canale si iesiti si mai ieftin decat daca le comandati din afara, daca totusi vreti de afara comandati ceva mai de calitate nu elicoptere de 30 de lei.

http://www.bladehelis.com/Products/Default...2200#quickMedia pentru incepatori
Fan Nokia.
0

#26 Useril este offline   fhelici 

• Nou venit
  • Pip

Postat 15 December 2010 - 08:12 PM

sunt din iasi, nu ajung in dorali sau dragonul rosu. Am mers prin dragon, am vazut ca erau, dar la vremea aia nu eram interesat si nu stiu cam cat costau alea. Totusi la asta de pe ebay vadca sunt numeroase piese de schimb pt el, ceea ce ma indoiesc ca gasesc (piese) pt cele luate din doraly. Si .... partea rea (sau buna) este ca deja l-am comandat. Ce-o fi o fi, nu am dat o avere. Credca o sa ii comand si un set de blades si 1-2 acumulatori sa fie rezerva.

Legat de cele mai scumpe (de calitate) - nu dispun acum de fonduri, si stiu ca daca ma bag la un aeromodel adevarat o sa bag bani de ma satur (m-am bagat acum un an jumate in airsoft si cam stiu cum e cand "te prinde").

Toate cele bune
0

#27 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 15 December 2010 - 08:56 PM

Vezi postareafhelici, la Dec 15 2010, 08:12 PM, a spus:

sunt din iasi, nu ajung in dorali sau dragonul rosu. Am mers prin dragon, am vazut ca erau, dar la vremea aia nu eram interesat si nu stiu cam cat costau alea. Totusi la asta de pe ebay vadca sunt numeroase piese de schimb pt el, ceea ce ma indoiesc ca gasesc (piese) pt cele luate din doraly. Si .... partea rea (sau buna) este ca deja l-am comandat. Ce-o fi o fi, nu am dat o avere. Credca o sa ii comand si un set de blades si 1-2 acumulatori sa fie rezerva.

Legat de cele mai scumpe (de calitate) - nu dispun acum de fonduri, si stiu ca daca ma bag la un aeromodel adevarat o sa bag bani de ma satur (m-am bagat acum un an jumate in airsoft si cam stiu cum e cand "te prinde").

Toate cele bune

daca airsoftul ti s-a parut scump unde o promy e 50 euro si un g@p e 350 euro, in aero cu bugetul asta te descurci 2 luni
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#28 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2010 - 11:42 PM

Vezi postareafhelici, la Dec 15 2010, 08:12 PM, a spus:

Toate cele bune

cand va aud cu piese de schimb pentru jucariile alea...... vorbiti de piese de schimb de parca ar fi t-rex, nu ai ce sa strici la acea jucarie, maxim sa rupi o pala si o lipesti cu superglue, sincer cred ca ai facut o greseala cu el, este de dimensiunea unui esky lama v3 / lama v4, am avut si eu si l-am vandut pentru ca nu prea aveam spatiu in casa pentru el, pentru casa trebuie neaparat un micro heli altfel nu prea ai spatiu de manevre.
Nu mai zic ca afara daca il scoti nu o sa zboare deloc, nu are suficinta forta nici sa reziste daca sufli tu spre el, astfel de elicoptere se gasesc acum pe toate drumurile, la orice hipermarket.
Fan Nokia.
0

#29 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 16 December 2010 - 07:03 AM

Am fost iar prin Carefour. Iar i-am vazut pe baietii aia cu heli din astea. Prostovanii stateau si-si sugeau maselele, smecheria este sa zbori cu ele in fata oamenilor tot timpul, asa se vand. Altfel le bate praful ca sunt scumpe.

Daca eram patronul acelei tejghele ii tineam numai in suturi.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 16 December 2010 - 11:41 AM

0

#30 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2010 - 08:53 AM

Vezi postareastiganas, la Dec 16 2010, 07:03 AM, a spus:

Am fost iar prin Carefour. Iar i-am vazut pe baietii aia cu heli din astea. Prostovanii stateau si-si sugeau maselele, smecheria este sa zbori cu ele in fata oamenilor tot timpul, asa se vand. Altfel le bate praful ca sunt scumpe.

Daca eram patron-ul acelei tejghele ii tineam numai in suturi.

Nu numai in carrefour, sunt peste tot, unirii-mall, am fost aseara si mi-a atras atentia un buggy mic de la himoto scara 1/16 cred, pentru ca cei de acolo nu au stiut sa imi dea absolut nici un detaliu, a trebuit sa examinez eu produsul ca sa imi dau seama si cum am pus mana pe buggy au inceput sa zboare cu jucariile alea in jurul capului meu de parca ziceai sa sunt planeta cu sateliti, ba chiar mai mult zburau si la 5 cm de ochii mei, noroc ca eram eu constient de pericol ca lor le curgea scuipat din gura.

Se pare ca ai fi un sef rau stiganas :D
Fan Nokia.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu