Incarcatoare acumulatori: Turnigy Accucell-6 vs. iMax B6 Care e mai bun?
Postat 30 January 2014 - 07:40 PM
DanB, la 30 January 2014 - 07:11 PM, a spus:
Eu am incarcat acumulator de ups de 12V/7Ah cu accucel 6 pe programul corespunzator. Atentie cind il setezi.
Mai mult decit sa il pun pe meniul pentru baterii PB ce as putea sa ii fac?
Am mai citit ca au mai incarcat oamenii pe net cu asa ceva dar niste baterii tot PB de la niste sisteme solare cu 2A si ca a cam durat cam 30 de ore spunea omul dar rezultatul a fost ok.
Aceasta postare a fost editata de Res: 30 January 2014 - 07:42 PM
Postat 30 January 2014 - 07:59 PM
Acum am sa incerc sunt doua sanse ... sa imi bulesc bateria sau incarcatorul.... amindoua au aceleasi costuri.
Nu stiu la astea cu PB care e numarul de celule si cum... dar stiu clar curentul de incarcare nu are cum sa depasesca 4A la o baterie de 40Ah
Aceasta postare a fost editata de Res: 30 January 2014 - 08:01 PM
Postat 30 January 2014 - 08:26 PM
Postat 30 January 2014 - 09:50 PM
Deocamdata nu am probleme, pe testerul de la service-ul de baterii arata 83% din capacitatea de descarcare, dupa 4 ani jumate.
Asta pentru ca merg distante multe si mici in oras si dau mult la cheie, si nu apuca sa o incarce bine alternatorul masinii, plus ca la relanti nu da decat 12,8V by design. Si decat sa mai dau bani pe un redresor de masina, sa mai ocupe si ala loc...
Postat 31 January 2014 - 10:36 AM
renatoa, la 30 January 2014 - 09:50 PM, a spus:
Deocamdata nu am probleme, pe testerul de la service-ul de baterii arata 83% din capacitatea de descarcare, dupa 4 ani jumate.
Asta pentru ca merg distante multe si mici in oras si dau mult la cheie, si nu apuca sa o incarce bine alternatorul masinii, plus ca la relanti nu da decat 12,8V by design. Si decat sa mai dau bani pe un redresor de masina, sa mai ocupe si ala loc...
OK super asta am vrut sa stiu! Am lipsit din tara o perioada mai lunga si nici nu parcurg distante lungi cu masina, iar bateria e mai mult moarta cu toate ca are numai 2 ani. Si vroiam sa stiu daca a incercat cineva varianta asta decit sa mai dau bani pe un "redresor" in care personal nu am incredere.
Postat 31 January 2014 - 03:59 PM
renatoa, la 31 January 2014 - 09:56 AM, a spus:
- nu vei atinge capacitatea maxima, incarcarea oprindu-se la 4.1V in loc de 4.2V, va incarca aprox. 15-20% mai putin
- va dura mai mult timp, pentru ca li-ion nu se incarca la curenti mari, ca lipo.
ok ms de raspuns are un coleg un vartaliot(elicopter) :D are ac li-ion dar l-am convins sa schimbe si sa treaca pe li-po..
Stirile tac, mutii vor sa ne spuna,
Ca nimeni n-aude cand orbii vad tot,
Si noi ne-ncalzim punand paie pe foc.