Modelism - RHC Forum: achizitie de incepator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

achizitie de incepator ce parere aveti despre asta?

#91 Useril este offline   cosmin70 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 205
  • Inregistrat: 18-October 10
  • Interests:aeromodelism

Postat 04 May 2011 - 06:09 PM

Vezi postareaDaniel O, la 04 May 2011 - 04:43 PM, a spus:

salutare!

am nevoie de un sfat!Bugetul fiind de criza iar eu abia acum m-am gasit sa-mi descopar pasiunile, solicit ajutorul sa aleg intre doua rele (prefer raul cel mai mic). Este vorba de acesta si de acesta .

pentru cel pe care il voi achizitona am o statie etc62 cu care momentan bag simulator.

Repet..bugetul este mic, dar pasiunea mare si de luat trebuie sa iau mai ales ca si cel mic a prins drag de ele si acum ma bate la cap! :lol:

Stima

Am ramas surprins dupa ce ti-am citit postul, exact intre aceste doua modele am pendulat si eu inainte sa-mi cumpar primul avion(cu vreo 7-8 luni in urma). Desi nu prea mi s-a recomandat nici unul(ca si avion pt. incepator), am luat pana la urma Cessna si... cum nu puteam eu sa fiu exceptia care confirma regula l-am facut praf la prima tentativa de zbor. Am mai luat unul identic(deh.. aveam piese de schimb) si de data asta nu m-am mai grabit si am bagat simulator la greu drept pentru care Cessnuta mea zboara saraca si in ziua de azi si zboara destul de bine ba chiar i-am facut si cateva modificari i-am pus flapsuri; face si acrobatii, ce ce mai... sunt tare mandru de ea!
In concluzie, eu cred ca merge si Cessna ca avion pt. incepator desi e mai nervoasa si mai predispusa la crashuri(care pot fi costisitoare) dar nu uita sa respecti cel putin doua reguli:
1. Foarte mult simulator ininte
2. Primul zbor trebuie neaparat facut in prezenta unui coleg experimentat care in prealabil sa-ti trimeze si centreze modelul.
Iti doresc multa bafta!
Stima!
Cosmin
0

#92 Useril este offline   h'air man 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 261
  • Inregistrat: 27-December 10
  • Interests:tot (sau aproape tot) ce poseda motor... :)

Postat 04 May 2011 - 07:02 PM

salutare!

am nevoie de un sfat!Bugetul fiind de criza iar eu abia acum m-am gasit sa-mi descopar pasiunile, solicit ajutorul sa aleg intre doua rele (prefer raul cel mai mic). Este vorba de acesta si de acesta .

pentru cel pe care il voi achizitona am o statie etc62 cu care momentan bag simulator.

Repet..bugetul este mic, dar pasiunea mare si de luat trebuie sa iau mai ales ca si cel mic a prins drag de ele si acum ma bate la cap! :lol:

Stima

Daca ai rabdare si citesti tot ce s-a scris mai sus, vei putea trage o concluzie cam la ce sa te orientezi. Cessna este totusi pentru nivelul doi...
Aero : Aripa Swift2(90cm), BETA1400(Pelikan, 140cm), Arcus Sport(Robbe, 257cm);
Yak55(GB-Models, 140cm)-in reparatii;

Heli : Blade MCX;

Navo : Pacific Qeen(Robbe);

Auto : Traxxas E-Revo 1/16 RTR;

Tx : Spektrum DX6i.
0

#93 Useril este offline   valeriu61 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 13-September 06
  • Interests:Aeromodelism si modelism feroviar

Postat 05 May 2011 - 11:06 PM

salutare!

Repet..bugetul este mic, dar pasiunea mare si de luat trebuie sa iau mai ales ca si cel mic a prins drag de ele si acum ma bate la cap! :clapping:

Stima

Sincer, iti recomand sa-ti construiesti un Extra 300 din depron, care se repara usor. Oricum inainte mult simulator!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1130470.JPG

0

#94 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 06 May 2011 - 09:57 AM

Salut,
Eu unu recomand cessna, pt. simplul motiv ca este f bun si pt inceput...dar mai ales ca este capabil de destule figuri acrobatice...deci nu te plictisesti repede de el.
Dar musai pregatirea avionului si primul zbor in compania unui experimentat. Cessna bine trimata vine la aterizare ca un fulg...

Bafta!
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#95 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 06 May 2011 - 10:01 AM

Vezi postareavaleriu61, la 05 May 2011 - 11:06 PM, a spus:

Sincer, iti recomand sa-ti construiesti un Extra 300 din depron, care se repara usor. Oricum inainte mult simulator!

Mai bine ne gandim la ceva ce nu se rupe usor decat ceva care se repara usor!Extra numai de incepatori nu e.
Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#96 Useril este offline   h'air man 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 May 2011 - 10:18 AM

Vezi postareayr-zbg, la 06 May 2011 - 09:57 AM, a spus:

Salut,
Eu unu recomand cessna, pt. simplul motiv ca este f bun si pt inceput...dar mai ales ca este capabil de destule figuri acrobatice...deci nu te plictisesti repede de el.
Dar musai pregatirea avionului si primul zbor in compania unui experimentat. Cessna bine trimata vine la aterizare ca un fulg...

Bafta!

OK. Dar care Cessna? Mai mare, mai mic... Cam ce configuratie ar trebui sa fie? Spuma in primul rand, nu? Si restul? Dimensiuni si echipare?

0

#97 Useril este offline   Daniel O 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 21-April 11

Postat 06 May 2011 - 10:52 AM

Salutare!

Multumesc tuturor celor ce ma ajuta si voi tine cont de sfaturi!
Desi stiu ca nu prea are legatura cu realitatea, pe simulator cel mai prietenos cu mine este Cessna. O fi la fel si in realitate?

stima
I believe i can fly
0

#98 Useril este offline   h'air man 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 May 2011 - 11:14 AM

Vezi postareaDaniel O, la 06 May 2011 - 10:52 AM, a spus:

Salutare!

Multumesc tuturor celor ce ma ajuta si voi tine cont de sfaturi!
Desi stiu ca nu prea are legatura cu realitatea, pe simulator cel mai prietenos cu mine este Cessna. O fi la fel si in realitate?

stima

Ai incercat si cu un motoplanor? Unul cu eleroane. La simulator ma refer... Ceva gen EasyGlider...

0

#99 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 06 May 2011 - 11:16 AM

Simulatorul are si nu prea are legatura cu realitatea, am mai spus-o/scris-o si probabil ca o voi mai scrie, astfel:
1. putine simulatoare, sau prea putini care "se dau" prin simulatoare, folosesc si setarile de vatn, vant cu turbulente si ... ce mai vine la pachetul acesta;
2. simulatorul, nu te pune in situatii mai mult sau mai putin prevazute gen model neechilibrat corespunzator, ne trimat, cu tractiune mare sau tractiune mica.
3., 4., ... mai sunt si altele, insa ma voi limita doar la cele de mai sus, pe care le consider cele mai importante ... acum/la ora asta.

Ca atare, CESSNA este un avion cuminte, usor de zburat, cum spunea cineva mai sus "vine la aterizare ca un fulg (daca-i bine trimm-at)", dar totodata "stie" sa fie si zvapaiat si agitat, sau/si sa faca acrobatii chiar frumoase.
Primul zbor real cu un cessna (si nu numai) trebuie sa-l faci avant langa tine un zburator experimentat! Apoi ... mai vezi tu!
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#100 Useril este offline   h'air man 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 May 2011 - 11:30 AM

Vezi postareaPaunFD, la 06 May 2011 - 11:16 AM, a spus:

Simulatorul are si nu prea are legatura cu realitatea, am mai spus-o/scris-o si probabil ca o voi mai scrie, astfel:
1. putine simulatoare, sau prea putini care "se dau" prin simulatoare, folosesc si setarile de vatn, vant cu turbulente si ... ce mai vine la pachetul acesta;
2. simulatorul, nu te pune in situatii mai mult sau mai putin prevazute gen model neechilibrat corespunzator, ne trimat, cu tractiune mare sau tractiune mica.
3., 4., ... mai sunt si altele, insa ma voi limita doar la cele de mai sus, pe care le consider cele mai importante ... acum/la ora asta.

Ca atare, CESSNA este un avion cuminte, usor de zburat, cum spunea cineva mai sus "vine la aterizare ca un fulg (daca-i bine trimm-at)", dar totodata "stie" sa fie si zvapaiat si agitat, sau/si sa faca acrobatii chiar frumoase.
Primul zbor real cu un cessna (si nu numai) trebuie sa-l faci avant langa tine un zburator experimentat! Apoi ... mai vezi tu!

Eu am incercat cu vant la care unele modele se rastoarna inainte sa apuci sa dai gaz... Si m-am jucat si cu trim gresit. Nu stiu insa cum sa dezechilibrez modelul... as incerca si asta daca s-ar putea. Am Phoenix...

0

#101 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 06 May 2011 - 01:35 PM

Salutare tuturor, eu am inceput cu cessna si il pot recomanda pentru initierea in tainele zborului. Poate zbura si linistit, dar poate face si cateva manevre mai indraznete, totul depinde de ce vrea pilotul. Trebuie echilibrat si trimat bine si aterizeaza intradevar ca un fulg. Al meu a ramas fara semnal in zbor din cauze necunoscute si am ramas surprins sa-l vad ce frumos se aseaza pe iarba fara nici un control din partea mea.
Despre simulator pot spune ca te ajuta mai mult la formarea reflexelor la manse, in functie de pozitia avionului fata de tine, pozitia lui fata de sol sau de obiecte ce pot fi in raza lui de zbor.
Primele zboruri le-am facut inainte de a avea macar simulator, si era mai mult o lupta spre a mentine modelul in aer si bineinteles trante destule. Dupa ca am facut ceva simulator zborul a devenit incet, incet, o placere.
Bafta si numai bine.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

#102 Useril este offline   Marin Dragos 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 05-June 11
  • Interests:Aeromodelism

Postat 09 June 2011 - 09:15 PM

Vezi postareah, la 18 April 2011 - 12:11 PM, a spus:

Salutare tuturor,
Cautand pe net dupa avioane pentru incepatori, am ajuns si la exemplul asta care mi-a atras atentia. Este el o alternativa pentru Easy Star? Ce parere aveti?

http://www.bananahobby.com/1937.html

E super avionu de le livreaza oare in romania si e RTF?adica are radiocomand? e gata facut sau cum e? Si dpretu care e?
0

#103 Useril este offline   dan231 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 11-July 11
  • Interests:aeromodelism

Postat 07 December 2011 - 03:35 PM

@h’air man
Ai cumparat ceva? Daca da, poti sa ne spui ce aeromodel ti-ai cumparat (ultima data spuneai ca vrei un Diamond 1800)?
0

#104 Useril este offline   h'air man 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2011 - 01:21 PM

Vezi postareadan231, la 07 December 2011 - 03:35 PM, a spus:

@h’air man
Ai cumparat ceva? Daca da, poti sa ne spui ce aeromodel ti-ai cumparat (ultima data spuneai ca vrei un Diamond 1800)?

Mda... mi-am luat ceva... cu totul altceva decat am vrut... :D. Le vezi mai jos, in "footer".

0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3